Samsung Galaxy Nexus I9250

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Samsung Galaxy Nexus I9250 סמסונג

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy Nexus I9250 סמסונג

הטוב
  • מסך ענק ואיכותי
  • מעבד עוצמתי וביצועים זריזים מאוד
  • מערכת הפעלה אנדרואיד 4
  • עיצוב מרשים
  • אפליקציית גוגל מיוזיק להזרמת מוזיקה מהרשת
הרע
  • איכות צליל ועוצמת שמע בינוניות
  • חיי סוללה קצרים למדי
  • ביצועים פושרים בתחום הצגת הוידיאו
בשורה התחתונה

מזמן לא חשנו רגשות כה מעורבים בנוגע לסמארטפון. מצד אחד ישנם כאן חסרונות מהותיים ומשמעותיים שקשה להתעלם מהם, בראש ובראשונה עוצמת ואיכות השמע שאינן מרשימות לטובה, ומשך זמן פעולת הסוללה המאכזב. ולמרות הכל, מדובר בסמארטפון האנדרואיד הראשון שמריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסה 4.0, גרסה שנראית ומרגישה טוב יותר משמעותית מכל מכשיר אנדרואיד אחר שיצא לנו לפגוש בתקופה האחרונה. במקרה זה, לפחות לדעתנו האישית, חווית המשתמש של הממשק החדש, יחד עם העיצוב המרשים והביצועים המהירים, מאפילים במקרה זה על החסרונות.


 


אם יורשה לנו להיות אופטימיים, נקווה שעדכוני הגרסה הבאים למערכת אנדרואיד (שיגיעו ראשונים כמו תמיד אל מכשירי Nexus) יתקנו לפחות חלק מהבעיות בהן נתקלנו.

הקדמה

באוקטובר 2011 השיקה גוגל בפעם השלישית מכשיר ממשפחת נקסוס, והפעם עם השם הבומבסטי "גלקסי נקסוס". כמו קודמיו, מטרת המכשיר היא לספק חווית שימוש נקייה באנדרואיד, כפי שגוגל התכוונה לכך, ללא שום ממשק עלי של יצרנית כזו או אחרת.

כמו בשנה שעברה עם הנקסוס אס, בחרה גוגל בסמסונג כקבלן החומרה לייצור המכשיר, וזו הוציאה תחת ידיה מכשיר עם חומרה מהשורה הראשונה: מסך מגע ענק בגודל 4.7 אינטש, בטכנולוגיית Super AMOLED וברזולוציית HD, מצלמת 5 מגה פיקסל התומכת בצילום וידאו ברזולוציית 1080p, מעבד כפול ליבה  Cortex-A9 במהירות של 1.2GHz, זיכרון RAM בנפח 1GB ונפח אחסון פנימי של 16 או 32GB.

המפרט האימתני הזה מריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסתה החדשה ביותר Ice Cream Sandwich, הידועה גם כ-ICS או כאנדרואיד 4.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע (15%)

7.5

אם אתם נוהגים להשתמש בנוקיה 3100 ודומיו כסטנדרט אליו אתם משווים את איכות ועוצמת השמע במכשיר הסלולרי החדש שלכם, הרשו לנו לאכזב אתכם. עם איכות הצליל אין לנו בעיה רוב הזמן, אבל עוצמת השמע בנקסוס גלקסי נמוכה ממה שהיינו מעוניינים, ונמוכה ביחס לסמארטפונים אחרים. בעוד בשיחה באמצעות האפרכסת ההבדל לא משמעותי, בהאזנה לספיקר כבר שמים לב לכך באופן מובהק, הוא פשוט חלש, וקשה לנהל איתו שיחה בנסיעה ברכב.

בהאזנה למוזיקה מבחינים גם בכך שאיכות הצליל אינה מרשימה, נטולת עומק וצורמת למדי. חשוב לציין שלא מדובר בבעיות שמע אקוטיות כפי שהיה למשל באייפון הראשון שהגיע לשוק, ובכל זאת, ממכשיר הדגל של גוגל היינו מצפים לאיכות ועוצמת שמע טובות הרבה יותר.

נוחות השימוש (35%)

9

אם לשפוט לפי ההשקות האחרונות בתחום הסלולריים, 4.7 אינטש הוא ה-4 אינטש החדש. על הנייר גודל מסך של 4.7 אינטש נראה עצום, אבל איכשהו, מומחי העיצוב של סמסונג הצליחו ליצור סמארטפון בעל מסך גדול אך לא גדול מדי (כפי שקרה עם הגלקסי Note), ומאוד נוח לאחיזה ולתפעול. עוביו של המכשיר 8.9 מ"מ בלבד ומשקלו עומד על 135 גרם.


על הנייר גודל מסך של 4.7 אינטש נראה עצום, אבל סמסונג הצליחו ליצור סמארטפון לא גדול מדי ונוח לאחיזה ולתפעול. עיצובו מאופק אך מרשים ויוקרתי, והוא נטול לחצנים מקדימה



אגב אחיזה, מכסה הסוללה הוא בגימור מחוספס שמזכיר מעט את הגלקסי פרו שסקרנו כאן בעבר, רק שמדובר בחומר שנראה ומרגיש הרבה יותר איכותי. מאחור נמצאת עדשת המצלמה שאינה מוגנת או מכוסה, ומתחתיה הפלאש. מתחת למכסה הסוללה נמצא גריל הספיקר, ואם נמשיך אל תחתית המכשיר נמצא שם גם את שקע האוזניות ושקע הטעינה. חלקו העליון של המכשיר חף מכפתורים או חיבורים כלשהם, בצידו השמאלי נמצאים לחצני הווליום, ומצידו השני תמצאו את כפתור ההדלקה הכיבוי והנעילה. מתחת לכפתור זה ישנן 3 נקודות זהובות המשמשות למעשה כמגעים לצורך חיבור לתחנת עגינה.

חלקו הקדמי של המכשיר קעור קלות וחלק לחלוטין, ללא כפתורים פיזיים או אפילו כפתורי מגע. באופן כללי עיצוב הגלקסי נקסוס מאופק אך מרשים ויוקרתי, אם כי הסידור נטול הכפתורים בחזית מחייב אותנו לפתוח את נעילת המסך רק על ידי כפתור הנעילה בצד – קצת לא נוח אבל מתרגלים. את הכפתורים המסורתיים בחזית מחליפים כאן (ובמכשירי ICS עתידיים) לחצנים וירטואליים בתחתית המסך שמשנים את האוריינטציה שלהם בהתאם לזווית המסך. נקודה מרגיזה מאוד בהקשר זה: על מנת ליצור התאמה לממשק הטאבלטים של אנדרואיד, כפתור ה-Back הוזז לצד שמאל, וכפתור התפריט מופיע בצד ימין. זה הפוך בדיוק מהסידור ההגיוני שמכתיבה אחיזת המכשיר ביד ימין, מה שמייצר (לפחות בהתחלת השימוש) המון טעויות ומקשה על הגישה אל ה-Back באמצעות האגודל.


מימין תמצאו את כפתור ההדלקה הכיבוי והנעילה. מתחת לכפתור זה ישנן 3 נקודות זהובות המשמשות למעשה כמגעים לצורך חיבור לתחנת עגינה



המסך במכשיר הוא מהמשובחים בהם נתקלנו במכשירי אנדרואיד לאחרונה. מדובר במסך Super AMOLED, ללא ה-Plus שאפיין את המסך ב-Galaxy S 2, אבל לא ממש הצלחנו לחוש בהבדל. הצבעים מאוד עשירים וחיים, והודות לרזולוציית 1280X720 על שטח של 4.7 אינטש אנחנו נהנים מדחיסות פיקסלים גבוהה מאוד של 316ppi (אמנם נמוכה ממסך הרטינה ב- iPhone 4s, אך במידה מועטה וכמעט ולא מורגשת), שתורמת לתמונה חדה, איכותית ומרשימה. כמו בכל מכשיר בעל מסך AMOLED, הצבע השחור עמוק ביותר, והצבע הלבן בוהק. בהירות המסך בעוצמתו המרבית מאפשרת צפייה סבירה גם בחוץ באור יום.


המסך הוא מהמשובחים בהם נתקלנו. הצבעים מאוד עשירים וחיים ודחיסות הפיקסלים גבוהה מאוד מה שתורם לתמונה חדה, איכותית ומרשימה



כפי שציינו, Galaxy Nexus הוא המכשיר הראשון שמריץ את גרסת Ice Cream Sandwich. מדובר במתיחת הפנים המשמעותית ביותר שבוצעה אי-פעם באנדרואיד. לראשונה מדובר במערכת הפעלה אחת המיועדת גם לטלפונים סלולריים וגם לטאבלטים, וככזאת היא מכילה שינויים רבים בממשק כמו מבנה תפריטים חדש, העברת כל הווידג'טים ללשונית נפרדת בתוך מגירת האפליקציות, ו-Launcher חדש.

מערכת ההפעלה מספקת שלל ווידג'טים משודרגים כמו לוח שנה, שעון, סימניות, תצוגה מקדימה של מיילים ארגוניים ו-Gmail. ווידג'ט המוזיקה למשל נמצא גם בתוך שורת ההתראות הנגללת למטה וגם במסך הנעילה. העיצוב החדש בא לידי ביטוי באפליקציות ה-SMS, אנשי הקשר, החייגן, לוח השנה, המייל והג'ימייל ואפליקציות אחרות; הכל עוצב מחדש ונראה אלגנטי וברור. יש כאן דמיון רב לגרסת Honeycomb של אנדרואיד, שהיתה מיועדת לטאבלטים בלבד ברמת העיצוב והפונקציונליות, ואנחנו אומרים זאת בהחלט כמחמאה. בדף הפייסבוק שלנו תמצאו אלבום תמונות עם צילומי מסך ממערכת ההפעלה.

המפרט הטכני של הגלקסי נקסוס הוא כאמור מרשים ביותר, והוא מצליח להריץ את הממשק של אנדרואיד 4 בצורה חלקה וזורמת מאוד. מלבד בעיית איטיות מסוימת של מנגנון היפוך המסך (כמעט 2 שניות עד שהמסך מסתובב), הכל רץ מהר מאוד וביציבות מלאה. אם דיברנו על אוריינטציית המסך, לראשונה באנדרואיד יש כאן אנימציית סיבוב מסך, בדיוק כפי שקיים ב-iPhone עוד משנת 2008.

מערכת ההפעלה אנדרואיד 4 מביאה עמה מספר חידושים מעבר לעיצוב המחודש. אחד המדוברים ביותר הוא מנגנון נעילת המסך באמצעות זיהוי פנים. המנגנון אכן עובד, אך כפי שכבר דווח, וגם עלה מבדיקתנו, יש בו בעיית אבטחה קשה שמהנדסי גוגל ייאלצו להתמודד איתה. מסתבר שכאשר מציגים מול המסך תמונה של בעל הטלפון, המכשיר מזהה אותו ופותח את המסך. ניסינו לנעול את המסך והצגנו בפניו תמונה בשחור לבן של אותו אדם (מחשבון הפייסבוק שלו), ואכן, המסך נפתח, שלא בנוכחותו.

עוד ניתן למצוא במערכת ההפעלה החדשה אפשרות מובנית להגביל את נפח הגלישה ולקבל מידע על כמויות הנתונים שצרכנו. אגב, לראשונה באנדרואיד, יש כאן עברית תקינה לחלוטין בתוך מערכת ההפעלה, עם יישור של הטקסט לצד ימין ומקלדת עברית מובנית. גרסאות בטא של מערכת ההפעלה שבדקנו על מכשירים אחרים הכילו גם ממשק עברי מלא, אך כאן, משום מה, אין אותו. נקווה שעם עדכוני גרסה עתידיים, יתווסף לכאן גם הממשק העברי (המכשיר נבדק בגרסת 4.0.1).


מערכת ההפעלה אנדרואיד 4 מספקת שלל ווידג'טים משודרגים, עיצוב משודרג ואלגנטי ושלל חידושים, כמו פתיחת נעילה בזיהוי פנים, עברית מובנית ואפשרות לניטור והגבלת נפח הגלישה

זיהוי פנים
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

יישומי מולטימדיה (15%)

8.5

מצלמת הסטילס של הגלקסי נקסוס לא מרשימה מאוד על הנייר: מצלמת 5 מגה פיקסל, עם פוקוס אוטומטי ופלאש לד. עם זאת היא מפיקה תמונות איכותיות ויפות מאוד ביחס למה שמצלמות ברמה הזאת בדרך כלל מספקות. צילום הוידיאו מרשים גם הוא ברמת הפירוט ובגווני הצבע, אם כי יש בו ריצודים מאוד מרגיזים, ועיוות אופטי משונה כאשר נעים עם התמונה על צירה. בדף הפייסבוק שלנו תוכלו למצוא אלבום עם תמונות שצילמנו עם מצלמת המכשיר, ובערוץ היוטיוב שלנו יש סרטון קצר שצולם עם המכשיר.

נגן המוזיקה המובנה הוא זה החדש של גוגל, הנתמך על ידי שירות המוזיקה המקוון החדש של החברה. למרות שהשירות זמין כרגע רק למשתמשים בתוך ארה"ב הצלחנו לעקוף את המגבלה, להעלות אליו כ-500 שירים, ולהאזין להם דרך המכשיר, מבלי שיאוחסנו עליו באופן פיזי. ניסינו את הזרמת המוזיקה בזמן נסיעה ברכב והתרשמנו מאוד לטובה: לא היו קטיעות בהזרמה וגם כאשר קפצנו קדימה בין השירים, משך ההמתנה לשיר הבא היה קצר מאוד בהתחשב בעובדה שהשירים כלל לא מאוכסנים על המכשיר עצמו.

גוגל כוללת כאן אפליקציה פשוטה לעריכת סרטים. האפליקציה בסיסית למדי ומאפשרת חיבור בין סרטים שונים שצילמנו, הדבקת מוזיקה בפסקול ולא הרבה מעבר לכך. נוח להשתמש באפליקציה וניתן להשיג איתה תוצאות לא רעות, אך לא צריך לבנות עליה יותר מדי.


המצלמת מפיקה תמונות איכותיות ויפות ביחס למה שמצלמות ברמה הזאת בדרך כלל מספקות. צילום הוידיאו מרשים גם הוא ברמת הפירוט ובגווני הצבע, אם כי יש בו ריצודים מרגיזים



אם דיברנו על סרטים, Galaxy Nexus מצויד בנגן מדיה מוגבל מאוד מבחינת תמיכה בפורמטים, ויש להוריד אפליקציה מתאימה מהמרקט כדי לנסות ולצפות בסרטים ממקורות שאינם מצלמת המכשיר. הצלחנו באמצעות אפליקציית Vplayer להריץ סרטי HD אבל התוצאה לא היתה מרשימה: סרט MKV ברזולוציית 1080 היה מקוטע וקרטע באופן שלא איפשר צפייה בו, וסרט MKV ברזולוציית 720p אמנם רץ, אולם גם כאן יכולנו להבחין בתנועה שאינה חלקה. סרט DivX אחר ברזולוציה רגילה, שניסינו להריץ על המכשיר, נראה עליו נפלא, וכך גם סרט MP4 באיכות 1080p.

ה-GPS פעל כאן ללא דופי, קלט לוויינים מהר, ותוכנת ה-Waze פעלה בצורה מעולה ומהירה, כנראה הודות למעבד החזק שאפשר חישוב מסלול בזריזות. נקודה אחת שהפריעה לנו, שנוגעת יותר לאפליקציית Waze עצמה כנראה, היא שהתוכנה אינה מותאמת לרזולוציית מסך כה גבוהה ולכן הפונטים של הטקסטים על המסך קטנו בצורה משמעותית, מה שקצת הקשה על קריאתם במהלך הנסיעה.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

גלישה וסנכרון (15%)

9.5

עם מסך בגודל 4.7 אינטש ומעבד עוצמתי, נתוני הפתיחה של הגלקסי נקסוס בכל הקשור לנוחות הגלישה הם טובים מאוד. ואכן, הגלישה נוחה, אולי הנוחה ביותר שבה יצא לנו להתקל עד היום במכשיר אנדרואיד: הדפים נטענים מהר, מחוות המולטי מגע עובדות בצורה חלקה וזורמת מאוד, ואפילו הפונט המובנה של מערכת האנדרואיד, Roboto, נראה נפלא בטקסטים בדפי אינטרנט. החיסרון היחיד בעניין הגלישה הוא שעד לכתיבת שורות אלו, חברת Adobe טרם הוציאה גרסה מותאמת לפלאש עבור גרסה 4 של מערכת ההפעלה אנדרואיד. ברגע שזו תצא, ציון הגלישה מבחינתנו יהיה מושלם.

כמו כל מכשיר אנדרואיד אחר, גם Galaxy Nexus מסתנכרן מול שירותי גוגל, ויודע גם להסתנכרן מול שירותי Exchange כולל לוח שנה ואנשי קשר. אין כאן את עושר הקליינטים המובנים כפי שיש ב-Sense של HTC (לדוגמא: פייסבוק, טוויטר, פליקר ועוד), אם כי אנחנו לפחות לא ממש הרגשנו בחסרונם.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

משך פעולת סוללה (10%)

7

Samsung Galaxy Nexus מצויד בסוללת Li-Ion בקיבולת של 1750mAh. לצערנו, הסוללה הזאת סיפקה לנו זמן שימוש מאכזב של 12-13 שעות בשימוש סטנדרטי. אם תוסיפו לכך ניווט, ושמיעת מוזיקה בהזרמה משירות גוגל מיוזיק במהלך הנסיעה אל וחזרה מהעבודה, משך הזמן הזה מתקצר, מה שאומר שתאלצו להצטייד במטען או בסוללה נוספת (למזלנו סמסונג בחרה להתחשב במשתמשיה בעניין זה ולאפשר להם להחליף את הסוללה) אם ברצונכם לבלות עם המכשיר במשך יום שלם.

ובכל זאת, עלינו לסייג את התרשמותנו השלילית מהסוללה ולקוות כי עדכוני גרסת תוכנה שיגיעו בקרוב ישפרו את ביצועי הסוללה המאכזבים.

עמידות (10%)

9.5

גלקסי נקסוס בנוי בצורה איכותית מאוד ומשדר עמידות וחוזק. הוא מצויד בזכוכית מחוסמת שאמנם אינה Gorilla Glass אליה התרגלנו, אך היא מציעה עמידות יפה לשריטות. כפי שציינו, המסך קעור מעט, מה שמאפשר להניח אותו על המסך מבלי לחשוש שיישרט.

למרות המבנה הקעור, המסך העצום גורם למכשיר להיות חשוף יותר לפגיעות, בהחלט לא היינו רוצים להפילו על הרצפה. לא ברורה לנו החיבה של סמסונג למכסי סוללה דקיקים, וגם כאן ניתן למצוא מכסה סוללה גמיש מאוד, שעבה רק במעט מזה הקיים בגלקסי אס 2.

המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות GoMobile