סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Ericsson Xperia Neo V סוני
- חיי סוללה מצוינים
- ממשק TimeScape חלק ונוח לשימוש
- מערכת הפעלה אנדרואיד 2.3.4 (ועתודת שדרוג ל-4.0)
- נגן מוזיקה נוח ושמע איכותי באוזניות
- מימדים צנועים יחסית לסמארטפון
- חומרה מיושנת
- נפח אחסון מועט
- מצלמה מאכזבת
- לחצנים רגישים מדי
Sony Ericsson Neo V הוא מעין יצור כלאיים: הוא נולד כתוצאה מאילוץ ומהווה קו המשך למכשיר שמרכזו יכולות הצילום שלו, בעוד הוא עצמו צויד במצלמה חלשה יחסית ודי מיושנת לזמננו.
מחירו האטרקטיבי של המכשיר לצד ממדיו הצנועים, הופכים אותו למתאים למי שאינו מעוניין להיסחב עם סמארטפון אדיר ממדים ועם ביצועים של מעבד מרובה ליבות בכיס וגם בחשבון הבנק. המסך הקטן הופך אותו לנגן סרטים די בעייתי, והוא אינו מצטיין כמצלמה, אבל חיי הסוללה הארוכים שלו מבטיחים יכולות של סמארטפון אנדרואידי לכל דבר בלי שתיאלצו לחפש מטען לעיתים תכופות מדי.
אקספריה Neo של סוני אריקסון, ששיווקו החל בשנה שעברה, הצליח לצבור פופולריות כמכשיר אנדרואיד בטווח המחירים הבינוני. סוני אריקסון נתקלה בבעיה רצינית כשאסון טבע עצר את פסי הייצור שהפיקו את חיישני המצלמה בעלי 8 מגה-פיקסלים שהיו במכשירי הניאו. בחברה לא התבלבלו, ומיהרו להוציא את Neo V שזהה כמעט לחלוטין לניאו המקורי, רק בעל מצלמה עם חיישן של 5 מגה-פיקסל בלבד. בשביל להמתיק את הגלולה, הוסיפה החברה גם גרסה מעודכנת יותר של אנדרואיד (2.3) והבטחה שהמכשיר יתמוך גם באנדרואיד קסטה (Ice Cream Sandwich). זה צפוי להיות אחד המכשירים האחרונים שישווקו תחת המותג המשותף סוני אריקסון, עקב החלטת החברות ללכת בדרכים נפרדות.
העיצוב המעוגל, אולי אחת התכונות הבולטות של הניאו, זהה גם באחיו הצעיר, וכך גם החומרה שמתחת למכסה הסוללה: מעבד במהירות שעון של 1GHz, מסך מגע בגודל 3.7 אנטש, קישוריות Wi-Fi, Bluetooth ו- GPSויכולת ייחודית למכשירי הסדרה – צילום בתלת-ממד, שאת תוצריו ניתן להציג על מסכים תומכים.
בשיחה קיבלנו איכות סבירה בשני הצדדים גם באזורים רועשים יחסית, אבל לא מדובר באיכות יוצאת דופן לטובה או לרעה. באוזניות המצורפות איכות ההאזנה איכותית אך גם כאן, אין שוני רב בהשוואה למכשירים אחרים בקטגוריה. הספיקר שממוקם בחלק התחתון של גב המכשיר אינו מספק עוצמה או איכות. אפילו תכונת ה-xLoud שאמורה לספק עוצמה לכאורה גבוהה יותר, לא הצליחה לספק צליל חזק מספיק, וחבל.
בחיבור לדיבורית Bluetooth לא נתקלנו בבעיות כלשהן והאיכות היתה טובה כפי שציפינו. המכשיר תומך ב-A2DP שמאפשר האזנה גם לצליל סטריאופוני דרך אוזניות או דיבורית תומכת.
אחד היתרונות הבולטים של ה- Xperia Neo V, בדומה לאחיו הגדול, הוא עיצובו החיצוני. מדובר במכשיר קטן יחסית לסמארטפון, שמידותיו 116X57X13 מילימטרים בלבד ומשקלו 126 גרם. הוא מחליק בקלות לתוך הכיס בזכות העיצוב המעוגל שהופך אותו בפועל לדק יותר מהמידות המוצהרות.
על מכסה המכשיר תמצאו את לוגו סוני אריקסון שמשמאלו נמצא הרמקול הקטן, בחריץ שמושך לכלוכים ואבק וקשה במיוחד לנקותו. מימין ללוגו נמצאת המצלמה והמבזק שלה, שממוקמים בצורה נוחה יחסית לצילום ולא מצאנו את עצמנו מצלמים את האצבע שלנו בתקריב לא צפוי.
הסרת המכסה האחורי שברה לכותבת שורות אלה שתי ציפורניים, ולא היתה קלה בכלל. משום מה, היה בכך צורך לא מועט כי לא רק כרטיס ה-SIM מסתתר מתחת למכסה, אלא גם חריץ כרטיס ההרחבה (Micro-SD). יש לציין שהכרטיס הכלול בחבילה, 2GB נפחו, הוחלף במהרה למשהו שיכול לאחסן מעט יותר מדיה. שטח האחסון הפנימי גם הוא צנוע ביותר – 320MB בלבד.
רוב הכפתורים מרוכזים בדופן ימין של המכשיר. העליון שבהם הוא כפתור ההפעלה והכיבוי, ומתחתיו נורת חיווי קטנה שמאותתת כשנגמרת הסוללה או כשהמכשיר בטעינה. מתחת יש כפתור דו-כיווני לעוצמת הצליל ומתחתיו לחצן צילום להפעלת ותפעול יישום המצלמה. הכפתורים נלחצו לנו לא פעם בטעות כשאחזנו במכשיר וקרה יותר מפעם שהוצאנו את המכשיר מהכיס כשהמצלמה פועלת.
בחלק העליון של המכשיר יש שלושה חיבורים. האמצעי הוא יציאת האוזניות, מימין יש יציאת Micro-HDMI ומשמאל כניסת Micro-USB סטנדרטית לטעינה וחיבור למחשב. שני החיבורים האחרונים מוגנים בדלתיות פלסטיק המחוברות בפס סיליקון דק שמועד שפורענות, ולא מן הנמנע שאלה ייתלשו די מהר, בפרט זה של ה-USB.
קדמת המכשיר מכוסה ברובה במסך שגודלו 3.7 אינטש. המסך, ברזולוציה של 480x854 פיקסלים, הוא בגודל הנכון בדיוק בשביל להציג סרטוני 16:9 בצורה מדויקת בלי לאבד מגודל התמונה. בנוסף, ניתן לתפעל את מסך המגע ביד אחת גם אם אין לכם ידי כדורסלן, הודות לגודלו הנוח. המסך מגיב יפה בדרך כלל, אבל מצאנו שכשהידיים סובלות מעור יבש במיוחד, המסך לא מגיב אלא אם תדאגו לקצת לחות לפחות. אולי זה דווקא פיצ'ר חיובי שיזכיר לכם לשים קרם ידיים. זוויות התצוגה לא מדהימות, אבל זה לא דרוש ממכשיר סלולרי. הצבעים נראים טוב והבהירות סבירה, אך לא מרשימה מדי. הציפוי המבריק על המסך מפריע מאוד בתאורה ישירה, אבל ניתן להיפטר ממנו עם מדבקה על המסך, למרות שאין ממש צורך בהגנה – מדובר בזכוכית גורילה מחוזקת.
אקספריה ניאו V מצויד במנוע התצוגה Bravia של סוני, שאמור לשפר את תצוגת הסרטונים והתמונות במסך וגם בעת הצגת תוכן על מסך חיצוני באמצעות HDMI. על מסך הסלולרי לפחות, אנחנו לא שמנו לב להבדל משמעותי בתצוגה אם הפיצ'ר מופעל או כבוי.
מתחת למסך נמצאים שלושה לחצנים פיזיים: תפריט, בית ואחורה. הכפתורים מעט קטנים מדי ונלחצים בקלות רבה מדי בכיס או בתיק.
אחד היתרונות של ה- Xperia Neo V על מתחריו בקטגוריה הוא ללא ספק במערכת ההפעלה. המכשיר שקיבלנו צויד בגרסה .42.3, גרסה חדשה יותר מזו שהותקנה בניאו המקורי. על גביה מותקן ממשק TimeScape של סוני אריקסון, שהגיב במהירות יחסית. הצלחנו להריץ גם יישומים כבדים ומשחקי תלת-ממד על המכשיר, אבל היו גם פונקציות שפשוט לקח להן יותר מדי זמן להגיב. למשל, מרגע הלחיצה על הכפתור החיצוני המיועד לצילום ועד אשר נפתח ישום הצילום והמכשיר היה מוכן ללכוד תמונה, לקחו לא פחות משלוש שניות, בהנחה שלא הופעל אף יישום נוסף ברקע. התקווה היא שאולי גירסת אנדרואיד 4.0, המובטחת עבור מכשיר זה משתצא, תעשה עבודה טובה יותר.
בעוד סוני אריקסון אקספריה ניאו, אחיו הגדול של הניאו V, שווק כסלולרי עם מצלמה איכותית ולכן זכה גם לכפתור הצילום הייעודי, כאן נוצרת בעיה בגלל שמדובר במצלמת 5 מגה-פיקסל בלבד. המצלמה מסוגלת לצלם ברזולוציה מירבית של 720p, והסרטונים המתקבלים הם כמצופה ממצלמה באיכות זו.
מבזק ה-LED לצד המצלמה לא פעם יבצע פוטו-רצח אכזרי באובייקט הצילום שלכם, אבל בלעדיו תזכו לתמונות מטושטשות ומרוחות בצילום בתאורה שאינה מושלמת. יחסית למכשירים אחרים מבית סוני, מדובר במצלמה מאכזבת למדי, עם צבעים סבירים בלבד ומעין רכות והיעדר פוקוס כללי ברוב התמונות. מצב המקרו, שאמנם מזוהה אוטומטית בעת התקרבות לאובייקט, מחייב מרחק של 10 ס"מ לכל הפחות ממה שתצלמו, וגם כאן צפו לאלימות מצד המבזק בשריפת קדמת התמונה.
יכולת צילום תמונות תלת-מימד על ידי הסטה של המצלמה מצד לצד, שימושית רק אם יש בידיכם גם מסך שמתאים לתצוגה של תמונות מסוג זה. אנחנו חשבנו שזה גימיק שלא יהיה שימושי לקהל היעד של האקספריה ניאו V. המצלמה הקדמית שמצויה מעל המסך והינה באיכות VGA אולי שימושית לשיחות וידיאו, אבל גם בצילום עצמי קיבלנו תוצאות די עגומות ורועשות. לא ציפינו להרבה יותר ממצלמה קדמית שיעודה שיחות וידיאו בעיקר.
נגן המוזיקה של סוני אריקסון הוא בהחלט משובח ונוח להפעלה, עם ממשק שכולל אקולייזר ותצוגה נוחה ויפה המאפשרת בין היתר החלפת רקע לגוון עטיפת האלבום. גם איכות השמע לא רעה בכלל, עם האוזניות המסופקות וגם עם אוזניות אחרות. כנגן מוזיקה, הניאו V עושה עבודה לא רעה כלל וגם רדיו ה-FM סיפק קליטה טובה וממשק נוח.
כנגן וידיאו, למרות הרזולוציה המתאימה לסרטוני מסך רחב, Neo V די צולע. הנגן המובנה נגיש מהגלריה ומציג רק קבצי MP4 ו-WMV, כך שאם תרצו לצפות בסוגי וידיאו אחרים, תזדקקו לנגן אחר.
חווית הגלישה במכשיר תלויה כמובן בדפדפן שתשתמשו בו, אבל זה המותקן באנדרואיד, גירסה ניידת של הכרום, עושה עבודה לא רעה בכלל, למרות שמכשיר קרטע קצת בניסיון להציג מספר עמודים שכוללים יישומי פלאש.
ניתן לסנכרן את המכשיר עם המחשב באמצעות תוכנה יעודית, אבל אנחנו מצאנו שהגדרות הסינכרון של אנדרואיד מול שרתי גוגל עושות את רוב העבודה הנחוצה.
סוני אריקסון מבטיחה עד 400 שעות המתנה, 7 שעות שיחה או 31 שעות נגן מדיה בטעינה אחת. אנחנו מצאנו שבשימוש יומיומי מעורב לשיחות, יישומים שונים ומולטימדיה, המכשיר שרד יפה יום וחצי בלי אף טעינה. הצלחנו גם לצפות ביותר מחצי שעה של וידיאו במכשיר לפני שהסוללה הואילה בטובה לרדת ממצבה המלא לאחר טעינה.
Neo V בנוי ברובו מפלסטיק קשיח שמתכופף רק בלחיצה חזקה מאוד. יש לומר שהתחושה ביד אינה "פלסטיקית", אבל כבר תוך שבוע מתחילת השימוש החלו להופיע שריטות במכסה הסוללה המבריק. המכשיר שקיבלנו לבדיקה הגיע בצבע כסוף, והגב המלוטש מושך גם טביעות אצבע ולכלוכים בנוסף לשריטות רבות.
עדשת המצלמה הראשית, ששקועה בחלקו האחורי של המכשיר על המכסה, קשה במיוחד לניקוי ויש צורך במקלון אוזניים בשביל להסיר ממנה לכלוכים ואבק. עם זאת, אם אין לכם אצבעות דקיקות, גם סביר פחות שהעדשה תתכסה בטביעות אצבע.