סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S4 I9500 16GB סמסונג
- מסך Full HD יפהפה
- חיי סוללה ארוכים
- מצלמה איכותית מאוד
- סאונד כללי איכותי
- ביצועים מהירים
- שלל חיישנים ופיצ'רים מתקדמים
- זיכרון פנימי תפוס בחלקו הגדול
- עיצוב ממוחזר
- עמידות בינונית
- לא מציע חידושים משמעותיים
לאחר שימוש יומיומי אינטנסיבי במיוחד שנמשך כשבוע, קשה לומר שנותרנו פעורי פה מיכולות המכשיר. ה- Galaxy S4 עבר אמנם מספר שיפורים והוכנסו בו מספר יישומים חדשניים (ביניהם המסך המצוין שלו), אך בסופו של יום, במיוחד כאשר משווים את הדגם ל-S3 הפופולארי, קשה להודות בצורה חד משמעית שהשיפורים עמדו בציפיות. כל האפיזודה מזכירה את השקת אייפון 5 מול אייפון 4Sביותר מדי פרמטרים.
חובבי הצילום ישמחו לגלות שאחד השיפורים המשמעותיים המכשיר הוא בתחום הצילום, אך מעבר לזה, התקשינו להתמקד על אפליקציות או פיצ'רים ששבו אותנו, מה עוד שהשטיק של חלק מהיישומים הוא חביב ונחמד אך הביצוע בפועל בוסרי ומצריך עוד פיתוח. לא הרגשנו שיפור מהותי במהירות העבודה ביחס ל-S3 וגם תוספת זיכרון RAM לא השפיעה רבות על ביצועי היומיום.
מי שאוהב להישאר בחזית הטכנולוגיה של העולם הסלולארי יתאהב במכשיר, לגבי כל השאר – בקלות ניתן להמשיך לעבוד גם על ה-S3.
"המלך מת, יחי המלך החדש!" המנטרה הזו, שמקורה בסוף ימי הביניים, תופסת בשנים האחרונות משמעות חדשה, בעיקר כאשר השחקניות הראשיות במגרש הסלולר משחררות לשוק דגמי דגל חדשים. Samsung Galaxy S4 הוכרז במרץ 2013 ויועד להחליף את ה-S3, שהיה אחד הסמארטפונים הנמכרים והפופולאריים בעולם. הציפיות ממכשיר הדגל החדש של סמסונג גבוהות ביותר ורבים מצפים בכיליון עיניים לפיצ'רים המעניינים שסמסונג עבדה עליהם במהלך השנה האחרונה. האם אלו יענו על הציפיות? האם מכשיר הדגל החדש ראוי לרשת את קודמו? ננסה לענות על כל השאלות הללו בסקירה הבאה.
סמסונג החליטו ללכת על קונספט ריאלי ומציאותי עם ה-S4 והסלוגן של המכשיר הוא "Life companion", או בפשטות "טלפון שהוא המלווה שלנו בחיים המודרניים".
הנתונים הטכניים של המכשיר, כצפוי, מעולים: מעבד Exynos 5 Octa 5410 מבית סמסונג בעל 8 ליבות: 4 ליבות Cortex A14 במהירות 1.6GHz ו-4 ליבות Cortex-A7 במהירות 1.2GHz, מאיץ גרפי PowerVR SGX 544MP3, מסך Super AMOLED בגודל 5 אינטש ברזולוציה של 1080x1920 ובצפיפות של 441 ppi המצופה בשכבת הגנה Gorilla Glass 3, מצלמה ראשית ברזולוציית 13MP ומצלמה משנית ברזולוציית 2MP, קישוריות Wi-Fi עם תמיכה בתדרי a/b/g/n/ac וכן Bluetooth 4.0, שבב NFC, שבב אינפרא אדום (IR), GPS עם תמיכה ב-GLONASS, זיכרון RAM בנפח 2GB וזיכרון פנימי בנפח 16GB (כאשר ניתן להשיג מכשירים עם זיכרון פנימי משודרג ל-32GB או 64GB).
מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 4.2.2 (Jelly Bean) עם ממשק TouchWiz Nature. המכשיר זמין בצבעים לבן וכחול-כהה.
איכות הקול והשמע בגלקסי S 4 מעולה בכל אספקט. איכות השמע באפרכסת מצוינת והסאונד נשמע בצורה נקייה, ברורה וחדה. איכות הקול מצד המשתמש משובחת גם היא והמיקרופון עושה עבודה נפלא ומונע רעשי רקע כמעט לחלוטין. הספיקר לא אכזב ואפשר לבצע שיחות בווליום די גבוה ללא כל בעיה. מגוון הצלצולים של הטלפון נשמעים בבירור ובחוזקה גם הם, דבר שבוודאי ישמח משתמשים שזקוקים לצלצול ברור וחזק. מיקום הספיקר השתנה ואינו נמצא עוד לצד עדשת המצלמה כמו ב-S3 אלא בחלק השמאלי התחתון של גב המכשיר. כך או כך, הספיקר מפליא באיכות הקול ואהבנו מאוד את התוצאה הסופית.
האזנה למוזיקה דרך הספיקר התגלתה כחוויה טובה גם כן והסאונד לא התעוות בווליום מקסימאלי. נגן המוזיקה המובנה מכיל 15 מצבי איקולייזר מובנים מראש עם אפשרות נוספת לכוון אקולייזר מותאם אישית. איכות הסאונד הדיפולטיבית של הנגן טובה וכאשר מכווננים את האקולייזר בצורה ידנית, התוצאה הסופית משובחת במרבית סגנונות המוזיקה שבדקנו.
האוזניות שהגיעו עם המכשיר איכותיות ביותר ומספקות חוויית סאונד אדירה גם לאלו שבדרך כלל די בררניים בעניין הסאונד. האוזניות מגיעות עם מספר אטמי סיליקון בגדלים שונים להתאמה מושלמת והן אוטמות כראוי את רעשי הסביבה. השלט המובנה של האוזניות מאפשר שליטה נוחה מאוד על הווליום ועל הדפדוף ברצועות.
כאשר מחזיקים את Samsung Galaxy S4 ביד בפעם הראשונה עולה וצפה הרגשת דז'ה-וו. העיצוב הכללי והגודל זהים כמעט לחלוטין לאלו של ה-S3 ובהתחלה לא קל להבחין בהבדלים. גב המכשיר, גם הפעם, מכוסה בפלסטיקה שמרגישה די זולה והשינוי הבולט ביותר לעין ממבט ראשון הוא שעדשת המצלמה הפכה להיות לגדולה יותר, הפלאש הוזז מתחתיה והספיקר עבר למיקום אחר בצד השמאלי התחתון בגב המכשיר. במבט שני, ניתן להבחין בהבדלים של ה-S4 לעומת ה-S3: גודלו הפיזי של המכשיר מעט קטן יותר מהדגם הקודם ועומד על 136.6x69.8x7.9 מ"מ, מה שאומר שה-S4 הוא גם מעט דק יותר. המכשיר עבר דיאטה קלה והשיל כ-3 גרמים, ומשקלו הנוכחי עומד על 130 גרם, משקל מעולה ביחס לגודל. הפאנלים של הטלפון מכוסים כעת בפס מתכת, מה שמשפר מעט את המראה הכללי שלו ביחס לקודמו.
Galaxy S4נוח לאחיזה ומרגיש קל מאוד ביחס לגודל המסך שלו. גבו של המכשיר, המכוסה בפלסטיק, חלק מדי והוא החליק וכמעט נפל מידנו מספר פעמים במהלך ימי הבדיקה. קצת חבל בעינינו שבפן העיצובי כמעט ולא הוכנסו שינויים ביחס לדגם הקודם, אך נראה שהחברה החליטה לסחוט לחלוטין את מה שאפשר מהעיצוב הנוכחי.
גם הנדסת האנוש נותרה זהה והכפתורים הפיזיים והחיבורים נותרו באותם המקומות כמעט: מקש הנעילה נשאר בפאנל הימני של המכשיר בחלקו העליון, מקשי הווליום נשארו על הפאנל השמאלי אך עלו קצת למעלה, מקש הבית נותר במקומו, חיבור האוזניות 3.5 מ"מ נותר בפאנל העליון של המכשיר בצדו השמאלי וחיבור ה-Micro USB (שמשמש גם כיציאת וידיאו MHL) נשאר במרכז הפאנל התחתון. בחלקו העליון של המסך ניתן למצוא את חיישן המצלמה, שני חיישנים נוספים שנועדו לפיצ'רים Smart scroll ו-Air gestures וכן נורית חיווי.
המסך מהווה את אחת האטרקציות המרכזיות של המכשיר. זהו מסך מסוג Super AMOLED ברזולוציית Full HD. סמסונג הצליחו להגדיל את המסך לגודל 5 אינטש מבלי להגדיל את גודלו הפיזי של הטלפון - שזה נפלא. עם צפיפות מרשימה ביותר של 441 ppi, המסך מספק חוויית צפייה מהטובות שנתקלנו בהן עד היום בטלפונים סלולאריים: החדות מושלמת, הצבעים תוססים ומלאי חיים וסרטוני HD שהרצנו נתנו תחושה של צפייה בקולנוע. לעומת זאת, הבהירות המקסימלית של המסך לא סיפקה אותנו לחלוטין ובאור שמש ישיר התקשינו לראות את המסך בצורה טובה. רגישות המסך משביעת רצון גם היא, וכעת ניתן לעבוד על המכשיר גם דרך כפפות או אפילו בעזרת הציפורניים.
עם צפיפות מרשימה ביותר של 441 ppi, המסך מספק חוויית צפייה מהטובות שנתקלנו בהן עד היום בטלפונים סלולאריים: החדות מושלמת, הצבעים תוססים ומלאי חיים ורגישותו למגע מעולה
חוויית השימוש במכשיר דומה למדי למה שאנו רגילים אליו זה מכבר ב-S3 אך כמובן ישנן מספר תוספות. הממשק הראשי של מסכי הבית השונים הוא דומה מאוד לקודמו והמעבר בין מסכי הבית מתבצע במהירות ובצורה חלקה לחלוטין. מסך הנעילה מביא לידי ביטוי את החדות והרגישות הראויה לציון של המסך, שנפתח בתנועת החלקה עם אנימציית תאורה יפהפייה; אגב, עוד לפני שתגעו במסך מופיעה נקודת אור קטנה שעוקבת אחרי האצבע שלכם מרחוק. פיצ'ר מובנה נוסף שמצאנו אותו כחביב למדי הוא היכולת לשלוט על נגן המוזיקה גם כאשר המסך נעול. ישנן מספר אפליקציות חדשות שהוטמעו ב-TouchWiz של ה-S4 והן כוללות אפליקציה ייחודית לניטור פעילות גופנית בשם S Health ודפדפן Chrome של גוגל שהגיע מובנה מראש. קשה לומר שסמסונג הפתיעו באפליקציות חדשניות, אבל מצד שני הטלפון עמוס גם ככה בלא מעט אפליקציות לא שימושיות שאי אפשר להפטר מהן בצורה סטנדרטית.
החידושים העיקריים טמונים דווקא בפיתוח ושיפור של יישומים שסמסונג החלה להציג בדגם הקודם כמו ה-Smart scroll וה-Air gestures. אחד החידושים המרעננים של ה-S3 היה ללא ספק חיישן ה-Smart stay שמנע מהמסך מלכבות על עוד אנו מתבוננים במסך. הפיצ'ר היה בהחלט שינוי מבורך וחדשני וב-S4 החברה הלכה עוד צעד קדימה והוסיפה את ה-Smart scroll שמאפשר גלילה של דפי אינטרנט באמצעות הזזה קלה של הראש למעלה ולמטה. תכונה זו עדיין בוסרית: על מנת שזה יעבוד בצורה חלקה, צריך לשבת בשקט בחדר בעל רמת תאורה נאותה, להתמקד במסך ובעדינות להזיז את הראש למטה ולמעלה או לחילופין, להטות את המכשיר למטה ולמעלה. זה נחמד למדי, אך יש תחושה שהפיצ'ר די ראשוני והחיישן אינו מזהה לעיתים את התנועות של הראש ושל העיניים. תכונה זו פועלת בדפי אינטרנט בלבד, כך שאם אתם עובדים על אפליקציות או מסמכים – זה לא יעבוד.
הממשק הראשי של מסכי הבית השונים הוא דומה מאוד לקודמו והמעבר בין מסכי הבית מתבצע במהירות ובצורה חלקה לחלוטין
עוד שטיק חביב שהוטמע ב-S4 הוא ה-Smart pause שנועד להפסיק ניגון של וידיאו כאשר לא מתבוננים במסך. הפיצ'ר פועל בנגן הוידיאו המובנה של המכשיר, וגם הוא, כמו שאר הפיצ'רים, עובד בצורה לא מיטבית ומושפע בקלות מרמת התאורה בחדר, מה עוד שהוא לא עובד עם סטרימינג וידיאו אלא רק עם סרטונים שמותקנים פיזית על הטלפון – כך שלא ברור עד כמה שימושית התכונה הזאת תהיה למרבית האנשים.
תכונת ה-Air gestures מאפשרת להזיז טאבים ותמונות בגלריה של הטלפון. על מנת להזיז טאב או אייקון על מסכי הבית, יש ללחוץ עליו עם האצבע על המסך ולעשות במקביל תנועה עם היד מעל חיישן התנועה שבראש המכשיר. כאשר רוצים לדפדף בתמונות בגלריה, אין צורך להניח יד עד המסך אלא פשוט ניתן לעשות תנועה עם ביד באוויר (ימינה או שמאלה) ואז התמונות בגלריה יזוזו ימינה או שמאלה. גם פה, במידה ותנאי התאורה יהיו פחות מטובים התכונה אינה עובדת בצורה טובה ולא מזהה תנועות באוויר. ותכונה נוספת ששווה להזכיר מאפשרת למסך לקלוט את תנועת האצבע ממרחק של כמה סנטימטרים, מבלי לגעת במסך עצמו; למה זה טוב? כמו שאר התכונות, זה בעיקר גימיק. אפשר למשל לצפות בפרטי הפגישה ביומן עוד לפני שנכנסת אליה, דברים כגון אלה - לא משהו שימושי במיוחד ביומיום. אין ספק שסמסונג הציגה במכשיר הדגל החדש שלה מספר תכונות חדשניות ומדליקות, אך כרגע, ההרגשה עדיין בוסרית, כאילו שצריך עוד טיפול וכיול על מנת שהן יעבדו כמו שצריך. ניתן למצוא במכשיר גם עוד מכוון תכונות שאנו מכירים מגרסת ה-S3, כמו חיוג אוטומטי כשהמכשיר מורם והשתקת צלצול על ידי הפיכה של המכשיר, הפעלה קולית ועוד.
השילוב של ה-TouchWiz יחד עם גרסת האנדרואיד החדשה יחסית, 4.2.2, יצרו ממשק נוח לתפעול: כאשר גוללים את מסך הבית כלפי מטה ונכנסים לאזור הבקרה, ניתן לגלול ימינה ושמאלה את אפשרויות הכיבוי של הקישוריות השונות ושל הפיצ'רים השונים. לחיצה על אייקון בקצה הימני העליון של המסך – וכל האפשרויות הללו נפרשות בפנינו במסך וניתן להחליט מיד מה יישאר דלוק ומה כבוי. עוד שיפור משמעותי של ה-S4 הוא אפשרות יצירה פס לגישה מהירה לאפליקציות באמצעות לחיצה ארוכה על כפתור ה-"חזור". הגישה המהירה הזו לאפליקציות ניתנה לעריכה ומצאנו אותה כנוחה ושימושית שכן היא מונעת את הצורך לעבור מסכי בית או נבירה במלאי האפליקציות, ומאפשרת גישה מהירה ליישומים שאנו הכי צריכים.
סדרת גלקסי של סמסונג הציבה סטנדרטים חדשים בתעשייה ונראה שכל מוצר דגל התעלה על קודמו, הן מבחינת המפרט הטכני והן מבחינת גודל. Samsung Galaxy S4 אינו שונה: לראשונה אנו נתקלים במכשיר סלולארי בעל 8 ליבות ולראשונה ישנה סוג של סטנדרטיזציה בקשר לגודל המסך, והיום מסך בגודל 5 אינטש נתפס כנורמלי ואינו חריג מדי. מאידך, גם מערכת ההפעלה אנדרואיד משתפרת מעדכון לעדכון ונראה שב-S4 הקורלציה בין מערכת ההפעלה לבין המפרט הטכני קרובה לשלמות. הטלפון עובד בצורה חלקה לחלוטין, ללא תקיעות וקריסות שאפיינו במעט את הדגם הקודם. המכשיר מצטייר כסוס עבודה רציני שעומד יפה במולטיטסקינג ועובד היטב גם תחת עומס של תוכנות. אנו מצאנו את המכשיר כנוח מאוד לשימוש במגוון סביבות עבודה וכמכשיר בידור משובח, מהיר ופועל ללא דופי
כמו לכל דבר בחיים, גם ל-Galaxy S4 ישנה נקודת חולשה בחלק מהדגמים. כאשר מדובר על דגם בנפח אחסון של 16GB (אותו הדגם שאנו קיבלנו לסקירה), למעשה מערכת ההפעלה תופסת כמעט ממחצית הנפח מה שמשאיר אותנו עם 8 וקצת גיגה פנויים. זהו שטח אחסון דל יחסית ואם אתם נוהגים להעמיס על הטלפון שלכם שלל סרטונים, מוזיקה או משחקים – הזיכרון יתמלא חיש מהר. זוהי נקודה תורפה שהופנתה לעבר סמסונג זה לא מכבר ועדיין לא זכתה לתגובה הולמת מצדה, אם כי יש לזכור שבניגוד למכשירים אחרים, כאן ניתן להרחיב את הזיכרון באמצעות כרטיס Micro-SD. נקודת חולשה לא חד-משמעית נוספת היא שהטלפון שואב מרבית הזמן יותר מגיגה זיכרון RAM מתוך ה- 2GB הקיימים. גם כאשר סוגרים את מרבית האפליקציות, רמת השימוש בזיכרון ה-RAM גבוהה, אך מאידך, גם כאשר מעמיסים בכוונה על הטלפון, לא ניכרת האטה משמעותית בעבודה והטלפון אינו סובל מתקיעות או האטה - לפחות כך היה במהלך שבוע הבדיקה.
מקש הנעילה נמצא בפאנל הימני של המכשיר בחלקו העליון, מקשי הווליום נשארו על הפאנל השמאלי אך עלו קצת למעלה, מקש הבית נותר במקומו וחיבור האוזניות 3.5 מ"מ נותר בפאנל העליון
Samsung Galaxy S4 מצויד במצלמה ראשית ברזולוציית 13 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי ופלאש LED בודד. ניתן לצלם סרטוני וידיאו ברזולוציית 1080p ובקצב פריימים של 30fps.
אחת התלונות הנפוצות של משתמשי ה-S3 הייתה שסמסונג לא נגעה במצלמה ולא שיפרה במיוחד את הממשק שלה מימי ה-S2 העליזים, והשיפור המשמעותי העיקרי היה שיפור מהירות העבודה. ב-S4 המצב שונה לחלוטין: ניכר שסמסונג לקחו ברצינות את נושא הצילום ושידרגו אותו מכמה בחינות: אם חשבתם שהתמונות שיצאו מה-S3 הן איכותיות, חכו עד שתראו את התמונות שמפיק ה-S4. בתנאי אור טובים התמונות לא פחות ממדהימות. הן נראות טבעיות יותר ומזכירות תמונות של מצלמה דיגיטלית יותר מאשר מצלמת טלפון. השיפור נובע מהחלפת עדשת המצלמה לעדשה גדולה יותר, והדבר מספק תוצאות נהדרות. תמונות תקריב יוצאות מצוין גם כן. בצילום בתוך הבית התמונות אמנם מעט פחות איכותיות מאלו שמפיק ה- HTC One המתחרה, אך עדיין מרשימות.
בדף הפייסבוק שלנו תוכלו למצוא גלריה עם תמונות הדגמה שצילמנו עם המכשיר.
גם ממשק המצלמה עבר מתיחת פנים: אם רוצים לבחור בפילטר מיוחד, אין צורך עוד להיכנס להגדרות, לחפש ואז לבחור, אלא ללחוץ על החץ שבתחתית המסך ומגוון הפילטרים מופיעים חיש מהר. בחירת מצב צילום (צילום לילה, צילום ספורט וכד') גם היא מעולם לא הייתה קלה יותר, ומספיקה לחיצה קלה על כפתור ה-Mode וכבר אפשר לבחור את מצב הצילום הרצוי. גם בתחום זה סמסונג הציגו חידוש שנקרא צילום במצב "דרמה", שמאפשר צילום אובייקטים בתנועה על ידי צילום מהיר של הרבה תמונות.. אחד החידושים המיוחדים של המצלמה היא האפשרות לצלם בו זמנית דרך המצלמה הראשית והמצלמה המשנית. הפיצ'ר הזה, שסמסונג מבליטה מאוד, לא ממש שימושי לטעמנו ולא הצלחנו למצוא מצבים שבהם הוא יכול להועיל.
במחלקת הוידיאו ה-S4 מככב. המכשיר תומך במגוון פורמטי וידיאו נפוצים: MP4, DivX, XviD, WMV, H.264 ו-H.263. הצלחנו גם לנגן קבצי MKV, אך בחלקם לא היה ניתן לשמוע את הקול והם הצריכו המרה לפורמט שהמכשיר תומך בו במלואו. התוצאה הסופית אדירה: הודות למסך המשובח, צפייה בסרטונים וסדרות מעולם לא הייתה כה כייפית מה עוד שהסאונד נשמע קריספי ונקי מתמיד. נגן הוידיאו עצמו קיבל מתיחת פנים משמעותית ועם הכניסה לאפליקציה, מופיעים הסרטונים האחרונים שצולמו, ובכלל, הגישה לכלל הסרטונים ששמורים בזיכרון הפכה קלה יותר ואינטואיטיבית יותר.
Samsung Galaxy S4 תומך במלואו ברשתות 3G עד מהירות הורדה של 42.2Mbps ומהירות העלאה של 5.76Mbps, כאשר המכשיר מתאים לכל הרשתות הסלולאריות הפועלות בישראל. בפועל, חוויית הגלישה שלנו הייתה מעולה, אך לא הרגשנו שיפור משמעותי ביחס ל-S3 למרות התמיכה במהירות עבודה גדולה יותר, ככל הנראה עקב התשתית הסלולארית שנותרה קבועה. הגלישה הייתה מהירה, חלקה וללא כל תקלות. דפי אינטרנט, גם של אתרים כבדים במיוחד, עלו בזריזות וסרטונים מבוססי סטרימינג נטענו במהירות מספקת. הטלפון הגיע עם שני דפדפנים: כרום ודפדפן סטוק. שני הדפדפנים עשו עבודה מעולה עם יתרון קל לדפדפן הסטוק שהציג ביצועים מעט מהירים יותר מאשר הכרום. שני הדפדפנים אינם תומכים בפלאש וצריכים התקנה של תוכנות צד ג' על מנת שאתרי אינטרנט רוויי פלאש יעבדו, וגם אז, הם לא עולים בצורה חלקה. זו בעיה נפוצה של סמארטפונים מבוססי אנדרואיד אך היא לא ממש הפריעה לנו ולא התייחסנו אליה כאל בעיה חדשה.
סנכרון לתיבות המייל היה ונשאר זהה לזה שב-S3. גם במכשיר הנוכחי ישנה אופציית סנכרון מהיר עם תיבות הדואל של Gmail ותמיכה מלאה ב-Exchange של מייקרוסופט. שמחנו לגלות שהרקע של ממשק המייל הראשי הפך משחור לבהיר - הרבה יותר קריא ונוח.
רכיב ה-GPS במכשיר עובד בצורה מהירה, וניווט דרך Wazeהיה מהיר וללא כל דופי.
הטלפון תומך במרבית הקישוריות ויכול לשמש כ-Hot Spot בלחיצת אייקון פשוטה. תכונות שהכרנו כבר מהדגם הקודם כמו Wi-Fi Direct, AllShare Play, NFC ותפעול ה-S bean ממשיכות להופיע גם ב-S4. גם ה-Bluetooth 4.0 המובנה עושה עבודה טובה מאוד, והצלחנו לחבר מכשירי תמיכה ושמע חיצוניים במהירות וללא כל בעיה.
בתור יצרנית מובילה, סמסונג דואגת לשפר את ביצועי הסוללות מדגם לדגם ושמחנו לגלות שב- Samsung Galaxy S4 הסוללה חזקה יותר מאשר בדגם הקודם. עם הספק מכובד ביותר של 2600mAh הסוללה לא אכזבה וסיפקה ביצועים משביעי רצון, גם עם עבודה על יישומים זוללי אנרגיה.
אחרי יום ניסויים די מפרך שכלל 3 שעות גלישה באינטרנט, שעה וחצי וידיאו, שעה ניווט, שימוש ב-Bluetooth של שעה ונגינת מוזיקה במשך שעתיים – שעה דרך אוזניות ושעה דרך הספיקר בווליום כמעט מקסימלי, הגענו לשעות הערב המאוחרות עם מעט פחות מ-20% סוללה, וזאת כאשר מרבית החיישנים פעלו ולא חסכנו בכלום. בשימוש חסכני וקל יותר שכלל שעה שיחה, שעה וחצי נגינת מוזיקה דרך אוזניות בווליום בינוני וכשעה של גלישה – הגענו לשעות הערב עם כ-60% סוללה, שזהו נתון מרשים.
בשימוש ממוצע, ניתן לסחוב עד בקלות לשעות הערב המאוחרות ללא כל צורך במטען. כשמדובר בשימוש כבד יותר, במיוחד כזה שכולל הרבה שיחות טלפון, כדאי להצטייד במטען זמין שיהיה ברשותכם לקראת שעות הערב. כך או כך, מדובר בביצועי סוללה וטובים מאוד.
נקודה נוספת שאהבנו היא שהסוללה ניתנת לשליפה והחלפה. בכך ממשיכה סמסונג את הקו של מרבית המכשירים שלה, וזהו דבר מבורך ביותר.
עמידות הסמארטפונים של סמסונג היא נקודה כואבת זה מכבר, ולא ברור מדוע החברה מדשדשת בנידון ואינה מתקדמת לשימוש בחומרים עמידים יותר. בדיוק כמו קודמו, Galaxy S4 בנוי מחומרים שאינם משדרים עמידות גבוהה: גב המכשיר עשוי מפלסטיק, שמרגיש זול למדי; הפאנלים מצופים בפס מתכת שכנראה נועד לשדר איזושהי יוקרה מסוימת, והמסך, כמו תמיד, מצופה בזכוכית Gorilla Glass 3 מבית Corning, עובדה שאמורה לתת מענה לנפילות וגושפנקא מסוימת לעמידות המסך, אך ממבחני נפילה שונים עולה שהוא כנראה פחות עמיד לשברי נפילה מכמה ממתחריו (זכוכית הגורילה מסוגלת להתמודד עם שריטות אך לא עם שברים).
בפועל, הטלפון אינו מרגיש עמיד במיוחד. גב הפלסטיק של המכשיר חלק וישנה סכנה תמידית שהטלפון יחליק מהיד – ובקלות. מכסה הסוללה מחובר בחוזקה אל גוף הטלפון אך ההרגשה הכללית היא שטלפון שאינו נמצא בקייס איכותי ומוגן – סיכוייו לנפילה ולשבר בעקבותיה לא מעטים. סמסונג לא הציגו שיפור משמעותי באיכות החומרים, בניגוד למרבית הדגמי הדגל האחרים בשוק, והדבר מצער במקצת אך נקווה שבעתיד גם נקודה זו תטופל.