Archos Arnova ChildPad

שתף באמצעות:

טאבלט Archos Arnova ChildPad

סקירת wisebuy - טאבלט Archos Arnova ChildPad

הטוב
  • עיצוב הקורץ לילדים
  • משחקים טעונים מראש
  • אנדרואיד 4.0
הרע
  • רמקול חלש עד כדי אי-יכולת שימוש
  • מבחר מוגבל של יישומים, אין חנות Google
  • איכות המסך נמוכה
בשורה התחתונה

טאבלט הילדים ChildPfad מבית Arnova מציע חוויה בסיסית למי שמעוניין להכניס את העוללים לעולם המגע, בעלות נמוכה יחסית. המכשיר מגיע בגודל ובעיצוב המתאימים לילדים, אך בשל האיכות הנמוכה של המסך, הרמקול האנמי והמגוון המוגבל של היישומים הזמינים למכשיר, עדיף אולי לחסוך לטאבלט משומש בעל יכולות מתקדמות יותר או להשקיע קצת יותר כסף במוצר רציני יותר.

הקדמה

ChildPad מבית Arnova (מותג משנה של חברת Archos הצרפתית) ממוצב כטאבלט לילדים, הן מבחינת המפרט שלו, הן מבחינת עיצובו וגדלו והן מבחינת האפליקציות המותקנות על גביו. מדובר בטאבלט המריץ את מערכת ההפעלה הפופולארית Android 4.0.3.

עם תג מחיר נמוך יחסית, מציע ה- ChildPad מסך מגע בגודל 7 אינטש וברזולוציה של 800X480 פיקסלים, מעבד Arm A8 חד-ליבתי במהירות שעון של 1GHz, זיכרוןRAM  בנפח 1GHz וזיכרון אחסון בנפח 4GB, כאשר ניתן להרחיב את הזיכרון עם כרטיסי Micro SD. עוד כולל הטאבלט קישוריות Wi-Fi ומצלמה קדמית ברזולוציית VGA.

המכשיר נבדק בסיועה האדיב של בתו הקטנה של כותב שורות אלה, בת השש וחצי.

ביצועים (35%)

6.5

ה- ChildPad מצויד בגרסה מתקדמת יחסית של מערכת ההפעלה של גוגל – Ice Cream Sandwich. בשילוב עם המעבד הסביר (במהירות של 1GHz) והמסך בעל הרזולוציה הנמוכה יחסית, ניתן לומר שחוויית השימוש בינונית למדי. הטאבלט אינו מתקשה להריץ משחקים מוכרים כגון אנגרי בירדס, ומציג סרטים, כולל סרטיMKV  באיכות של 720p -  אם כי אין לכך משמעות רבה כאשר הרזולוציה היא 800X480 פיקסלים בלבד.

מבחינת מהירות הפעולה, מהירות עליית התפריטים והיישומים סבירה, ואין הרגשה של השהיות במשחקים הרגילים. מן הצד השני, חווינו התנהגות משונה לעיתים בעת השימוש במסך המגע, כאשר לעיתים חלו תקיעות מוזרות או חוסר תגובה על לחיצה מצד אחד, וכן אי-העלמות של תפריטים, כגון מחוון העוצמה, מעל גבי המסך, גם לאחר סיום השימוש בו.

מהירות עליית התפריטים והיישומים סבירה, ואין הרגשה של השהיות במשחקים הרגילים. מן הצד השני, חווינו התנהגות משונה לעיתים בעת השימוש במסך המגע

מבחינת יכולות השימוש ביישומים שונים על גבי ה- ChildPad, כאן גילינו שאין בכלל גישה לחנות הישומים של גוגל, שאינה מותקנת על המכשיר. במקום זאת מתאפשרת גישה לחנות ייעודית של Arnova, ששמה AppsLib ובה נמצאים עשרות אלפי יישומים שעברו סינון על ידי היצרן (כך לפי ההצהרות) כדי למנוע תוכן שאינו ראוי לילדים. מצד אחד, קל למצוא את רוב המשחקים והלומדות הנדרשות לילדים (לא בעברית) ומן הצד השני, נעדרות גרסאות לתוכנות פופולריות כמו פייסבוק, טוויטר וסקייפ. דבר זה הופך את המכשיר ללא שימושי לאוכלוסיה שהיא מעבר לילדים קטנים, בעינינו. ניסינו להתקין חיצונית את חנות היישומים של גוגל, אך המכשיר סירב להפעיל אותה. בנוסף, רישום ל- AppsLib  מחייב הוספה של פרטי תשלום – כרטיס אשראי, PayPal וכו', דבר שאינו מחויב המציאות בעולם האנדרואיד.

המכשיר מגיע כשהוא טעון מראש בכמה עשרות משחקים לילדים, כולל אנגרי בירדס, כמה משחקי חשיבה – חשבון, אותיות, ציור ועוד, וניתן להתקין (בתהליך לא מייסר במיוחד) משחקים נוספים מספריית ה- AppsLib. המגוון שם די מספק מבחינת משחקי ילדים. התפריט אינו מותאם במיוחד לשימוש לילדים קטנים – האייקונים קטנים ולא ברורים, אין אפשרות להגדלה מיוחדת של צלמיות וכו'.

הטאבלט מגיע כשהוא טעון מראש בכמה עשרות משחקים לילדים, כולל אנגרי בירדס, כמה משחקי חשיבה – חשבון, אותיות, ציור ועוד, וניתן להתקין משחקים נוספים מספריית ה- AppsLib

הטאבלט מצויד ברישיון לחצי שנה לתוכנת Mobile Parental Filter, המסננת אוטומטית גלישה לאתרים לפי הגדרת רמה של הורים – לילדים ולבני עשרה. התוכנה עובדת בחמש שפות, אך לא בעברית ולכן החסימה של אתרים "לא ראויים" בעברית אינה פועלת. בשפות אחרות (אנגלית, צרפתית, גרמנית, איטלקית וספרדית) התוכנה פועלת היטב. למעשה מדובר במתנה של חצי שנה שעלותה 5 דולר.

הטאבלט מצויד ברישיון לחצי שנה לתוכנת Mobile Parental Filter, המסננת אוטומטית גלישה לאתרים לפי הגדרת רמה של הורים, אך אינה פעילה בעברית

איכות התצוגה (15%)

6

כפי שכבר ציינו, רזולוציה של 480X800 שמתוחה על גבי מסך של 7 אינטש אינה איכותית במיוחד. בכל מה שנוגע להצגה של משחקים שונים לא הבחנו בבעיה, אבל כאשר הוצגו סרטים על גבי המסך ניתן היה להבחין בקלות באיכות הנמוכה ובצבעים הדלים. בעת הגלישה באינטרנט לא הרגשנו בבעיה מיוחדת מבחינת התצוגה והמהירות של טעינת הדפים הייתה סבירה.

זוויות הצפייה של המסך מוגבלות מאוד והאיכות נפגמת מאוד כשצופים בו מהצד.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

6

Arnova ChildPad הוא טאבלט שלפחות מבחינת עיצובו קורץ לילדים – השילוב של הכחול והלבן בהחלט משדר רעננות בנוף הטאבלטים הרציניים, והגב הכחול העשוי מפלסטיק רך נעים לאחיזה. מבחינת מימדים לא מדובר בטאבלט קל במיוחד – 380 גרם, וגם לא דק במיוחד, עם 12.2 מ"מ. עם זאת, בניסוי עם ילדה בת שש וחצי ששיחקה בו שעות ארוכות לא נרשמו תלונות מבחינת המשקל או התצוגה.

מבחינת עיצובו הטאבלט הזה קורץ לילדים – השילוב של הכחול והלבן בהחלט משדר רעננות בנוף הטאבלטים הרציניים, והגב הכחול העשוי מפלסטיק רך נעים לאחיזה

מבחינת חיבורים ושליטה, כל החיבורים מצוים בחלקו הימני (או התחתון – תלוי איך מחזיקים את המכשיר). החיבורים כוללים חיבור Micro-USB המשמש להטענה ולסנכרון, שקע 3.5 מ"מ לאוזניה, לחצן להדלקה וכיבוי וחריר מוגן לכרטיס זיכרון.

לטאבלט יש מצלמה קדמית, באיכות VGA, אבל לא הצלחנו להשתמש בה לשום דבר מועיל ולא מצאנו שום יישום על גבי המכשיר שעשה בה שימוש.

הדבר שפוגע יותר מכל בחוויית השימוש בטאבלט הוא הרמקול. מדובר ברמקול יחיד, הנמצא בקדמת המכשיר ומספק עוצמת שמע חלשלושה ביותר, דבר שכמעט ואינו מאפשר שמיעה של פס קול של סרט, גם בסביבה שקטה למדי.

החיבורים כוללים חיבור Micro-USB המשמש להטענה ולסנכרון, שקע 3.5 מ"מ לאוזניה, לחצן להדלקה וכיבוי וחריר מוגן לכרטיס זיכרון

מבחינת האחסון, הזיכרון הפנימי הוא בנפח של 4GB ולמשתמש נשארים כ- 2GB לאחסון סרטים או קבצים, כך שאנחנו צופים צורך מהיר בהוספת זיכרון באמצעות כרטיס חיצוני.

משך פעולת סוללה (15%)

7.5

הסוללה של ה- ChildPad אינה ניתנת להסרה או להחלפה ולכן לא נוכל לציין את הקיבולת שלה (גם היצרן לא מציין זאת באתר או על המכשיר). בכל מקרה, המכשיר תפקד כמכונת משחק, ללא חיבור אלחוטי, 4-5 שעות לערך עד לריקון הסוללה. נציין לחיוב שטעינה מלאה ארכה פחות משעה.

עמידות ואבטחה (10%)

8

ה- ChildPad עושה רושם של מכשיר הבנוי מחומרים איכותיים למדי, כראוי למכשיר מבית Archos, חברה בעלת ניסיון רב במכשירי מדיה ניידים. הפלסטיק הרך בגב המכשיר סופג היטב חבטות קלות והיעדרו של מכסה אחורי הניתן להסרה מסייע לקשיחות המבנה. עם זאת, המסך אינו מוגן בזכוכית קשיחה והוא שקוע במסגרת המקיפה אותו בצורה שגורמת ללכלוך להצטבר בקלות.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug