סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xtreamer Aiki 4
- פעולה חלקה להפתיע
- חיי סוללה טובים
- חדות המסך טובה
- כבד ועבה יחסית
- נוחות שיחה בינונית
- ספיקר נחות
- איכות צילום פושרת
- זוויות צפייה צרות במסך
- המסך נראה פגיע
יש להודות על האמת: האקסטרימר Aiki 5 הגיע אם איזשהו טריק – מסך ענקי וביצועים נחמדים במחיר שובר שוק של 999 שקלים – ולכן היה לדעתנו מכשיר מעניין ורלוונטי, גם אם לא נפלנו מביצועיו. בניסיונה להגיע למיינסטרים, אקסטרימר איבדה את הניצוץ המסוים, כך שנשארנו עם מכשיר שדומה למרבית הסמארטפונים שמסתובבים בשוק. האם הוא מצליח לחדש, או להוות תחרות ראויה מול סמארטפונים ברמת המחיר שלו? לטעמנו לא מספיק. התפקוד שלו חלק ומהיר ביחס לדגמים זולים, אבל בשאר התחומים הוא מאוד לא מרשים – נוחות ואיכות השיחה, איכות הצילום ואיכות החומרים.
לטעמנו, Aiki 4 יכול להתאים למי שאוהבים את הממשק הנקי של גוגל ואין ידם משגת לרכוש מכשיר מסדרת Nexus. הם יקבלו ממשק זריז ויעיל, לצד תמיכה בעדכונים שוטפים ופיצ'רים נוספים, במחיר נוח למדי. אחרים יעדיפו כנראה להוסיף סכום מסוים ולעלות רמה לסמארטפונים מתקדמים ומוצלחים יותר.
לאחר העבר המוצלח שלה בתחום מזרימי-המדיה, חברת Xtreamer נחושה בדעתה להפוך לשחקן משמעותי בתחום הסלולריים התחרותי. גם לתחום זה היא מביאה את האג'נדה הקבועה שלה – לספק מוצרים איכותיים יחסית, ללא פשרות רבות מדי, במחיר נוח מאוד.
Aiki 4 מגיע בעקבות אחיו הגדול, Aiki 5, וכפי שאפשר להבין הוא מצויד במסך בגודל 4 אינטש. החברה מצהירה רבות שמדובר במכשיר דק וקל, שיכול להתחרות מבחינה זו באייפון 5 ובגלקסי S3, והיא מייעדת אותו למי שלא היה מבסוט מגודלו העצום של האייקי 5 ומעדיף מכשיר בגודל נוח יותר.
המפרט שלו כולל מעבד MTK6577 כפול ליבה במהירות 1GHz, זיכרון RAM בנפח 512MB, תמיכה ב-Dual-SIM (בגודל רגיל), מסך 4 אינטש ברזולוציית 480x800, מצלמת 5 מגה פיקסל עם וידיאו VGA ומצלמת 0.3 מגה פיקסל קדמית לשיחות וידיאו, Bluetooth 2.0, Wi-Fi b/g, זיכרון פנימי בנפח 4GB עם אפשרות להרחבה באמצעות כרטיס Micro-SD לעד 32GB ועוד. מערכת ההפעלה היא Android 4.0.4.
המכשיר מתאים לרשתות אורנג´, סלקום, גולן טלקום, 012 מובייל ויו-פון. הוא מגיע בצבעים שחור ולבן.
קשה להחמיא ל- Aiki 4 בתחום איכות הסאונד. ראשית, הצליל באפרכסת אינו עשיר וצלול אלא קצת דחוס, אם כי הצלחנו לשמוע ולהבין את בני שיחנו ללא בעיות. הבעיה העיקרית היא שקווי המתאר הקדמיים של המכשיר חדים וישרים, מה שגורם לכאב באוזן בשיחה ממושכת. עוצמת השמע באפרכסת טובה.
הספיקר שממוקם בגב המכשיר חלש וצרוד, והוא מפיק צלילים באיכות ירודה. לא רק שלא היינו סומכים עליו בהאזנה למוזיקה, אלא שגם רינגטונים בעוצמה המקסימלית מתעוותים דרכו.
האוזניות המצורפות בינוניות ומטה, הן מבחינת איכות הצליל והן מבחינת אטימת הרעשים מרעש חיצוני (אלו אוזניות In-ear עם שרוולי סיליקון שנכנסים לאוזן). עם זאת, המכשיר עצמו יודע להפיק סאונד איכותי וכאשר חיברנו אוזניות טובות משלנו נהנינו מאיכות האזנה מצוינת.
בעולם של עיצובים צעירים ועגלגלים, Xtreamer Aiki 4 זכה משום מה למראה מרובע ומיושן. קוויו ישרים, כמעט נעדרי ריכוך, והוא מגיע בגימור חום-שחור לא אפנתי בעליל (זמין גם בלבן). גבו זכה לתבנית מחורצת בסגנון שמזכיר את ה-Atrix של מוטורולה, ובאופן כללי המכשיר נראה סולידי, שמרני אך איכותי. למרות שאקסטרימר טוענת שהמכשיר הזה דק וקל (ציטוט: "בדומה למכשירי אייפון 5 וגלאקסי 2, אייקי 4 הינו דק, קל משקל ונכנס בקלות לכל כיס"), בפועל הוא דווקא כבד ועבה: משקלו 138 גרם ועוביו 10.8 מ"מ – ממדים שהיו נסלחים אולי למכשיר עם מסך בגודל 4.7 אינטש וצפונה. בסך הכל נוחות האחיזה בו טובה מאוד, אבל הכובד מורגש בהשוואה למכשירים אחרים.
בניגוד למרבית המכשירים שפגשנו לאחרונה, במכשיר הזה לחצני הווליום נמצאים מימין ולחצן ההפעלה – משמאל; סידור מעט תמוה, אך התרגלנו אליו לאחר ימים ספורים. הלחצנים הללו מתכתיים וקצת פחות בולטים ממה שהיינו רוצים, בעיקר לחצן ההפעלה. שקע הטעינה – הפתעה – ממוקם בראש המכשיר דווקא ולא בתחתיתו, כמו שהיה בגלקסי הראשון של סמסונג (ולא, לא התגעגענו). לצידו נמצא שקע 3.5 מ"מ לאוזניות.
בקדמת המכשיר, מתחת למסך, ישנם ארבעה מקשי מגע – חיפוש, חזור, בית ותפריט (מימין לשמאל). לטעמנו, אקסטרימר יכולה בהחלט ליישר קו עם כולם ולהשמיט את לחצן החיפוש המיותר.
המסך, בגודל 4 אינטש וברזולוציה של 480x800, מציג צפיפות פיקסלים טובה של 233ppi. החדות שלו בהחלט טובה ומספקת, ובאופן כללי הצבעים נאים. עם זאת, אל תצפו ליותר מכך. ראשית – זוויות הצפייה צרות מאוד, וכל עוד לא תביטו בו באופן ישיר לגמרי – תראו התכהות משמעותית בצדדים. שנית, גווני המסך מאוד לא מדויקים; לעיתים אזורים בהירים נראים "שרופים", והצבע הכחול המוכר של פייסבוק קיבל במסך הזה גוון אחר ולא מוכר.
מערכת ההפעלה במכשיר זהה לו שפגשנו ב- Aiki 5, וכמותה היא מבוססת על AOSP ונתמכת על ידי עדכונים שוטפים (לא נרחיב עליה כאן; מומלץ לקרוא את סקירת ה-Aiki 5). עם זאת, עלינו להודות שמפתחי הגרסה המותקנת עשו עבודה נפלאה. למרות שמדובר במכשיר לא חזק במיוחד, אנדרואיד טסה עליו. הגלילה בכל מקום חלקה באופן מעורר קנאה, ואין כמעט זכר לקרטועים או ללאגים. למעשה, בהשוואה לגלקסי S 2 שברשותנו, נאלצנו להודות שהגלילה באקסטרימר אייקי 4 חלקה יותר. מובן שאין זה מכשיר למשחקים כבדים או ריבוי משימות, אבל את השימושים היומיומיים הוא עושה היטב ובלי לגמגם.
חשוב לציין שבשימוש ממושך של רבע שעה ומעלה, המכשיר מתחמם מאוד עד לרמה שלא נוח לאחוז בו.
Xtreamer Aiki 4 מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל, שעלי האומרת החברה ש"היא לא הטובה בשוק אבל היא עובדת נפלא". על החלק הראשון של המשפט אנחנו מוכנים לחתום...
כפי שציפינו, ובדומה לדגם הקודם, המצלמה פושרת בביצועיה. בצילום באור יום התמונות נראות סבירות מבחינת צבעים, אם כי הניגודיות מעט מוגזמת והפירוט בינוני. בצילום בתוך הבית הפירוט לקוי מאוד ומשטחים מורכבים הופכים לשטוחים ומטושטשים. בקיצור, לא מצלמה להתפאר בה, אבל היא תהיה שימושית לתיעוד פה ושם. צילום הוידיאו עגום עוד יותר, ברזולוציה מיושנת של 640x480 וקצב של 15 פריימים בשנייה בלבד- מה שמניב סרטונים קטנים ומקרטעים. למעשה, מדובר בחסרון מהותי יותר ממה שחשבנו, משום שהורגלנו שהסמארטפון משמש גם כמצלמה (טובה מספיק) לצילום יומיומי; ומצלמת האסטרימר אייקי 4 לא מספקת את הסחורה.
לפניכם מספר תמונות הדגמה שצילמנו עם המכשיר. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.
נגן הוידיאו מציג ביצועים סטנדרטיים, שפגשנו גם במכשירים יקרים יותר. הוא מתמודד יפה עם MP4 1080p, עם DivX ועם MKV 720, אך נוטה להתקשות עם פסי-קול מרובי ערוצים ולא מצליח להתמודד עם קובצי MKV 1080p.
מבחינת חיבור לרשת, המכשיר מצויד בקישורית Wi-Fi שאינה תומכת בתקן n האחרון והמהיר, וכן מאפשר הורדה מרשתות סלולריות בקצב של עד 7.2Mbps.
כחלק מחבילת התוכנות המותקנות מראש במכשיר הזה, Xtreamer התקינה לצד הדפדפן המובנה גם את Dolphin – דפדפן חביב ונוח לשימוש. הגלישה באמצעותו היתה די נוחה, אבל נתקלנו בדבר מעצבן מאין כמוהו: לעיתים קרובות, תקשורת האינטרנט היתה נתקעת לאחר כמה דקות של חיבור רצוף, וכל הורדה של קובץ בגודל של למעלה מכמה MB פשוט נתקעה באמצע. זה קרה בחיבור סלולרי בלבד ולא השפיע בדרך כלל על הגלישה השוטפת, אבל זה עדיין מעצבן מאוד.
החיבור ל-GPS היה יעיל, ולא חווינו בעיות מיוחדות בעת הניווט עם המכשיר.
אקסטרימר אייקי 4 מצויד בסוללת ליתיום-יון נשלפת, בקיבולת של 1600mAh. כאן יש כיסוי מלא להבטחות החברה: הסוללה מספקת משך פעולה מעולה, ובמרבית המקרים הגענו לשעות הלילה המאוחרות עם למעלה מ-40% סוללה.
איכות ההרכבה של המכשיר טובה, והוא נראה איתן ויציב. במיוחד התרשמנו ממכסה הסוללה שעשוי פלסטיק איכותי. מנגד, ציפוי המסך מעניק תחושה שכביכול זהו פלסטיק שקוף ולא זכוכית, ולחיצה עליו גורמת לעיוות על המסך – מה שמעלה חששות לגבי שרידותו לאורך זמן. למעשה, גם לחיצה בגב המכשיר גורמת לתופעות אלו, כך שייתכן והמסך עצמו רגיש מדי.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug