Sony CyberShot DSC-W620

שתף באמצעות:

מצלמה Sony CyberShot DSC-W620 סוני

סקירת wisebuy - מצלמה Sony CyberShot DSC-W620 סוני

הטוב
  • צילום וידיאו טוב
  • ממדים צנועים ומשקל נוצה
  • איכות תמונה נאה במבט כללי
הרע
  • רעשים ופגמים בתמונה במבט בוחן
  • כפתורי שליטה לא נוחים
  • מסך קטן ופושר
  • זמן מחזור ארוך
בשורה התחתונה

Sony W620 מצלמה נחמדה אך מיושנת למדי. היא מפיקה תמונות סבירות ווידיאו טוב, ותודות לממדים הצנועים שלה היא תתאים כמעט לכל יד או כיס. היא תתאים במיוחד בתור מצלמה שניה למשפחה, כזו שאפשר לנעול אותה על מצב צילום "קל" ולתת לילדים או לקשישים כשהם זקוקים למצלמה. היא יחסית עמידה, ובסך הכל אין בה הרבה מקום למשחקים וטעויות. לא היינו ממליצים עליה בתור מצלמה יחידה למי שמחפש כזו, משום שהיא מגבילה מדי לצילום שהוא מעבר לבסיסי.

הקדמה

בין שאר המצלמות שלה, מקצועיות יותר ופחות, לסוני יש סדרת מצלמות קומפקטיות פשוטות הקרויה סדרה W. היא כוללת מצלמות פשוטות מאוד לצד כאלו מתקדמות יותר, והן מוצעות לרוב במחיר תחרותי ונוח.

W620 אינה מציעה שום סוג של שליטה ידנית אלא צילום אוטומטי בלבד.  המפרט שלה כולל חיישן CCD בגודל 1/2.3 אינטש וברזולוציית 14.1 מגה פיקסל, צילום וידיאו HD 720p, מסך בגודל 2.7 אינטש וזום אופטי X5 עם זווית רחבה של 28 מ"מ.

המצלמה פועלת על סוללת ליתיום-יון ומאחסנת את התמונות על כרטיסי SD/SDHC/SDXC.

זום אופטי
זום אופטי מאפשר לקרב או להרחיק את האובייקט המצולם מבלי לפגום באיכות התמונה. זאת בשונה מזום דיגיטלי שמקרב ומרחיק את האוביקט באמצעות תוכנה ופוגם באיכות התמונה (ראו המחשה). טווח הזום מבוטא במכפלה כגון x3, x4 המציינת פי כמה ניתן להתקרב לאובייקט. במצלמות קומפקטיות רבות הזום האופטי הוא לפחות x3, אבל מומלץ לבחור מצלמה עם זום אופטי גדול יותר כדי שניתן יהיה לצלם אובייקטים מרוחקים מבלי להתקרב אליהם פיזית.  

איכות צילום (45%)

7.5

איכות התמונה במצלמה הזו תלויה בעיני המתבונן. כלומר, במבט כללי, בגודל של 25%-33% מהמקור התמונה נראית נהדר. הצבעים חיים, הניגודיות מדויקת להפליא והטווח הדינמי מרשים למדי ומציג שמיים כחולים נהדרים גם בימים שטופי שמש. בניגוד גמור לכך, התבוננות בתמונות במחצית מגודלן המקורי ומעלה מגלה מספר בעיות די רציניות, רמת הפירוט צונחת;  החלקים המוארים בתמונה נמרחים מעט ונראים לא טוב. למשל, עצים מרחוק הופכים לגוש ירוק חסר צורה וגבולות. החלקים הכהים בתמונה אוספים כמויות נכבדות של רעש דיגיטלי גם ב-ISO נמוך. איכשהו מאוסף של פרטים באיכות בינונית ומטה המצלמה הזו מצליחה לייצר תמונה נאה.

המצלמה הזו מצוידת בטווח ISO צנוע יחסית של 100-3200. ברגישויות 100-200 התמונות טובות, אך מ-400 ומעלה תמונות שצולמו בתאורה ביתית סבירה יוצאות שמישות ולא הרבה מעבר לכך. הצבעים דוהים והרעש ניכר ברוב המקרים בהם לא נעשה שימוש בפלאש. ברגישות 800, חלקים שחורים מופיעים כשלג צבעוני. הפלאש עוזר, אך כאשר בוחרים לעשות בו שימוש צריך לעשות זאת בזהירות. המבזק של המצלמה אגרסיבי ולא מתוזמן בצורה אידיאלית, ובהרבה מקרים הוא פשוט שורף חלקים מהתמונה. גם אנשים סובלים מנחת זרועו של הפלאש, והוא מלבין פני מצולמיו בכל הזדמנות. גם צילום בסצינה המתאימה לפורטרטים גורר תוצאות לא טובות, בהן פני המצולם מאבדים את רוב הפרטים – יחד עם רוב הרקע של התמונה.

איזון הלובן במצלמה עושה עבודה טובה בסך הכל ונמנע מיצירת עיוותים בגווני הצילום. צילום המקרו לא רע גם הוא. הצילום מתאפשר ממרחק של סנטימטר בודד ומתקבלות תמונות נאות בעלות אפקט בוקה די טוב, כל זאת בצד הרחב של העדשה.

מצבי הצילום שאפשר למצוא בדגם הזה מתחלקים ל-3 עיקריים, אוטומטי קל – בו כל האפשרויות חסומות וצריך רק ללחוץ על הדק הצילום; מצב אוטומטי חכם וחכם פחות (P); וסצנות ואפקטים. המצב הקל והאוטומטי זהים, רק שהקל חסום לגמרי לשינויים בידי המשתמש ובמצב האוטומטי החכם ניתן לשלוט באיזון הלובן וגודל התמונה. התמונות המופקות הן לא רעות, אם כי התהליך מעט משונה. בלא מעט מקרים המצלמה חיוותה זיהוי שגוי של הסצינה (חיווי מקרו בעת צילום נוף ולהיפך, למשל) ולא ברור האם ועד כמה זה משפיע על איכות הצילום, משום שלא הבחנו בהבדלים עמוקים בין צילום נוף עם חיווי מקרו במצב האוטומטי לבין צילום נוף בסצנה המתאימה שנבחרה ידנית.

הסצנות והאפקטים אינם מהמרשימים שבנמצא וביניהם ניתן למצוא: צילום בשלג, בחוף, פורטרט לילה, אוכל, נוף, אפקט מצלמת צעצוע, השארת צבע יחיד (אדום, כחול, ירוק או צהוב) ועוד. הסצנה העיקרית היא הפנורמה, המאפשרת תפירה של תמונות במצלמה, ב-360 מעלות. מצב הצילום הזה פועל יפה ומציג תמונות טובות למדי.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצילמנו עם ה- W620. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.


ISO 100, f/9.1, 1/160 sec


ISO 100, f/3.2, 1/320 sec


ISO 400, f/3.2, 1/13 sec


ISO 1600, f/3.2, 1/60 sec


ISO 3200, f/3.2, 1/100 sec

סצנות
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.

וידיאו וקול (15%)

8.5

צילום הוידיאו בסוני W620 סביר ביחס למצאי היום והוא מתבצע ברזולוציית 720p ובקצב של 30 פריימים לשנייה. יחד עם זאת, התוצאות טובות מהמצופה: הסרטים נעים בצורה חלקה וזריזה על גבי המסך, הם חדים יחסית וצבעוניים כנדרש. נקודת חולשה היא מיקוד מעט אטי, אך לא בצורה שאינה נסבלת.

השימוש בזום האופטי אפשרי בדגם הזה, וצלילי העדשה נשמעים בהקלטת הוידיאו, אם כי בצורה שקטה יחסית. המיקרופון של המצלמה רגיש למדי ולוכד צלילים היטב (מונו בלבד).

קרופ
חיתוך חלק מסוים מתוך התמונה. לעיתים ישנו חלק מוצלח בתמונה אך שאר הרקע פחות מעניין אותנו, ואנחנו מעדיפים לחתוך את החלק המעניין או המוצלח מתוך הרקע, ולהשאיר רק אותו. אחת המעלות של ריבוי הפיקסלים, הוא האפשרות לבצע קרופ, חיתוך של חלק מהתמונה, ועדיין להישאר עם מספיק פיקסלים כדי להדפיס את התמונה המתקבלת בגודל סביר.

נוחות שימוש (20%)

8.5

Sony W620 היא מצלמה בעלת ממדים צנועים: 97.7 x 56.2 x 19.8 מ"מ, ובמשקל נוצה של 116 גרם. מדובר במצלמה קטנה שבהחלט יכולה לנוח יום שלם בכיס מבלי להיות מורגשת. אפילו העדשה כמעט ואינה בולטת מהגוף כמעט בכלל (משהו כמו מילימטר בודד). גוף המצלמה עשוי מתכת שחורה בחזית המקיפה את העדשה הכסופה. הגב עשוי פלסטיק שחור והחיבור בין החומרים נעשה באמצעות פס כסוף. היא זמינה גם בצבעים שחור וכסוף.

ראש המצלמה מאופיין בצמד כפתורים: הדק הצילום וכפתור ההפעלה. שניהם מלבניים, כסופים ובעיקר צמודים זה לזה בצורה מוגזמת. ההפרדה ביניהם כמעט לא קיימת ולא אחת ניסיון לכבות גרר צילום מיותר, ומעצבן יותר – ניסיון לצלם פשוט כיבה את המצלמה.

Sony W620 היא מצלמה בעלת ממדים צנועים ובמשקל נוצה של 116 גרם. גופה עשוי מתכת שחורה בחזית המקיפה את העדשה הכסופה. הגב עשוי פלסטיק שחור והחיבור בין החומרים נעשה באמצעות פס כסוף

יתר הלחצנים נמצאים על גב המצלמה, לצד מסך בגודל 2.7 אינטש. המסך לא רק קטן מהנהוג כיום, אלא גם זוויות הצפייה בו מוגבלות יחסית מהצדדים: כ-45 מעלות מכל צד, ומעבר לזווית זו התמונה הפרטים בתמונה מתחילים להחליף צבעים ולהיעלם. התמונה המוצגת בו אינה מהחדות שנתקלנו בה, והרזולוציה סטנדרטית לגודל זה – 230 אלף פיקסלים. על אף האמור, המסך מתפקד בצורה טובה גם בתנאים פחות אידיאליים, כמו שמש ישירה.

לצד המסך נמצאים כפתורי התפעול. בחלק העליון יש צמד לחצני זום. הם נוחים ללחיצה והעדשה מגיבה אליהם בזריזות. תחתיהם נמצא בורר בין שלושה  מצבים: סטילס, פנורמה ווידיאו. גם הוא נוח לשליטה ולא מקפץ בקלות יתרה בין המצבים. בנוסף נמצאים 5 מקשי הניווט, כפתור למעבר לצפיה בתמונות, תפריט ומחיקה. הכפתורים קטנים ושקועים ייחסית, אך עדיין נוחים ללחיצה.

המסך קטן יחסית ולא מרשים מבחינת חדות, אם כי הוא נותר שמיש גם באור חזק. הלחצנים שלצדו קצת קטנים אך נוחים ללחיצה בסך הכל

התפריטים פשוטים ואינטואיטיביים למדי. תפריט ראשי יופיע במאונך בצדו השמאלי של המסך, וכל תת-תפריט נפתח ימינה וניתן לבחור בקלות ובזריזות מתוך המאגר הבינוני שהמצלמה מציעה.

מצד ימין של המצלמה ישנו חיבור חשוף ל-USB ומקום לשרוך נשיאה. בתחתית יש מקום לסוללה ולכרטיס הזיכרון.

בערכה ניתן למצוא מטען לטעינת הסוללה מחוץ למצלמה, שרוך נשיאה, כבל USB וספרות הדרכה מרובה.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  

זמן אתחול וזמן מחזור (10%)

7

Sony DSC-W620  נדלקת ומוכנה לצילום תוך 2 שניות בדיוק, ונכבית תוך שניה וחצי. אלו זמנים סבירים למצלמה קומפקטית כל כך. הקושי מתחיל בתזמון שבין הצילומים. בין תמונות תיאלצו להמתין כשתי שניות, וגם הצילום עצמו לוקח כמעט שנייה בשל Shutter lag מורגש, קצת כמו מצלמה סלולרית ישנה. מתקבל קצב לא מרשים של תמונה כל שלוש שניות בערך. למרבה הצער אין פה שום סוג של צילום רציף.

סוללה (10%)

8

המצלמה מצוידת בסוללה קטנה יחסית, בקיבולת של 630 mAh. היא הספיקה לנו לכמות נאה של 700 תמונות, כשליש מהן עם פלאש, בנוסף למספר דקות של צילום וידיאו. זהו נתון לא רע של צילומים מסוללה כזו, אך יש כיום קומפקטיות טובות יותר גם בקטגוריה זו.