Panasonic DMCTZ30/ZS20

שתף באמצעות:

מצלמה Panasonic DMCTZ30/ZS20 פנסוניק

סקירת wisebuy - מצלמה Panasonic DMCTZ30/ZS20 פנסוניק

הטוב
  • זום גבוה בגוף קומפקטי
  • איכות תמונה טובה
  • וידיאו Full HD איכותי
  • זמני מחזור וצילום רצף מהירים
  • מקלט GPS מובנה
הרע
  • סוללה חלשה
  • איכות התמונה מדרדרת בקרופ
  • מורכבת מדי למשתמש המתחיל
בשורה התחתונה

TZ30 היא מצלמה קומפקטית כמעט אידיאלית – כל עוד לא תהפכו את הצילומים שלכם לפוסטרים, תהיו מרוצים ממנה. מסך המגע והמהירות הכללית יחסכו לכם המון תסכולים על תמונות שבעבר הייתם מפספסים, והזום הנדיב שלה ייקח אתכם למקומות רחוקים. אנו ממליצים להוסיף סוללת גיבוי ולמעט בשימוש ב- GPS, מה גם שבישראל הפונקציונליות שלו מוגבלת ממילא.

הקדמה

אף על פי שמיתון כבד מאיים על כלכלת העולם, ענקיות האלקטרוניקה לא מפסיקות לשחרר לשוק מצלמות חדשות ומשוכללות יותר מאי פעם. פנסוניק, מותג מוביל בתחום הטלוויזיות, הטלפוניה והסטריאו הביתיים, לא טומנת את ידה בצלחת הצילום הדיגיטלי ומפתחת סדרות של מצלמות שפונות לקהל מגוון של לקוחות.

TZ30 של פנסוניק מנסה לפנות לקהל ספציפי, חובב גאדג'טים ושיפורים טכנולוגיים, ועל כל יעיד היצף אפשרויות הצילום והשכלולים של המצלמה: מסך מגע, GPS, צילום וידאו ב- Full HD ועדשת זום נדיבה עם יכולה הגדלה של X20. כל אלה הופכים את המצלמה הזו לאטרקטיבית במיוחד עבור צלמים שאינם יודעים שובע מחידושים טכנולוגיים, והם ימצאו עצמם חוקרים כל שילוב אפשרי של מצבי הצילום השונים.

למצלמה חיישן MOS מבית של פנסוניק ו-Leica, והוא אמור לשמור על צריכת אנרגיה של חיישן CMOS ועל איכות גבוהה יותר משל חיישן CCD. החיישן בעל 14.1 מגה-פיקסל והוא בגודל של 2.33 /1 אינטש. מהירות התריס נעה בין 15 שניות ל-1/2000 שניה, רגישות החיישן מתחילה ב-100 ומסתיימת ב-3200 ISO, העדשה בעלת מפתח צמצם של f3.3-6.4 וטווח הזום שלה הוא 24-480 מ"מ, כפי שהיה מתקבל במצלמת 35 מ"מ. 

את התמונות ניתן לשמור על גבי כרטיסי SD/SDHC/SDXC וכן ישנו זיכרון מובנה צנוע של 12MB.

צמצם
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.

איכות צילום (45%)

8

יחסית ליכולות הזום של ה- TZ30, היא מפיקה תמונות באיכות סבירה למטרות צפייה על גבי המחשב, שיתוף בפייסבוק והדפסות בגודל בינוני ומטה. העדשה מצליחה לשחזר צבעים בצורה סבירה, אך מתקשה באדומים – גוונים חזקים וכהים הפכו בהירים, כגון אדום שקיבל גוון כתום, או בורדו שקיבל גוון סגול בהיר. פיצוי חשיפה לא הועיל והפרחים איבדו את צבעם המקורי. העדשה איננה מהחדות שראינו, אך למטרות שציינו היא מספיקה; היא מצליחה לשחזר פרטים בצורה בינונית ובתצוגה רגילה רוב הפרטים נראים ובולטים, אך בקרופ של 100%  פרטים רבים נעלמו או היטשטשו. בנוסף, מצאנו עיוותים כרומטיים דווקא במקומות שלא ציפינו לראותם, כגון שפת בקבוק זכוכית או פריטים שקופים אחרים.

יחד עם זאת, הטווח העצום של העדשה מקנה לה יכולות טובות מאוד שמפצות על איכות התמונה עצמה. הודות ל-Tele המרשים הצלחנו לצלם תמונות ברורות של מטוסים ופריטים רחוקים אחרים, ויחסית למצלמה קומפקטית זה הישג מרשים. העדשה גם אפשרה לנו להשיג עומק שדה רדוד בצילומים במצב רגיל ולא רק במצב מקרו, תכונה יחסית נדירה במצלמות קומפקטיות. מצב המקרו שלה לא רע בכלל ומאפשר הבחנה אפילו של אבקני פרחים, כל עוד לא תתקרבו פחות מ-3 ס"מ מהאובייקט.

הרגישות המרבית לאור היא ISO 3200 ומצאנו שניתן להפיק תמונות שמישות בהחלט בעת צילום ברגישות זו, ומן הסתם גם ברגישויות הנמוכות יותר. ניקוי הרעשים מורגש ואגרסיבי מדי אפילו ברגישות ISO 200, אך אין זכר לאותה רעשנות צבעונית שהיתה מאפיינת מצלמות קומפקטיות מדורות קודמים.

ניתן להסתמך על מייצב התנועה האופטי עד מהירות של 1/15 שניה. הצלחנו אמנם להפיק צילומים ברורים גם במהירות של רבע שנייה, אך ההצלחה לא היתה עקבית. במקרים כאלו, מומלץ להעלות רגישות ISO עד שתמצאו את המהירות הנוחה לכם לצילום.

המבזק המובנה מצליח מאוד בצילום אנשים, הן בתוך מקומות סגורים והן במקומות פתוחים. הוא יודע להאיר בדיוק במידה הנכונה, לא שורף ולא מחשיך את המצולמים. יש לזכור שעל מנת לקבל תאורת רקע, צריך להוריד את מהירות התריס ולשחק קצת עם עוצמת המבזק, אך לרוב קיבלנו תוצאות משביעות רצון. המבזק עצמו מקובע לגוף המצלמה ואיננו מתרומם.

למצלמה מצבי צילום יצירתיים רבים מספור, וכוללים מצבי צילום של חיות בית, צילום תת-ימי, שחור לבן, אפקט רטרו, צילום מיניאטורי, HDR ועוד. ההמלצה שלנו היא לצלם את התמונה ללא הפילטר המובנה, ולאחר הצילום להשתמש בתוכנה אם ברצוננו להפוך אותה לשחור לבן, מיניאטורית וכדומה. גם אם הפילטרים של המצלמה עובדים בצורה טובה, ברגע שהשתמשנו בפילטר לא נוכל לחזור לאחור והתוכנות החינמיות לעיבוד תמונה עושות עבודה לא פחות טובה מהמצלמה עצמה.

מלבד זאת יש ל-TZ30 שליטה ידנית מלאה על החשיפה, שליטה על צמצם ועל מהירות תריס בנפרד וכן על איזון לובן ידני. בחוגת מצבי הצילום נמצא גם את מצב C1 ו-C2 אותם נוכל לקבוע מראש עם ערכי חשיפה, איזון לובן ועוד למצבים שבהם אנחנו מורגלים, ללא צורך לכוון את המצלמה מחדש. בסך הכל, זו מצלמה שמשתמש מתקדם יוכל להעריך בזכות פונקציות ידניות אלו, אך משתמש מתחיל עלול למצוא אותה מסובכת מדי לתפעול.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצולמו עם ה-TZ30. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.


ISO 100, f/3.9, 1/4 sec


ISO 320, f/3.3, 1/60 sec


ISO 400, f/3.3, 1/25 sec


ISO 3200, f/5.6, 1/40 sec

מקרו
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.

וידיאו וקול (15%)

9

את הוידיאו ניתן לשמור בפורמט AVCHD, פורמט המיועד לצפייה ישירה בטלוויזיות HD וכן ניתן לשמור את הקבצים ב-MP4 למטרות צפייה ועריכה קלות במחשב. שני הפורמטים עושים שימוש בקידוד h.264, אך פורמט AVCHD מקליט ב-bit rate גבוה יותר.

בפועל לא גילינו הבדל משמעותי, והוידיאו שהמצלמה יודעת לצלם הוא טוב מאוד, אפילו יותר טוב מהסטילס – התנועה חלקה, הצבעים מדויקים וחיים והסאונד טוב מאוד. יש מעט רעש דיגיטלי בצילום במקומות חשוכים.

הזום האופטי פעיל במלואו במהלך צילום הוידיאו, ומהירותו הואטה על מנת למנוע קופצנות בתמונה. רחש מנוע הזום אינו נשמע במהלך הסרטונים שצילמנו.

נוחות שימוש (20%)

8

כבר מהשנייה הראשונה שמחזיקים את ה- TZ-30 מרגישים שזו מצלמה שונה. בממדיה היא קומפקטית מצויה (x 104.9 58.9 x 28.2 מ”מ), אך גוף המתכת והמשקל הכבד יחסית שלה – 184 גרם עם הסוללה וכרטיס הזיכרון – מעניקים תחושה של מצלמה קשיחה ועמידה. הגריפ המינימלי בצירוף המשקל שלה נותנים אחיזה טובה ויציבה. אנו בדקנו אותה בצבע הכסוף, אך היא זמינה גם בשחור.

גוף המתכת והמשקל הכבד יחסית מעניקים תחושה של מצלמה קשיחה ועמידה. הגריפ המינימלי בצירוף המשקל שלה נותנים אחיזה טובה ויציבה

אלמנט שהופך נפוץ לאחרונה במצלמות הקומפקטיות הוא בליטה עבור אנטנת ה- GPS, שממוקמת בפאנל העליון של המצלמה, לצד המיקרופון הסטריאופוני. כפתורים נוספים שממוקמים על הפאנל העליון הם הדק הצילום המוקף בחוגת הזום, מתג ההפעלה, כפתור צילום וידיאו וכן חוגת מצבי הצילום.

בגב המצלמה נמצא את המסך, כאשר למצלמה אין עינית אופטית. המסך הוא בגודל 3 אינטש ובעל 460 אלף פיקסלים. אנו היינו מאוד מרוצים מהשימוש בו – הוא כלל מידע רב והיה בהיר וחיוני גם באור יום מלא. כמו כן, זהו מסך מגע, אבל על כך נרחיב בהמשך.

לצד המסך (מלמעלה למטה) נמצאים בורר מצב צילום/צפייה, כפתור Exposure/Map השולט על מידת החשיפה וכן על צפייה במפת הצילומים. כברוב המצלמות הקומפקטיות, גם כאן נמצא מקש ניווט 5 כיווני שמורכב מחוגת אפשרויות הכוללת שליטה על פיצוי חשיפה, טיימר, פלאש וצילום מקרו, ובמרכז החוגה כפתור Menu/Set. בלחיצה ראשונה כפתור זה מוביל לתפריט המלא של המצלמה, ואפשר לשלוט בו על כל מאפייני הצילום, כגון איזון לובן, רגישות ISO, הפעלת ה-GPS, הגדרות תאריך ושעה, זיהוי פנים ועוד. בתחתית הפאנל האחורי נמצא את כפתור התצוגה, שמאפשר להדליק ולכבות את המסך וכן לשלוט על אפשרויות תצוגה נוספות, ולימינו כפתור Q.Menu המאפשר גישה מהירה לאפשרויות צילום פופולריות כגון איזון לובן, ברירת צילום רציף, רגישות ISO, סגנון מדידת האור, הפעלה ה-GPS ואיכות צילום הוידיאו. בתחילה, יש לומר, היתה לנו הרגשה שלחצני התפריט המהיר והתפריט הרגיל מוטב היה להם להחליף מקומות ביניהם, אבל אפשר להתרגל. משאר הבחינות המקשים כולם נוחים ללחיצה ומדורים בהיגיון.

על הפאנל העליון נמצאים הדק הצילום המוקף בחוגת הזום, מתג ההפעלה, כפתור צילום וידיאו וכן חוגת מצבי הצילום, ובנוסף יש שם בליטה ל-GPS ומיקרופון סטריאופוני

כפי שציינו לעיל, למצלמה מסך מגע שמאפשר שליטה בכל אפשרויות הצילום. האופציה השימושית ביותר כפי שמצאנו היא פעולת החשיפה. במצלמות קומפקטיות רגילות (ולמעשה גם במצלמות יקרות ומורכבות יותר) צריך למרכז את האובייקט, להתמקד עליו, לקמפז מחדש ואז לחשוף את התמונה. ב- TZ-30 כל שאתם צריכים לעשות הוא לבחור בקומפוזיציה הרצויה, ללחוץ על האובייקט במסך והמצלמה תתמקד עליו (בזמן זהה לו לחצתם על כפתור החשיפה). במלים אחרות, שתי פעולות במקום שלוש. כמו כן, ניתן לעשות זום עם מסך המגע, להפעיל את ה- GPS, לדפדף בתמונות כמו בסמארטפון החביב עליכם ועוד פונקציות נוחות יותר ונוחות פחות. לדוגמה, השימוש בזום אינו נוח בעליל והעדפנו את חוגת הזום על הפאנל העליון.

למצלמה מסך מגע שמאפשר שליטה בכל אפשרויות הצילום. הוא מציג מידע רב והיה בהיר וחיוני גם באור יום מלא. לצדו נמצאים מקשי שליטה שונים

כמו במצלמות רבות אחרות, גם במצלמה זו מצוי מקלט GPS; ניתן לטעון לתוך המצלמה מפה והתמונות ימוקמו על גביה ואף יצויר מסלול הטיול. לצערנו הרב, מתוך 90 המפות הזמינות, אין מפה לישראל ולכן לא יכולנו לבדוק כיצד זה עובד. המקלט שימושי אפוא לצורך תיוג גיאוגרפי של התמונות בלבד.

למצלמה שני חיבורים – יציאת HDMI וחיבור USB שמתפקד גם כיציאת AV בצירוף הכבל המתאים. את כרטיס הזיכרון והסוללה מכניסים דרך הדלת בפאנל התחתון.

חיבורים
בכל המצלמות קיים חיבור USB למחשב ובמצלמות מתקדמות ומקצועיות קיים חיבור FireWire בעל קצב העברת נתונים מהיר יותר. בחלק מהמצלמות קיים חיבור AV המיועד להעברת וידיאו ושמע לטלוויזיה, ויש מצלמות עם חיבור ישיר למדפסת בשם PictBridge.

זמן אתחול וזמן מחזור (10%)

9.5

Panasonic TZ30 היא אחת המצלמות המהירות שבדקנו לאחרונה – היא נדלקת תוך 1.8 שניות, וחשיפה עם פלאש או בלעדיו לוקחת 1.35 שניות. במצב צילום מתמשך ניתן לצלם כ-10 פריימים לשנייה, ו-5 פריימים לשנייה כאשר אופציות המיקוד האוטומטי מופעלת.

בנוסף היא משנסת מותניים בכל הקשור לצילום רצף ומעניקה קצב אש נהדר, אך ברזולוציה נמוכה יותר – 40 פריימים לשנייה ברזולוציה של 5 מגה פיקסל, או 60 פריימים לשנייה ברזולוציה של 2.5 מגה פיקסל. מרשים.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  

סוללה (10%)

6

למצלמה סוללת Li-ion מדגם DMW-BCG10. על פי הצהרת פנסוניק, ניתן לצלם כ-260 חשיפות בין טעינה לטעינה, אך אנחנו הגענו למספרים נמוכים בהרבה – 70 חשיפות כאשר ה-GPS מופעל ו-200 חשיפות כשהוא כבוי, שליש מהתמונות מצולמות בפלאש. אלו חיי סוללה נמוכים משמעותית מהמקובל כיום בתחום.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות יורוקום תקשורת דיגיטלית, הנציגה הרשמית של פנסוניק בישראל