סקירת wisebuy - מצלמה Canon PowerShot SX260 HS קנון
- איכות צילום טובה, גם בתוך הבית
- שליטה ידנית מלאה
- זום מרשים וללא עיוותים
- GPS מוצלח
- חיי סוללה טובים
- איכות סאונד בינונית בוידיאו
- גלגלת מצבים נוקשה
- זמן מחזור ארוך בשימוש בפלאש
Canon SX260 HS היא מצלמת סופר-זום מאוזנת מאוד: היא מציעה איכות תמונה טובה לצד סרטוני וידיאו סבירים; שלל מצבים אוטומטיים למשתמש הפשוט לצד שליטה ידנית טובה למי שמשקיע בכל פריים ומעדיף את הצד הטכני בצילום; היא בינונית בגודלה אך מציעה זום גבוה.
המצלמה הזו תתאים מאוד למשפחות בהן יש כמה סוגי צלמים. גם לחובבי הטיולים והצילום היא יכולה להתאים הודות לחיי הסוללה הארוכים, הממדים הנוחים וה-GPS כמובן.
קנון ממשיכה את סדרת מצלמות הסופר-זום SX, הפעם עם הדגם SX260 HS, שעולה על קודמיו בעיקר בהגדלה וביכולת הצילום הרציף המשופרת.
Canon PowerShot SX260 היא מצלמה קומפקטית יחסית, שמהווה פתרון לכמה קהלים: ממשתמשים שרק זקוקים לתיעוד של רגע, אולי בתוספת אפקט כזה או אחר, ועד מי שאוהב לשלוט בכל פרמטר במהלך הצילום. המצלמה מציעה שליטה ידנית מלאה, לצד מצבים אוטומטיים פשוטים ושלל סצנות ואפקטים למעוניינים
המפרט הטכני כולל חיישן CMOS בגודל 1/2.3 אינטש וברזולוציה של 12.1 מגה פיקסל, טווח רגישות 100-3200, עדשת זום מיוצבת X20 בטווח של 28-392 מ"מ, מסך בגודל 3 אינטש פלאש קופץ ויציאת Mini-HDMI.
המצלמה פועלת על סוללת ליתיום-יון ומאחסנת את התמונות על כרטיסי SD/SDHC/SDXC.
רובן הגדול של התמונות שהפקנו מהמצלמה הזו היו מוצלחות. כשהתאורה טובה, התמונות חדות ומפורטות ולרוב נטולות רעשים בולטים. הצבעים בהן נהדרים ממש, ובמבט כללי התוצאות מרשימות למדי. המצלמה מתמודדת היטב עם תאורות חזקות, וגם בצילומי חוץ בימים שטופי שמש קיבלנו תמונות צבעוניות להפליא ללא שמץ של חיוורון. איזון הלובן האוטומטי טוב מאוד; הוא מזהה שלל סצינות בצורה נכונה ואינו יוצר עיוותים בגוונים בתאורות מלאכותיות.
מבט בוחן יותר של התמונות מגלה שלא קשה לאתר רעשים בעומק התמונה, אך לא מדובר בעניין שיפגום בהדפסה בגדלים בינוניים. המצלמה מצוידת במנגנון HS המאפשר צילום טוב יותר בתאורות חלשות ובעדשה חדשנית של קנון המאפשרת לדחוס הגדלה טובה יותר בעדשה קטנה יותר, עם פחות עיוותים. לגבי העדשה אנחנו מסכימים – היא מציעה זום נדיב של X20, וללא עיוותי עדשה כמעט בכלל בקצוות. בכל הנוגע לצילום בתאורה חלשה, ובכן, יש שיפור אך לא פריצת דרך אמיתית: כשה-ISO עולה, החדות יורדת. אמנם במקרה הזה לא בהרבה, אבל יורדת.
המצלמה מצוידת בטווח רגישות סביר של 100-3200, ולמרבה ההפתעה – כולו שמיש. באופן טבעי הצילומים ב-ISO הגבוה יצאו רועשים – אך בצורה עדינה יחסית, ואפשר בהחלט להדפיס תמונות כאלה בגודל סטנדרטי.
צילום בתוך הבית נעשה גם הוא באיכות גבוהה מהמצופה. SX260 מצוידת בפלאש קטן יחסית, שנשלף ונסגר חשמלית בעת הצורך. בניגוד לגודל שלו הוא עוצמתי למדי ומאיר היטב חללים בינוניים. גם בעת צילום פורטרטים הוא עושה עבודה טובה מאוד ולא שורף את המצולמים, אלא שומר על גווני עור טבעיים.
גם צילום המקרו די מוצלח. ניתן להתמקד ממרחק של סנטימטר יחיד ולקבל אפקט בוקה חביב. המיקוד לא תמיד במקום הרצוי, אך עם קצת מאמץ ניתן להגיע לתוצאות יפות. גם בטלה-מקרו אפשר להפיק תמונות טובות מאוד, ושוב עם אותו מאמץ קל להתמקד כראוי.
כפי שציינו, מדובר במצלמת "כל-בו", כזו שנועדה לתת מענה גם לצלם מתחיל וגם למי שרוצה לעשות שימוש טכני יותר במצלמה. לכן היא מכילה שלל מצבים אוטומטיים שאינם דורשים מאמץ וידע, לצד שליטה ידנית טובה.
בצד האוטומטי אפשר למצוא מצב המזהה סצינות לבד אך מאפשר שליטה באיזון הלובן, גודל ויחס התמונה ושליטה ב-GPS. לצידו מצב צילום Easy שאינו מאפשר דבר פרט ללחיצה על הדק הצילום. ישנם מצבי צילום של סצנות ואפקטים שונים, הכוללים פנורמה, זיהוי פנים, צילום רציף, זיהוי פנים אוטומטי (המזהה חיוכים ועיניים פקוחות) ואפקטים כמו פוקוס רך, צילום פוסטר, אפקט מיניאטורה, וכאלו המאפשרים להשאיר צבע יחיד בתמונה ולהפוך את היתר לשחור-לבן או להחליף בין צבעים.
עוד ניתן למצוא כאן מצב Live שמאפשר משחק ידני עם הבהירות, הרוויה והגוון על גבי המסך, וכך לראות כיצד תצא התמונה בטרם צילומה. מצב חביב תאורטית, אם כי פחות שימושי לטעמנו כיוון שהוא מניב תוצאות שלטעמנו אינן טובות מספיק.
נוסף על אלה, ישנם במצלמה ארבעת מצבי הצילום הקלאסיים (M,A,T,P) המאפשרים שליטה ידנית נוחה למדי. טווח הערכים אמנם אינו מרשים כמו בדגמים אחרים, אך הוא בהחלט מספק. זמן החשיפה נע בין 15-1/3200 שניות, ומפתח הצמצם נע בין 3.5-6.8f/. טווח הצמצם לא משאיר הרבה מקום למשחקים, שזה חבל אבל לא נורא.
מצב חדש שקנון הוסיפה לאחרונה במצלמות שלה הוא לקט סרטונים. במצב זה המצלמה מצלמת עד 4 שניות של צילומי וידיאו לפני צילום סטילס. הפעולה הזו נעשית לבד, ובסופו של דבר כל השניות של הוידיאו נאספות לסרטון אחד ארוך. זה מאפשר להיזכר ברגעי הצילום ויכול להיות נחמד בצילומים קבוצתיים. מעבר לכך זה כנראה יהיה קצת מיותר ולא סביר שתזכרו בדיוק באיזה סרטון נמצאות ארבע השניות שמתחשק לכם לראות.
לפניכם מספר תמונות הדגמה שצולמו עם ה- SX260 HS. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.
ISO 100, f/4, 1/640 sec
ISO 640, f/5.6, 1/200 sec
ISO 800, f/6.8, 1/125 sec
ISO 1600, f/4, 1/60 sec
צילום הוידיאו ב- Canon SX260 HS מתבצע ברזולוציית 1920X1080 ובקצב של 23 פריימים בשנייה, או ב-1280X720 בקצב של 29 פריימים בשנייה. בשני המקרים הסרטים באיכות לא רעה בכלל, התמונה חדה ויחסית נקיה מרעשים. הסרטים ברזולוציית Full HD נוטים מעט יותר למריחות בגלל קצת הפריימים הנמוך יותר, אך לא מדובר בתופעה בולטת.
ניתן לשלוט בזום האופטי במהלך הצילום, אבל ספק אם מישהו ירצה לעשות זאת. רעש מנוע העדשה הוא כל מה שתשמעו מההקלטה אם תבחרו להתקרב או להתרחק מהאובייקט שלכם. דבר בעייתי נוסף הוא איזון הלובן: דווקא הפונקציה שעובדת טוב מאוד בצילומי סטילס לא תמיד פועלת כשורה בוידיאו. החיסרון הורגש בעיקר צילומים בתאורה ביתית, שיצאו בגוון צהוב מאוד.
פיצ'ר נוסף בצילום הוידיאו הוא צילום בהילוך איטי. ההסרטה נעשית כביכול בקצב של 120 או 240 פריימים לשנייה. בפועל, נראה שההסרטה נעשית ב-29 פריימים בשנייה, אבל כל פריים מוצג זמן רב יותר. כל זה מעשה ברזולוציה נמוכה של 320X240, כך שבפועל רואים עצמים מטושטשים שנעים לאט. לא פונקציה יעילה במיוחד.
למצלמה שני מיקרופונים להקלטה סטריאופונית ורמקול יחיד. המיקרופונים אינם רגישים דיים והסרטים יוצאים שקטים למדי, מה שרק מדגיש את רעשי העדשה, אם נעשה בה שימוש.
דחיסת הוידיאו נעשית בתקן h.264 והקבצים נשמרים עם סיומת MOV.
Canon SX260 היא מצלמה בממדים סטנדרטיים לסוגה, 106.3 x 61.0 x 32.7 מ"מ. גם משקלה אינו יוצא דופן לקטגוריה, 223 גרם. גוף המצלמה עשוי בצבע אחיד מסביב, כשראש המצלמה עשוי פלסטיק אפור. היא מגיעה בשלושה צבעים: ירוק-בקבוק, אדום ושחור. בחזית המצלמה יש פס אנכי בולט עשוי פלסטיק קשיח, האמור לשמש כגריפ קדמי. מדובר בפיתרון לא אידיאלי, גם בפן האסתטי וגם בפן הפרקטי. לטעמנו הוא מכער מעט את המצלמה, ולא תורם מספיק לאיתנות האחיזה.
בראש המצלמה נמצא כפתור הפעלה קטן וטרפזי, השקוע קצת יותר מדי בגוף המצלמה – מה שהופך את הלחיצה עליו לפחות נוחה. לצדו נמצא הדק צילום גדול ובולט, מוקף טבעת זום דקה ונוחה. הדק הצילום נוח מאוד ללחיצה ולמיקוד. בקצה השני נמצא הפלאש הנשלף.
המסך בו מצוידת המצלמה הוא מסך בגודל 3 אינטש בן 461 אלף פיקסלים, והוא מצוין. ניתן לעשות בו שימוש בכל תאורה והוא משקף בצורה נאמנה את מה שלפני העדשה, וגם את הצילומים שכבר צולמו.
כדי לאפשר גוף דק ככל האפשר, הוסטה חוגת מצבי הצילום אל גב המצלמה. היא קטנה, אך מכילה שלל מצבים ואפילו קצת שטח מת. החוגה קשה למדי לסיבוב, אפילו קצת קשה מדי. מתחתיה נמצאים 4 כפתורים מחולקים לשני זוגות וחמשת כפתורי הניווט, מוקפים בגלגלת שליטה מהירה. הכפתורים כולם שטוחים אך נוחים ללחיצה. מקשי הניווט מעט קטנים לטעמנו, אך ניתן בהחלט להסתדר איתם.
SX260 HS מצוידת ברכיב GPS, המאפשר תיוג גיאוגרפי של תמונות. הפעלתו פשוטה מאוד, ובכל מצב צילום ניתן לבחור אם להפעילו או לא באמצעות התפריט. זמן הנעילה אינו מרשים במיוחד ועומד על כעשרים שניות, אך האות יציב ולא נוטה לניתוקים. תכונה זו מתאימה מאוד לטיולים.
בצד ימין של גוף המצלמה ישנו כיסוי גומי המכסה יציאות Mini-HDMI ו-USB. יש להודות שממצלמה כזו ציפינו למכסה עם קפיץ, או אולי דלת קטנה, ובמקום זה קיבלנו פיסת גומי שמחוברת במרכזה לגוף המצלמה. בדומה לגריפ הקדמי, הערך האסתטי והפונקציונלי של הכיסוי הזה מוטל בספק. בתחתית המצלמה נמצא תא המכיל את כרטיס הזיכרון והסוללה הייעודית. הוא נפתח בקלות, וגם הכרטיס וגם הסוללה נשלפים בצורה נוחה.
קנון SX260 נדלקת תוך 1.8 שניות, ונכבית תוך שנייה אחת, אם העדשה לא פתוחה. אלו נתונים יפים למצלמה קומפקטית כזו.
במצב הצילום האוטומטי ניתן לצלם ברצף במרווחים של שנייה, שזה לגמרי לא רע. בשימוש בפלאש ההמתנה מתארכת לכחמש שניות – זמן ארוך מדי, וציפינו להרבה יותר. הצהרת היצרן היא אמנם עד 10 שניות למחזור, אבל זה פשוט אטי מדי.
הפיצוי מגיע במצב צילום הרצף, בו מצליחה לדחוס המצלמה 10.3 תמונות בשנייה, ברזולוציה מלאה. זה מספר יפה מאוד לתמונות באיכות גבוהה.
המצלמה פועלת באמצעות סוללת יון-ליתיום בעלת קיבולת של 1000mAh ובעזרתה הצלחנו לצלם 1000 תמונות, כשליש מהן עם פלאש בתוספת מספר דקות של צילומי וידיאו. בנוסף, ה-GPS פעל במשך רוב זמן השימוש. זהו מספר נאה ביותר של צילומים שסביר שהיה גדל משמעותית לו היינו מוותרים על פעולת ה-GPS.