Xtreamer JoyZ

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Xtreamer JoyZ

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xtreamer JoyZ

הטוב
  • מסך איכותי להפתיע
  • מצלמה טובה מאוד
  • איכות צליל טובה
  • עמיד ובנוי כהלכה
הרע
  • מגושם וכבד למדי
  • מערכת ההפעלה לא יציבה דיה
  • ביצועים בינוניים
  • קליטת ה-Wi-Fi מעט חלשה
בשורה התחתונה

מדובר במכשיר Affordable קלאסי, שמתפשר היכן שאפשר אך שומר על חוויית שימוש טובה. המסך והמצלמה היו הפתעות נעימות מאוד, ובזכותן ההרגשה היא של מכשיר רציני וראוי. עם זאת, ממדים מגושמים ביחס לסטנדרט האנורקטי של היום ומערכת הפעלה לא יעילה מספיק מבחינת ביצועים וניהול אנרגיה, מזכירים לנו שוב שהתפשרנו. המחיר של המכשיר אטרקטיבי בפני עצמו, אך יש לזכור שבתוספת של מאות ספורות של שקלים תקבלו תמורה טובה יותר מהיצרניות המובילות. אם אינכם זקוקים למילה האחרונה דווקא, אבל לא רוצים להתפשר יותר מדי על הדברים החשובים – קרי המסך והמצלמה – JoyZ הוא בחירה טובה עבורכם.

הקדמה

לאחר שני הסמארטפונים הראשונים שלה, שפנו בעיקר לקהל המבקש מכשיר בסיסי וזול, פונה Xtreamer למגרש של הגדולים עם JoyZ – מכשיר עם מפרט עדכני למדי ומסך בגודל 4.7 אינטש, שנמכר ברשת Bug במחיר של כ-1600 שקלים.

מפרט המכשיר כולל מעבד מרובע ליבות Exynos 4412 מבית סמסונג במהירות שעון של 1.4GHz, מאיץ גרפי Mali-400, זיכרון RAM בנפח 1GB, מסך 4.7 אינטש  ברזולוציית 1280x720, מצלמת 13 מגה פיקסל, מצלמה קדמית ברזולוציית 2 מגה פיקסל, קישוריות Wi-Fi b/g/n ו-Bluetooth 2.1, רדיו FM, מקלט GPS, זיכרון אחסון פנימי בנפח 8GB עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס Micro-SD ועוד.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע (15%)

9

איכות הצליל בשיחות מצוינת. הסאונד עשיר וצלול והעוצמה גבוהה, הן באפרכסת והן בספיקר, כך שניתן לנהל שיחות ללא ידיים בקלות. בהאזנה למוזיקה, הצליל שמפיק הרמקול החיצוני אמנם אינו חזק במיוחד אך איכותו טובה בהחלט. גם בחיבור אוזניות איכותיות משלנו קיבלנו איכות האזנה טובה.

החיבור ל-Bluetooth במערכת השמע ברכבנו התבצע באופן תקין וללא הפרעות.

נוחות השימוש (35%)

7.5

אחד החסרונות של ה- JoyZ ביחס למכשירי הדגל של החברות הגדולות הוא בממדיו. מדובר במכשיר עבה וכבד יחסית למקובל כיום; עוביו 10.8 מ"מ ומשקלו 145 גרם. מבחינה עיצובית אין כאן כל בשורה, והוא מציג מראה פשטני של פלסטיק שחור וחלק, בגימור מט, עם מסגרת כסופה-כהה מסביב ופינות מעוגלות. בסך הכל המכשיר נוח לאחיזה ולהצמדה לאוזן, אך כובדו ביחס לממדיו ניכר בשימוש ממושך.

מדובר במכשיר עבה וכבד יחסית שמשקלו 145 גרם. מבחינה עיצובית אין כאן כל בשורה, והוא מציג מראה פשטני של פלסטיק שחור וחלק בגימור מט

מימינו של המכשיר נמצאים לחצני הווליום, ומעליהם לחצן ההפעלה וכיבוי – מיקום שהתרגלנו אליו במהרה. שלושת הלחצנים הללו מתכתיים, בולטים במידה הנכונה ונוחים לתפעול. שקע האוזניות ממוקם בחלק העליון, ואילו שקע הטעינה, מסוג Micro-USB, ממוקם משמאל – מיקום בינוני בנוחותו, ועדיף היה פי כמה לו מוקם השקע בתחתית המכשיר כמקובל.

בחלקו הקדמי של המכשיר, מתחת למסך, מצויים 4 לחצני מגע – חיפוש, חזרה, בית ותפריט, מימין לשמאל. הלחצנים הללו לא נוחים במיוחד, הן משום שלחצן החיפוש מיותר לגמרי, הן משום שתאורת המקשים קלושה למדי והן משום שמיקומם סמוך מדי למסך ושטח הפנים שלהם קטן מדי, כך שלא תמיד האצבע נוגעת במקום הנכון בלחיצה הראשונה.

מימינו של המכשיר נמצאים לחצני הווליום, ומעליהם לחצן ההפעלה וכיבוי – מיקום שהתרגלנו אליו במהרה. שלושת הלחצנים הללו מתכתיים, בולטים במידה הנכונה ונוחים לתפעול

המסך, גולת הכותרת של המכשיר הזה, הפתיע אותנו מאוד. המסכים הקודמים של חברת Xtreamer סבלו מאיכות ירודה, הן ברזולוציה והן בצבעים ובזוויות הצפייה, אבל כאן המצב שונה לחלוטין. החברה השקיעה ושילבה במכשיר מסך בגודל 4.7 אינטש וברזולוציית 720p, שמספק איכות תמונה מצוינת. התצוגה חדה מאוד, הצבעים עשירים וריאליסטיים, זוויות הצפייה טובות ובאופן כללי אין הבדל ניכר בין המסך הזה למסכים מקבילים של חברות מובילות. אין ספק שרכיב ממשי בהנאה מהשימוש במכשיר הזה נזקף לזכותו המסך.

החברה השקיעה ושילבה במכשיר מסך בגודל 4.7 אינטש וברזולוציית 720p, שמספק איכות תמונה מצוינת. התצוגה חדה מאוד, הצבעים עשירים וריאליסטיים וזוויות הצפייה טובות

מבחינת ביצועים, כאן אנו פחות נלהבים. למרות שלג'ויז יש מעבד מרובה ליבות מבית סמסונג, בפועל קשה לומר שקיבלנו עבודה מהירה, רצופה וחלקה כמו שקיווינו לקבל. ייתכן שהאשם נעוץ המערכת ההפעלה – מעין גרסת מיש-מש של אנדרואיד Jelly bean ושל MIUI, שנראית אמנם נאה למדי אבל יציבותה מוטלת בספק. קיבלנו יותר קפיאות של אפליקציות משרצינו, ונאלצנו לבצע אתחול יזום לא פעם. הדפדוף במסכי הבית חלק אמנם, אך חלק מהאפליקציות נטענות באיטיות מסוימת. לא מדובר בקטסטרופה – ממש לא – אבל אל תצפו לביצועים דומים לאלו של ה- Galaxy S3, שחומרתו דומה למדי לזו של ה- JoyZ. חיסרון נוסף של המכשיר הוא בנטייתו להתחמם באופן ניכר לאחר כעשר דקות של גלישה.

בין התכונות שאפשר למצוא במערכת ההפעלה: עברית מלאה, פנס, גיבוי מובנה, אפליקציות רדיו ומזג אוויר, מתגים להפעלה מקוצרת מווילון ההתראות, מקלדת שניתן לשנות את עיצובה ועוד.

למרות שלג'ויז יש מעבד מרובה ליבות מבית סמסונג, בפועל קשה לומר שקיבלנו עבודה מהירה, רצופה וחלקה כמו שקיווינו לקבל. ייתכן שהאשם נעוץ המערכת ההפעלה

מקלדת
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

מולטימדיה וגלישה (30%)

8.5

Xtreamer JoyZ מצויד במצלמת 13 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ופלאש. גם כאן, באנו סקפטיים ויצאנו מרוצים: בניגוד מוחלט למצלמות בדגמים הקודמים של החברה, המצלמה כאן מוצלחת, איכותית ומפיקה תמונות מעולות בתנאי תאורה טובים. הפירוט אולי אינו בשיא, אבל הצבעים ריאליסטיים, המיקוד טוב ובמבט כללי התמונה נראית מצוין. בתאורה חלשה ניכר חוסר פירוט רב יותר, אך עדיין המראה הכללי של התמונות טוב והן שמישות לחלוטין. צילום הוידיאו טוב מאוד גם כן, ברזולוציית 1080p ועם סרטונים חדים ומפורטים.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצילמנו עם מצלמת המכשיר. לחצו על התמונות להגדלה.











נגן הוידיאו אכזב מעט המכשיר הצליח לנגן MP4 1080p, אך כשל בניגון קובצי MKV ברזולוציה זהה וקרטע קשות בעת הצגתם, בנוסף לכך שלא הצליח להשמיע את פס הקול. גם נגנים חלופיים כגון MXPlayer לא הצליחו לספק ביצועים טובים יותר, כך שנראה שהחומרה אינה תומכת בכך.

חוויית הגלישה במכשיר מוצלחת בהחלט בזכות המסך החד והגדול. מהירות הגלישה טובה גם היא. המכשיר תומך בכל התדרים הנתמכים בארץ ולכן צפוי לפעול ללא תקלות בכל המפעילות הסלולריות. עם זאת, במהלך ימי השימוש הבחנו שקליטת ה-Wi-Fi מעט פחות טובה ממכשירים מקבילים, ובחדרים מרוחקים קיבלנו אות חלש מהרצוי (אם כי לא חווינו ניתוקים).

החיבור למחשב קל ונוח, בשיטת Mass Storage החביבה עלינו (חיבור כהתקן אחסון נייד).

נגן הוידיאו אכזב מעט המכשיר הצליח לנגן MP4 1080p, אך כשל בניגון קובצי MKV ברזולוציה זהה וקרטע קשות בעת הצגתם, בנוסף לכך שלא הצליח להשמיע את פס הקול

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה (10%)

8

אקסטרימר ג'ויז מצויד בסוללה אימתנית למדי, בקיבולת של 2500mAh. ציפינו לקבל משך פעולה ארוך מהרגיל, אך בפועל קיבלנו זמנים ממוצעים ואף מעט פחות מכך: ביום רגיל הגענו לשעות הלילה הקטנות עם אחוזי סוללה בודדים, וביום עמוס הסוללה החלה להראות סימני מצוקה כבר בשעות הערב המוקדמות. נראה שמערכת ההפעלה, שמבוססת בחלקה על MIUI הידועה כזללנית, אינה מצליחה לנהל את משאבי האנרגיה בצורה מיטבית. יש לקוות לשיפור בנושא זה בגרסאות עתידיות, מאחר ולסוללה עצמה בהחלט יש פוטנציאל טוב.

עמידות (10%)

9.5

קשה למצוא פגמים באיכות הבנייה של ה-JoyZ. הוא עשוי פלסטיק קשיח ומוצק, והמסך מוגן בזגוגית "גורילה" העמידה בשריטות. גם החיבורים והלחצנים הפיזיים נראים ומעניקים תחושה של עמידות טובה. שמחנו לראות שגימור המט של מכסה הסוללה אינו סופח טביעות אצבע ונותר נקי למראה (מה שאי אפשר לומר על המסך).

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug