Samsung Ativ S I8750

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Samsung Ativ S I8750 סמסונג

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Ativ S I8750 סמסונג

הטוב
  • עיצוב אטרקטיבי
  • מסך גדול ואיכותי
  • מהירות הפעלה מעולה
  • מצלמה מצוינת
  • תמיכה נפלאה באופיס
  • חיי סוללה ארוכים
הרע
  • מגוון יישומים מוגבל
  • צבעי המסך מעט מוגזמים
  • רמקול בינוני בשיחה
בשורה התחתונה

סמסונג מצליחה להציג מכשיר מרשים מאד שמתחרה על תואר מכשיר ה- Windows Phone 8 החזק ביותר, עם מפרט מצוין וחווית שימוש טובה. החיסרון במגוון גדול של אפליקציות, שיתכן וייפתר בהמשך השנה, הוא הדבר היחידי שמונע מה- Ativ S להיות ממובילי הסמארטפונים כיום.

הקדמה

סמסונג שיגרה לאחרונה לחלל האוויר מתחרה חזק בעולם מערכת ההפעלה החדשה, Windows Phone 8, בניסיון למצב את עצמה כמובילה גם בעולם זה, לאחר שכבשה בסערה את עולם האנדרואיד.

אטיב אס, הדגם הראשון והנוצץ של סמסונג בעולם החלונות, הוא מכשיר חזק לפי כל קנה מידה, שעומד בדרישות הסף של מייקרוסופט ועוקף אותם בדהרה קלה. הוא כולל מעבד כפול-ליבה במהירות של 1.5MHz, זיכרון RAM של 1GB, אחסון פנימי בנפח של 16GB עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס זיכרון, מסך בגודל של 4.8 אינטש וברזולוציה של 1280X720 (306 ppi), המצלמה המוכרת של סמסונג באיכות של 8 מגה הפיקסל ומצלמה קדמית של 2 מגה פיקסל. מדובר בכמעט-תאום ל- Galaxy S III האנדרואידי: סט התכונות, הגודל והמשקל מזכירים במידה רבה את הגלקסי, אם כי העיצוב וכמובן מערכת הפעלה שונים.

לאחר שבחנו כבר מחשבים עם מערכת ההפעלה הזאת ושלל מכשירי אנדרואיד בגדלים דומים, היינו נלהבים לנסות את המכשיר המוביל הזה בשילוב עם מערכת ההפעלה החדשה ולראות האם יש לנו כאן מתחרה אמיתי בקטגוריית הסלולריים הלוהטת. עשרה ימי התנסות אינטנסיבית חלפו והרי התוצאה לפניכם.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע (15%)

9

כמכשיר גדול וחזק, ציפינו מה- Ativ S להצטיין בתחום הקול, אך ההתרשמות שלנו הייתה מעורבת. מבחינת איכות הצליל בשיחות רגילות, לא היו תלונות משני צדי השיחה והמכשיר הפגין עוצמת קול טובה. כאשר השתמשנו ברמקול החיצוני בעת השיחה, העוצמה הייתה נמוכה מדי לטעמנו וגם איכות השמיעה הייתה בינונית בלבד.

לעומת זאת, הצליל שהשמיע הרמקול הבודד בעת השמעת מוזיקה היה חזק במידה מפתיעה. בהחלט היינו מרוצים מאיכות הצליל והמוזיקה נשמעה מדויקת וללא עיוותים. הרמקול המצוי בתחתית המכשיר התעמעם חלקית כאשר המכשיר היה מונח על גבי השולחן. האוזניות המסופקות עם המכשיר אינן חורגות מהסטנדרט של סמסונג, לא לרעה ולא לטובה, וסיפקו איכות שמיעה בינונית. כמובן שניתן לחבר כל אוזניה סטנדרטית אחרת.

כאשר השתמשנו ברמקול החיצוני בעת השיחה, העוצמה הייתה נמוכה מדי וגם איכות השמיעה הייתה בינונית בלבד. לעומת זאת, הצליל שהשמיע הרמקול בעת השמעת מוזיקה חזק להפתיע

נוחות השימוש (35%)

8.5

סמסונג אטיב S הוא מכשיר גדול ונאה, ומצאנו את העיצוב שלו מעט יותר יוקרתי מאשר אחיו ה- Galaxy S III. העיצוב הכסוף של גב המכשיר, למרות שגם כאן הוא עשוי מפלסטיק, הוא דמוי מתכת ונותן הרגשה איכותית מעט יותר. במשקל של 135 גרם ובעובי של 8.7 מ"מ, מצאנו את המכשיר נוח לנשיאה ואחיזה, למרות גודל מסך המכובד – 4.8 אינטש. מקדימה המכשיר בעל קצוות מעוגלים ובכלל, נעים לעין.

סמסונג אטיב S הוא מכשיר גדול ונאה. במשקל של 135 גרם ובעובי של 8.7 מ"מ, מצאנו את המכשיר נוח לנשיאה ואחיזה

מערכת ההפעלה היא כאמור Windows Phone 8, וחווית השימוש שונה ממערכות ההפעלה מבית אפל וגוגל שבהן התניסנו בשנים האחרונות. ראשית, המידע הראשוני וההפעלה מתאפשרים על ידי אריחים (Tiles) שהם למעשה צלמיות אינטראקטיביות המציגות מידע על הודעות, שיחות ויישומים. זהו מסך הבית של המכשיר שלמעשה ניתן לגלול אותו למטה עד כמה שרוצים.

ניתן לקבוע את המיקום והגודל של האריחים, כאשר אם האריח מוקטן, הוא למעשה הופך לקיצור דרך ליישום אותו הוא מייצג ואם הוא מוגדל, הוא יכול להציג מידע מתומצת על היישום. למשל, באריח של יומן הפגישות תוצג הכותרת והשעה של הפגישה הבאה. בלחיצה עליו תיכנסו ישירות ליומן הפגישות למידע מורחב וביצוע פעולות. באריח של התמונות מופיעה תמונה אקראית ובלחיצה עליו מגיעים לגלריה.

דרך התפעול הזאת קלה ללמידה ועובדת היטב ברוב המקרים. לעיתים, כמו לדוגמה ביישום הפייסבוק, הטעינה אינה מהירה ויש נטייה ליישום לבצע סנכרון מחדש כל פעם שנכנסים אליו, דבר שמאט את הפעולה.

ככלל, עקב האכילס של מערכת ההפעלה מבית מיקרוסופט היא חוסר היכולת שלה, לעת עתה, לגייס אליה את קהילת המפתחים, דבר שלגבינו לפחות פגע בעבודה היום-יומית שלנו. ההיעדר של יישומי Waze ו- Dropbox, שני שירותים שבשבילנו הם סם חיים, היה מעיק. גם היישומים הקיימים, כגון פייסבוק, שונים בצורת הפעולה שלהם ממה שהורגלנו באפל וגוגל והעיצוב, למרות שהוא נעים לעין, יכול להוות מכשול למי שמדלג לחלונות ממערכות ההפעלה הללו.

מבחינת חווית השימוש השוטפת, המסך הגדול מספק מהירות פעולה ורגישות מצוינת ללחיצה, ובכל מה שנוגע לעולם המולטימדיה מאד נהנינו ממנו. הצבעים חזקים וחיים והסרטים והתמונות נראים נפלא. האריחים עצמם נראים מעט בולטים מדי במלאכותיות של הצבע המוצג. הצפייה בשמש לעומת זאת, בינונית מאד.

המסך הגדול מספק מהירות פעולה ורגישות מצוינת ללחיצה, ובכל מה שנוגע לעולם המולטימדיה מאד נהנינו ממנו. הצבעים חזקים וחיים והסרטים והתמונות נראים נפלא

התפעול הבסיסי של המכשיר פשוט. מתחת למסך ישנו לחצן פיזי מרכזי אחד ועליו סמל החלונות שמחזיר אותך למסך הראשי מכל מצב. מימינו נמצא לחצן מגע שמפעיל את החיפוש (Bing) מכל מצב ומימין לחצן מגע לחזרה לפעולה הקודמת. מצאנו את התפעול הפיזי והלוגי של הלחצנים נוח והגיוני. בצדו הימני של המכשיר נמצא את לחצן המצלמה שמפעיל אותה מכל מצב, גם ממצב שינה ומשמש למיקוד, וכן את לחצן הכיבוי/השהיה. שניהם לא בולטים מדי, אך נוחים לשימוש. פרט לכך נמצא בצד השמאלי מקשי עוצמה רגילים. בחלק התחתון נמצא חריר ה- Micro-USB ובחלק העליון כניסת האוזניות.

ערכת המכשיר כוללת מטען, כבל סנכרון וטעינה ואוזניות סטריאופוניות.

יישומי מולטימדיה (15%)

9

המצלמה המוכרת של סמסונג מספקת תוצאות טובות מאד בצילום יום-יומי. לא נתקלנו בבעיה לצלם בבית, בחוץ וכן צילומי מרחק והמצלמה שיתפה פעולה מבחינת מהירות ההפעלה. הכפתור הייעודי הקיים בצד המסך מאפשר הפעלה מהירה של המצלמה, גם ממצב בו המכשיר נעול, ובנוסף מקל על ההתמקדות על ידי לחיצה חלקית עליו. ניתן גם כמובן למקד על ידי לחיצה על גבי המסך ואז הצילום מתבצע מיידית, ללא צורך להשתמש בכפתור.

התמונות המתקבלות הן בעלות רמת פירוט גבוהה וצבעים חיים. צילום הוידיאו הוא באיכות של 1080p, והסרטונים המתקבלים חדים וללא קפיצות יוצאות דופן. הממשק של המצלמה מאפשר אמנם שליטה על רמת ISO, רמת חשיפה ועוד, אך יש צורך בשימוש רב בתפריטים כדי לשנות את ההגדרות ואין תפריט מהיר. בסך הכל אפשר לומר שמדובר במצלמה זהה ביכולותיה ובאיכותה לזו שבגלקסי אס 3.

המצלמה המוכרת של סמסונג מספקת תוצאות טובות מאד בצילום יום-יומי. לא נתקלנו בבעיה לצלם בבית, בחוץ וכן צילומי מרחק והמצלמה שיתפה פעולה מבחינת מהירות ההפעלה

גלריית התמונות מהירה בגלילה ומאפשרת, בדומה למה שאנחנו מכירים מעולם האנדרואיד והאייפון, להגדיל ולהקטין את התמונות באמצעות זום בצביטה ולשתף אותן דרך הודעה או ברשתות חברתיות. המסך הגדול מציג נפלא את התמונות, אך צבעים נוטים להיות מעט מוגזמים בהצגה.

מבחינת הניווט – לצערנו הרב מאד Waze אינה זמינה עדיין ב- WP8 וגם מפות גוגל אינן קיימות כיישום, אך בשימוש בתוכנות דורשות מיקום אחרות כגון Foursquare או פייסבוק לא התקשה המכשיר להצביע על מיקומנו המדויק במהירות רבה.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

גלישה וסנכרון (15%)

9.5

Samsung Ativ S הוא סמארטפון מודרני, וככזה הוא תומך בכל שיטות התקשורת המתקדמות, החל מרשתות דור שלישי מתקדמות מסוג HSDPA במהירות הורדה עד 42Mbps, עבור ברשתות Wi-Fi גם בתקן n, Wi-Fi Direct וכלה ב- DLNA. ההתחברות לרשתות מהירה ויעילה וגם ה-Bluetooth  הוא מתקן 3.0 המתקדם. אין חיבורHDMI  משום סוג.

חווית הגלישה טובה מאוד, ודפדפן האקספלורר שאותו פגשנו לראשונה כאן בעולם המובייל, אינו נופל בשום דבר מחוויית הגלישה המצוינת שאנו מורגלים בה באנדרואיד. הגלישה מהירה, תאימות האתרים טובה, ניתן להגדיל ולהקטין בעזרת נגיעה במסך ובכלל – אין שום בעיה בגלישה לא מבחינת מהירות הטעינה של הדפים, גודל המסך או הצפיפות של הפיקסלים. המכשיר גם עובר ממצב אנכי לאופקי במהירות וללא שהות.

היינו סקרנים מאוד לראות איך מכשיר של מייקרוסופט ישתלב בכלים הארגוניים שאותם מציע הענק מרדמונד – אאוטלוק ואופיס. ובכן, יש לנו כאן בשורה אמיתית – מערכת ההפעלה WP8 מציעה את החוויה הטובה ביותר בסמארטפונים של היום לארגונים. מדובר בהגדרה קלה ופשוטה של חשבון Exchange, ללא צורך בתוכנות שלישי או בהתקנת מערכות אבטחה נוספות. בנוסף – כל תוכנות האופיס השונות – וורד, אקסל ופאואר פוינט עובדות נהדר, כולל יכולת פתיחה של קבצי אקסל מורכבים ויכולת עריכה מלאה. למשתמש ארגוני, המסך הגדול, ביחד עם השילוב המוצלח באופיס, מהווה יתרון עצום למערכת ההפעלה הזו על גבי המתחרים.

גם Gmail משתלב בקלות במערכת ההפעלה הזאת, אמנם בלי יישום יעודי, אך בעזרת היישום המובנה של הדוא"ל של המכשיר, ואין בעיה לקבל ולשלוח דואר. גם לוח השנה של גוגל מצטרף בקלות ללוח השנה של המכשיר.

לעומת זאת, הניסיון לחבר את ה- Ativ S אל המחשב שלנו באמצעות כבל צלח חלקית, כאשר המחשב לפעמים מצליח לזהות את המכשיר ולפעמים לא. גם ההתקנה של תוכנתWindows  לא עזרה במיוחד והדבר היה מאוד מתסכל. כאשר זיהוי המכשיר הצליח, העברת הקבצים התבצעה במהירות.

במכשיר שקיבלנו הזיכרון הפנימי היה בנפח של 16GB, שמתוכו מערכת ההפעלה תפסה כ- 2.2GB – לא מעט. ניתן להרחיב את הזיכרון בעזרת כרטיסי אחסון בעזרת כרטיסי זיכרון מסוג MicroSD עד 32GB.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

משך פעולת סוללה (10%)

9.5

Samsung Ativ S מצויד בסוללה בעלת קיבולת מכובדת של 2300mAh, והיינו סקרנים לראות כיצד השילוב בין מערכת ההפעלה החדשה והמסך הגדול ישפיעו על זמן העבודה. כאן הייתה לנו הפתעה נעימה. ביום רגיל שלנו, שבו השתמשנו במכשיר מ-7 בבוקר עד 10 בלילה, כאשר החיבור האלחוטי והסלולרי פתוח כל הזמן, סנכרון של שני חשבונות מייל, גלישה מזדמנת ושיחות מזדמנות, ובנוסף – חיבור של המכשיר כנקודה חמה ל-iPad שבו השתמשנו לנווט ב- Waze למשך כשעה וחצי (מה אפשר לעשות, אין Waze במכשיר...), המכשיר שרד את כל היום ובסופו נותרו לנו אפילו 20% מהסוללה. מאד מרשים. סמסונג טוענים כאן ל-11 ימי המתנה וכמעט 15 שעות שיחה.

מצויד בסוללה בעלת קיבולת מכובדת של 2300mAh. במבחן השימוש שלנו הוא הפתיע לטובה וסיפק יום שלם של עבודה מאומצת

עמידות (10%)

9.5

הפלסטיק ממנו עשוי ה- Ativ S נראה איכותי למדי וכל החלקים, כולל מכסה הסוללה, מהודקים היטב. המסך עשוי מזכוכית גורילה מהדור השני. אין מכסים לחרירים אך המצלמה מוגנת בטבעת הגנה.

הפלסטיק ממנו עשוי ה- Ativ S נראה איכותי למדי וכל החלקים, כולל מכסה הסוללה, מהודקים היטב. המסך עשוי מזכוכית גורילה מהדור השני. אין מכסים לחרירים אך המצלמה מוגנת בטבעת הגנה