Nokia Lumia 620

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Nokia Lumia 620 נוקיה

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia Lumia 620 נוקיה

הטוב
  • מסך מוצלח
  • ספיקר עצמתי
  • עיצוב חביב
  • פאנל נשלף
  • חיי סוללה ארוכים
הרע
  • צילום וידיאו לא מוצלח
  • מערכת הפעלה מוגבלת
  • ביצועים פושרים
בשורה התחתונה

נוקיה ייעדה את לומיה 620 למשתמשים שנכנסים לעולם הסמארטפונים והוא מתאים לכך כמו כפפה. הוא לא גדול מדי, לא כבד מדי, וחיי הסוללה הארוכים שלו יקלו את המעבר למשתמשים חדשים. גם העובדה שמערכת ההפעלה מתקשה להתרומם וחנות האפליקציות עדיין דלה יכולה להפוך ליתרון מסוים – מעט הסחות-דעת. אם החלטתם לקנות לילדיכם (או להוריכם המבוגרים) סמארטפון ראשון – זהו מתמודד ראוי. הוא לא יפריע להם יותר מדי, ועדיין יקנה להם את הזמינות והנגישות שהם מחפשים בימינו.

הקדמה

סדרת Lumia של נוקיה ממשיכה להתפתח, ולא רק בגזרת מכשירי העל. נוקיה מציגה כאן מכשיר המוגדר למשתמש מתחיל, מה שמתבטא במפרט הפשוט שלו.

ל-620 מעבד כפול ליבה מסדרת
Snapdragon 4 של Qualcomm במהירות שעון צנועה של 1Ghz, מאיץ גרפי Adreno 305, זיכרון RAM של 512MB ו-8GB של אחסון פנימי, עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס Micro-SD. למכשיר מסך מגע בגודל 3.8 אינטש ברזולוציה של 480x800, מצלמה אחורית של 5 מגה פיקסל בעלת פלאש LED ומצלמה קדמית ברזולוציה בסיסית של 640x480.  עוד כולל המכשיר קישוריות Wi-Fi, Bluetooth 3.0 ו-GPS, ואפילו שבב NFC שנדיר למצוא במכשירים מדרגתו.

למכשיר גב הניתן להחלפה, וזמין בצהוב, ירוק, לבן, אדום, כחול ושחור.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול ושמע (15%)

9.5

נוקיה לומיה 620 קצת הזכיר לנו כלב פינצ'ר; דהיינו –  קטן וקולני. הסאונד בשיחה חזק מאוד וכנראה שגם מי שיהיה לידכם בזמן השיחה יוכל "ליהנות" ממנה. על אף עוצמת האפרכסת, הצליל משובח ואינו צורם או מחריש אוזניים, כך שפרט לאובדן הפרטיות, אין מניעה של ממש לעשות שימוש בווליום המקסימלי. הצד השני בשיחה לא התלונן על איכות הסאונד, אך לעיתים נשמעה הטענה שלפעמים נשמענו חלש. יתכן והדבר נובע מכך שהמכשיר הזה רחוק יותר מהפה מהמכשיר הקבוע שלנו.

הספיקר במכשיר עצמתי עוד יותר מהאפרכסת שלו, וגם הוא שומר על איכות השיחה בצורה מוצלחת. השיחות שביצענו דרך הספיקר בסביבה שקטה עברו בלי שום בעיה, וללא ידיעת הצד השני כלל. גם בסביבה רועשת יותר (רכב נוסע) אפשר לנהל שיחות בספיקר ולשמוע את הצד השני בצורה מצוינת.


Lumia 620 מגיע עם סט אזניות כפתור פשוטות וזולות למראה ולמגע. הן גדולות יחסית ונטולות כל סוג של ריפוד, מה שפוגע במידת הנוחות שלהן. איכות הצליל מפתיעה לטובה יחסית למוצר שמרגיש זול כל כך, אך עדיין לא מדובר באזניות שיכולות להתחרות במותגים הפרטיים. הבאס כמעט לא קיים והצליל די שטוח, אבל הן מצליחות לא לצרום בווליום גבוה.

נוחות השימוש (35%)

9

אחד הדברים המוצלחים שמהנדסי נוקיה עשו בעיצוב המכשיר הזה הוא יצירת האשליה שהוא קטן ממה שהוא באמת. במבט ראשון, ואף באחיזה הוא מרגיש קטן למדי בעולם הסמארטפונים של ימינו. אך מדובר באשליה מתוחכמת ותו לא. מידות המכשיר בפועל הן: 115.4x61.1x11 מ"מ; מידות דומות מאוד לאלו של אייפון 4, בתוספת מספר מ"מ לעובי. משקלו של הטלפון הוא 127 גרם. לא קל במיוחד, אך גם לא כבד מדי.

עיצובו הכללי של המכשיר פשוט אך אלגנטי. גבו עשוי יחידת פלסטיק אחת גדולה ונעימה למגע. היא לא חסונה כמו מכשירים אחרים מסדרת לומיה, אך היא גם לא אוספת שריטות מהר מדי. יתרון נוסף מבחינה זו היא העובדה שהפאנל האחורי ניתן להחלפה כמו בימים היפים של נוקיה, כשהוא מגיע במספר צבעים (שחור, צהוב, כחול, לבן ועוד). פינותיו של המכשיר עגלגלות והן הופכות אותו לנוח יחסית לאחיזה, אם כי הוא החליק לנו מהיד מדי פעם. חיסרון קטן של הפאנלים הנשלפים הוא העובדה שהם לא יושבים בצורה אידיאלית על המכשיר, ובמרכז המכשיר מרגישים כמה נקודות רופפות בחיבור של הפאנל למכשיר.

עיצובו הכללי של המכשיר פשוט אך אלגנטי. גבו עשוי יחידת פלסטיק אחת גדולה ונעימה למגע. פינותיו עגלגלות והן הופכות אותו לנוח יחסית לאחיזה, ואת הפאנל הצבעוני ניתן להחליף באחר

לומיה 620 מצויד במסך בגודל 3.8 אינטש ברזולוציה של 480x800 פיקסל, המקנה לו צפיפות של 246 פיקסל לאינטש. המסך מבוסס על פאנל IPS בטכנולוגיית ClearBlack של נוקיה. עם קצת מאמץ אפשר לראות את הפיקסלים עצמם במסך – מה שמעיד שהוא לא החד ביותר בנמצא.  יתרון גדול של המסך הזה הוא רמת בהירות גבוהה מאוד ותפקוד מעולה בתאורה ישירה. אין צורך לסוכך על המכשיר או להטות את המבט; רואים אותו בצורה חדה וברורה גם בצהרי יום שטוף שמש. גם רגישות המסך למגע טובה מאוד.

ביצועי המכשיר סבירים למדי. הוא בבירור לא נועד למשחקים כבדים או להכיל יותר מדי אפליקציות; כל הנתונים מעידים על מכשיר ביניים פשוט שלא אמור להתמודד עם עומסים. ואכן, גם בפעולות פשוטות יחסית המכשיר לוקח את הזמן ולא ממהר לספק תוצאות. פתיחה של אפליקציה כמו
Whatsapp לוקחת קצת יותר משניה ברוב המקרים, מה שעלול לתסכל לעתים. האיטיות הזו משותפת למעבד הפושר ולאופן הפעולה של ווינדוס פון 8 שכביכול לא בדיוק יודעת איזה אפליקציה כבר פתוחה ברקע ואפשר פשוט לחזור אליה, ומה דורש פתיחה מחדש.

המסך בגודל 3.8 אינטש ברזולוציה של
480x800 פיקסל. הוא אינו החד ביותר בנמצא, אך בהירותו הגבוהה מעניקה לו קריאות טובה בשמש ישירה

בתחתית המכשיר נמצא חיבור Micro-USB ובראשו חיבור 3.5 מ"מ לאזניות. חיבור האזניות הוא למעשה חלק מהפאנל הנשלף, ובחלקו הפנימי של הפאנל יש קובית פלסטיק קטנה עם מגעים חשופים שאמורה להילחץ כנגד חיבור ייעודי. בפועל, הנקודה הזו היא נקודת חולשה משמעותית שעלולה לגרום לבעיות בנושא הזה. כל נגיעה בחוט האזניות בזמן ההאזנה גוררת רעשים משונים באזניות, כנראה כתוצאה מכך.

כיוון שהפאנל נשלף, אפשר לשלוף גם את הסוללה ולהחליפה בקלות. בנוסף, יש מקום ייעודי לכרטיס Micro-SD. הגישה לכרטיס מותנית בפירוק הפאנל ולא ניתן להגיע אליו אחרת. טוב שיש אפשרות כזו, כיוון שנפח האחסון הפנימי עומד על 8GB בלבד, אך מצד שני הגישה אליו לא הכי נוחה. מיקום כרטיס ה-SIM נמצא תחת הסוללה, אך כיוון שזה דורש התעסקות מועטה מאוד, זה כנראה לא ממש משנה.

כמו יתר מכשירי סדרת Lumia, גם כאן כל כפתורי התפעול מרוכזים בצד ימין. העליון הוא כפתור הווליום, במרכז כפתור כיבוי המסך, והתחתון ביותר מקפיץ את המצלמה. הכפתורים בולטים מספיק מגוף המכשיר, והפידבק שלהם לא רע בסך הכל, למרות שפגשנו טובים מהם. הם למעשה חלק מהפאנל המתחלף, ואם בטעות ההחלפה לא נעשתה כמו שצריך הדבר יורגש במיוחד בכפתורים האלה – כיוון שהם כנראה לא יישבו במקום.

כל כפתורי התפעול מרוכזים בצד ימין. העליון הוא כפתור הווליום, במרכז כפתור כיבוי המסך, והתחתון מקפיץ את המצלמה. הכפתורים בולטים מספיק מגוף המכשיר, והפידבק שלהם לא רע

תקופה ארוכה שלא פגשנו מכשיר ווינדוס פון 8, והמכשיר הזה הזכיר לנו שלא התגעגענו. מדובר במערכת חביבה אך משעממת, וגם לאחר חודשים רבים באוויר היא עדיין סובלת מדלות אפליקציות ולא מספיק שיפורים הוכנסו בה מאז השקתה. כמובן, יש גם דעות שונות לגבי מערכת הפעלה זו (כולל בין כותבי WiseBuy).

באריזה המכשיר נמצאים כבל
Micro-USB ומטען שמתחבר לכבל הזה, אזניות וספרות הפעלה.

ווינדוס פון
מערכת הפעלה מעוצבת, מהירה ופשוטה לתפעול. היא מציגה ממשק מינימליסטי שמבוסס על צורות פשוטות, צבעים בסיסיים וטיפוגרפיה מוקפדת, ואפשרויות ההגדרה האישית שלה מצומצמות מאוד. חנות האפליקציות שלה קטנה מהותית ביחס לאנדרואיד ו-iOS. בשל פשטותה, Windows Phone עשויה להתאים לטכנופובים ולבני הגיל השלישי

יישומי מולטימדיה (15%)

8

ל- Nokia Lumia 620 אין רכיבי מולטימדיה יוצאי-דופן – אך אלו שנמצאים עושים עבודה סבירה. המכשיר מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל, בעלת פלאש יחיד. זמן הטעינה של המצלמה מרגע הלחיצה על האפליקציה או על הקיצור הייעודי הוא 2 שניות ארוכות שבהן פספסנו לפחות רגע מוצלח אחד במהלך הסקירה. זמן הצילום מרגע הלחיצה על ההדק קצר מאוד, ואין תחושה של השהייה כמעט כלל. באופן מוזר הצילום מהיר בהרבה מהצליל שהמצלמה מוסיפה בהשהיה מורגשת.

איכות התמונה כאן משביעת רצון, אך לא הרבה מעבר: החדות טובה והצבעים עשירים ונאים. לעומת זאת, ההתמודדות עם הטווח הדינמי פושרת ותו לא, והמצלמה נוטה להוסיף הרבה גוונים סגולים-אדומים לצילומים גם בתאורה חזקה ובהירה. צילום המקרו שומר על הרמה גם כן. אפשר להתמקד בעצמים הנמצאים במרחק של 3-4 ס"מ מהעדשה, והיא תצליח להתמקד בהם היטב ללא ניסיונות מיותרים. במרחק קטן מזה כבר קשה עד בלתי אפשרי להתמקד. צילומים בתנאי תאורה בינוניים צונחים ברמה. הפלאש היחיד חלש ומאיר רק את המטר הראשון שמול המכשיר, ובמרחק גדול מזה הוא לא בא לידי ביטוי והתמונות מגורענות מאוד. לסיכום, מדובר במצלמה טובה יחסית, אך לא מהשורה הראשונה בימינו.

צילום הוידיאו במכשיר מוגבל יחסית כבר בנתוני הפתיחה שלו –רזולוציה של
 720pבלבד בקצב של 30 פריימים בשנייה. גם הביצוע מוגבל, הסרטונים לא חדים מספיק ובתאורה ביתית מתחילים לצוץ רעשים בשלל צבעים שנובעים מהתמודדות גרועה עם התאורה.

איכות התמונה משביעת רצון, אך לא הרבה מעבר: החדות טובה והצבעים עשירים ונאים. לעומת זאת, ההתמודדות עם הטווח הדינמי ועם תאורה חלשה פושרת ותו לא וצילום הוידיאו מאכזב

נגן המוזיקה הוא הנגן המובנה של ווינדוס פון 8. הוא תומך בפורמטי אודיו רגילים (MP3/WMA/WAV) ודי דל מכל בחינה אחרת. לא ממש נוח לנווט בתוך ניגון הרצועות, והעיצוב שלו דומה לעיצוב של יתר המערכת: כפתורי תפעול על רקע של צבע יחיד. מאוד לא מרגש.

איכות ההאזנה למוזיקה דרך הספיקר בינונית בסך הכל. בווליום המקסימלי היא פשוט נוראית: המוזיקה צורמת מאוד, ויש תחושה שההגברה מוגזמת. הורדה של הווליום לכחצי מעוצמתו הופכת את ההאזנה למוצלחת יותר, או נוראית פחות. בשום שלב לא הפקנו הנאה אמיתית ממוזיקה בספיקר הזה – בניגוד גמור לאיכות השיחה דרכו.

ווינדוס פון
מערכת הפעלה מעוצבת, מהירה ופשוטה לתפעול. היא מציגה ממשק מינימליסטי שמבוסס על צורות פשוטות, צבעים בסיסיים וטיפוגרפיה מוקפדת, ואפשרויות ההגדרה האישית שלה מצומצמות מאוד. חנות האפליקציות שלה קטנה מהותית ביחס לאנדרואיד ו-iOS. בשל פשטותה, Windows Phone עשויה להתאים לטכנופובים ולבני הגיל השלישי

גלישה וסנכרון (15%)

8

מגבלות המכשיר נמצאות גם בתחום הקישוריות הסלולרית. הוא תומך בכל התדרים הנפוצים היום בישראל ויתפקד היטב בכל רשת סלולרית. מצד שני, הוא לא תומך ברשתות LTE שאולי יגיעו בעתיד לארץ, וחבל. מהירות ההורדה המקסימלית שלו איטית יותר גם כן, כנגזרת מיכולותיו הסלולריות (HSDPA), ועומדת על  Mbps21, לעומת 42 Mbps הקיים במכשירים מסוימים היום.

הגלישה במכשיר לא רעה. גרסת האקספלורר לניידים מסתדרת עם רוב האתרים בצורה טובה, אך דפים כבדים ועתירי אנימציות נפתחים לאט ובצורה קצת מעצבנת. לא ניכר שריבוי משימות משפיע על מהירות הגלישה.

ה-
Wi-Fi במכשיר תומך בתקני a/b/g/n ותומך גם בתדרים גבוהים יותר, דוגמת 5 Ghz. לצד שבב NFC מובנה ישנו Bluetooth מיושן יותר המגיע בגרסה 3, אך גם זו עדיין תומכת ב-A2DP וב-EDR.

ה-
GPS  במכשיר טוב מאוד. הנעילה מתקבלת במהירות של שניות ספורות, ולפעמים אפילו בתוך מבנים. בזמן ניווט האות נותר יציב והמכשיר מזהה את המיקום שלו בכל סיטואציה. הבעיה הגדולה בהקשר הזה הוא תוכנת הניווט. התכנה המובנית של נוקיה אמנם למדה עברית, מציגה את שמות הרחובות כראוי, ואף תומכת בהוראות נסיעה בעברית אך מנגד מעולם לא נתקלנו בתכניות נסיעה משונות יותר. גם בנסיעות קצרות של 3-4 ק"מ נשלחנו לעשות סיבובים במקומות לא קשורים במקרה הטוב ולא קיימים במקרה הרע. Waze עדיין אין למערכת הזו.

משך פעולת סוללה (10%)

9.5

סוללת ה- 1300mAh נותנת ל- Lumia 620 חיי סוללה טובים מאוד. החזקנו איתו יום עבודה שלם בקלות, וגם ניווטים והאזנה למוזיקה לא ממש הטרידו את הסוללה הזו. בשימוש קל המכשיר החזיק אצלנו יום וחצי בלי יותר מדי בעיה. משחקים דורשים קצת יותר מהסוללה, אך אין כאן חריגה מאשר במכשירים אחרים.

בנוסף, המכשיר מציע מצב חיסכון בסוללה (שלא עשינו בו שימוש) שמודיע כאשר קצב צריכת הסוללה חורג מהממוצע הרגיל. הסוללה עצמה נשלפת וניתנת להחלפה בקלות תודות לפאנל הנשלף.

עמידות (10%)

9

לומיה 620 הוא מכשיר קשוח למדי, אך לא באופן יוצא דופן כמו מכשירים שיועדו לכך. הפאנל הנשלף שלו, שמהווה בעצם את כל הגוף של המכשיר, עשוי פלסטיק עבה של 2-3 מ"מ ומרגיש חזק מאוד. הוא לא חסין שריטות ושילוב של המכשיר הזה בכיס עם מפתחות יותיר בו סימנים בסופו של דבר, אבל זה לא יקרה במהרה. גם כאן בא לידי ביטוי היתרון שבפאנל נשלף, כשאם קורה משהו למכשיר, ויזואלית – אפשר פשוט להחליף בקלות. מנגד, נוקיה חסכו בזכוכית חסינת-שריטות למסך במקרה הזה.

לומיה 620 הוא מכשיר קשוח למדי, אך לא באופן יוצא דופן כמו מכשירים שיועדו לכך. הפאנל הנשלף שלו, שמהווה בעצם את כל הגוף של המכשיר, עשוי פלסטיק עבה של 2-3 מ"מ ומרגיש חזק מאוד