Nokia Lumia 520

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Nokia Lumia 520 נוקיה

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia Lumia 520 נוקיה

הטוב
  • ביצועים טובים מהצפוי
  • תצוגה טובה למדי
  • נוח מאוד לאחיזה
  • תמיכה בכרטיס זיכרון
  • סוללה מספיקה לכל היום
  • לחצנים נוחים לשימוש
  • יישום ניווט של נוקיה (באנגלית, בינתיים)
הרע
  • 512MB זיכרון RAM בלבד
  • איכות צילום נחותה
  • אין מצלמה קדמית
  • נגן מוזיקה פושר
  • המסך מבריק וסופח טביעות אצבע
בשורה התחתונה

מי שרוצה לחוות את צעדיו הראשונים בפלטפורמת Windows Phone 8 מבלי להשקיע ממון רב, Lumia 520 הוא המענה האולטימטיבי עבורו. חוויית השימוש והביצועים טובים מספיק, המסך לגמרי לא רע והסך הכל חיובי. מן הצד השני, אל תצפו ליכולות מולטימדיה גבוהות או ליוקרתיות כלשהי - מחיר סביר ותמורה הולמת לכסף, זו החבילה שנוקיה מציעה - ומקיימת. עם זאת, בגזרת המחיר שלו תוכלו להשיג מכשיר מתקדם ואיכותי פי כמה, ה-8X של HTC, כך שמוטב לנוקיה ומייצגיה בארץ לו יתאימו את מחירו של ה-520 לשוק.

הקדמה

Windows Phone 8, מערכת ההפעלה הסלולרית של מייקרוסופט, התחילה את דרכה במכשירי דגל בלבד, אבל היא הולכת ומתרחבת בהתמדה גם אל השוק העממי יותר. Lumia 520 של נוקיה הוא אחד המכשירים העממיים ביותר שמריצים את מערכת ההפעלה הזו, עם תג מחיר נוח של כ-1300 שקלים על ידי היבואן הרשמי.

לומיה 520 מציג, כצפוי, מפרט בסיסי למדי. יש לו מסך בגודל 4 אינטש ברזולוציית
800x480, מעבד דו-ליבתי במהירות 1GHz עם פלטפורמת MSM8227 של Qualcomm, זיכרון RAM בנפח 512MB בלבד, מאיץ גרפי Adreno 305, מצלמת 5 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי (וללא מצלמה קדמית), רדיו FM ונפח אחסון של 8GB, עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס Micro-SD.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע (15%)

8

בגזרת הטלפוניה אין תלונות; המכשיר מספק איכות שמע סולידית באפרכסת ועוצמה גבוהה מספיק כדי שאפשר יהיה לנהל שיחות גם בחללים רועשים למדי. הספיקר, שממוקם בגב המכשיר, מעט חזק יותר מאשר בזה של HTC Windows Phone 8X (היקר יותר), אך עדיין אינו פסגת השאיפות והיינו שמחים לצליל מעט חזק יותר בשיחות; רינגטונים וצלילי התראה למיניהם נשמעים מצוין.

חוויית ההאזנה למוזיקה, לצערנו, פושרת מאוד. האוזנית המצורפות פשוט גרועות ומספקות צליל חסר חיים ונעדר באסים או טראבלים. עם אוזניות טובות משלנו המצב השתפר וקיבלנו באס לא רע, אבל חסרו לנו מאוד תדרים גבוהים והצליל לא היה מדויק. אין במכשיר איקולייזר כלשהו שבעזרתו ניתן לשפר את הצליל.

נוחות השימוש (35%)

8.5

מגמת הסלולריים הדקיקים לא נוגעת לנוקיה, והיא פוסחת עליה באדישות גמורה. Lumia 520 מתברך בעובי של 9.9 מ"מ מכובדים, אם כי משקלו סביר - 124 גרם. מכסה הסוללה המתפרק, שמהווה למעשה את כל פלסטיקת המכשיר החיצונית מאחור ומהצדדים, עשוי פלסטיק בעל מרקם משיי ונעים למגע, וקווים העגלגלים (יחד עם עוביו הנכבד) מספקים אחיזה נוחה להפליא. מאחר והפאנל האחורי מתפרק בשלמותו, ניתן להחליפו ולשנות את צבע המכשיר כרצונכם. הצבעים הזמינים הם שחור, לבן, צהוב, אדום וכחלחל.


מאחר והפאנל האחורי מתפרק בשלמותו, ניתן להחליפו ולשנות את צבע המכשיר כרצונכם. הצבעים הזמינים הם שחור, לבן, צהוב, אדום וכחלחל



את נוחות האחיזה במכשיר כבר שיבחנו, וכעת נשבח את שאר הארגונומיה. לחצני הווליום, ההפעלה והמצלמה מרוכזים כולם בימין המכשיר. הם מופרדים היטב זה מזה כך שלא תתבלבלו ביניהם, בולטים במידה ומגיבים מצוין. מקש ההפעלה ממוקם כמעט במרכז - והגישה אליו עם אגודל יד ימין מאוד נוחה (להבדיל מה-8X של HTC שלחצן ההפעלה שלו ממוקם למעלה - מיקום מרגיז ולא נגיש).

בראש המכשיר תמצאו את שקע האוזניות הסטנדרטי, ובתחתית את שקע הטעינה מסוג
Micro-USB. מתחת למסך נמצאים 3 לחצני המגע הקבועים של Windows Phone - חיפוש מימין, Windows באמצע (משמש לחזרה למסך הבית וכן להפעלת הפקודות הקוליות בלחיצה ארוכה) וחזור משמאל. באופן משונה ומאכזב מעט, לחצני מגע אלו אינם מוארים כלל, ובשימוש בחושך לעיתים צריך לגשש אחריהם עם האצבע עד שלוחצים במקום הנכון. הנגיעה מלווה ברטט קל.


לחצני הווליום, ההפעלה והמצלמה מרוכזים כולם בימין המכשיר. הם מופרדים היטב זה מזה כך שלא תתבלבלו ביניהם, בולטים במידה ומגיבים מצוין



המסך היה מקור הדאגה העיקרי שלנו כשבחנו את המפרט הטכני (לצד זיכרון ה-RAM הקמצני). מכשירים זולים נוטים להשתמש מסכים זולים וגרועים, וחוויית השימוש נפגמת מהותית. למרבה המזל, זה לא המצב ב- Nokia Lumia 520. נכון, אין זהו המסך החד ביותר, אבל פאנל IPS, צפיפות פיקסלים של 233ppi ומערכת ההפעלה Windows Phone שמתבססת על טקסטים גדולים וצורות גיאומטריות פשוטות, מספקים איכות צפייה טובה בהחלט. גם צבעי המסך מדויקים ונעימים לעין. חסרונותיו הבולטים של המסך (בהנחה שהגודל, 4 אינטש, אינו קטן מדי עבורכם), הם רמת שחור נמוכה יחסית, החזרת השתקפויות מוגברת וספיחת טביעות אצבעות מוגזמת בהשוואה למכשירים אחרים בעלי מסך מגע שבהם אנו משתמשים. בהירות המסך בינונית-גבוהה, ולרוב הצלחנו להמשיך ולהשתמש במכשיר תחת שמש ישירה, גם אם במאמץ מסוים. מבחינת מגע המסך מתפקד באופן מושלם ומגיב לכל נגיעה קלה ללא השהיות.


המסך מספק איכות תמונה טובה בהחלט עם חדות סבירה  וצבעים מדויקים. מנגד הוא מחזיר השתקפויות לרוב וסופח טביעות אצבע למכביר



לו היה זה מכשיר אנדרואיד, היינו חוששים מאוד לרמת הביצועים. מעבד במהירות 1GHz וזיכרון בנפח 512MB בלבד הם מתכון לאיטיות, השהיות וחווית שימוש ירודה בדרך כלל. למרבה השמחה, Windows Phone 8 מסוגלת להפיק הרבה יותר מהחומרה הבסיסית הזו, בין היתר בשל הוויתור על ריבוי משימות אמיתי. מאחר ובכל רגע נתון רק תוכנה אחת פועלת (למעט חריגים בודדים כמו נגן המוזיקה שמסוגל לפעול ברקע), ביצועי המכשיר מהירים וחלקים להפתיע; ברוב הזמן לא הבחנו בהבדלים משמעותיים בינו לבין ה-HTC 8X שברשותנו, שמצויד בחומרה חזקה בהרבה. ההבדלים ניכרים בכל זאת בעת כניסה חוזרת לאפליקציה כלשהי, שאז זמן ההמתנה עד שהיא מתאוששת וחוזרת לפעולה ארוך מזה שבמכשירים חזקים יותר. לשמחתנו, הניווט בתפריטים השונים זריז והאנימציות המפורסמות של מערכת ההפעלה זורמות באופן חלק ונטול לאגים.

חיסרון ברור של מיעוט זיכרון ה-
RAM במכשיר הוא בהיעדר תמיכתו בחלק מהאפליקציות - פגשנו כמה כאלה שסירבו להתקין את עצמן במכשיר בטענה שאינו עומד בדרישות המינימליות.

נוקיה, ששמה את כל הביצים שלה בסל של מייקרוסופט ומייצרת סמארטפונים מבוססי
Windows Phone 8 בלבד, עמלה באופן ראוי להערכה על מנת להפוך את מערכת ההפעלה הזו לעשירה ואטרקטיבית יותר (ללקוחות נוקיה בלבד, בדרך כלל). לומיה 520 מגיע עם כמה אפליקציות ייעודיות מבית נוקיה, כאשר החשובה שבהם היא Here Drive, תוכנת הניווט המבוססת על המפות של נוקיה. למרות שאין תמיכה בעברית עדיין (שמות הרחובות כמו גם הוראות הניווט מופיעים באנגלית), התרשמנו לטובה מתוכנה זו, מאיכות המפות, הויזואליה ונוחות השימוש הכללית, והיא שימשה אותנו נאמנה בדרכים. בנוסף אליה מצאנו במכשיר תוכנות צילום ועריכת תמונות חביבות וכמה אפשרויות מתקדמות בתפריט ההגדרות, כמו כוונון המסך והשמע, תפריט עשיר להצגת זיכרון האחסון ופינוי של קבצים מיותרים ועוד.

מאחר ונוקיה מחויבת למייקרסופט ולאקו-סיסטם שלה, הרי שרכישת מכשיר מבית
Nokia מבטיחה תמיכה משמעותית ולאורך זמן, ובהשוואה לחברות כמו HTC או סמסונג, שלא ממש משקיעות במכשיר ה-WP8 שלהן, מדובר ביתרון גדול.

מבחינת אפליקציות באופן כללי, אין זה סוד שחנות היישומים של מייקרוסופט מפגרת משמעותית מאחור ביחס למתחרים מבית גוגל ואפל. עם זאת, אפליקציות עיקריות רבות כבר קיימות - או שיש גרסאות חליפיות מצוינות שלהן.
Waze טרם הגיעה רשמית (בבטא סגורה כבר זמן מה), אבל אפליקציות כמו Whatsapp, פייסבוק, ynet, zap השוואת מחירים, סקייפ, וייבר, One, Shazam, וואלה, YouTube, אינסטגרם, Vine ועוד רבות אחרות כבר קיימות. בנוסף יש שלל משחקים זמינים להורדה, כולל משחקים שמוכרים לנו מ-Xbox (אם כי לא כולם יפעלו במכשיר הספציפי בשל מיעוט הזיכרון שלו).


חנות היישומים של מייקרוסופט מפגרת מאחור ביחס למתחרים מבית גוגל ואפל, אך אפליקציות עיקריות רבות כבר קיימות - או שיש גרסאות חליפיות מצוינות שלהן

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

מולטימדיה וגלישה (30%)

7

נוקיה מצטיירת כיצרנית המשקיעה את המשאבים הרבים ביותר בצילום סלולרי במכשירי הדגל שלה, כמו Lumia 920 ו-1020 החדש, אבל ה- Lumia 520 הוא אחד הטלפונים המאכזבים ביותר מבחינת צילום סלולרי שפגשנו ב-2013. הוא מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל בעלת מיקוד אוטומטי אך ללא פלאש, עם צילום וידיאו ברזולוציית 720p בלבד.

לחצן המצלמה הוא נקודת האור היחידה - לחצן פיזי בצד ימין של המכשיר, המאפשר הפעלה מהירה יחסית של המצלמה מכל מצב - גם ממצב המתנה. מכאן ואילך הכל מידרדר במהירות. קצב המיקוד אטי מאוד, וכך גם קצב צילום רציף. איכות התמונות נחותה, עם צבעים אנמיים, פירוט לקוי וחדות נמוכה;
Samsung Galaxy S הראשון, שצויד בנתונים טכניים זהים, הפיק תמונות מרשימות פי כמה. צילום בתוך הבית מלווה את התמונות ברעש דיגיטלי רב ואיזון הצבע מופר בהתמדה. צילום הוידיאו לא טוב יותר, עם רזולוציה נמוכה וחדות פושרת. בצילום בתוך הבית המצלמה נוטה לשנות במהירות את איזון הלובן ללא סיבה, מה שגורם לסרטונים משונים מאוד מבחינת צבעים.


ה- Lumia 520 הוא אחד הטלפונים המאכזבים ביותר מבחינת צילום סלולרי שפגשנו ב-2013. המצלמה מפיקה תמונות בעלות צבעים אנמיים וחדות בינונית, וגם צילום הוידיאו רחוק מלהלהיב



נגן המוזיקה המובנה, כמו בכל מכשירי WP8, בסיסי להחריד ולא מאוד נוח לשימוש. הבחירה של מייקרוסופט לאחד את כל פרופילי הצליל לאחד (לא ניתן להגדיר ווליום נפרד לצליל המערכת, רינגטונים או נגן המוזיקה) מקשה על החיים, מאחר ואם אתם נוהגים כמונו לבחור את הווליום המקסימלי לצילצולים, תאלצו להנמיכו משמעותית כשתחברו את האוזניות כדי לא להתחרש, ולזכור להגבירו חזרה בתום ההאזנה.

מבחינת גלישה,
Nokia Lumia 520 מספק חוויה סבירה בהחלט עם Internet Explorer 10. רוב העמודים שבדקנו הוצגו כראוי ונטענו במהירות בינונית-עד-טובה. חוויית הדואר נפלאה - אפליקציית האימייל שפיתחה Microsoft יפהפייה ושימושית מאוד - אבל גם כאן תמצאו החלטות שרירותיות תמוהות, כמו חסימת התמונות במיילים באופן גורף, והצורך להציג תמונות ידנית בכל מייל בנפרד.

החיבור למחשב מתבצע בשיטת
MTP, שבה זמינות למשתמש רק כמה ספריות עיקריות - וידיאו, תמונות, מוזיקה ומסמכים - וניתן לגרור קבצים מהן ואליהן באמצעות סייר הקבצים הרגיל במחשב. לחלופין תוכלו להשתמש בתוכנה הייעודית של מייקרוסופט שעושה בערך אותו דבר, פלוס העברה אוטומטית של תמונות חדשות למחשב, בממשק נעים יותר.

מקלט ה-
GPS במכשיר עושה עבודתו נאמנה, ועם תוכנת הניווט המובנית Here Drive קיבלנו אות לווין תוך שניות ספורות בכל פעם. האות נשאר יציב ועקבי לאורך כל הנסיעה.

Lumia 520
מצויד אמנם, חומרתית, ברדיו FM, אך עד שיגיע עדכון ממייקרוסופט ונוקיה עם תמיכה ברדיו למכשיר, בשלב זה לא ניתן להשתמש בו ואין אפליקציה ייעודית עבורו.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

משך פעולת סוללה (10%)

8.5

נוקיה לומיה 520 מצויד בסוללת ליתיום יון מדגם BL-5J בקיבולת של 1430mAh. להצהרת החברה, הסוללה מסוגלת לספק עד כמעט 15 שעות דיבור, 360 שעות המתנה או 61 שעות האזנה למוזיקה.

במבחן המציאות, הסוללה מתגלה כסולידית לז'אנר ומספקת יום שלם של שימוש סטנדרטי ללא בעיה, כולל כחצי שעת ניווט, סינכרון בדחיפה של 2 חשבונות דואר ושימוש אקראי באפליקציות השונות. בימים עם שימוש מתון הצלחנו להגיע לשעות הלילה המאוחרות עם כמעט 40% סוללה, כך שניתן להגיע אף ליום וחצי של שימוש בהטענה אחת.

כאמור, מדובר בסוללה שניתן לפרק ולהחליף בקלות רבה - מה שנותן יתרון נוסף למכשיר הזה. הסוללה, שמוכרת לנו ממכשירי נוקיה וותיקים, זמינה בגרסה מקורית או חליפית במחיר שנע בין 30 ל-70 שקלים בלבד בחנויות רבות בארץ.

עמידות (10%)

8.5

Lumia 520 מציג איכות בנייה טובה. הפאנל האחורי מתפרק בקלות, אמנם, אך כשהוא מורכב במקומו הוא יציב וקשיח ולא בוקעים רעשי פלסטיק כשלוחצים עליו. גם הלחצנים והחיבורים משדרים עמידות טובה. מנגד, המסך אינו מצויד בזכוכית קשיחה או חסינה לשריטות כלשהי, ומומלץ להצטייד במגן מסך איכותי.