סקירת wisebuy - מצלמה Canon PowerShot A3350 IS קנון
- חיי סוללה טובים
- קטנת מידות
- מראה אלגטי
- זמני מחזור איטיים
- כפתורים לא נוחים במיוחד לשימוש
- צילום וידיאו פושר
זו מצלמה קומפקטית כמעט סתמית. איכות התמונה אינה בולטת לטובה או לרעה. משתמשים שנתקלים לראשונה במצלמה דיגיטלית או אלו הזקוקים לה לעיתים רחוקות יוכלו למצוא שימוש בדגם הזה. בסך הכל, מידותיה הקטנות ואיכות הצילום הסבירה שלה הופכים אותה למשתלמת יחסית.
קנון ממשיכה את סדרה A המבוססת על מצלמות פוינט-אנד-שוט פשוטות וזולות יחסית. בהמשך ל-A1200 ול-A2200 מגיעה כעת ה-A3350 IS. השינויים מדגמים קודמים אינם מהותיים, ומסתכמים בהגדלה טובה יותר (X5) ותוספת של 2 מגה פיקסל לחיישן, שמביאים את המצלמה הזו לסך של 16 מגה פיקסל.
המפרט הטכני כולל חיישן CCD בגודל 1/2.3 אינטש וברזולוציה של 16מגה פיקסל, טווח רגישות 80-1600, עדשת זום אופטי X5 מיוצבת בטווח של 28-140 מ"מ, מסך בגודל 3 אינטש ומעבד מסדרת DIGIC IV.
המצלמה פועלת על סוללת ליתיום-יון ומאחסנת את התמונות על כרטיסי SD/SDHC/SDXC.
מבט כללי על התמונות שצולמו ב-canon A3350 IS לא חושף פגמים מיוחדים. התמונות נראות על פניו בסדר גמור, הטווח הדינמי לא רע והצבעים יפים ומדויקים. החדות לוקה בחסר לעיתים, והרגשנו לאורך השימוש חוסר עקביות ואטיות במיקוד. תמונות ממוצעות כאלה לרוב חושפות את פגמיהן במבט הבוחן יותר. ואכן, במבט כזה מיד רואים שהחדות בעייתית ורמת הפירוט נמוכה, בעיקר בעומק התמונה. מצד שני איזון הלובן טוב בסך הכל, הצבעים מדויקים וגם ההתמודדות עם טווח דינמי בינוני היא טובה. למשל, שמיים ביום בהיר יוצאים תכולים ויפים, ואינם נשרפים. מצד שני, בצילומים עם ניגודיות גבוהה החלק הכהה נוטה לרעש דיגיטלי, גם אם הוא הנושא בתמונה ותופס את מרבית הפריים.
גם חידוד יתר (Over sharpening) אינו זר למצלמה הזו. בתמונות עתירות פרטים במרחק המצלמה עושה שימוש בחידוד יתר. התופעה עדינה למדי, ולרוב משרתת היטב את צרכי המצלמה ויוצרת אשליה של פירוט. אך לעיתים ניתן להיתקל בצילום כזה או אחר שבו התופעה מורגשת יותר ומורידה עוד יותר את האיכות בו.
מייצב התמונה סביר ולא יותר, והמצלמה לא תמיד מצליחה לשמור על המיקוד כשהיא מוחזקת באוויר. הבעיה בולטת יותר כאשר מנסים לצלם תמונות עתירות פרטים, כמו צילומי נוף. אז המיקוד צריך להיות על אזורים גדולים בתמונה, ולכן רוב התמונה מיטשטשת. בצילומי מקרו המצלמה מזהה את הנושא ומצליחה לעקוב אחריו דיגיטלית, מה שמאפשר לה להתמקד בו יותר ביעילות.
צילום המקרו מתאפשר ממרחק של 2 ס"מ. הצילומים טובים למדי, והמצלמה מצליחה ללכוד את רוב הפרטים הקטנים. אפקט הבוקה כאן חביב אך לא מהמוצלחים ביותר שנתקלנו בהם, כנראה כיוון שמפתח הצמצם לא יותר משגרתי (f2.8-f5.9). לא קיים במצלמה מצב סופר-מקרו, וגם ניסיונות לצלם טלה-מקרו לא צלחו.
גם הצילום בתוך הבית לא סחט מאיתנו קריאות התפעלות. טווח הרגישות סטנדרטי (80-1600), וגם במצב הצילום הייעודי לתאורה חלשה, בו הטווח משתנה ל-400-1600, התוצאות בינוניות ומטה. המצלמה מתקשה להתמקד בנושא, והתוצאות נעות על הציר שבין לא ממוקד – לרועש. שימוש בפלאש עוזר מעט, בתנאי שמדובר בחפצים ולא אנשים; הוא חזק ומאיר חללים בינוניים בצורה טובה. חללים קטנים יותר הוא שורף, וכך גם בצילומי פורטרט, פני המצולמים מחווירים מאוד, גם בצילום ממרחק של 2-3 מטרים. הדבר נכון לצילום גם במצב הצילום היעודי לפורטרטים.
היות ומדובר במצלמת פוינט-אנד-שוט בסיסית ביותר, מצבי הצילום שנמצאים על החוגה מוגבלים למדי.
ישנו צילום אוטומטי, צילום חצי אוטומטי P המותיר כמה פרמטרים לצלם לבחור, מצב סצינות, מצב אפקטים, מצב שקט, ווידיאו ומצב "חי". מצבי הסצינות והאפקטים מכילים בתוכם מספר לא גדול של אפשרויות צילום שונות (עין הדג, צילום מיניאטורות, שחור-לבן, צילום בתאורה חלשה, חוף הים וכיוצא בזה), והן מסודרות בתפריטים לא אסתטיים במיוחד שצצים על המסך ומאפשרים בחירה מתוכם.
המצב החי, Live, הוא החביב מכולם. הוא מאפשר לשחק עם 3 פרמטרים, ומציג את האפקט על המסך עוד לפני הלחיצה על הדק הצילום. הפרמטרים הם: אור-צל, המאפשרים להוסיף או לגרוע מבהירות התמונה; גוונים טבעיים או חיים – המאפשרים להפוך את הצילומים לרווים יותר או פחות; וקור-חום – פרמטר המאפשר לקבוע אם גווני הצילום יהיו יותר כחולים או צהובים.
מצב צילום נוסף המצוי על החוגה בצורת לב, הוא מצב "קל" (easy) שמנטרל את הצלם כמעט לחלוטין ומותיר לו רק את האפשרות לכבות את הפלאש. זהו מצב מוגבל יותר, שכן צילומי מקרו, למשל, לא הצלחנו לצלם בו. המצלמה לא זיהתה לבד את המצב ולא אפשרה לנו להפעיל אותו. היתרון היחידי שמגיע במצב הזה הוא נעילה של כל הכפתורים במצלמה פרט לכפתור הפלאש, כך שמשתמשים לא מנוסים (ילדים או טכנופובים גמורים) לא ימצאו עצמם לוחצים בטעות על משהו לא מתוכנן.
לפניכם מספר תמונות הדגמה שצולמו עם ה- A3350 IS. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.
ISO 100, f/2.8, 1/640 sec
ISO 160, f/2.8, 1/320 sec
ISO 400, f/2.8, 1/320 sec
ISO 800, f/2.8, 1/500 sec
ISO 1600, f/2.8, 1/40 sec
צילום הוידיאו ב- Canon A3350 IS מתבצע ברזולוציית 1280X720 ובקצב של 30 פריימים בשנייה. ניתן כמובן לצלם גם ב-640X480 או 320X240, אך אלו לא רלוונטיים לימינו.
איכות הוידיאו טובה, אם כי לא מדהימה. תנועת הסרט רציפה ונטולת קפיצות וקטיעות, וגם מריחות בסרט אינן שגורות, תודות לקצב הפריימים הטוב. רעש דיגיטלי דווקא יש לא מעט, וחבל. מגבלה נוספת היא נטרול הזום האופטי במהלך צילום וידיאו. ניתן לעשות שימוש בזום הדיגיטלי, אך במקרה כזה התוצאה היא פשוט רעש דיגיטלי גדול יותר.
למצלמה מיקרופון יחיד להקלטת הסאונד, והוא הפתיע אותנו לטובה. רגישותו לצלילים טובה והם נקלטים בו היטב, מה שבא לידי ביטוי בסרטונים.
Canon A3350 IS מפצה על מה שאין לה בפנים, במראה החיצוני. היא קטנת מידות וקלת משקל (149 גרם) אך אינה נראית או מרגישה כמו צעצוע זול. הגוף עשוי כולו מתכת בגימור מט בצבע שחור (קיימת גם באדום, כחול, כסף וורוד), והעדשה מוקפת טבעת כסופה נוספת שמעניקה למצלמה מראה יוקרתי ונאה.
בראש המצלמה נמצאת חוגת המצבים, לצידה הדק הצילום מוקף בטבעת הזום ולצידם מתג ההפעלה. שלושת הכפתורים מסודרים בשורה ונבדלים זה מזה במרחק ובצורה כך שקשה מאוד לבלבל ביניהם. חוגת המצבים קשה יחסית לסיבוב, ובמצב בו המצלמה אחוזה ביד אחת, וללא גריפ – לא ניתן לסובב אותה כמעט בכלל. הדק הצילום רך מדי וקשה להבדיל בין חצי-לחיצה ללחיצה מלאה. מתג ההפעלה שקוע כולו בגוף המצלמה, אך הוא מגיב היטב ולא נתקלנו בבעיות בהפעלת המצלמה או כיבויה.
בגב המצלמה, על מישור קמור, נמצאים צמד כפתורים (מעבר לצפייה בתמונות והפעלת/כיבוי זיהוי הפנים), תחתיהם 5 מקשי הניווט, ותחת כולם עוד צמד כפתורים (תפריט, ואפשרויות צפייה במסך). ארבעת הכפתורים ההיקפיים שקועים בגוף המצלמה ואינם נוחים במיוחד ללחיצה. מה שהופך את החוויה לסבירה היא ההפרדה הברורה בין צמדי הכפתורים לבין עצמם ולבין מקשי הניווט; מה שלא ניתן לומר על 5 מקשי הניווט. הם אמנם בולטים מעט מגוף המצלמה, אך כל החמישה על אותו מישור, וכולם רכים מאוד ללחיצה, כך שקשה להבדיל בין המקשים ההיקפיים לכפתור האמצעי.
לצד הכפתורים נמצא מסך בגודל 3 אינטש ובעל 230 אלף פיקסלים. המסך טוב למדי, ופועל היטב בכל תנאי התאורה. למרות הרזולוציה הנמוכה יחסית הצבעים בו מדויקים והוא מציג נאמנה את התמונות שצולמו.
מימין נמצא מכסה המסתיר חיבור USB בלבד. תחתיו נמצא חריר לחיבור שרוך נשיאה. בתחתית המצלמה יש פתח לכרטיס הזיכרון ולסוללה הייעודית.
Canon A3350 IS מזנקת לפעולה מהר למדי – שניה וחצי והיא מוכנה לצילום. שניה אחת יקח לה להיכבות חזרה. עד כאן, מספרים לא רעים. בין הצילומים תחכו 3 שניות ארוכות, וזה עוד ללא פלאש.
עם פלאש זמן ההמתנה מאמיר לכיוון ה-4 שניות. אלו זמני המתנה ארוכים למדי.
הצילום הרציף פה אטי מאוד ומאפשר צילום בקצב של תמונה כל 0.8 שניות.
המצלמה מגיעה עם סוללת ליתיום יון בקיבולת של 740 mAh הנטענת בנפרד מהמצלמה תוך כשלוש שעות. טעינה אחת של הסוללה הספיקה לנו לצילום של 670 תמונות, מתוכן כשליש צולמו עם פלאש, וכחמש דקות של קטעי וידיאו. מספרים לא רעים עבור מצלמה קומפקטית.