סקירת wisebuy - מכונת קפה Nespresso Grand Maestria C520
- הקצפת החלב משובחת
- איכות בנייה מעולה
- הפעלה מהירה למדי
- מחמם ספלים
- שליטה עדינה בכמות הקפה
- כיבוי אוטומטי
- מסיבית ותופסת מקום רב
- נגישות בינונית למיכל המים
- גישה מסורבלת למיכל הקפסולות המשומשות
- עיצוב שנוי במחלוקת
כמשתמשים במכונה ישנה ופשוטה בהרבה של נספרסו, יש להודות שמרבית התכונות החדשות של ה-Gran Maestria חביבות אמנם, אך לא באמת שימושיות ביומיום ובטח שאינן מצדיקות את הפער הגדול במחיר. היתרון האמיתי של מכונה זו הוא במקציף החלב שלה, שעושה עבודה טובה בהרבה מקודמיו והפך את כוסות הקפה-ההפוך שלנו לטעימות ומענגות יותר. בנוסף יש לציין לשבח את הגרנד מאסטריה על איכות הבניה המצוינת שלה. אם יש לכם מספיק מקום על השיש בשבילה, ושני היתרונות הללו מצדיקים בעיניכם את המחיר הגבוה שלה, מדובר בבחירה טובה מאוד לבית ולעסק.
נספרסו, אחד ממותגי הקפה החזקים בארץ ובעולם, השיקה לאחרונה את Gran Maestria, מכונת קפה מבוססת קפסולות חדשה בליין. מלבד דגמי "לטיסימה", שאר מכונות הקפסולות של החברה ניחנו בממדים צנועים יחסית ונועדו במובהק לשוק הביתי. הדגם החדש, גרנד מאסטריה, זכה לעיצוב בולט ותעשייתי יותר, והוא מתאים גם (או בעיקר) למשרדים ובתי עסק. לגרנד מאסטריה C520 יש אחות קרובה, מאסטריה, שכוללת פיית הקצפה לחלב (Steamer) במקום מיכל האירוצ'ינו.
המכונה מתהדרת בפיצ'רים כגון מחמם ספל, גוף מתכת מלא (במקום הפלסטיקה הרבה שמאפיינת את הדגמים הזולים יותר בסדרה), אירוצ'ינו חדש ומשופר מדור רביעי, חימום מהיר ואפשרות להתאמה אישית מרבית של כמות הקפה שהמכונה ממצה מהקפסולה.
קיבלנו את המכונה לכשבועיים וחצי לצורך בדיקתה, בה היא שהתה במשרדינו ושימשה עובדים רבים ביומיום, שגם סייעו ונתנו את חוות דעתם על איכות הקפה ועל חוויית השימוש בה.
לא נכנס כאן לויכוח הבלתי נגמר לגבי איכות הקפה בקפסולות לעומת קפה טחון או פודים, ונצא מנקודת הנחה שאתם חובבים קפה מקפסולות איכותיות.
במבחן האספרסו, Nespresso Gran Maestria מספקת את הסחורה בדיוק נמרץ כמו קודמותיה וכמו דגמים זולים ממנה בהרבה. בתלוי בסוג הקפסולה שבחרתם, האספרסו יצא איכותי, בטמפרטורה הנכונה ובמקרם הנכון. עד כאן, אין הפתעות.
החידוש בדגם זה הוא בכך שבמקום שני לחצנים בלבד, האחד ל"קצר" והשני ל"ארוך", המכונה מצוידת בכפתורים מסתובבים עם סקאלה של דרגות בין 1-5 (ועם דרגת ביניים בין כל אחת). ברירת המחדל נמצאת באמצע, בדרגה 3; אם תרצו, תוכלו לכוון את חוזק הקפה ואת כמות המיצוי של הקפסולה באופן עדין ומדויק. שימושי? לא במיוחד. מרבית המשתמשים במכונה הגיעו למסקנה שמדובר בגימיק שאולי ימצא חן בעיני פיינשמעקרים דקדקניים במיוחד, ומרביתם לחץ על הכפתור בברירת המחדל, אם קצר ואם ארוך, והיו בהחלט מרוצים בחלקם.
אם בקפה הפוך חפצתם, כאן מעניקה ה- Gran Maestria את הערך המוסף שלה. ביחס למכונה Citizen Milk שברשותנו, האירוצי'נו שלה מצטיין באיכות הקצפה משובחת. ראשית, ניתן להגדיר 3 רמות של הקצפה חמה, וכן לבחור בהקצפה קרה. שנית, במצב ההקצפה המרבית (שהיא המוצלחת ביותר), גוף ההקצפה מסתובב לשני כיוונים לסירוגין, כנראה על מנת לספק אחידות רבה יותר. ושלישית – מבחן התוצאה נפלא. החלב המוקצף אחיד יחסית והקצף קרמי וענוג. באירוצ'ינו הישן שלנו, בדרך כלל הקצף חזק מדי, ספוגי ואינו מתערבב היטב עם הקפה, וההבדל בתוצאה בין שני הדגמים מורגשת היטב.
Nespresso Gran Maestria מגיעה בצבע אפור, בגימור מתכתי-מט. המראה שלה מסיבי מאוד, והיא גם גדולה יחסית – רוחבה 32 ס"מ ואורכה 38 ס"מ. אלו ממדים שמחייבים תכנון מראש של המקום שלכם על השיש, והיא בהחלט עלולה ליצור בעיית מקום במטבחים קטנים (עוד סיבה שהיא יותר מתאימה לדעתנו למשרדים).
לגבי העיצוב, הדעות היו חלוקות באופן די קיצוני. יש שאהבו עד מאוד את המראה התעשייתי עם נגיעות הרטרו, ויש שהסתייגו נחרצות וטענו שהגרילים הקדמיים, שצבעם כסוף-מבריק, כעורים מאוד. אנחנו מותירים את ההחלטה בידיכם.
לחצני הכנת האספרסו, שכאמור מצוידים במספר דרגות, ממוקמים בחזית מול המשתמש והם נגישים ונוחים ללחיצה. משמאל ישנו משטח עגול וקטן, שיש להדליקו בלחיצה עליו, שמטרתו לחמם את הספל. החימום אטי יחסית ובסך הכל מדובר בגימיק יוקרתי אך לא מאוד שמיש ביומיום. המכונה עצמה, אגב, נדלקת ומוכנה לשימוש תוך 25 שניות – לא רע. בנוסף, המכונה נכבית לאחר כמה דקות של חוסר שימוש בעצמה.
מיכל המים נמצא מאחור, והנגישות אליו אינה אופטימלית. למעשה, יש לקחת בחשבון מרווח של כ-15 ס"מ לפחות בגב המכונה עד הקיר, אחרת תסתבכו בהוצאת המיכל והחזרתו. המיכל מכיל 1.4 ליטר של מים – די והותר ליום שלם של קפה.
בראש המכונה נמצאת ידית שבהרמתה נגלה החלל שלתוכו יש להכניס את הקפסולה. הידית מתכתית ומסיבית מאוד, ונראית עמידה עשרות מונים מידית הפלסטיק הרעועה במכונה הישנה שלנו. הזנת הקפסולה פשוטה וקשה להסתבך כאן.
בחזית, מתחת ל"ברז" ממנו יוצא האספרסו, נמצא מגש קטן ועגול העשוי מתכת כסופה (או שמא פלסטיק בגימור מתכת), שעליו אפשר להעמיד את הכוס. אם בחרתם להכין קפוצ'ינו בספל גדול, תוכלו לקפל את המגש הצידה ולהעמיד את הספל על המשטח התחתון, בעל החריצים ומיכל תחתון לקליטת טיפות סוררות. מצאנו את סידור קיפול המגש כלפי מעלה כנוח מאוד.
המיכל החבוי בגוף המכונה מסוגל לקלוט עד 14 קפסולות משומשות, מה שאומר שלא תצטרכו לדאוג ולרוקנו לעיתים תכופות מדי. עם זאת, כאן נמצאת נקודת התורפה של המכונה מבחינת נוחות השימוש – פירוק המיכל לצורך ריקונו מסורבל מאוד וגרם לנו למאבק ממושך בכל פעם שניסינו להחזירו למקומו.
כאן יש לציין נקודה נוספת, שנכונה לכל המכונות שכוללות אירוצ'ינו: בכל פעם שתרצו להכין כוס קפה, תהיו חייבים לשטוף היטב את מקציף החלב מיד לאחר מכן. גם אם תרצו להכין כוס נוספת לחבר, חובה לשטוף את המקציף בין כל שימוש (אחרת שאריות החלב יישרפו). מצאנו את עצנו שוטפים את האירוצ'ינו הרבה יותר ממה שהיינו רוצים, והגענו למסקנה שהכנת קפה ליותר משלושה אנשים ברצף אינה בשבילנו בשום אופן.
Nespresso Gran Maestria בנויה כולה ממתכת מסיבית וקשיחה, וניכר שהיא תשרוד שנים ארוכות של הכנת קפה. במיוחד התרשמנו מהידית האיכותית והחזקה בראש המכונה המשמשת להכנסת קפסולות. המגשים והמיכל בחזית המכונה מעט פחות איכותיים למראה, במיוחד חלקי הפלסטיק הפנימיים, אך לא נראה שיש חשש שיישברו.