סקירת wisebuy - טלפון סלולרי ThL W200
- מסך איכותי
- ביצועים מהירים
- ממשק נקי ונוח
- חיי סוללה טובים
- לחצנים לא מאוד נוחים
- מקשי המגע אינם מוארים
- מנוע רטט רועש
- מצלמה בינונית
- מקלט ה-GPS לא תמיד במיטבו
אם אתם מחפשים מכשיר אנדרואיד זול עם מסך בגודל 5 אינטש ברזולוציה טובה, ThL W200 הוא אחד הדגמים הרלוונטיים ביותר (בכמה שקלים פחות תוכלו ללכת על אחד מדגמי חברת iNew הפחות מוכרת). במחיר של פחות מ-1300 שקלים הוא מספק חבילה די משתלמת של ביצועים מהירים, מסך מוצלח וממשק נוח. אפילו הספיקר כאן די טוב, מה שקשה לומר על סיניים רבים בז'אנר.
אמנם המכשיר אינו מושך מבטים בעיצובו והמצלמה שלו לא בדיוק מהטובות בתחום, אבל אם דברים כאלה לא מעניינים אתכם, ואתם מחפשים מכשיר מהיר, לא יקר ובעיקר עם מסך גדול ואיכותי - ThL W200 יכול להיות אופציה מאוד מעניינת עבורכם.
חברת ThL נחשבת לאחת מיצרניות הסלולריים הסיניים המוכרות יחסית במערב. היא לא עוסקת בייצור מכשירי פרימיום כמו Meizu או Xiaomi, אלא מתרכזת בליין של סמארטפונים סטנדרטיים יחסית שמתבססים על ערכות השבבים של MediaTek, מתוך שאיפה להביא לצרכן מוצר ראוי ובעל מפרט טוב במחיר זול.
W200, שהגיע לאחרונה לישראל גם בייבוא רשמי של חברת IGWT, מציג מפרט ביניים שמזכיר מכשירי דגל מתחילת 2013. הוא כולל מסך IPS בגודל 5 אינטש וברזולוציית 1280x720, מעבד מרובע ליבות MTK6589T במהירות 1.2GHz (מבוסס Cotrex-A7), זיכרון RAM של 1GB, מצלמת 8 מגה פיקסל אחורית ומצלמת 5 מגה פיקסל קדמית, נפח אחסון פנימי של 8GB עם אפשרות הרחבה לעד 32GB עם כרטיס Micro-SD, תמיכה ב-Dual SIM, רדיו FM ועוד.
מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 4.2.1, ולא ידוע האם המכשיר יקבל עדכוני גרסה.
איכות השמע באפרכסת טובה, והעוצמה בסדר גמור. עם זאת, שיחות ארוכות אינן נוחות מאחר והקצה של המכשיר שמוצמד לאוזן חד למדי ועלול להכאיב.
הספיקר שבגב המכשיר חזק וצלול למדי. שמחנו לראות זאת מאחר ומכשירים קודמים של ThL שבדקנו היו בעייתיים מאוד בתחום הסאונד מהרמקול החיצוני. האזנה למוזיקה דרכו הייתה טובה וכך גם שיחות ללא ידיים. עם זאת, נראה שגם כאן ישנה התופעה של התגברות הצליל לאחר כשנייה – מה שגורם לרגע הראשון של השמע להיות קצת חלש. כתוצאה מכך, התראות קצרות כמו צלילי הודעה, פייסבוק, ווטסאפ וכדומה נשמעו מעט חלש, מעוד שצלילים מתמשכים כמו רינגטונים היו חזקים יותר.
נציין כאן שמנוע הרטט של המכשיר גרוע. הוא יותר רועש מרוטט והפידבק שהוא מספק, למשל בעת הקלדה, אינו נעים.
מבחינה חיצונית, ThL W200 הוא התגלמות הגנריות של סמארטפון כיום. אין בעיצובו חדשנות או עניין, למעט אולי פסי המתכת הכחלחלים בצדדים. גם ממדיו סטנדרטיים ביחס למכשיר עם מסך בגודל 5 אינטש (עובי של 9.3 מ"מ, משקל של 155 גרם). הוא עשוי מעטפת פלסטיק שחורה עם מכסה אחורי קמור קמעא בצבע שחור-מט. החלק הקדמי גנרי עוד יותר, עם מסגרת שחורה ולחצני מגע מתחת המסך, שמשום מה לא זכור לתאורה אחורית כלל כך שאת מיקומם יש לנחש.
מימין המכשיר נמצא לחצן ההפעלה, וממול, בצלע השמאלית, לחצני העוצמה שבעינינו שקועים ונוקשים מדי ולא נוחים ללחיצה. שקע הטעינה ממוקם דווקא בראש המכשיר, במקום בתחתיתו כמקובל, ולצדו שקע האוזניות.
המסך של ThL W200 מתגלה כמוצלח מאוד, ואחד היתרונות הבולטים של המכשיר הזה. הוא אמנם לא מסך Full HD, כפי שאפשר למצוא כיום במכשירים סיניים רבים, אך הוא מציג צפיפות יפה מאוד של 293ppi, צבעים אותנטיים, בהירות גבוהה וזוויות צפייה טובות מאוד. מלבד זליגות אור קלות בצדדים, קשה לבוא בטענות כלפי המסך הזה. גם שכבת המגע שלו רגישה כראוי והוא מגיב מצוין לכל נגיעה.
מערכת ההפעלה של המכשיר, כמו מכשירים סיניים רבים ברמתו, היא הדבר הקרוב ביותר לנקסוס, כלומר לאנדרואיד במתכונתה הנקייה. למעט אי אלו שינויים קלים, אייקונים שהוחלפו וכדומה, החוויה היא כמעט אנדרואיד בטהרתה (ועם קצת עזרה מלונצ'רים חלופיים כמו Nova, תוכלו להשיג את המראה הנקסוסי המלא ללא כל מאמץ או תשלום). וזה כמובן יתרון, משום שאין צורך להתרגל לממשקים חדשים ומשום שאנדרואיד עצמה בסך הכל נוחה ומעוצבת היטב – הרבה יותר טובה לטעמנו מהממשקים העליים המצועצעים של חלק מהסיניות (לנובו, אנחנו מסתכלים עלייך). בין החריגים נמנה את מסך השיחה, שדומה באופן מחשיד לזה של סמסונג, ואת מסך הנעילה שאמנם דומה לזה הגנרי של אנדרואיד, אך מעניק גישה מהירה לצפייה בהודעת טקסט חדשה שהתקבלה.
גם הביצועים – וכאן כבר באמת הופתענו לטובה – ממש ממש טובים. המכשיר עובד מהר, הגלילה חלקה ברוב המקומות, אין השהיות מיותרות בטעינת יישומים ואפילו המצלמה די זריזה. מבחינת יציבות, לאורך שבוע של שימוש לא חווינו קריסות, אתחולים וכדומה, למעט פעם אחת שבה גילינו שהמכשיר כיבה את עצמו משום מה באופן ספונטני. זה לא חזר על עצמו יותר (עדכון: לאחר פרסום הסקירה חווינו כיבוי נוסף של המכשיר ללא כל סיבה, לאחר סדרה של צפצופים. נראה שיציבות הפעולה של המכשיר בעייתית ויש לקוות שעדכוני גרסה יפתרו את הבעיה שתארנו).
המצלמה, ברזולוציית 8 מגה פיקסל, מצטיינת בממשק נוח מאוד ובמהירות צילום טובה מהצפוי (בעיקר ה-Shutter lag, כלומר הזמן שעובר בין הרגע שבו אתם לוחצים על לחצן הצילום לבין לכידת התמונה בפועל).
איכות התמונות, מה לעשות, עוד לא משתווה לזו של סמסונג, LG, סוני ושאר המותגים המובילים. התמונה נראית בסדר גמור בסביבת פייסבוק / אינסטגרם ודומותיהן, אבל על מסך המחשב גילינו שהצבעים מעט דהויים ושרמת הפירוט מוגבלת. במבט מקרוב בתמונות הפרטים נראים מטושטשים ומרוחים והחדות לא טובה מספיק.
צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציית 1920x1080. איכות הצילום בסך הכל טובה, למעשה מעט יותר טובה מצילום הסטילס מבחינת הפירוט והחדות, אם כי בצילום בתוך הבית התמונה מגורענת מהרצוי וחסרה מעט חדות.
בעמוד הפייסבוק שלנו תוכלו למצוא גלריית תמונות שצילמנו עם המכשיר.
חווית הגלישה במכשיר מעולה בזכות המסך הגדול והחד ומהירות התגובה הכללית. רמת הקליטה טובה מאוד גם היא ולא נתקלנו בבעיות של חוסר קליטה.
מקלט ה-GPS תעתע בנו. ברוב ימי הבדיקות, בנסיעות שלנו מהעבודה הביתה שהיו בנתיבים ישרים יחסית, לא היו כל בעיות של קליטת לוויינים או איבוד אות תוך כדי הנסיעה. עם זאת, במקרה אחד שבו נאלצנו להיעזר בשירותיו של Waze בתוך אזור הבורסה הצפוף ברמת-גן, עם הרחובות הקטנים והצרים, דווקא אז ה-GPS כשל לחלוטין: במשך כ-10 דקות המכשיר לא הצליח להבין היכן אנחנו נמצאים, הציג אותנו ברחובות סמוכים וחישב מסלול מחדש כמטורף בכל כמה שניות. לא הצלחנו לצאת עם מסקנה חד משמעית מהבדיקה הזו; נוכל רק לומר שברוב הזמן ה-GPS התנהג יפה, אבל אין זו ערובה לכך שפעילותו תהיה תקינה במאה אחוזים מהמקרים.
ThL W200 מצויד בסוללת 1800mAh הניתנת להחלפה. הסוללה מספקת זמן פעולה סטנדרטי כיום, כלומר יום שלם של שימוש סטנדרטי (חצי שעת ניווט, שעה של האזנה למוזיקה דרך ה-Bluetooth ולא מעט פייסבוק), כאשר הגענו לשעה 12 בלילה עם כ-25 אחוזי סוללה.
איכות הבנייה של המכשיר לא מרהיבה, אבל בסך הכל מניחה את הדעת. בעיקר הסתייגנו מהלחצנים, שאמנם אינם רופפים אך שקועים מדי במקומם. שאר חלקי המכשיר סולידיים וקשיחים למגע. זכוכית המסך אינה עמידה בשריטות ולכן מומלץ להשתמש במגן מסך. המכשיר שקיבלנו לבדיקה היה חבול ושרוט למדי בפאנל שסביב מסגרת המסך; יש לקוות שזה כתוצאה משימוש אגרסיבי של קודמינו, ולא בשל איכות חומרים בינונית.