סקירת wisebuy - מדפסת Pantum P1000
- עומס עבודה חודשי גבוה
- הדפסת טקסט שחור-לבן טובה מאוד
- טונר ראשוני גדול
- המרה הדפסות צבעוניות לשחור-לבן לוקה בחסר
- עיצוב אפרורי
- לוח בקרה לוקה בחסר
- מתג כיבוי והדלקה לא נגיש
Pantum P1000 מתחרה בשוק רווי במתחרים שנלחמים על פלח שוק מצומצם, והיא מציגה תוצאות טובות בהחלט בהדפסות בשחור. מנגד, נראה שהיצרנית Seine שכחה שגם במדפסות לייזר מונוכרומטית, יש להשקיע באיכות הדפסה טובה של טקסטים ותמונות צבעוניים.
בסך הכל, מחירה של המדפסת והטונרים שעתידים להיות זולים בכ- 20% לעומת המתחרים, כמו גם קצב עבודה חודשי גבוה במיוחד, יאפשרו לה להתחרות בראש מורם במתחרותיה בעיקר על ליבם של הסטודנטים והעסקים הקטנים שזקוקים להדפסת טקסטים רבים.
Pantum P1000 היא מדפסת לייזר שחור-לבן המיועדת לפלח השוק הביתי. היא מיוצרת על-ידי חברת Seine הסינית, שבשנת 2008 החליטה לנצל את הידע הרב אותו צברה בתחום ייצור חומרים מתכלים לדפוס ועברה לייצור מדפסות. על פי ציפיות החברה, עד סוף שנת 2013 תחלוש החברה על כ- 20% מנתח שוק המדפסות המונוכרומטיות בישראל, וזאת על-ידי 6 דגמים שונים העומדים לנחות בשוק המקומי בשנה הקרובה.
המדפסת P1000 מציגה רזולוציית הדפסה של 1200X600 dpi, תמיכה בסוגים רבים של דפים, זיכרון בנפח 8MB, עומס עבודה של עד 20,000 דפים בחודש ולראשונה בעולם המדפסות הביתיות, גם שלוש שנות אחריות.
בהדפסת טקסט שחור מציגה Pantum P1000 איכות הדפסה טובה מאוד. בהדפסת כותרות בגודל גדול ובינוני, טקסט רץ בגודל 12 נקודות ו- 9 נקודות, הטקסט היה חד מאוד ובעל קריאות גבוהה. גם בהדפסת טקסט רץ בגודל 5 נקודות המדפסת לא אכזבה אם כי הייתה חסכנית במקצת ולא הפיקה צבע שחור עז, כפי שאנו אוהבים.
בהדפסת עמודי גרפיקה הכוללים גרפים צבעוניים וטבלאות מעוצבות, מציגה המדפסת איכות הדפסה בינונית ומטה; מעברי הצבע (גרדיאנטים) לא היו חלקים, משטחי צבע יצאו לא אחידים והפלט היה נראה כפסיפס. גם עם הדפסת טקסט שהיה צבעוני במקור מתקשה המדפסת להתמודד כראוי; ההמרה לגווני שחור פגעה בחדות הטקסט ובגודל 5 נקודות אף גילינו קושי מסוים בקריאתו. גם בהדפסת תמונות, כצפוי, המדפסת מתקשה להציע למשתמש איכות הדפסה טובה והמרת הצבעים לשחור-לבן פגעה בתמונה.
על פי הצהרת החברה, P1000 תוציא את התדפיס הראשון תוך פרק זמן נמוך מ- 12 שניות, והיא מסוגלת לקצב הדפסה של עד 16 דפי A4 לדקה או 17 מעטפות.
בפועל, משך הזמן שלקח למדפסת להוציא את הדף הראשון עמד על 16 שניות כאשר הערנו אותה ממצב המתנה (Standby), אליו עוברת המדפסת לאחר 4 וחצי דקות בהן לא נעשה בה שימוש. לעומת זאת, כל דף ראשון אותו שלחנו להדפסה לאחר מכן בו המדפסת הייתה במצב זמין, יצא לאחר 10.2 שניות. זהו אומנם זמן המשקף נאמנה את הצהרת היצרן, אך הוא קצת ארוך לעומת מדפסות מקבילות אותן בדקנו כאן בעבר. גם בהדפסה רציפה של דפים מרובים התקשתה המדפסת להרשים, והיא פלטה 14 דפי טקסט בדקה.
חברת Siene, שבעבר הלא רחוק ייצרה טונרים עבור חברות אחרות בטרם קיבלה את ההחלטה להיכנס לשוק המדפסות, חרטה על דיגלה להציע למשתמש טונרים הזולים בעשרות אחוזים לעומת המתחרים (לפי שעה טרם התפרסמו מחירם המדויק). Pantum P1000 מגיע עם טונר ראשוני שלפי הצהרת החברה ידפיס כ- 700 דפים בכיסוי של 5% בטרם יתרוקן. ללקוחות המעוניינים בכך, תינתן גם אופציה לרכוש טונר בעל קיבולת גבוה יותר שיספיק להדפסת 2300 דפים.
במהלך הבדיקה, סיפק הטונר המגיע עם המדפסת אורך חיים מכובד שעמד על 800 דפים, כאשר על 90% מהם הודפס טקסט ועל הנותרים הודפסו תמונות וגרפיקה.
Pantum P1000 איננה בדיוק מלכת היופי בקרב המדפסות הקיימות בשוק. היא מציגה מראה אפרורי וקווים ישרים בדרך כלל, שגורמים לה להזכיר מעט מדפסות מתחילת שנות ה- 90. למרות שהיא נחשבת למדפסת קומפקטית, היא תתקשה להתמקם בסביבות עבודה עמוסות מאוד בשל מידותיה (38X26X23.6 ס"מ, כאשר מזין הדפים סגור).
למרות שהחברה מצהירה שה- P1000 היא מדפסת אמינה יותר בזכות מנגנון הזנת דפים אמין ויציב במיוחד, אנו התקשינו להתרשם. התופסנים האחראים על אחיזתם של הדפים השונים במזין, מרגישים כאילו נבנו מפלסטיק זול ואיכות הבנייה לא ממריאה. גם המגש עליו שוכנים הדפים אינו מהקשיחים שפגשנו.
למדפסת שני מזיני דפים שונים; האחד מיועד לדפי A4 ואילו השני משמש להזנת מעטפות בגדלים שונים. בפועל, בשני מזיני הדפים הצלחנו לאכלס דפי A4 ומעטפות ולכן לא מצאנו חשיבות רבה למזין הדפים העליון שמיועד למעטפות, אליו הצלחנו לדחוס חמישה מעטפות בלבד. מזין הדפים התחתון לעומת זאת סטנדרטי במידותיו, והוא מסוגל לאכלס יותר מ- 150 דפים. כאשר מזין הדפים ריק, ניתן לסגור אותו בקלות יחסית ובכך לשמור עליו מפני חדירת אבק. מגש קליטת הדפים המצוי בראש המדפסת יכול אף הוא להכיל מעל 150 דפים. זוהי כמות נאה מאוד ביחס למדפסות אחרות בקטגוריה.
לוח הבקרה ממוקם בצידה הימני של המדפסת והוא לוקה בחסר; לצד נורות הבקרה מלווים איורים לא ברורים במיוחד, וכדי לפענח את משמעותן יש ללמוד מחוברת ההדרכה או מתוכנת המדפסת שמתריעה בעת התרחשות תקלה. תחת נורות הבקרה שוכן כפתור קטן המשמש לביטול הדפסות קיימות או המשך הדפסות שנעצרו בשל תקלה במדפסת. הכפתור אדיש ללחיצות ולכן יש ללחוץ עליו בחוזקה רבה בכדי שפעולתכם תקלט. כמו כן, בעת שימוש בהדפסות משני צדדי הדף באמצעות שינוי הגדרות המדפסת, גילינו כי לאחר שהפכנו את הדף כפי שהמדפסת דרשה מאתנו, כפתור ההמשך במדפסת לא פעל והיה ניתן להמשיך את ההדפסה באמצעות אישור הפעולה בתוכנה בלבד
בגב המדפסת, מוקמו שקע החשמל וחיבור USB לחיבור המדפסת למחשב. בנוסף, באופן תמוה, בחרה החברה למקם את מתג ההפעלה בגב המדפסת ובשל כך הכיבוי וההדלקה הפכו למשימה מאתגרת מאוד לאחר מיקום המדפסת בסביבת העבודה.
התקנת המדפסת נעשית בשפה האנגלית, אך היא קלה ומלווה לה אנימציות לאורך התהליך בו נדרשת התערבות מן המשתמש. גם תוכנת הניהול של המדפסת מגיעה בשפה האנגלית בלבד.
Pantum P1000 היא איננה מדפסת שקטה במיוחד, והרעש אותו היא מפיקה דומה למדפסות גדולות ומורכבות ממנה. אך גם אם לא מדובר בתענוג גדול לשמוע את צליליה, לא מדובר בהפרעה משמעותית ליושבי החדר.