Lenovo K900

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Lenovo K900

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Lenovo K900

הטוב
  • מסך Full HD איכותי וגדול
  • עיצוב מתכתי יוקרתי ודקיק
  • חיי סוללה טובים
  • רמקול חזק
  • תמיכה ב- USB OTG
  • הקלטת שיחות מובנית
הרע
  • הביצועים אינם עומדים בציפיות
  • המסך מהבהב אקראית (במכשיר שנבדק)
  • ממשק מצועצע
  • מעט ארוך מדי
בשורה התחתונה

K900 הוא הסמארטפון הראשון של לנובו שיצא לנו לבדוק, וקשה לומר שיצאנו מגדרנו. המכשיר מוקפד מאוד מבחינת החומרה והמראה החיצוני, אבל מבפנים – קרי הממשק והביצועים עצמם – קצת מאכזבים ביחס לפאבלטים מקבילים ממותגים מוכרים יותר; אמנם לא מדובר במכשיר אטי באופן מתסכל, אבל הוא בהחלט לא מהיר כמו שאפשר לצפות ממנו.

יתרונותיו הבולטים של המכשיר הזה הם כמובן המסך הנפלא שלו, וכן העיצוב היוקרתי והדק להפליא, שהופכים אותו לאלטרנטיבה לאלו שמחפשים פאבלט במראה ייחודי. לאלו ששמים דגש על פעולה מהירה וחלקה יש חלופות טובות יותר בשוק – אבל רובן גם יקרות יותר.

הקדמה

אולי לא ידעתם, אבל Lenovo הסינית נמצאת במקום החמישי בעולם במכירת טלפונים סלולריים, ונתח השוק שלה (ושל ענקיות סיניות אחרות, כמו Huawei), הולך וגדל בהתמדה. רק לאחרונה התבשרנו על מכירת חטיבת המובייל של מוטורולה, שהייתה לזמן קצר בידי גוגל, ללנובו.

K900
הוא אחד הסמארטפונים הבכירים של לנובו, והוא מתהדר בעיצוב מושך ובמפרט חזק. מדובר בפאבלט בעל מסך Full HD בגודל 5.5 אינטש שמציג עובי דק במיוחד – 6.9 מ"מ בלבד. המפרט שלו כולל מעבד כפול-ליבה Intel Atom Z2580 במהירות שעון של 2.0GHz, זיכרון RAM בנפח 2GB, מאיץ גרפי PowerVR SGX544, מצלמת 13 מגה פיקסל עם פלאש LED כפול, תמיכה ב- USB OTG, רדיו FM ועוד.

המכשיר זמין בצבע אפור או שחור, ועם נפח אחסון פנימי של 16 או
32GB.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע (15%)

9

איכות השיחה באפרכסת טובה, אם כי לא יוצאת דופן. הצליל נשמע היטב, אך כמו שקורה רבות במכשירים כה גדולים – לוקח זמן עד שמבינים היכן בדיוק צריך למקם את המכשיר כנגד האוזן כדי לשמוע כראוי. בנוסף, העוצמה אינה הגבוהה ביותר שפגשנו.

הספיקר הגדול יחסית ממוקם בגב המכשיר בחלקו התחתון. בהאזנה למוזיקה או בהשמעת רינגטונים הוא מפיק צליל עוצמתי מאוד וצלול להפתיע, ובהחלט מוסיף להנאה כאשר צופים בקליפ ב-
YouTube. עם זאת, דווקא בשיחות דרך הספיקר הוא מעט מאכזב, בעיקר בעוצמה שאינה מרשימה. בחיבור אוזניות טובות קיבלנו צליל איכותי ועשיר, וגם בחיבור ל-Bluetooth ברכב לא היו לנו כל תלונות על איכות החיבור או השמע.

הספיקר הגדול יחסית ממוקם בגב המכשיר בחלקו התחתון. בהאזנה למוזיקה או בהשמעת רינגטונים הוא מפיק צליל עוצמתי מאוד וצלול להפתיע

נוחות השימוש (35%)

7.5

לנובו K900 הוא סמארטפון מרשים מאוד במראהו, עם דגש עסקי-אלגנטי מובהק. הוא מעוצב בקווים ישרים ובגווני אפור, כאשר חלקו האחורי עשוי מתכת מוברשת המחוזקת בברגים כסופים, והשלדה עצמה עשויה חומר דמוי-מתכת בגימור מטאלי אפור. את המראה הזה משלים לחצן הפעלה מחורץ בגימור שמזכיר תקליט, וכמובן עובי דק במיוחד של 6.9 מ"מ.

מבחינת ממדים,
K900 דק וקל משני מתחריו בגודל מסך דומה – גלקסי נוט 2 ו-LG G Pro, והוא גם קל משניהם. הוא גם יחסית צר – 7.8 ס"מ רחבו, אבל הוא ארוך משמעותית משניהם – 15.7 ס"מ לעומת 15 ו-15.1 ס"מ. המשמעות היא שבכיס האחורי של המכנסיים הוא כמעט תמיד בולט החוצה. האחיזה במכשיר ביד בסך הכל טובה, בזכות התעגלות קלה של הפינות בגב המכשיר.

לנובו K900 הוא סמארטפון מרשים במראהו. הוא מעוצב בקווים ישרים ובגווני אפור, כאשר חלקו האחורי עשוי מתכת מוברשת המחוזקת בברגים כסופים

על המסך יש לנו כמעט רק דברים טובים להגיד. הוא גדול, הוא חד להפליא (רזולוציית
1920x1080 וצפיפות פיקסלים של 401ppi), הצבעים שלו נהדרים וזוויות הצפייה טובות יחסית בזכות פאנל IPS. גם בהירות מספקת. אז למה רק כמעט? משום שבאופן מרגיז, לעיתים לא רחוקות המסך במכשיר שבדקנו הבהב בקצותיו, כמו נורת פלואורסנט שטרם נדלקה לגמרי. התופעה באה והלכה באופן אקראי, והעלתה בנו חשש לגבי איכות החומרים וההרכבה של המכשיר – למרות המותג המכובד שעומד מאחוריו.

לחצן ההפעלה נמצא בימין המכשיר למעלה, וממול – לחצני העוצמה. שניהם בולטים כראוי, מתכתיים ואיכותיים ללחיצה. מימין נמצאת גם מגירת ה-
SIM. בתחתית המכשיר יש שקע Micro-USB לטעינה וכן שקע לאוזניות. מתחת למסך נמצאים שלושת לחצני המגע הסטנדרטיים – חזור, בית ותפריט (משמאל לימין). הלחצנים מוארים כראוי בתאורה עדינה.

המסך גדול, הוא חד להפליא (רזולוציית
1920x1080 וצפיפות פיקסלים של 401ppi), הצבעים שלו נהדרים וזוויות הצפייה טובות יחסית בזכות פאנל IPS


ביצועי המכשיר הם סוגיה מעניינת בעינינו. זו הפעם הראשונה שיצא לנו לבדוק סמארטפון עם המעבד
Intel Atom Z2580, והיינו סקרנים לראות איך הוא מתמודד מול המעבדים הוותיקים מבית קוואלקום, סמסונג ו-Nvidia. עם מהירות שעון נכבדה מאוד של 2.0GHz וזיכרון בנפח 2GB, ציפינו לביצועים מעולים.

ובפועל? אין מנוס מלומר שהתאכזבנו. המכשיר בפירוש לא מרגיש מהיר במיוחד בהשוואה למתחרים בולטים כיום, ואפילו פחות מכך. כמעט בכל פעם שהערנו את המכשיר משינה, חל קרטוע מרגיז בגלילה בין עמודי הבית. הקרטועים בגלילה קיימים באופן קבוע בתפריט ההגדרות (אם כי בשאר המקומות המצב בסדר גמור מבחינה זו). גם טעינת אפליקציות שונות אינה מהירה באופן בולט, גם אם לא אטית. בקיצור, ביצועי המכשיר בינוניים פלוס, ובהחלט לא מעולים כפי שקיווינו.

גם כשבחנו את המכשיר בביצועי גיימינג, עם המשחק
Asphalt 7 הכבד, גילינו שהמכשיר מתקשה לספק חוויה מוצלחת. קצב הפריימים לא גבוה מספיק והתמונה נראית מגומגמת מעט. מובן שעם משחקים פשוטים, כמו Cut the rope, Candy crash ודומיהם אין כל בעיה.

לזכותו של ה-
K900 נציין שלמרות עוביו הדקיק וגבו המתכתי, הוא אינו מתחמם באופן בולט ביחס למכשירים אחרים שבדקנו, גם בשימוש ממושך יחסית.

מערכת ההפעלה במכשיר היא כמובן אנדרואיד, בגרסה 4.2.1 (שמי יודע אם ומתי תקבל עדכון לגרסה מתקדמת יותר). לנובו נקטה בשיטה האהובה על הסינים, והלבישה מעל אנדרואיד גרסה עתירת גרפיקה מצועצעת, עם שלל אנימציות לבחירה ואפשרויות התאמה אישית של ה-
Launcher, מגירת האפליקציות וכדומה. הממשק הזה נראה לנו לא מוקפד ולא אחיד בעיצובו, והדבר הראשון שעשינו היה להחליף את ה-Launcher ואת ערכת האייקונים במשהו סולידי יותר וצבעוני פחות.

לנובו נקטה בשיטה האהובה על הסינים, והלבישה מעל אנדרואיד גרסה עתירת גרפיקה מצועצעת. הממשק הזה נראה לנו לא מוקפד ולא אחיד בעיצובו

על הצד החיובי, Lenovo K900 מגיע עם כמה פיצ'רים ויישומים שימושיים: אפליקציית סייר קבצים נוחה, תוכנת גיבוי מידע, יישום לניטור ושליטה על מצב צריכת הסוללה, אפשרות להקלטת שיחות מובנית בחייגן (מעולה!), פנס ועוד. בנוסף, בדומה למכשירי דגל של מותגים אחרים, מצאנו כאן תכונות כמו ניעור המכשיר כדי לכבות את המסך, נקישה כפולה על המסך כדי להדליקו (תכונה שאכזבה מאוד מאחר ואינה עובדת כראוי), החלקת הצלצול כשמרימים את המכשיר, נעילת המסך מפני לחיצות אקראיות אם המכשיר נדלק בטעות בכיס וכדומה.

בדף הפייסבוק שלנו תוכלו למצוא גלריית צילומי מסך שלכדנו עם המכשיר, הממחישים את עיצוב הממשקים השונים.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

מולטימדיה וגלישה (30%)

8

לנובו K900 מצויד במצלמה ראשית ברזולוציית 13 מגה פיקסל, עם מיקוד אוטומטי ופלאש LED כפול. המצלמה עולה ומתפקדת בקצב סביר בלבד; למעשה, המיקוד אטי יחסית, ולוקח למצלמה כשנייה כדי לסיים את הליך הצילום אחרי הלחיצה עצמה.

לנובו K900 מצויד במצלמה ראשית ברזולוציית 13 מגה פיקסל, עם מיקוד אוטומטי ופלאש LED כפול

את איכות הצילום אפשר להגדיר כטובה מאוד עד מצוינת, כל עוד אינכם יורדים לפרטי-פרטים. רוב התמונות שצילמנו היו חשופות היטב, בעלות צבעים עזים ונראו חדות ומפורטות. מאחר ומדובר במצלמת 13 מגה פיקסל, בחנו את איכות התמונות ב-Crop 100% (כלומר כשהתמונה מוצגת בגודלה המקורי), ואז גילינו שהתמונות לא בדיוק מושלמות: הפירוט לא מספק, החדות מוגזמת מעט ולמעשה בגודל המלא התמונה נראית כאילו יש עליה אפקט ציור שמן, שמחליק את הפרטים.

צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציית
1920x1080 ובקצב של 30 פריימים בשנייה. איכות הוידיאו טובה אבל לא מצטיינת, מאחר וגם כאן יש הרגשה של חוסר פירוט שמחופה על ידי חידוד יתר, כך שהמראה הכללי מלאכותי במקצת. הצבעים והחשיפה דווקא טובים.

בדף הפייסבוק שלנו תוכלו למצוא גלריית תמונות שצילמנו עם ה-
Lenovo K900.

באופן משונה, לנובו לא כללה במכשיר הזה נגן מוזיקה משלה. במקום זאת תוכלו להשתמש בנגן Google Play Music המוצלח למדי, שמותקן בברירת מחדל וכולל גם איקולייזר.

חוויית הגלישה במכשיר מעולה. המסך הענק והחד מציג אתרי אינטרנט מכל הסוגים באופן קריא ונוח, וטעינת העמודים, כמו גם הדפדוף ביניהם, מהירה. קישורית ה-
Wi-Fi היא מסוג Dual band ואיכות הקליטה הייתה טובה מאוד; לא נתקלנו בבעיות גלישה או בניתוקים גם בתוך הממ"ד המרוחק למדי מהנתב האלחוטי בבית. נציין שגם קליטת ה-GPS טובה ויציבה.

החיבור למחשב מתבצע במספר שיטות לבחירתכם, כולל שיטת
Mass Storage הנוחה (חיבור כמו דיסק-און-קי רגיל, ללא כל מגבלות) וכן שיטת MTP הפופולארית. תשמחו לדעת שחיבור ה-Micro-USB בתחתית המכשיר תומך ב- On The Go, כלומר ניתן לחבר (באמצעות מתאם) כונן חיצוני למכשיר ולהציג עליו את התכנים המאוחסנים בכונן.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

9

Lenovo K900 מצויד בסוללת ליתיום-פולימר פנימית (לא נשלפת) בקיבולת 2500mAh. לשם השוואה, ל-Galaxy Note 2 יש סוללת 3100mAh, אבל הוא גם עבה ב-2.5 מ"מ מה-K900.

במבחן השימוש היומיומי שלנו, הסוללה הציגה ביצועים טובים בסך הכל, במיוחד ביחס למעבד החזק ולמסך הגדול. הגענו בכל יום של שימוש רגיל (חצי שעת ניווט, כשעה של השמעת מוזיקה דרך ה-
Bluetooth וכן שיחות, צילום וגלישה אקראיים) אל שעות הערב המאוחרות עם כ-30% סוללה. המשמעות היא שצריך לטעון את המכשיר מדי לילה, אבל זה ממש בסדר גמור.

עמידות (10%)

8

מצד אחד, המכשיר בנוי לתפארת עם חומרים איכותיים להפליא, גב מתכתי וזכוכית גורילה 2; הוא גם משדר תחושה סולידית ומוצקה ביד. מנגד, המסך המהבהב אקראית גרם לנו לפלאשבק מניסיון גרוע עם מכשיר סיני עלום-שם שהתנסינו בו פעם, וקראנו דיווחים נוספים ברשת על מסך מהבהב – יש לקוות שמדובר בתקלה במכשירים בודדים בלבד.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות GoMobile