סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S Advance I9070 סמסונג
- מסך Super AMOLED
- ממדים נוחים מאוד
- צילום סטילס איכותי
- חיי סוללה טובים מהממוצע
- בנוי היטב
- לא מהיר במיוחד
- תגובת המסך למגע לא מושלמת
- צילום וידיאו באיכות בינונית
למרות שמו המבטיח, Galaxy S Advance הוא סמארטפון ביניים קלאסי, נטול חידושים ולא מלהיב בשום צורה. הוא נועד לספק אלטרנטיבה איכותית למי שמכשירי הדגל החדשים גדולים מדי ויקרים מדי עבורם, והוא עושה זאת בהצלחה לא רעה – אם כי מהירות התגובה של הממשק, שסובל לא פעם מהשהיות ועצלות מסוימת, קצת פוגמת.
לסיכום, מי שהתרגל למכשירי דגל עוצמתיים יעדיף כנראה מכשיר אחר. מי שמסתפק בסמארטפונים פשוטים יחסית, ייהנה משדרוג מהותי עם האדוונס, שיקרב אותו צעד גדול אל מכשירי הדגל הנוכחיים.
לאחר שורה של מכשירים מסדרת גלקסי, ביניהם מכשירי הדגל Galaxy S2 ו- S3, משיקה סמסונג בישראל את Galaxy S Advance . מדובר במכשיר Mid-range, שנמצא צעד אחד מתחת למכשיר הדגל הקודם שלה, ה-S2, הן מבחינת גודל והן מבחינת מחיר.
גלקסי אס אדוונס מציג מפרט נאה למדי, הכולל את ערכת השבבים STE U8500 עם מעבד Cortex A9 כפול ליבה במהירות 1GHz ומאיץ גרפי Mali-400P, זיכרון RAM בנפח 768MB וזיכרון ROM בנפח 2GB, מסך Super AMOLED בגודל 4 אינטש וברזולוציית 480x800, מצלמת 5 מגה פיקסל ומצלמת 1.3 מגה פיקסל קדמית לשיחות וידיאו, נפח אחסון פנימי של 8 או 16GB, קישוריות Wi-Fi ו-Bluetooth 3.0 מקלט GPS, רדיו FM ועוד.
המכשיר מריץ את אנדרואיד בגרסת 2.3.6 הוותיקה, ולפי דף הפייסבוק של סמסונג העולמית, הוא צפוי לקבל עדכון ל-ICS ברבעון האחרון של 2012, אם כי אין לדעת מתי והאם יגיע עדכון זה ללקוחות הישראליים.
איכות השיחות היא מה שהייתם מצפים לקבל בסמארטפון מ-2012 – כלומר, טובה מאוד. ניהלנו שיחות בשלל מצבים, באפרכסת ובספיקר, ואין לנו מילה רעה לומר על האיכות או העוצמה.
הספיקר החיצוני ממוקם בגב המכשיר בחלק העליון, לצד המצלמה, והוא מספק עוצמה חזקה וצליל אופייני. האוזניות המצורפות, שמתהדרות בצבע לבן אופנתי ובאטמי סיליקון, נוחות מאוד באוזניים אך לא אוטמות מספיק את רעשי הסביבה. הן מפיקות צליל נעים ואיכותי למדי, אך חסרות באס עמוק.
מבחינה עיצובית, Galaxy S Advance שואל אלמנטים משלושה מכשירים של סמסונג שקדמו לו. מהגלקסי אס הראשון הוא קיבל את ממדיו ועוביו השמנמן, בעיקר בחלקו התחתון (9.7 מ"מ), מה-S2 הוא קיבל את המסגרת הכסופה הדקה, כפתור הבית המלבני והצר והגב המחוספס, ומה-Nexus S הוא ירש את המסך הקעור קמעא, שמשפר קלות את נוחות ההצמדה לפנים בזמן השיחות. המראה הכללי נעים לעין, ועוד יותר נעים לאחיזה; כמי שהתרגלו למכשירים בגודל 4.3 אינטש ומעלה, נהנינו מהגודל הקומפקטי אך הפרקטי של המכשיר הזה. המשקל סביר - 120 גרם.
המסך, בגודל 4 אינטש ובצפיפות פיקסלים של 233PPI, זהה לגמרי לזה שפגשנו בגלקסי אס הראשון. הוא מציג רמת שחור מעולה וצבעים נהדרים, אך במבט בוחן ניתן להבחין ברשת הפיקסלים שלו (מה שסודר ב-S2 בזכות ה-Super AMOLED Plus) ובמבט צדי צבעיו נוטים לכחול באופן מורגש. בסך הכל מדובר במסך נעים לעין, חד ואיכותי.
סידור הלחצנים והחיבורים הגיוני ונוח. מימין נמצא לחצן ההפעלה והכיבוי, משמאל - לחצני הווליום, בתחתית ממוקם שקע Micro-USB לטעינה וסיכנרון ולצידו שקע 3.5 מ"מ לאוזניות (יש שיעדיפו את החיבור הזה בחלק העליון, לנו זה כלל לא הפריע).
מערכת ההפעלה אנדרואיד 2.3 קיבלה במכשיר הזה את המעטפת העלית TouchWiz 4.0 של סמסונג, שכמותה פגשנו ב- Galaxy S2. כדי לא להלאות אתכם, נפנה אתכם ישירות לסקירה ההיא, משום שהשימושיות והפונקציות זהות לחלוטין. ההבדל היחיד הוא כוח העיבוד המוחלש ב-Advance, שבהחלט בא לידי ביטוי בעבודה יומיומית. להרגשתנו, מסך המגע מגיב בצורה אטית יותר, אפליקציות לעיתים משתהות זמן מה לפני פתיחתן והגלילה פחות חלקה ממה שהיינו רוצים. לא מדובר באיטיות בלתי נסבלת, כמובן, והמכשיר הזה בהחלט מהיר יותר מדגמי גלקסי הזולים ממנו, אבל אל תצפו לעבודה חלקה ונטולת השהיות ברמה של מכשיר דגל, כי לא תקבלו כזו. אגב, החלפת Launcher משפרת לא-מעט את חוויית השימוש, לטעמנו.
Advance מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל, עם פוקוס אוטומטי ופלאש. בדומה לגלקסי אס הראשון, היא מפיקה תמונות מצוינות ביחס למצלמה סלולרית, עם חדות, פירוט וצבעים טובים מאוד. התוצאות היו מרשימות בעיקר בחוץ ובאור יום; בתוך הבית קיבלנו לא פעם תמונות מטושטשות מעט, אם כי הפלאש מסייע למרחקים קצרים.
צילום הוידיאו לצערנו פחות מרשים. המצלמה תומכת בצילום ברזולוציית 720p בלבד (1280x720), ולמרות שזו רזולוציה לא רעה, הסרטונים שהפקנו היו פחות חדים ומפורטים מהמקובל בסטנדרט.
נגן המוזיקה המובנה נוח ויעיל לטעמנו. הוא מאפשר קטלוג של המוזיקה לפי שלל פרמטרים, כולל איקוולייזר מובנה הניתן להתאמה אישית, אפקט סראונד 5.1 וכן ווידג'ט שליטה מוילון ההתראות וממסך הנעילה. נגן הוידיאו הצליח לנגן לנו סרטי 1080p בפורמט MP4, וכן סרטי DivX, אך לא הצליח להתמודד עם קובצי 720p בפורמט MKV, כך שלחלק מהקבצים תידרש המרה מקדימה.
המכשיר תומך במהירות הורדה של 14.4Mbps ברשתות HSDPA, ובהעלאה במהירות 5.76Mbps ברשתות HSUPA. לא מדובר במהירויות הגבוהות ביותר כיום, אבל הן די והותר עבור רשתות הסלולר הישראליות. בנוסף, ניתן כמובן להתחבר לרשתות Wi-Fi מהירות בתקן b/g/n.
הגלישה בדפדפן המובנה מהירה למדי, והתוכן מוצג במלואו, כולל פלאש. חבל שאין התאמה של הטקסט לגודל התצוגה, כפי שהיה ב-Galaxy S הראשון; במקום זה תאלצו לבצע תמרונים עם כיוון התצוגה או לגלול לצדדים כדי לקרוא את הטקסט כמלואו. למרבה הצער, בעיה זו משותפת עם מכשירי אנדרואיד רבים עם גרסאות מתקדמות.
החיבור לדוא"ל, הפרטי או הארגוני, מהיר ונוח. כמו כן יש את Social Hub שמרכזת עבורכם עדכונים משלל אפליקציות ושירותים – החל מהמסרונים ועד עדכוני פייסבוק וטוויטר, לממשק מאוחד.
Galaxy S Advance מצויד בסוללת ליתיום-יון בקיבולת של 1500mAh, שלדברי החברה אמורה לספק עד 550 שעות המתנה או עד 7 שעות ו-20 דקות שיחה.
בשימוש משולב שלנו, הציג המכשיר חיי סוללה טובים מהממוצע: עם כמה וכמה שיחות, ניווט של כחצי שעה ב-Waze, סנכרון קבוע של 2 תיבות מייל וגלישה מזדמנת בדפדפן ובאפליקציות שונות, הגענו אל שעות הלילה המאוחרות עם 30% מהסוללה. בשימוש מועט, השגנו כיומיים של פעולה ללא קושי.
איכות הבנייה של המכשיר משביעה רצון. הוא סולידי, בנוי היטב ונראה שישרוד מכות קלות ושימוש יומיומי מסיבי. המסך מכוסה מזכוכית גורילה, ולכן צפוי להתמודד היטב עם תלאות החיים ולשמור על מראהו החלק ונטול השריטות עוד זמן רב. מכסה הסוללה עמיד בהרבה מזה שראינו ב- Galaxy S2, ולמרות שהוא קשיח יותר, קל בהרבה לפתוח ולסגור אותו.