Zopo Leader ZP900

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Zopo Leader ZP900

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Zopo Leader ZP900

הטוב
  • מסך ענק באיכות טובה למדי
  • מהירות פעולה טובה
  • ממשק אנדרואיד נקי
  • ארגונומיה נוחה ברובה
  • איכות בנייה נאותה
  • חיי סוללה טובים
הרע
  • מצלמה בינונית
  • הספיקר קצת חלש
  • תקלות אקראיות בגלישה
  • מגושם ודי כבד
בשורה התחתונה

ל-ZP900 יש יתרון בולט אחד – הגודל – שהוא במידה מסוימת גם החיסרון המשמעותי ביותר שלו. בסך הכל מדובר במכשיר די ממוצע מבחינת יכולות ופיצ'רים, שרק המסך הענק שלו גורם לו לבלוט. המסך הזה חביב אמנם, אבל לא מצליח להצדיק את הסרבול והמשקל של המכשיר. הגענו למסקנה שמה ש-Galaxy Note II יכול להרשות לעצמו לא בהכרח מתאים למכשירים אחרים.


 


Zopo ZP900 אולי לא "מוביל" את השוק, אבל זהו סמארטפון הגון וללא פשרות גדולות מדי למי שמעוניין במכשיר עם מסך מהגדולים ביותר בשוק כרגע. במחיר נוח של פחות מ-1500 שקלים, זו אלטרנטיבה מעניינת.

הקדמה

אנדרואיד, מערכת הפעלה בקוד פתוח, אפשרה למגוון חברות לייצר סמארטפונים המבוססים עליה – גדולים וקטנים, חזקים ופשוטים, יקרים וזולים. אבל סמסונג, סוני, LG ושאר היצרנים הגדולים אינם לבד במערכה; חברות סיניות רבות משוקות לאחרונה טלפונים סלולריים מבוססי אנדרואיד, שהולכים והופכים לאטרקטיביים בזכות שיפור המפרטים לצד מחירים זולים.

Zopo
היא חברה סינית כזו, ו-Leader ZP900 הוא אחד ממכשירי הדגל שלה (מתוך ליין של כמה מכשירים נוספים). זהו מכשיר שמנסה להוות אלטרנטיבה זולה ל-Galaxy Note II של סמסונג, עם מסך בגודל 5.3 אינטש ועיצוב שמזכיר בבירור את המקור. מבחינת מפרט אין ממש תחרות, אבל מדובר במפרט די נאה. הוא כולל מעבד MTK MT6577 כפול ליבה במהירות 1GHz, מאיץ גרפי POWER VR SGX531T, זיכרון RAM בנפח 1GB, מסך IPS עם רזולוציית qHD, מצלמת 8 מגה פיקסל ומצלמה קדמית נוספת לשיחות וידיאו ברזולוציית 2 מגה פיקסל, קישוריות Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 3.0 ו-GPS, זיכרון פנימי בנפח 4GB עם אפשרות להרחבה באמצעות כרטיסי Micro-SD לעד 64GB ועוד. כמקובל בשוק הסיני, גם ה-ZP900 מגיע עם Dual SIM ומאפשר עבודה בו זמנית של שני כרטיסי סים (בגודל מלא).

את המכשיר קיבלנו לבדיקה מהחנות
Telephonica, שמייבאת את המכשיר לארץ, וניגשנו לבדוק האם הוא עומד בסטנדרטים המקובלים כיום ומצדיק את מחירו.

זיכרון פנימי
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

איכות הקול ושמע (15%)

8.5

איכות השיחות במכשיר טובה. אחרי שמצליחים למקם את האפרכסת אל מול האוזן (ולוקח זמן למצוא את המיקום המדויק עם מכשיר כה גדול), מתקבל צליל בעוצמה ואיכות טובות – אם כי אין זה הסאונד החזק ביותר או הצלול ביותר שפגשנו. הספיקר מספק ווליום סביר לשיחות בתוך הבית, אך ברכב תוך כדי נסיעה העוצמה קצת חלשה.

בהאזנה למוזיקה, ואפילו בהשמעת צלילי התראות וצלילי מערכת, הספיקר חלש מהמצופה (וניסינו להגביר את כל הפרמטרים באמצעות התוכנה
Volume Control Plus); הרינגטונים נשמעים בדרך כלל בעוצמה טובה. בהאזנה למוזיקה דרך אוזניות התקבל צליל איכותי ועשיר, שניתן גם לכוון אותו לפי טעמכם עם האיקוולייזר שבנגן המובנה.

נוחות השימוש (35%)

8.5

כצפוי, Zopo ZP900 הוא מכשיר גדול ודי מגושם. עם זאת, הוא פחות כבד ועבה מה-Xtreamer Aiki 5, למשל; עוביו 10.2 מ"מ בלבד ומשקלו 200 גרם; לשם השוואה, גלקסי Note II שמגיע עם מסך בגודל זהה, מגיע בעובי 9.4 מ"מ ושוקל 183 גרם. העיצוב, כאמור, דומה מאוד לזה של הנוט 2, עם אותם קווים מתעגלים, מכסה סוללה מפלסטיק כחול-כהה מבריק (זמין גם בלבן. אלא מה), לחצן בית צר מקדימה ושני לחצני מגע מצדדיו ואותה יחידת מצלמה מאחור.

הארגונומיה של המכשיר טובה למדי, על אף גודלו; הוא דק ולא מאוד כבד, ולכן נוח לאחוז בו. הוא נכנס לכיס בקושי מסוים (בהנחה ומדובר בג'ינס), ועל נוחות השיחה באמצעותו כבר דיברנו. אגב, הגב המבריק שלו נוטה ל"להזיע" בימים חמים ולהפוך את האחיזה לחלקלקה ולא ממש נעימה.

זהו מכשיר גדול ודי מגושם, שמזכיר רבות את הנוט 2 של סמסונג. הוא זמין בלבן ובכחול כהה, משקלו כ-200 גרם ועוביו 10.2 מ"מ

בימין המכשיר נמצאים זוג לחצני העוצמה, וממש מעליהם מקש ההפעלה והכיבוי. להפתעתנו מדובר בסידור נוח, שהעניק נגישות טובה ללחצן הכיבוי ולא גרם לנו להתבלבל בינו לבין לחצני הווליום. שלושת הלחצנים הללו בולטים במידה הנכונה ומגיבים היטב. בראש המכשיר נמצא חיבור 3.5 מ"מ לאוזניות, ובתחתית – שקע Micro-USB לטעינה וחיבור למחשב. הלחצנים בקדמת המכשיר הם היחידים שמאכזבים: לחצן הבית הפיזי קצת נוקשה מדי לחיצה, ולחצני המגע שלצידו (חזור מימין, תפריט משמאל) אמנם מגיבים היטב, אבל התאורה האחורית שלהם קלושה מאוד.

המסך מתגלה כטוב – לא מדהים, אבל בטח שלא גרוע. עם רזולוציה של
540x960 הוא מציג צפיפות פיקסלים של 207ppi, שזה בהחלט בסדר גמור. זהו מסך IPS שתומך ב-16 מיליון צבעים, אבל קשה למור שהתרשמנו מזוויות הצפייה שלו או מעומק יוצא דופן של צבע. בסך הכל, התצוגה חדה מספיק והצבעים נאים ולא דהויים כמו ב-Xtreamer Aiki 5. אם תתבוננו היטב ומקרוב תוכלו להבחין בסידור הפיקסלים שעל המסך, אבל ממרחק צפייה סביר של כ-30 ס"מ התמונה נראית די חלקה. זגוגית המסך מבריקה מאוד ומחזיקה יותר השתקפויות מאשר במכשירים אחרים שפגשנו, אם כי התצוגה עדיין קריאה באור יום במידה מסוימת. מבחינת מגע, המסך מגיב היטב לנגיעות וגלילה, אבל מפעם לפעם הוא פירש אותנו לא נכון וביצע לחיצה כשהתכוונו לגלילה.

המסך טוב אך לא מדהים. קשה למור שהתרשמנו מזוויות הצפייה שלו או מעומק יוצא דופן של צבע. בסך הכל, התצוגה חדה מספיק והצבעים נאים ולא דהויים

מערכת ההפעלה שמותקנת במכשיר היא אנדרואיד
4.0.4 בגרסה קרובה מאוד ל-AOPS, כלומר אנדרואיד נקי. יש תוספות מינוריות כגון פרופילי שמע, ניהול SIM, אפשרות להפעלה וכיבוי מתוזמנים וכן מתגי קיצור דרך בווילון ההתראות, אבל מכל שאר הבחינות החוויה כמעט זהה למכשירי Nexus. מהירות הפעולה של המכשיר משביעה רצון, ודומה לזו של האקסטרימר –עם שיפור מסוים בזכות הזיכרון הגדול יותר. מומלץ גם כאן לעבור ל-Launcher חלופי, כגון Nova, שכן בזה המקורי הגלילה במסכי הבית קצת מקרטעת. הבחנו שבחלק מהאפליקציות יש השהיות לא מוכרות – למשל בקביעת פילטרים לאינסטגרם, פעולה שלוקחת שנייה מיותרת – אבל ברוב המקרים לא הרגשנו בעיכובים או איטיות מורגשת.

ערכת המכשיר כוללת מטען, כבר
USB ואוזניות.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

יישומי מולטימדיה (15%)

7.5

Zopo ZP900 מצויד במצלמת 8 מגה פיקסל הכוללת מיקוד אוטומטי ופלאש. צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציית 720p בלבד.

איכות הצילום אינה גרועה כמו שחששנו, אבל גם לא מאוד טובה; חלק מהתמונות יצאו לגמרי סבירות, אפילו טובות, ואחרות – מאכזבות. בתמונות עתירות פרטים ניכר שהפירוט לקוי וחסר, ובתמונות עם ניגודיות גבוהה (למשל בשמש) הצבעים מקצינים והאזורים הכהים הופכים לשחורים כמעט לגמרי. המיקוד לרוב תקין, אבל בצילומי מקרו קשה להתמקד ולקבל תמונה חדה. ובכל זאת, בחלק מהמקרים קיבלנו תמונות עשירות בצבע ועם חדות יפה, כך שמדובר במצלמה הפכפכה שקשה להסתמך עליה. הפלאש חלש יחסית, וגם בשמשו כפנס לעת-מצוא הוא מתקשה להתמודד עם סביבה חשוכה.

צילום הוידיאו, ברזולוציית
1280x720 ובקצב של 30 פריימים לשנייה, דווקא די טוב מבחינת פירוט, חדות וצבעים, אם כי התמונה קצת קופצנית וחשוב להישאר יציבים ככל האפשר בזמן הצילום.

Zopo
טוענת שהמכשיר מסוגל להתמודד עם וידיאו בפורמטים שונים, כולל MKV. בפועל, הצלחנו לנגן עליו קובץ MP4 באיכות 1080p, קובצי MKV 720p ו-DivX, אבל המכשיר לא הצליח להתמודד עם MKV 1080p; בסך הכל הביצועים טובים ביחס לציפיות ואינם נופלים מדגמים פופולאריים אחרים.

נגן המוזיקה המובנה הוא זה הבסיסי והפשוט ביותר של אנדרואיד, אבל החלפנו אותו עד מהרה בנגנים חינמיים טובים יותר שזמינים בחנות האפליקציות.

איכות המצלמה אינה עקבית – היא מסוגלת להוציא תמונות חדות וטובות, אך לעיתים קרובות הפירוט חסר, הצבעים מוגזמים והניגודיות מוקצנת, כך שקשה להסתמך עליה

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

גלישה וסנכרון (15%)

8

Zopo Leader ZP900 תומך בתדרי דור שני ודור שלישי (HSDPA), והוא מותאם לפעולה בכל הרשתות הסלולריות בישראל. מהירות הגלישה המקסימלית יפה – 14.4Mbps. מתחת למכסה הסוללה יש מקום לזוג כרטיסי סים שניתן לנהל מתפריט מיוחד; אפשר לקבוע איזה מהם יוציא שיחות, יבצע גלישה או יוצא מסרונים וכדומה.

ברוב הזמן, מהירות הגלישה ונוחותה טובות מאוד. המסך הגדול והרזולוציה הטובה מאפשרים קריאות טובה ויעילה של אתרי אינטרנט, מיילים וכתבות באפליקציות השונות. עם זאת, במכשיר שקיבלנו חווינו מספר פעמים אובדן של הגלישה, ללא סיבה הגיונית – סימן ה-
H והקליטה הוצגו במלואם, אבל לא היתה גלישה בשום אופן. זה נפתר רק לאחר שעברנו למצב טיסה ובחזרה, וזה בהחלט מרגיז. יש לקוות שמדובר בתקלה שתיפתר בעדכון גרסה.

בשימוש הראשון, מקלט ה-
GPS סירב להתחבר במשך דקות ארוכות, ולא משנה מה עשינו. רק לאחר שהורדנו את התוכנה החינמית FasteFix והגדרנו את המיקום לאירופה, הצליח המכשיר להתביית על אותות לוויינים (תוך כמה שניות) ומאז לא חווינו בעיות קליטה נוספות.

החיבור למחשב מתבצע בשיטת
Mass Storage.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה (10%)

9

Zopo ZP900 מצויד בסוללת ליתיום-יון נשלפת בקיבולת של 2300mAh, שאחראית על מעבד כפול ליבה ומסך ענק. נראה שהקיבולת הנכבדת של הסוללה מסייעת למכשיר לספק חיי סוללה טובים: בימים עמוסי שימוש, שכללו זמן מסך רב, ניווט של כשעה, צילום וכדומה, קיבלנו התראה על אחוזי סוללה נמוכים בשעה 23:30. בימים עם שימוש מתון וסטנדרטי הצלחנו להגיע לחיי סוללה של יום מלא ואף מעט יותר מכך.


למכשיר סוללה נשלפת בקיבולת של 2300mAh, שמספקת חיי סוללה טובים – בין יום ליום וחצי של שימוש

עמידות (10%)

9

איכות הבנייה של המכשיר היא ללא דופי, ולפחות מבחינה חיצונית ניתן להשוותה בקלות לזו של ה-Galaxy Note 2, למשל. מכסה הסוללה עשוי פלסטיק קשיח ואיכותי שנצמד בחוזקה לגוף המכשיר; מקשים והחיבורים השונים קבועים היטב במקומם ואין רעשים או תזוזות של חלקים בגוף המכשיר.

למסך אין זכוכית גורילה או הגנה אחרת מפני שריטות, ולכן מומלץ להשתמש במגן מסך.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Telephonica


איכות הבנייה של המכשיר היא ללא דופי. מכסה הסוללה עשוי פלסטיק קשיח ואיכותי שנצמד בחוזקה לגוף המכשיר; מקשים והחיבורים השונים קבועים היטב במקומם, איך זכוכית מחוסמת