LG Optimus G E975K

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי LG Optimus G E975K

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG Optimus G E975K

הטוב
  • פעולה מהירה וחלקה מאוד
  • זיכרון RAM בנפח 2GB
  • שלל פיצ'רים ויישומונים
  • חיי סוללה ארוכים
  • מסך חד וריאליסטי
  • NFC, Miracast, MHL
הרע
  • איכות הצילום פחות מרשימה מהרצוי
  • ממשק מצועצע ולא תמיד אינטואיטיבי
  • רגיש לנפילות בשל ריבוי הזכוכית
  • לא ניתן להחליף סוללה
  • אין תמיכה בהרחבת זיכרון
בשורה התחתונה

LG ממצבת את עצמה כשחקן ראוי, בטוח ואיכותי מול מתחרותיה בעולם הסלולר, וה- Optimus G הוא הוכחה טובה לכך. מדובר במכשיר חזק, עשיר בתכונות ומהנה לשימוש. הוא אולי לא השחקן החזק ביותר בתחום הצילום, אבל מפצה על כך בסוללה מאריכת-חיים ובממשק ידידותי (גם אם מעט מצועצע למראה). למי שמחפש מכשיר דגל עוצמתי ומעדיף לוותר על ההגמוניה של אפל וסמסונג בז'אנר, ימצא באופטימוס G אלטרנטיבה ראויה מאוד.

הקדמה

חטיבת המובייל של LG נהנית מתקופה טובה. לאחרונה פורסם שהיקף המכירות של טלפונים חכמים מתוצרת החברה זינק ב-110%, ושהחברה הגיעה למקום השלישי (אחרי סמסונג ואפל) ברשימת היצרניות המובילות בקטגוריה. סדרת מכשירי אופטימוס, ובעיקר המכשיר Nexus 4 שייצרה LG עבור גוגל, גרמו לקהל לעניין מחודש בסמארטפונים של החברה.

מכשיר הדגל הנוכחי של החברה,
Optimus G, בנוי למעשה מחומרה כמעט זהה לזו של הנקסוס 4 – עם שיפורים והבדלים מסוימים, כגון רזולוציית מצלמה גבוהה יותר, תמיכה ב-LTE, רדיו, נפח אחסון ויציאת וידיאו; מעבר לאלה, עיקר המפרט זהה. המכשיר כולל מעבד Krait במהירות 1.5GHz בעל 4 ליבות עם ערכת השבים Qualcomm MDM9615/APQ8064, מאיץ גרפי Adreno 320, זיכרון RAM בנפח 2GB, מסך בגודל 4.7 אינטש ברזולוציית 1280x720, נפח אחסון מובנה של 32GB, מתוכם 25GB זמינים למשתמש (ללא אפשרות להרחבת זיכרון), מצלמת 13 מגה פיקסל ומצלמת 1.3 מגה פיקסל קדמית ועוד.

להבדיל מהנקסוס של גוגל,
LG עטפה את מערכת ההפעלה אנדרואיד (גרסה 4.1.2) הממשק העלי שלה, Optimus U בגרסה 3, ומתיימרת לספק חוויית שימוש ידידותית ועשירה יותר מזו הבסיסית של אנדרואיד. ניגשנו לבדוק.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע (15%)

8.5

לא נצפו בעיות כלשהן בביצוע שיחות: הצליל באפרכסת איכותי ורם, והמיקרופון גם הוא מתפקד כהלכה כך שלא קיבלנו תלונות מהמשוחחים עימנו. הספיקר, שממוקם בגב המכשיר בחלקו התחתון, נוטה להיחסם בקלות (גם כשהמכשיר מונח בכף היד), אך מספק צליל טוב למדי בהאזנה למוזיקה או בהשמעת צלצולים. בשיחות ללא ידיים שביצענו בעזרתו שמענו את בן שיחנו בעוצמה גבוהה, והצלחנו לשוחח שיחות ארוכות וללא הפרעה תוך כדי נסיעה.

האוזניות המצורפות מרשימות למראה, עם כבל גומי שטוח וגימור מתכתי בולט, אבל איכותן בינונית לכל היותר; הן מתקשות להשמיע באסים וגם שאר הטווח אינו מודגש ומדויק, על אף ניסיונותינו לשפר את הצליל עם האיקוולייזר. מומלץ להשתמש באוזניות איכותיות משלכם, מפני שכשעשינו כך זכינו לאיכות צליל מספקת מאוד.

בעיה שנתקלנו בה בגרסת המכשיר שבדקנו, הייתה שחלק מההתראות הקוליות על הודעות
SMS נכנסות לא הושמעו משום מה; המסך נדלק וההודעה הופיעה, אבל לא היה צליל. ככל הנראה מדובר בבאג כלשהו בגרסה, שאפשר שיתוקן בעתיד.

נוחות השימוש (35%)

9

LG Optimus G נראה אלגנטי מאוד, אך העיצוב שלו לא מחדש הרבה ומזכיר דגמי עבר: מחלקו הקדמי הוא דומה לגלקסי אס 2, ובחלקו האחורי הוא מזכיר מעט את הגלקסי הראשון, עם תבנית הנקודות הכחולות שתחת לזכוכית המבהיקה. מבחינת ממדים הוא מעט ארוך יותר מהנקסוס 4, אך דק יותר (8.5 מ"מ בלבד לעומת 9.1 בנקסוס 4) וקצת כבד יותר – 145 גרם. בסך הכל המכשיר נוח לאחיזה ואינו גדול או מכביד בנשיאה בכיס. חיסרון קטן אחד מצאנו בכך שעדשת המצלמה ממוקמת בחלקו השמאלי של גב המכשיר ולא במרכז, מה שגורם לכך שאם המכשיר מונח על משטח ישר הוא אינו יציב לגמרי אלא מתנדנד כשנוגעים בו, מכיוון שעדשת המצלמה בולטת מעט.


המכשיר אלגנטי מאוד, אך העיצוב שלו לא מחדש הרבה ומזכיר דגמי עבר. בסך הכל המכשיר נוח לאחיזה ואינו גדול או מכביד בנשיאה בכיס



מבחינת מקשים וחיבורים, יש כאן סט סטנדרטי שממוקם היטב ונוח לתפעול יומיומי. מימין נמצא לחצן ההפעלה והכיבוי, משמאל – בדיוק ממול – לחצני הווליום, בראש המכשיר יש שקע לאוזניות ובתחתיתו שקע Micro-USB לטעינה וחיבור למחשב. גב המכשיר אינו מתפרק, ולכן את כרטיס ה-Micro-SIM יש לתחוב למגירה קטנה שממוקמת משמאל המכשיר.

חלקו הקדמי של ה-
LG Optimus G מציג מסך נפלא בגודל 4.7 אינטש וברזולוציית 720p, עם צפיפות פיקסלים של 318ppi. אותו מסך בדיוק פגשנו גם בנקסוס 4, וכמוהו מדובר במסך איכותי מאוד, חד, בהיר ובעל צבעים ריאליסטיים. הוא אמנם אינו מסך "retina", כלומר כזה שלא ניתן להבחין בהפקדת הפיקסלים שלו כלל, אבל לא רחוק מכך. לטעמנו המסך הזה נעים יותר לעין ממסכי Super AMOLED, שאמנם מתהדרים בניגודיות מדהימה אבל סובלים מרוויית יתר של הצבעים ומדהייה משמעותית באור יום.

מתחת למסך נמצאים שלושה לחצני מגע, לתפריט, בית וחזור – מימין לשמאל. מי שרגילים למכשירים בעלי לחצן פיזי קדמי עלולים לחוש היטב בחסרונו, שכן כדי להדליק את המכשיר חייבים ללחוץ על הכפתור משמאל ואין כפתור קדמי נוסף ונגיש יותר לשם כך. בנוסף, נבצר מבינתנו מדוע מוקם לחצן החזור משמאל ולא מימין – מיקום הגיוני הרבה יותר ונגיש לאגודל של יד ימין (אם כי שמאליים כמובן יברכו על כך).


למכשיר יש מסך איכותי מאוד, חד, בהיר ובעל צבעים ריאליסטיים. הוא אמנם אינו מסך "retina", כלומר כזה שלא ניתן להבחין בהפקדת הפיקסלים שלו כלל, אבל לא רחוק מכך



החומרה המצוינת של המכשיר מתבטאת היטב בשימוש השוטף. עם זיכרון של 2GB ומעבד מרובע ליבות עוצמתי, אין שום השהיות משמעותיות שניתן לדווח עליהן; המכשיר מספק תגובתיות מצוינת ומריץ כל אפליקציה שביקשנו במהירות ובקלילות. יש לציין שצריכת הזיכרון נראתה לנו מעט גבוהה, אבל ניהול הזיכרון ככל הנראה חכם מספיק כדי שלא נרגיש בכך ושהעבודה תהיה חלקה וזריזה.

ממשק המשתמש של
LG מספק כאן כמה תופינים חביבים, לצד עיצוב קצת שנוי במחלוקת: מצד אחד העיצוב נעים לעין וידידותי, ומאידך הוא נראה לנו מצועצע למדי, על גבול הילדותי, ובחלקים רבים גם דומה להפליא לממשק TouchWiz של סמסונג (כך למשל במסכי המענה לשיחה והשיחה עצמה). בדף הפייסבוק שלנו תמצאו גלריה עם צילומי מסך שלכדנו, הממחישים את עיצוב הממשק.

בין הפיצ'רים שמצאנו במכשיר היו תכונה לניטור עיני המשתמש על מנת להשהות את כיבוי המסך (סמסונג קראה לזה
Smart Stay), שימוש בחיישני התנועה על מנת להשתיק צלצול בהפיכת המכשיר וכו', אפשרות להרצת סרט וידיאו ברקע, בשקיפות או בלעדיה, במקביל לעבודה השוטפת (מדליק אבל לא שימושי בעליל); אפשרות לשרבט תזכורות על המסך בכל רגע נתון, למשל כשאתם בשיחה; תמיכה בשינוי אנימציית הגלילה במסכי הבית או אנימציית פתיחת מסך הנעילה; אפשרות לעריכת וסידור המתגים השונים בוילון ההתראות ועוד רבים וטובים. אין ספק ש-LG מעניקה ערך מוסף רב ונדיב למי שבוחרים במכשיר על זה על פני ה-Nexus 4 למשל, שמגיע עם גרסת אנדרואיד נקייה ונטולת פיצ'רים. אפשר בהחלט להחל תכונות אלה באמצעות אפליקציות שונות, אבל אין ספק שנוח יותר לקבל את כולן ישר מהקופסה.

עם זאת, עלינו לומר שהגרסה הנוכחית המותקנת במכשיר נראתה לנו מעט מבוגבגת, או לפחות שלא הושקעה בה מספיק הנדסת אנוש. כך ההתראות הקוליות על הודעות שלא תמיד פעלו משום מה, וכך העובדה שבחלק מהמסכים אין דרך לחזור למסך הקודם – מאחר ולחיצה על מקש ה"חזור" מובילה ליציאה מהאפליקציה. זה בעיקר הרגיז בתוכנת הדואר; אם קיבלתם יותר ממייל אחד, קראתם אחד מהם וכעת אתם רוצים לחזור למסך הראשי של תיבת הדואר הנכנס – תגלו שלא ניתן לעשות זאת, אלא יש לצאת מהאפליקציה ולחזור שוב. כך גם בתוכנת ה-
SMS. אלו נקודות קטנות אמנם, אבל מרגיזות, ויש לקוות שהן ייפתרו בגרסאות הבאות.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

יישומי מולטימדיה (15%)

8.5

LG צידה את ה- Optimus Gבמצלמת 13 מגה פיקסל – רזולוציה שהופכת לסטנדרט החדש במכשירי הדגל הנוכחיים. המצלמה מצוידת בשלל פיצ'רים, החל מ-HDR, פנורמה וצילום שלוכד פריימים עוד לפני הצילום עצמו, ועד צילום באמצעות אמירת מילה (צ'יז, LG ומילים נוספות).

המצלמה נטענת במהירות טובה, אבל הרבה פחות מהירה ממה שהיינו רוצים במהלך הצילום עצמו – לפחות אם משווים אותה לזו שבמכשירי דגל אחרים. ניתן לבחור צילום רצף מהיר של 6 תמונות, אך לא ניתן ללכוד תמונות בזו אחר זו לחיצות מהירות על הדק הצילום הווירטואלי, מאחר והמצלמה מתעקשת להתמקד בכל פעם מחדש.


המצלמה נטענת במהירות טובה, אבל הרבה פחות מהירה ממה שהיינו רוצים במהלך הצילום עצמו – לפחות אם משווים אותה לזו שבמכשירי דגל אחרים



איכות התמונה אמנם טובה במבטי שטחי, אך לטעמנו פחות מוצלחת מהסטנדרט היום. אם מטרתכם היא שיתוף בפייסבוק וכדומה – סיכוי טוב שלא תוטרדו מכך (מצד שני גם לא תזדקקו ל-13 מגה פיקסל לשם כך), אבל במבט מעמיק בתמונות גילינו רעש דיגיטלי וגרעיניות מוגברת, לצד איבוד פרטים עדינים ומראה מלאכותי מעט בחלק מהתמונות. וזה כשאנו מדברים על צילום באור יום; בתוך הבית תחת נורות בצבעי Warm או Daylight יצאו לנו תמונות מגורענות מאוד וצהובות מאוד, עם איזון לובן לקוי. בדף הפייסבוק שלנו תמצאו גלריה עם תמונות הדגמה שצילמנו עם המכשיר.

צילום הוידיאו, ברזולוציית
1920x1080, גם הוא טוב אך לא מצוין. חסרו לנו חדות ופירוט נוספים, אם כי כאמור המראה הכללי כלל לא רע וקצב הפריימים מספק. אגב, כאן חלה הידרדרות רבה עוד יותר בצילום בתוך הבית בתאורה מלאכותית, ומשום מה ברגע שהעברנו את המצלמה מסטילס לוידיאו התמונה הפכה לחשוכה משמעותית, כאילו הצמצם נסגר בשניים-שלושה סטופים. לא הצלחנו להפיק סרטונים מוארים ויפים בבית – כאשר הגלקסי אס 2 הוותיק שלנו עשה זאת ללא כל בעיה.

נגן הוידיאו ב-
LG Optimus G מוצלח מאוד. מעבר לאפשרות המדליקה לבצע זום בשתי אצבעות תוך כדי הצפייה, הוא התגלה כוורסטילי ותמך במרבית הסרטונים שניסינו לנגן עליו, כולל MKV ו-1080p (אם כי בחלק מהמקרים חסר מפענח לפס הקול – תופעה מוכרת). נגן המוזיקה חביב גם הוא ומצויד בכל הפונקציות הדרושות, כולל איקוולייזר ידני ופקדי שליטה מוילון ההתראות, אם כי היינו שמחים גם לווידג'ט שליטה במסך הנעילה, שחסר כאן.

מקלט ה-
GPS פועל ללא בעיות במכשיר ובכל פעם שביקשנו לנווט קיבלנו אות לוויין תוך שניות. בנוסף שמחנו למצאו במכשיר רדיו FM (שחסר לנו מאוד בנקסוס 4), וכן תמיכה ב-NFC.

את התוכן המוצג על המסך תוכלו להציג גם על מסכים חיצוניים באחת משתי שיטות: עם כבל
USB תומך בשיטת MHL, שיש לרכוש בנפרד, או באופן אלחוטי עם תקן Miracast (התקן המקביל של גוגל ל- Air Play של אפל) – אם כי מעט מאוד התקנים כיום תומכים בתקן זה.

נגן הוידיאו במכשיר מוצלח מאוד. מעבר לאפשרות המדליקה לבצע זום בשתי אצבעות תוך כדי הצפייה, הוא התגלה כוורסטילי ותמך במרבית הסרטונים שניסינו לנגן עליו

ווידג'ט
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.

גלישה וסנכרון (15%)

9.5

LG Optimus G מצויד בתמיכה ב-Quad-Band, כלומר בכל תדרי הרשתות הסלולריות הישראליות, לצד תמיכה ב-LTE (דור רביעי) שעדיין אינו זמין בארץ. ברשתות HSDPA תוכלו להוריד נתונים ברשת הסלולרית במהירות של עד 42MBps. בנוסף, יש כאן Wi-Fi a/b/g/n עם Dual band, כלומר תמיכה בתדר 5GHz במקביל ל-2.4GHz, וכן Bluetooth 4.0.

המסך הגדול, המעבד המהיר והדפדפן הסטנדרטי שבמכשיר חוברים על מנת לספק חוויית גלישה מצוינת. כרגיל, מערכת ההפעלה אנדרואיד מספקת סביבה תומכת לכל החשבונות שלכם בגוגל באופן פשוט, והתקנת אפליקציות בחינם או בתשלום הם עניין קל ונוח.

על תוכנת הדואר המובנית כבר התלוננו לעיל; נוסיף לחובתה את העובדה שמדי כמה ימים החליטה התוכנה שנדרש אימות מחדש עבור החשבון מאחר והוכנס
SIM חדש (לא היה ולא נברא), ואף איימה עלינו שאם לא נבצע את האימות – יימחק החשבון מהמכשיר. לזכותה נציין שניתן לבצע זום ולהגדיל או להקטין את תוכן ההודעות – פונקציה שלא פועלת היטב בחלק ממכשירי סמסונג וכאן מתפקדת נפלא.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

משך פעולת סוללה (10%)

9.5

עם סוללת ליתיום-פולימר בקיבולת 2100mAh, LG מצהירה על עד 15 שעות שיחה או עד 411 שעות המתנה.

במבחן הרגיל שלנו במשך כשבוע וחצי של שימוש שנע בין בינוני למסיבי, השגנו בדרך כלל חיי סוללה מרביים של יום וחצי – משמונה בבוקר ועד 16:00 אחר הצהריים של יום המחרת. בשימוש מסיבי יותר הסוללה הגיעה לסופה בשעות הלילה המאוחרות של היום. בסך הכל מדובר בחיי סוללה טובים מאוד, ובהחלט אין צורך להיות צמודים למטען עם המכשיר הזה.

עמידות (10%)

7.5

LG Optimus G מצופה מלפנים ומאחור בזכוכית. זכוכית גורילה 2 אמנם שעמידה בשריטות באופן מרשים, אבל בכל זאת זכוכית – שנפילה מגובה לא רב עלולה לנפץ אותה. מסיבה זו מדובר במכשיר רגיש מהרגיל, ואת יופיו האלגנטי תאלצו להסתיר בתוך מגן איכותי ומסיבי – או לשמור עליו בקנאות רבה לבל ייפול.

איכות הבנייה עצמה היא ללא דופי, כאשר חלקי המכשיר מורכבים זה לזה היטב, המקשים עמידים וכך גם החיבורים.


המכשיר מצופה מלפנים ומאחור בזכוכית. זכוכית גורילה 2 אמנם שעמידה בשריטות באופן מרשים, אבל בכל זאת זכוכית – שנפילה מגובה לא רב עלולה לנפץ אותה