סקירת wisebuy - טלפון סלולרי HTC One S
- דק במיוחד (7.8 מ"מ), נוח לאחיזה ודיבור
- ביצועים טובים מאוד בדרך כלל
- מסך גדול בעל צבעים נפלאים
- מצלמה איכותית, וידיאו 1080p
- סאונד מעולה עם beats audio
- איכות שיחות מצוינת, ספיקר עוצמתי
- ממשק Sense 4 משובח
- חיי סוללה ארוכים מהממוצע
- המסך לא לגמרי אחיד, טקסטים נראים משוננים
- מיקומי הלחצנים הפיזיים לא אידאלי
- ביצועים גרפיים לא מלהיבים
- כרטיס Micro-SIM
One S שלHTC מציג תחרות לא קלה מול מכשירי הדגל של 2011. הוא לא נועד להיום בשורה של הגדולים – אחיו הבכור, ה-One X, נועד לכך – אבל מדובר במכשיר שהוא הרבה מעל למכשיר ביניים והוא מוצלח מאוד בזכות עצמו. מי שמחפש סמארטפון חזק, בעל ממשק מצוין וחיי סוללה מפתיעים, ומסך בגודל 4.7 אינטש גדול מדי עבורו, ימצא במכשיר הזה יופי של אלטרנטיבה.
לאחר שכבר בדקנו לאחרונה את מכשיר הדגל החדש HTC One X, ולאחר מכן את המכשיר הזול בסדרה – HTC One V, ניגשנו לבדוק את ילד הסנדוויץ' של המשפחה, הלא הוא HTC One S. מדובר במכשיר שמתחרה במכשירי הדגל מהשנה שעברה, כמו ה-Galaxy S2 או ה- Sony Ericsson Arc S, אך מתיימר כמובן להציע ערכים מוספים משלו.
מפרט המכשיר כולל את פלטפורמת Qualcomm MSM8260A Snapdragon עם מעבד כפול ליבה במהירות 1.5GHz, מאיץ גרפי Adreno 225 ו-1GB זיכרון RAM, נפח אחסון פנימי של 16GB (ללא אפשרות הרחבה), מסך בגודל 4.3 אינטש מסוג Super AMOLED ברזולוציית qHD, מצלמת 8 מגה פיקסל עם צילום וידיאו 1080p ומצלמה קדמית לשיחות וידיאו ברזולוציית VGA, Bluetooth 4.0, רדיו FM ואת טכנולוגיית שיפור הסאונד המפורסמת, beat audio, שקיימת בכל ליין הדגמים של החברה בשנה האחרונה.
מערכת ההפעלה במכשיר היא Android 4.0, עם מעטפת הממשק Sense 4 מעליה.
One S מצטיין באיכות שיחות מעולה, גם בעולם שבו מרבית הסמארטפונים בשוק כבר עושים את העבודה היטב בתחום זה. הצליל נשמע לא רק עשיר וצלול אלא גם חזק להפתיע, ולעיתים קרובות העדפנו להנמיך מעט את העוצמה המרבית, ולהגביר אותה חזרה רק בשיחות שהתבצעו במקומות הומים ורועשים. הספיקר שבתחתית גב המכשיר מפתיע גם הוא, ומספק צליל חזק במיוחד שאפשר לנו שיחה נינוחה ברכב באמצעותו. הצליל בספיקר אמנם לא נקי מרעשים בעוצמתו המקסימלית, אך הוא בהחלט טוב מספיק.
בהאזנה למוזיקה דרך הספיקר קיבלנו צליל סביר, אבל עוצמה מעט חלשה (השווינו לגלקסי אס 2, וההבדל בהחלט מובחן). באוזניות לעומת זאת תקבלו צליל משובח, בזכות beats audio מבית Dr. Dre, שמהווה למעשה איקולייזר דינמי שמעצים ומדגיש את התדרים הנכונים בכל שיר, והופך את הסאונד משטוח ואנמי לעמוק ואיכותי. אגב, טכנולוגיה זו זמינה לא רק באוזניות חוטיות אלא גם דרך ה-Bluetooth.
האוזניות המצורפות פשוטות למראה (אוזניות כפתור רגילות ולא In-ear עם אטמי סיליקון), אך לא יצא לנו לבדוק את איכותן מסיבות שונות, ובמקומן השתמשנו באוזניות טובות משלנו.
HTC One S מהווה פשרה אידיאלית לטעמנו בין גודלו העצום של ה-One X (4.7 אינטש) לבין ה-V (3.7 אינטש בלבד), וכולל מסך בגודל הנוח של 4.3 אינטש. המכשיר עצמו מגיע בעיצוב המתכתי הרגיל של החברה, בצבע אפור-כחלחל ודי משעמם, אך עם פרופיל דק וסקסי בעובי של 7.8 מ"מ בלבד. התווים של המעטפת עגלגלים ונטולי קצוות חדים, כך שהן האחיזה והן ההצמדה לאוזן בעת השיחה נוחים מאוד. המכשיר שוקל 119.5 גרם, והוא מחליק בקלילות לכיס ואינו מפריע כלל.
אם מתבוננים על חיצוניות המכשיר, יש כאן שינוי קל ביחס למרבית המכשירים מבית HTC שפגשנו עד כה. פריסת המקשים והחיבורים סטנדרטית – מימין נמצאים מקשי העוצמה, לחצן ההפעלה נמצא למעלה מימין, לצדו למעלה יש את שקע האוזניות (3.5 מ"מ) ומשמאל למעלה, במיקום לא חכם במיוחד, נמצא שקע הטעינה והנתונים מסוג Micro-USB. החידוש נמצא מאחור: הגישה לכרטיס ה-SIM נעשית באמצעות פירוק מכסה הפלסטיק העליון, ולא התחתון כפי שמקובל בדרך כלל. מדובר אגב בכרטיס Micro-SIM. את הסוללה לא ניתן לפרק ולהחליף עצמאית, ולמרבה האכזבה גם לא ניתן להרחיב את הזיכרון באמצעות כרטיס חיצוני.
לגבי המקשים הפיזיים – לחצני העוצמה שטוחים מדי לטעמנו, ולחצן ההפעלה וכיבוי ממוקם כך שלא פעם כשהתכוונו ללחוץ עליו, לחצנו בשוגג גם על אחד מלחצני הווליום במקביל עם האגודל – מעצבן.
בקדמת המכשיר נמצא המסך, כמובן, ומתחתיו שלושה לחצני מגע ראשיים לחזרה, מסך הבית ותפריט האפליקציות האחרונות שהיו בשימוש (משמאל לימין). אין כאן לחצן "תפריט" סטנדרטי, משום שבאפליקציות שמותאמות ל-ICS הוא מופיע בממשק התוכנה. באפליקציות שלא קיבלו עדיין את הכפתור הזה, HTC מוסיפה אותו אוטומטית בחלק התחתון של המסך – מה שלמעשה מקטין את שטח המסך לטובת הכפתור הזה.
המסך, בגודל 4.3 אינטש וברזולוציית 960X540, זהה למעשה לזה שפגשנו ב- Motorola Razr. כמוהו הוא מציג צפיפות פיקסלים של 256ppi, וכמוהו הוא מסוג Super AMOLED – אבל ללא ה-Plus שנמצא במסך של ה-Galaxy S 2. מה ההבדל? ובכן, סידור פחות טוב של פיקסלים גורם לכך שבמבט בוחן ניתן להבחין במעין "רשת" דקיקה בין הפיקסלים, וטקסטים בגודל קטן נראים מעט משוננים ולא חלקים לחלוטין. למען ההגינות נציין שחלק מהאנשים שצפו במסך התקשו להבין על מה אנחנו מתלוננים, וטענו שהם רואים מצוין, כך שמדובר באבחנות דקות ולא בבעיה קריטית. משאר הבחינות מדובר במסך נפלא, עם ניגודיות גבוהה מאוד, רמת שחור מושלמת וצבעים בוהקים, חיים ועשירים, שגורמים לתמונות וסרטים להיראות במיטבם.
ועם כבר בעסקי קטנוניות, הנה עוד אחת. ביחס למסך של ה- Galaxy S 2 (שניהם כזכור בגודל 4.3 אינטש), המסך של ה-One S צר בשני מילימטרים. נשמע זניח, אבל אנחנו חווינו קושי רב בהקלדה בשל ההבדל הזה, וטעינו הרבה יותר מאשר בגלקסי שלנו – למרות שהשתמשנו באותה מקלדת בדיוק – Smart Keyboard Pro. סביר להניח שמדובר בבעיה סובייקטיבית אצלנו, אבל רק רצינו שתדעו.
לגבי הממשק, הרי שהוא זהה לגמרי לזה שפגשנו ב- HTC One X, ומומלץ לקרוא את הסעיף הרלוונטי בסקירה ההיא. על קצה המזלג נספר ש-HTC עשתה כרגיל חיל בעיצוב Sense בגרסתו החדשה, ועם שלל וווידג'טים מעוצבים, אנימציות מושקעות ועיצוב הרמוני ויפהפה, זהו עדיין אחד מממשקי האנדרואיד המרשימים והטובים ביותר שיש כיום.
מבחינת העברית – המכשיר שבדקנו הגיע אמנם ללא עברית, אבל עם האפליקציה MoreLocal2 קיבלנו בלחיצה אחת ממשק עברי מלא (כמו גם יישור לימין, שקיים באופן מובנה בגרסה 4 ומעלה).
ביצועי המכשיר מצוינים בשימוש יומיומי, והמעבד כפול-הליבה מתפקד היטב מבחינת מהירות טעינת האפליקציות והתפעול השוטף. מנגד, המאיץ הגרפי כאן אינו חזק במיוחד, ולעיתים הבחנו בקרטועים במשחקי תלת-ממד, למשל Temple Run. בנוסף, לעיתים כאשר חזרנו למסך הבית מאפליקציה תובענית וכבדה, גילינו שה-Launcher (ממשק מסכי הבית ומגירת האפליקציות) נסגר ונפתח מחדש, מה שלא רק עיכב אותנו כמה שניות מיותרות אלא אילץ אותנו להמתין עד שכל הווידג'טים שבמסכי הבית יתרעננו ויציגו שוב את המידע השוטף. היינו מצפים ליציבות רבה יותר של ה-Launcher במכשיר כזה.
HTC One S מתהדר במצלמת 8 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ופלאש LED. רשמינו מהמצלמה דומים עד זהים לאלו שהיו לנו מה-One X. כמוהו, המצלמה מפיקה תמונות שנראות מצוין במבט ראשון, אך קצת פחות מרשימות במבט בוחן בקרופ 100%, בעיקר באספקט של פירוט עדין וחדות. בסך הכל, למרבית המשתמשים מדובר במצלמה טובה ומספקת. בצילום בתוך הבית האיכות יורדת משמעותית וניכר רעש דיגיטלי לא נעים; הפלאש אפקטיבי לטווח קצר בלבד. צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציית 1080p (כלומר 1920X1080) ובקצב של 30 פריימים בשנייה, והמכשיר מפיק סרטונים מעולים – חדים, עשירים בפרטים ובעלי תנועה טובה.
ממשק המצלמה נוח מאוד וכולל שלל פילטרים מובנים ואפשרויות שליטה שונות. אגב, המצלמה מתמקדת כל העת מחדש, כך שלמעשה אין צורך בלחיצה-לצורך-מיקוד לפני הצילום עצמו. ה-Shutter lag מורגש בהחלט אבל נסבל, והמצלמה כוללת גם מצב Burst– רק נגעו בלחצן הצילום מבלי להסיר את האצבע, והמצלמה תצלם רצף של תמונות ברזולוציה מלאה ובקצב מהיר, ותעניק לכם את הבחירה לשמור את כולן או לבחור את הטובה ביניהן.
לפניכם מספר תמונות הדגמה שצילמנו עם ה- HTC One S. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה. לתמונות נוספות, בקרו בדף הפייסבוק שלנו.
נגן הוידיאו במכשיר הצליח להציג את כל הסרטונים שנתנו לו – כולל סרטוני MKV, MP4, AVI, MOV ברזולוציות של 480p, 720p ו-1080p. בשני סרטונים עם זאת לא התנגן פס-הקול – היו אלה הסרטונים שהגיעו עם רצועת סאונד בקידוד DTS. פיצ'ר חביב שיש בנגן הוידיאו מאפשר לכידה מהירה של פריימים מתוך הסרט בזמן אמת.
נגן המוזיקה מצוין, כרגיל אצל HTC. מלבד הפונקציות הרגילות יש כאן אפשרות לעדכן את תמונת האלבום באופן אוטומטי, לקבל מידע על השיר ב-SoundHound ולהפעיל את beats audio או איקולייזר אחר (יש כמה תבניות צליל אך לא ניתן להגדיר עצמאית). בנוסף יש ווידג'ט נוח במיוחד על מסך הבית, ווידג'ט למסך הנעילה וגישה חזרה לנגן מווילון ההתראות.
כצפוי ממכשיר חזק שכזה, הגלישה במכשיר היא ללא דופי כמעט. העמודים נטענים במהירות רבה מאוד בדפדפן, ויש תמיכה בפלאש. כמו במכשירי iOS, גם בדפדפן המובנה יש תמיכה ב"מצב קריאה" שמציג רק את הטקסט בעמוד, ללא התמונות והגרפיקה, לקריאה נוחה של מאמרים. לצערנו תכונה זו אינה עובדת היטב בעברית – הטקסט מיושר שמאלה ומילים באנגלית גורמות לאי-סדר בטקסט.
עוד תלונות קטנות יש לנו על הדפדפן: ראשית, כפי שכבר ציינו, טכנולוגיית המסך גורמת לטקסטים קטנים להיראות מעט משוננים, והדבר בולט בעיקר בגלישה באינטרנט שמציגה אותיות שחורות על גבי רקע לבן. שנית, אין בדפדפן מנגנון התאמת טקסט למסך – ואם תרצו להגדילו באמצעות Pinch to zoom, תאלצו לגלול לצדדים כל הזמן כדי לקרוא את השורות, במקום שהטקסט יתאים את עצמו לגודל החדש של התצוגה. אגב, בעיה זו קיימת גם במכשירים אחרים מבוססי אנדרואיד בגרסת ICS.
HTC מציידת את המכשיר בסנכרון מצוין של אנשי הקשר עם אלו שבחשבון הפייסבוק שלכם, ובכלל מאמצת בשמחה את הרשתות החברתיות ומעניקה להן ווידג'טים נוחים ואינטגרציה מקיפה. אם תרכשו את המכשיר תקבלו בונוס – 25GB של אחסון ענן ב-Dropbox.
HTC One S מצויד בסוללת ליתיום-פולימר בקיבולת של 1650mAh. החברה לא מציינת לאילו זמנים עלינו לצפות ממנה.
לאחר כשבוע של שימוש רציף בדפוסי עבודה שונים מדי יום, הגענו למסקנה המשמחת שהסוללה במכשיר הזה טובה מאוד, ומתעלה על סמארטפונים רבים מהשנה האחרונה. ביום של שימוש מסיבי יחסית, שכלל הרבה צילומים, עריכה ב-Instagram, גלישה באינטרנט ואפליקציות שונות, הגענו לסוף היום (לאחר כ-14 שעות) עם רזרבה של כ-40% סוללה. בימים של שימוש פחות מסיבי המכשיר מחזיק מעמד יום וחצי ללא בעיה, וזה בהחלט מרשים.
החיסרון היחידי הוא שהסזוללה הזו מובנית במכשיר ואינה נשלפת, ואם וכאשר תרצו להחליפה תאלצו לפנות לשירותי מעבדה.
HTC One S עשוי ברובו מתכת שנראית איכותית, למעט המכסה העליון בגבו העשוי פלסטיק. על המסך מגינה זכוכית גורילה, שעמידה בפני שריטות ומכות. עם זאת, התאכזבנו מעט מחיבור ה-Micro USB – משום מה הכבלים שחיברנו אליו נטו להתנתק ממנו לא פעם. בנוסף, ישנם דיווחים ברשת על כך שציפוי הצבע נוטה להתקלף מגוף המתכת – אם כי HTC לקחה אחריות על מקרים כאלה, הודיעה שמדובר היה במקרים ספציפיים ובודדים שטופלו על ידה מול הלקוחות ואף הצהירה שנוספו שינויים קטנים בפס הייצור כדי לוודא שתופעה זו לא תישנה.
המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות GoMobile