סקירת wisebuy - טלוויזיה Sharp LC60LE740E שרפ
- ענק, ואיכותי גם ממרחק צפייה קצר
- איכות תמונה מצוינת
- רמת שחור טובה
- סאונד טוב יחסית
- החלקת תנועה אפקטיבית
- חיבור קווי ואלחוטי לאינטרנט
- מקלט DVB-T מובנה
- פחות מתאים לשידורי טלוויזיה באיכות נמוכה
- ממשק מסורבל ועמוס
- ממשק Smart נחות מהמתחרים
- אין תמיכה בעברית בתפריטים או בכתוביות
המסך החדש של שארפ מצטיין בפרמטר העיקרי: הוא מעניק חוויית צפייה יוצאת דופן בעוצמתה, גם (ובעיקר) בחלל צפייה קטן יחסית. אם מסך ענק מהפנט אתכם, ותכונות כמו נגן מובנה או אפליקציות רשת לא קריטיות עבורכם, LC60LE740E יעשה עבודה נהדרת עבורכם – במיוחד אם אתם מרבים לצפות בסרטים באיכות גבוהה. לצפייה סטנדרטית בשידורי הטלוויזיה עדיף לחפש מסך צנוע יותר.
לאחר שטכנולוגיית התאורה-האחורית מבוססת ה-LED התבססה היטב בקטגוריית הטלוויזיות ודחקה לאחור את מסכי ה-LCD הישנים מבוססי תאורת הפלואורסנט, הפכו גם המחירים לשווים לכל נפש. שארפ, יצרנית אלקטרוניקה יפנית ותיקה שמתמחה במסכים (על פי הדיווחים, היא תייצר את מסכי ה-iPhone 5 של אפל), החליטה להתחרות באגרסיביות גם בתחום המסכים הגדולים באמת: 60, 70 ואפילו 80 אינטש, תחום שהיה שמור עד לא מכבר למסכי הפלזמה.
LC60LE740E הוא מסך LED בגודל 60 אינטש שהושק לא מכבר בישראל. שארפ טוענת שלמרות גודלם הענק של המסכים החדשים, הם מתאימים לסלון הישראלי הממוצע ומאפשרים צפייה איכותית ממרחק 2.5 מטר בלבד. מפרט המסך כולל פאנל ברזולוציית Full HD 1920X1080 עם הארת Edge LED, תמיכה בתלת-ממד כולל המרה של תכנים רגילים ל-3D, החלקת תנועה 100Hz, ניגודיות ששארפ מכנה Mega Contrast, זוויות צפייה של 176 מעלות ואורך חיים מוצהר של 40 אלף שעות צפייה.
עוד כולל המסך מקלט DVB-T מובנה, דונגל מצורף עם קישורית Wi-Fi ונגן מולטימדיה מובנה דרך USB או דרך הרשת הביתית בפרוטוקול DLNA.
את ה- Sharp LC60LE740E בדקנו במשך כשלושה שבועות בסלון בינוני-קטן, כאשר מרחק הצפייה בין המסך לספה שמולו היה כשני מטרים ו-80 סנטימטר. סוגיית הגודל מרימה את ראשה מיד, שכן מדובר במסך ענק ביחס לחלל (רוחבו כ-1.3 מטר). מסקרן היה לגלות האם שארפ עומדת בהבטחתה, והמסך אכן מתאים גם למרחק צפייה מצומצם כשלנו.
ובכן, בשבוע הראשון זה היה קשה. בכל פעם שרצינו לצפות בטלוויזיה, גררנו את הספה כ-60 סנטימטר אחורה, אחרת התצוגה הייתה פשוט גדולה מדי. ממרחק הזה, של למעלה מ-3 מטרים, המסך עדיין נראה ענק, אבל כאן לא מדובר בתלונה אלא בשבח. אין להשוות את הישיבה מול מסך בגודל 42 או 46 אינטש, לבין החוויה הטוטאלית-כמעט של כניסה לתוך הסרט מול מסך של 60 אינטש.
איכות התמונה עצמה מצוינת, תודה ששאלתם. למרות שלא מדובר בפאנל Quattron החדש של שארפ שכולל פיקסל רביעי צהוב, LC60LE740E מציג תמונה חדה, בצבעים נהדרים ומדויקים (לאחר כיול קל) ועם רמת שחור מצוינת ביחס למסך Edge LED. הטיפול בגווני פנים אנושיות מעולה, והתמונה נראית טבעית ולא מוגזמת בכיול ברירת המחדל. החלקת התנועה מצוינת גם היא; כשהגדרנו את הסטרימר להתאים את תדר התצוגה למסך, כך שסרטים שצולמו ב-24 פריימים הוצגו במצב 24p הנתמך במסך, התנועה היתה טבעית, זורמת וללא ריצודים. חיסרון אחד הוא שלמסך לוקחות שניות ארוכות כדי לעבור מתדר תצוגה אחד למשנהו, כך שבדרך קבע החמצנו את 5 השניות הראשונות של כל סרט או סדרה בהם צפינו.
מטבע הדברים, במרחק הצפייה שלנו המסך היה במיטבו בעיקר בתכני ברזולוציית Full HD. בעוד שבמסכים קטנים יותר לעיתים קשה להבחין בין 1080p ל-720p לעין לא מיומנת, הרי שבמסך הזה כל הבדל קטן באיכות מיתרגם מיד לפגיעה בחדות. תכנים ברזולוציה בסיסית של 480p (כמו שידורי טלוויזיה ישראליים רגילים) נראו אמנם סבירים ולא גרועים מאוד, אבל יש להודות על האמת: מי שמעוניין לצפות בעיקר בחדשות, כוכב נולד והישרדות, כדאי לו לשקול מחדש את סוגיית הגודל ואולי להסתפק במסך קטן יותר (או בסלון גדול יותר).
לאחר שבוע וקצת של הסתגלות, גודל המסך נראה כבר סביר לגמרי. למעשה, התקשינו קצת להבין איך הסתדרנו קודם לכן עם 46 אינטשים בלבד. בשלב זה גם הפסקנו להרחיק את הספקה אחורה, והצלחנו ליהנות בלב שלם מהעוצמה הגלומה בתצוגה ענקית. בשילוב עם התמונה האיכותית, החדה והעשירה, Sharp LC60LE740E העניק לנו את אחת מחוויות הצפייה המעשירות ביותר שהסלון הצנוע שלנו זכה לראות.
שארפ LC-60LE740E מצויד במערכת שמע סטנדרטית הכוללת זוג רמקולים חבויים בהספק של 10W כל אחד. מבחינת תמיכה בפורמטי סאונד, המסך אינו תומך באות אודיו רב ערוצי דרך יציאת האודיו האופטית, אלא כולל רק אפקט Dolby surround וירטואלי, להרחבת בימת הצליל.
נראה שגודל המסך אפשר הרכבת רמקולים גדולים יחסית, שכן איכות הצליל בהחלט טובה. הסאונד הבוקע מהמסך עשיר למדי, נעים לאוזן ובעוצמה גבוהה. בהעדר סאב-וופר פנימי אין לצפות לבאסים עמוקים, אבל הצליל טוב ומספיק בהחלט לצפייה בטלוויזיה, סדרות ואף סרטים פה ושם.
עיצוב המסך נאה אבל פשוט (למען האמת, למי אכפת מהמסגרת כשהמסך עצמו גדול ומרשים כל כך). הוא כולל מסגרת דקה בצבע שחור מבריק, צלע תחתונה עבה מעט יותר שחציה התחתון אפרפר ואת החץ ההפוך המוכר של שארפ, שמאיר בלבן כשהמסך דלוק. עוביו של המסך 7.2 ס"מ. המעמד השולחני אינו מסתובב.
ממשק התפריט של שארפ פרוס בחלק העליון ובצד המסך. הוא מורכב, עשיר בהמון תכונות ואפשרויות כיול אך מאוד לא ידידותי ומזמין, והניווט בו מבלבל. המסך מאפשר חיבור לאינטרנט וגישה לאפליקציות רשת שונות, הך הן מועטות, בעיצוב בסיסי, ללא תמיכה בעברית ובאופן כללי נחותות משמעותית מהממשקים המזמינים והעשירים של Samsung או LG. זה נחמד שיש, אבל אנחנו כמעט ולא השתמשנו בהן.
נגן המדיה המובנה גם הוא התקשה להרשים אותנו. דרך הרשת הביתית (קווית או אלחוטית) נתקלנו שוב ושוב בניתוקים משונים ובבעיות קריאה של קבצים; דרך ה-USB הצלחנו יותר והמסך ניגן קובצי וידיאו שונים ברזולוציית 1080p, אך אין תמיכה בכתוביות בעברית, כך שתחליף לסטרימר אין כאן. נציין לחיוב שהטלוויזיה כוללת מקלט DVB-T מובנה לקליטת שידורי עידן+.
סט החיבורים עשיר ומספק. הוא כולל 4 כניסות HDMI, חיבורי קומפוננט, קומפוזיט וסקארט, יציאת אודיו דיגיטלית S/PDIF, יציאת אודיו אנלוגית, כניסת אוזניות, חיבור VGA למחשב, כניסה לאנטנה, חריץ לכרטיסי זיכרון מסוג SD (לאחסון וידיאו בלבד), חיבור LAN לרשת + דונגל Wi-Fi מצורף וכניסת USB.
השלט מוארך, מלבני ועמוס בלחצנים (דגם GB012WJSA). הוא לא ידידותי במיוחד, אבל בסך הכל הסתדרנו איתו לא רע.