סקירת wisebuy - טלוויזיה Toshiba 46TL20 טושיבה
- איכות תמונה טובה מאוד (אחרי כיול)
- החלקת תנועה מצוינת
- תמיכה במגוון פורמטי וידיאו
- תמיכה ב-3D
- תמיכה ב-MHL
- Cross-Talk בצפייה בתלת-ממד
- המרה לא אפקטיבית של 2D ל-3D
- אין תמיכה בכתוביות בעברית בנגן המובנה
Toshiba 46TL20 הוא מסך LED שמסוגל להציג תמונה באיכות מצוינת, אך דורש כיול מסוים לפני כן משום שמצבי ברירת המחדל אינם מחמיאים לו. בעוד שהחלקת התנועה שלו היא מהטובות שפגשנו, יש לציין שדי התאכזבנו מהתלת-ממד – ציפינו ליותר ממסך בסדרה גבוהה יחסית.
סדרת הטלוויזיות TL20 של טושיבה ממוקמת בהיררכיה ממש מתחת דגמי CEVO היוקרתיים, שכוללים מעבד מרובה-ליבות והארת LED מקומית. הדגם 46TL20 מכיל מפרט צנוע יותר במעט, אך הוא עדיין מבכירי הקולקציה של החברה והוא כולל תאורת Edge LED, תמיכה בתלת-ממד כולל המרה של 2D ל-3D, נגן מדיה תומך ב-28 פורמטי וידיאו, חיבור לרשת ועוד.
המסך, בגודל 46 אינטש, כולל רזולוציית 1920X1080, יחס ניגודיות דינמי של 100,000:1, בהירות 400 cd/m2, זוויות צפייה של 178 מעלות, החלקת תנועה 100Hz וזמן תגובה של 8 מילי-שניות.
התחלנו לצפות בטלוויזיה בכמה ערוצי שידור – תכנים רגילים ב-Yes, תכני Full HD דרך הסטרימר וכן סרטי תלת-ממד באמצעות נגן בלו-ריי ייעודי של טושיבה.
בשלב הראשון, הרגשנו צורך לכייל את המסך משום הצבעים לא נראו לנו. המצב הסטנדרטי מחודד מדי והצבעים מעט רוויים יתר על המידה; המצב הדינמי לחלוטין לא שמיש בשל עודף מוגזם של מה שתיארנו לעיל. מצאנו מרגוע במצב Movie2, וגם זאת רק אחרי כמה מודיפיקציות שהוציאו אותו מעגמומיותו הכהה, פלוס תוספת מידה מועטה של כחול. בשלב זה התמונה הייתה ריאליסטית, נעימה לעין, עשירה בפרטים ולא מוגזמת. באופן כללי, מומלץ לא לתת למסך להשתולל עם החדות, 5-6 צעדים יותר מה-0 יספיקו בהחלט.
רמת השחור של – 46TL20 טובה, לא מרעישה אבל טובה ומניחה את הדעת עבור מסך LED. תנאי הצפייה האידיאליים הם כאשר אור חלש נמצא בחדר (למשל תריסים שאינם מוגפים עד הסוף), מה שגורם לצבע השחור להיראות מושלם. בחדר חשוך לגמרי נחשפה העובדה שאזורים שחורים למעשה בהירים מעט. המסך שבדקנו היה אחיד למדי ולא נצפו זליגות אור משמעותיות או עננות.
החלקת התנועה, 100Hz, היא מהטובות ביותר שראינו. טושיבה עשתה שיעורי בית מדגמים קודמים, ומצאה את האיזון המדויק בין תנועה חלקה ונעימה לבין מראה ריאליסטי יחסית ולא מלאכותי. לא נצפו גמגומים גם בסצנות "קשות" כמו תנועה ארוכה של המצלמה הצידה (Panning).
מצבי יחס התמונה הם Wide, 4:3, Super-Wide, סינמה ו-Native, כלומר מצב ללא מתיחה כלל – אידיאלי לחיבור למחשב. אגב, כדאי לדעת שחיבור באמצעות כבל מחשב (D-SUB, RGB) נתמך על לרזולוציית 1280X1024 בלבד – לכן אם תכננתם לחבר את המחשב שלכם למסך, רצוי לוודא שהוא כולל יציאת HDMI שתעניק לכם את מלוא הרזולוציה – Full HD.
אפשרויות הכיול כוללות בהירות, ניגודיות, חדות, גוון, צבע, תאורה אחורית, טמפרטורת צבע (כולל ניהול ה-RGB) וגם כיול מתקדם יותר כולל טיפול פרטני בכל אחד מ-6 הצבעים הבסיסיים ברמת הרוויה, בהירות ו-Hue של כל צבע. כמו כן ניתן להפעיל את חיישן התאורה, ולקבוע את רמת החלקת התנועה.
לבסוף, פנינו לצפות בתכני ה-3D. טושיבה משתמשת בשיטה האקטיבית, כך שהמשקפיים זקוקים לטעינה (באמצעות כבל Micro-USB פשוט, אפשר גם דרך המחשב). המשקפיים עצמם גדולים אבל נוחים ולא מכבידים מדי על גשר האף.
בסרטי Blu-Ray דרך הנגן הייעודי התלת ממד נראה טוב מאוד מבחינת עומק ותנועה. מדובר במסך לא גדול במיוחד בשביל מסך תלת-ממד, ולכן מרחק הצפייה הרצוי לטעמנו הוא כ-2 מטרים, כדי שלא לאבד את החוויה. עם זאת, ה-3D בהחלט לא מושלם: התמונה מחשיכה משמעותית כאשר מרכיבים את המשקפיים האקטיביים, ובנוסף גילינו תופעת Cross-Talk בולטת ולא נעימה, שמשמעותה היא שאם מביטים היטב רואים בעין אחת מידע שמיועד לעין השנייה. בפועל זה מתרגם למעין הילות שקופות סביב האובייקטים הבולטים.
כמו במסכי 3D אחרים של טושיבה שבדקנו בעבר, מנגנון ההמרה מתכנים רגילים לתלת-ממד ממש לא טוב, לא אפקטיבי ובקושי אפשר להבחין בעומק כלשהו, אם בכלל.
Toshiba 46TL20 כולל זוג רמקולים נסתרים בהספק כולל של 20W.
הצליל שמפיקים הרמקולים סביר בלבד, וניכר חוסר ממשי בצלילי קצה ובעומק הבאסים. פגשנו מסכים עם צלילים עשירים בהרבה. אפשרויות הכיול מוגבלות לבאס וטראבל.
המסך מגיע בעיצוב פשוט ושחור, עם מסגרת מסך (Bezel) דקה מאוד וצלע תחתונה עבה יותר עם פס דק כסוף בתחתית. המסך בעובי סביר של 6.9 ס"מ. למסך מעמד שולחני מלבני בגימור תואם, שמסתובב על ציור בזווית סבירה.
באמצעות זוג כניסות USB וכן חיבור קווי לרשת, המסך מסוגל להציג תמונות, לנגן מוזיקה וסרטים, באמצעות ממשק סביר שלמעצביו יש הרבה מה ללמוד מסמסונג ו-LG, למשל. עם זאת, ההבטחה של טושיבה לתמיכה רחבה בפורמטים אכן מתקיימת – והצלחנו להריץ באמצעות המסך שורה ארוכה של סרטים וסדרות, ברזולוציות 720p ו-1080p, בשלל קידודי אודיו ווידיאו, מבלי שנתקלנו בתקלות. המסך יודע להציג ולאפשר בחירה בין כתוביות שונות בתוך קובץ ה-MKV, אך למרבה הצער אינו תומך בכתוביות בעברית ולא בקובצי תרגום חיצוניים.
סט החיבורים תואם לסטנדרט כיום. בגב המסך נמצאים 3 כניסות HDMI, כניסת קומפוננט, חיבור VGA ושני חיבורי אודיו 3.5 מ"מ, כניסת אודיו אופטית S/PDIF, חיבור לאנטנה וחיבור LAN לרשת הקווית. משמאל יש 2 כניסות USB, כניסת HDMI רביעית וחיבור קומפוזיט.
טושיבה 46TL20 מתהדר בתואר המסך הראשון בעולם שתומך ב-MHL. מדובר בתקן לחיבור טלפונים סלולריים התומכים בכך למסך דרך כבל ייחודי, שמצד אחד הוא Micro-USB רגיל ומהצד השני – HDMI. מעבר לאפשרות לצפות בתכנים שבטלפון על גבי המסך, ברזולוציית Full HD, וכן בטעינת הטלפון תוך כדי – תומך המסך הזה גם בשליטה בסלולרי דרך השלט.
השלט של מסכי טושיבה עבר ריענון, וזכה לצורה חללית ומעוגלת מעט, לגימור שחור-כסוף ולפריסה טובה של הלחצנים. הוא מעט מגושם אבל נוח ביד, וקל להבין את תפקודו של כל לחצן. שמחנו לגלות את כפתור 3D שהכניס אותנו ישירות לתפריט הרלוונטי.