Samsung Galaxy S4 Zoom

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Samsung Galaxy S4 Zoom סמסונג

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S4 Zoom סמסונג

הטוב
  • המצלמה הסלולרית הטובה ביותר כיום
  • ביצועים טובים יחסית למכשיר ביניים
  • אפשרות להרחבת האחסון הפנימי וסוללה נשלפת
  • פלאש אמיתי ותבריג לחצובה
  • שליטה ידנית במצלמה
הרע
  • כבד ולא נוח לאחיזה ונשיאה
  • מקשים לא נוחים
  • לא ניתן להעמיד את המכשיר על הדופן
  • רזולוציית מסך בינונית בלבד
בשורה התחתונה

גלקסי S4 זום הוא מכשיר מסקרן שמושך לא מעט תשומת לב. זכינו למבטים רבים כשאנשים ראו אותנו מדברים לתוך מצלמה ברחוב. עקרונית, כל אחד מחלקי המכשיר הוא מוצר לגמרי לא רע בפני עצמו: הצד הסמארטפוני בו כאמור מקביל ל-S4 Mini, מכשיר ביניים חביב לכל הדעות, והמצלמה שלו מסוגלת לעמוד בכבוד מול דרג הביניים של המצלמות הקומפקטיות המתחרות. נודה אפילו שהיו יותר מקרים ששמחנו שיש עלינו במקרה מצלמה נורמלית משציפינו.


 


ולמרות כל זאת, המכשיר הזה הוא שלם שקטן בהרבה מסך חלקיו. השילוב הפיסי בין שני המכשירים הופך אותם ליחידה אחת כבדה ומסורבלת לשימוש ולנשיאה. בעינינו, היחידים שהמכשיר עשוי להתאים להם הוא אנשים שממילא נושאים עליהם מצלמה כל היום מטעמי תחביב או עבודה.

הקדמה

סמסונג ממשיכה להמטיר מכשירים שונים ומשונים מתוצרתה, ומנצלת את הדומיננטיות העצומה שלה במכשירי האנדרואיד כדי לחזק את שליטתה בסגמנטים שונים בשוק. הפעם בתפריט – גלקסי S4 זום: מצד אחד מצלמה קומפקטית מצוידת, ומצד שני סמארטפון שנראה ומתנהג בדיוק כמו מכשירי גלקסי לדורותיהם. באתר של סמסונג המכשיר מופיע תחת סדרת מצלמות הגלקסי, סדרה הכוללת שני דגמים נוספים – שניהם עדיפים בתחום הצילום אך חסרי יכולות סלולאריות.

אפשר להתייחס למכשיר גם כחלק מסדרת הטלפונים של סמסונג, אז מדובר בגלקסי
S4 מיני מבחינת המפרט (ולא Galaxy S4) שהתנפח למימדים של מצלמה.

מפרט המכשיר כולל מסך בגודל 4.3 אינטש ברזולוציה של
540x960 עם הגנת גורילה גלאס 3, מעבד כפול ליבה במהירות 1.5Ghz, מאיץ גרפי Mail 400, זיכרון RAM בנפח 1.5GB, 5GB שטח אחסון פנימי (עם אפשרות להרחבה עד 64GB בכרטיס Micro-SD) מצלמת 16 מגה פיקסל עם חיישן בגודל 1/2.3 אינטש וזום אופטי x10, Bluetooth דור רביעי ועוד.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול ושמע (15%)

9.5

איכות השיחה במכשיר הזה מוצלחת למדי. העוצמה מספקת ואיכות השמע טובה בהחלט לשני הצדדים בשיחה. הצלחנו לנהל שיחות דרך המכשיר באזורים הומי אדם ללא שום קושי. גם במצב רמקול הצלחנו לבצע שיחות בצורה נוחה באמצעות הספיקר המובנה. יתרון קטן שנובע מצורת המכשיר הוא שיציאת הספיקר לא נחסמת כשהמכשיר מונח על גבו, כיוון שהוא צמוד מאוד לעדשה הבולטת מהמכשיר. רגישות המיקרופון טובה מאוד ואפשר לבצע שיחה בספיקר בסביבה שקטה גם ממרחק של 2-3 מטרים מהטלפון – בלי לצעוק או להרים את הקול. גם בסביבה רועשת יותר (כמו רכב נוסע) אפשר לנהל שיחות בצורה נוחה למדי.

סמסונג צירפה למכשיר אוזניות
In-ear סיליקוניות באיכות טובה בהחלט. הן אוטמות מצוין את האוזניים מרעשי הסביבה ומאפשרות לנהל שיחה דרכן בקלות ובנוחות תודות למיקרופון מוצלח. גם האזנה למוזיקה דרכן הייתה נוחה ובעיקר מהנה. הן מתמודדות היטב עם סגנונות שונים ואף מצליחות להעביר באסים בצורה טובה.

נוחות השימוש (30%)

7.5

אי אפשר שלא להתייחס תחילה למימדיו וצורתו של המכשיר. המבנה שלו זהה לזה של מצלמות סופר-זום בנות ימינו, כאשר העדשה בולטת מהגוף ויש גריפ שבולט כמעט כמו העדשה לצידה. מידותיו הן125.5x63.5x15.4  מ"מ, וכבר מהן אפשר להבין שעובי המכשיר כמעט כפול מזה של הסמארטפון הממוצע. משקלו עומד על 208 גרם בלתי מבוטלים. כצפוי, נשיאת המכשיר הזה אמנם קלה יותר מנשיאת סמארטפון ומצלמת כיס בנפרד, אך פחות נוחה מנשיאת סמארטפון בלבד.

פיסית, ההתייחסות הנכונה בעינינו לגלקסי
S4 זום היא כאל מצלמה שהיא גם סמארטפון, ולא להיפך. המבנה שלו הופך את ההכנסה וההוצאה שלו מכיסי המכנסיים למסורבלות, וגם האחיזה בו בזמן ביצוע שיחה או כאשר עושים כל פעולה אחרת על גבי המסך פחות נוחה מכל סמארטפון אחר. לא נוח להשעין אותו על יד אחת ולהשתמש באחרת – חייבים לאחוז אותו, או סביב העדשה או מצדדיו. ייתכן שאם המצב היה הפוך, והגריפ היה בחלק העליון והעדשה בחלק התחתון, המצב היה טוב יותר, אך לא בטוח. על אי-הנוחות אפשר היה להתגבר אם בסמסונג היו חושבים על הדברים הקטנים עד הסוף. למשל, דפנות המכשיר קמורות ולא ניתן להשעינו עליהן. בכל טלפון אחר זה לא היה משנה – אך עבור מכשיר עם עדשת זום x10, האפשרות לייצב אותו הופכת לקריטית, במיוחד לצילומי לילה. עניין נוסף, העדשה בולטת בכ-3 מ"מ יותר מהגריפ. וכך, כשהמכשיר על הגב (או חזית המצלמה, תלוי איך מסתכלים) הוא מתנדנד וקשה מאוד להשתמש בו כשהוא מונח על השולחן.

מבנה המכשיר זהה לזה של מצלמות סופר-זום, כאשר העדשה והגריפ בולטים מהגוף ומשקלו 208 גרם. ההכנסה וההוצאה מכיסי המכנסיים מסורבלות, וגם האחיזה בו בעת שיחה או גלישה לא נוחה במיוחד

סמסונג מבצעת גם טריק שיווקי שחשוב לזהות עם השם של המכשיר.
Galaxy S4 Zoom לא חולק כמעט אף מכלול עם מכשיר הדגל Galaxy S4. המסך קטן יותר, המעבד חלש יותר ואפילו התוכנה מבית סמסונג לא כוללת את אותן תכונות בדיוק. נכון יותר לומר שזה Galaxy S4 Mini עם מצלמה.

למכשיר הזה מסך של 4.3 אינטש מסוג
Super AMOLED ברזולוציית qHD 540x960 פיקסלים. ישנם לא מעט מכשירים עם מסכים עדיפים, חלקם של סמסונג. לא הצלחנו להבין את ההחלטה של סמסונג לשבץ מסך בעל נתון כה פושר במיוחד במכשיר שכל מהותו צילום ואיכות תמונה. איכות התצוגה דומה למסכי סמסונג אחרים: הצבעים בוהקים ורוויים והמסך נוטה קלות לגוונים ירוקים. הבהירות הגבוהה מאפשרת שימוש נוח יחסית גם תחת תאורה ישירה, אך הרזולוציה הנמוכה יחסית קצת הפריעה לנו בעין.

המסך בגודל 4.3 אינטש וברזולוציית
qHD. הצבעים בוהקים ורוויים והמסך נוטה קלות לגוונים ירוקים. הבהירות גבוהה, אך הרזולוציה הנמוכה יחסית קצת הפריעה לנו


אחת מנקודות התורפה הגדולות של המכשיר הם הכפתורים הפיזיים שלו. כפתור הבית במרכז המסך קטן ושטוח אך הלחיצה עליו סבירה. שני כפתורי המגע שלצדו מעצבנים יותר, הם קטנים ושטח הלחיצה לא גדול, מה שגורם לכך שקל לפספס את הכפתור ולפעמים נדרשות מספר לחיצות. הכפתורים הגרועים ביותר הם כפתור כיבוי המסך והווליום. הם ממוקמים בפאה הימנית של הטלפון והם דקיקים ושטוחים בצורה יוצאת דופן. קשה מאוד להרגיש מתי הכפתורים נלחצים ולולא חיווי על המסך לא היינו יכולים לדעת מתי אנחנו לוחצים ומתי לא. לא מעט פעמים נדרשו לנו מספר לחיצות כדי לקבל את הפעולה הרצויה. הכפתור הפיזי היחידי שעושה עבודה סבירה הוא הדק הצילום. מדובר בכפתור ייעודי שנמצא על הפאה הימנית למטה; לחיצה עליו פותחת את המצלמה – ואז הוא משמש כהדק צילום לכל דבר ועניין. הוא גדול ונוח ללחיצה, אם כי מצב החצי-לחיצה שלו לפוקוס רך מדי ולא נוח מספיק.

אחת מנקודות התורפה של המכשיר הם הכפתורים הפיזיים שלו; מרביתם שטוחים או קטנים מדי ולא מגיבים כראוי. לחצן הצילום סביר יחסית, אך מצב החצי-לחיצה שלו לפוקוס רך מדי ולא נוח מספיק


גימיק נוסף במכשיר הזה הוא שימוש בטבעת סביב העדשה לשליטה בזום האופטי. מצד אחד זה חוסך בכפתורים על גוף המכשיר, אך מצד שני זה מאוד לא נוח. השליטה בהגדלה לא אחידה עם הסיבוב, בהתחלה ההגדלה אטית ואז הופכת למהירה יותר. דבר נוסף וקריטי יותר הוא שהטבעת דורשת סיבוב רב מה שמסרבל את התהליך ומאט את יכולת הצילום, כך שמיידית העדפנו להשתמש במסך בכדי לעשות שימוש בזום.
כמעט במקרה גילינו שטבעת הזום משמשת גם לפוקוס, אם מסובבים אותה בזמן שמחזיקים את הדק הצילום חצי לחוץ. לשימוש הזה העדשה מצטיינת והשליטה במיקוד טובה ואחידה. חשוב רק לזכור לא לעזוב את הדק הצילום כי אז המיקוד מתאפס.

מחוץ למצב המצלמה, הטבעת הזו משמשת כקיצור דרך לתפריט המצלמה: סיבוב שלה פותח תפריט ייעודי הכולל את מצבי המצלמה ואפשר לבחור באמצעותה באיזה מצב בדיוק להתחיל את הצילום. זה רעיון נחמד, אם זה לא היה מציק כשסתם נוגעים בעדשה הזו בטעות. בגלישה בגוגל כרום או בגלריה הטבעת משמשת לשליטה בזום של המסך. החלק הזה די מיותר לטעמנו כי גם כאן לפעמים נוגעים בעדשה בטעות (כי היא ממוקמת בדיוק היכן שנוח להחזיק את המכשיר) ואז התמונות או הדפדפן מתחילים לקפוץ בלי סיבה טובה.

הטבעת סביב העדשה משמשת לביצוע זום, מיקוד ואף הגדלה באפליקציות כגול הגלריה או הדפדפן. השימוש בה לזום האופטי לא נוח, ומיקומה גורם לכך שנגיעות אקראיות בה גורמות לקפיצות מיותרות


בתחתית המכשיר, לצד שקע הטעינה, ישנו מכסה שסוגר את פתח הסוללה וכרטיס ה-
SIM. הסוללה כאן חבויה מאחורי מנגנון נעילה פשוט שבדחיפה הצדה מקפיץ אותה החוצה. סמסונג מתעקשת לאפשר החלפת סוללות במכשירים שלה והיא כמעט האחרונה שעוד עושה זאת. לטעמנו זו לא יכולת קריטית במיוחד, אך תמיד עדיף שאפשר יהיה להחליף סוללה.

בדופן המכשיר השמאלית ישנו פתח קטן להכנסת כרטיס
Micro-SD, ולא רחוק ממנו הברגה לחצובה – תחת מכסה קטן ונשלף, כזה שיאבד די מהר למי שיפרק אותו יותר מדי.

המכשיר מגיע בגרסת אנדרואיד 4.2.2, שהיא לא הכי עדכנית – אך קרובה לכך מאוד. ההבדלים בין הגרסאות לא גדולים וסביר להניח שהגלקסי S4 זום יקבל עדכון לגרסה הבאה לפחות. הממשק מעל אנדרואיד הוא כמובן TouchWiz, כמו ביתר מכשירי החברה. בניגוד למכשירי העבר הרחוק, הממשק רץ בטלפון הזה בצורה חלקה כמעט לגמרי. את הפיצ'רים שסמסונג שיבצה ב-S4 המקורי תמצאו כאן בצורה חלקית. Smart-stay, Watch on ודומיהם נמצאים כאן ועושים עבודתם כראוי. הפיצ'רים המדליקים יותר כמו זיהוי תנועות ידיים והגלילה עם העיניים נשארו בחוץ.

המעבד במכשיר (כפול ליבה במהירות 1.5GHz שהוא חלק ערכת השבבים Pega-Dual +XMM6262) איננו מהשורה הראשונה כיום, אך הוא עושה עבודה טובה למדי במטלות היום-יום של המכשיר. גלישה באמצעות הטלפון, כמו גם ניגון סרטי וידיאו ברזולוציה גבוהה, עברו בצורה חלקה לחלוטין. משחקים פשוטים רצים היטב גם כן, אך משחקים כבדים יותר נטענים קצת לאט ומחממים את המכשיר, אם כי נראה שהמעבד מצליח לעמוד בהרצתם בצורה לא רעה. המעבד הגרפי מסוג Mali-400 נחשב ללא רע, אך מיושן למדי.

באריזה המכשיר נמצאים כבל
Micro-USB ומטען שמתחבר לכבל הזה, אוזניות, אטמי סיליקון רזרביים וספרות הפעלה. חשוב לציין שחיבור ה-USB במכשיר תומך ב-MHL ובעזרת מתאם מתאים (שאינו מצורף) ניתן לחבר את המכשיר לטלוויזיה ולהציג בקלות את התוכן שעל המכשיר, באיכות HD.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

יישומי מולטימדיה (25%)

9

כיוון שהעיקר ב- Galaxy S4 Zoom הוא המצלמה, הוא זכה מסמסונג לאפליקציה ייעודית. כאן מתגלה אחד היתרונות הגדולים ביותר של המכשיר. האפליקציה נוחה וידידותית לצלם ההדיוט ולחובבן הרציני באותה רמה. לצד מצבי הצילום האוטומטיים הפשוטים ומצבי הסצנות הרבים שנמצאים כאן, סמסונג הוסיפה למצלמה את היכולות הידניות שלא מצויות לרוב במצלמות בקטגוריה הזו. ישנה אפשרות שליטה בזמני חשיפה בין 16-1/2000 שניות, שני מפתחי צמצם שונים המשתנים בהתאם לזום וטווח ISO סביר שנע בין 100-3200. הטווחים כולם די מנוונים, אך הדבר עדיין מאפשר אפשרויות צילום מגוונות בהרבה ממה שיש במצלמות סלולריות או קומפקטיות רבות אחרות.

כאמור, בהיעדר כפתורים ייעודיים, השליטה בכל האפשרויות האלה נעשית דרך המסך. התפריטים נוחים לשימוש ואינטואיטיביים מאוד. משהו שקצת הרגיז באפליקציית הצילום הוא שאחרי שמצלמים, התמונה קופאת לרגע קצר מאוד. האינסטינקט אומר שזו התמונה שהרגע צולמה – אבל זו לא. זו סתם השהייה בצילום. את התמונה שאכן צולמה צריך לפתוח במיוחד כדי לראות.

החלק החשוב יותר בעניין המצלמה הוא איכות הצילום, וכאן חשוב לשמור על פרספקטיבה נכונה. המכשיר מצויד בחיישן בגודל 1/2.3 אינטש מסוג
CMOS שמסייע למצלמה להפיק תמונות טובות מאוד, כנראה טובות יותר מכל מכשיר סלולרי אחר. בתאורה טובה התמונות מצוינות: הצבעים מדויקים וחיים, והן חדות מאוד. לצערנו הן גם לא חפות מרעשים בעומק התמונה, גם בתאורה מוצלחת. בתאורה בינונית כמויות הרעש עולות בצורה מהירה מאוד, התמונות הופכות להרבה פחות מוצלחות והמרחק ממצלמות סלולריות אחרות מצטמצם. גם שימוש בעדשת הזום מוסיף מעט רעשים, ותמונות שצולמו בזום מקסימלי פחות מוצלחות מתמונות ללא הגדלה.

למצלמה הזו שני פיצ'רים נוספים שאין באף מתחרה סלולרית. הראשון הוא פלאש
Xenon מוצלח שמאיר היטב חללים בינוניים, וחכם מספיק בשביל להתמודד היטב גם עם פורטרטים. הפיצ'ר הנוסף הוא הברגה ייעודית לחצובה – מה שלא מזיק אף פעם.

אם נסכם את איכות התמונות שמפיק המכשיר, יחסית למצלמות קומפקטיות אחרות אין כאן בשורה של ממש. יש מצלמות קומפקטיות עדיפות על זו גם באיכות התמונה וגם בפיצ'רים שלהן. למשל, נתקלנו בלא מעט מצלמות שמבצעות צילומי מקרו טוב מזו. המרחק המינימאלי כאן עומד על 6-7 ס"מ מהאובייקט וגם אז קשה למצלמה מאוד להתמקד בו אוטומטית והיא זקוקה למיקוד ידני.

איכות התמונות טובה מכל מכשיר סלולרי אחר. בתאורה טובה הצבעים מדויקים וחיים, והן חדות מאוד, אך הן לא חפות מרעשים בעומק התמונה, גם בתאורה מוצלחת. בתאורה בינונית כמויות הרעש עולות בצורה מהירה

למצלמה יכולת צילום פנורמית באמצעות הזזת המכשיר מצד לצד. על המסך מופיע סרט ובו התמונה הראשונה, וצמד מסגרות ריקות שיש להתאים ביניהן – כשזה קורה נשמע צליל צילום והמסגרת זזה עוד הצדה. המנגנון עושה עבודה מעולה והתמונה יוצאת רציפה בצורה קלה ומהירה. איכות התמונה עצמה פחות מוצלחת ורמת הפירוט נמוכה יחסית.

צילום רציף נמצא גם כן במצלמה הזו, אפשר לצלם 20 תמונות בקצב של 4 בשנייה. שוב – עדיף על המתחרים הסלולריים אך נופל ממצלמות אחרות. עניין נוסף שלא נפתר פה הוא המהירות בה המצלמה נפתחת – מרגע הלחיצה על האייקון עוברת שנייה ארוכה מאוד. גם שימוש בכפתורי הקיצור דורש פרק זמן דומה. חבל שסמסונג לא עשתה משהו כדי לקצר את הזמן הזה.

צילום הוידיאו שמפיקה המצלמה מעולה. הצילום מתבצע באיכות של 1080p והוא נהדר. אפילו צילום בתאורה בינונית מאוד התגלה כאיכותי ביותר, התמונה נותרה חדה, כמות הרעש קטנה למדי וגם הפוקוס עושה עבודה מהירה ויעילה מאוד. קצב הצילום הוא 30 פריימים בשנייה, אך איכשהו הוא מרגיש טוב יותר מסרטים שצילמנו במצלמות אחרות בעלות נתון דומה. הסאונד שליווה את הסרטונים היה מוצלח למדי גם הוא.

לסמסונג שיתוף פעולה עם DropBox שאמור להעניק נפח נוסף לתיבה הקיימת, וסנכרון יעיל במיוחד בין המכשיר לתיבה. הסנכרון בין המכשיר לא נגמר בהעלאת תמונות וסרטונים באופן ישיר. ישנה אפליקציית וידיאו חביבה שאוספת את כל הסרטונים הקיימים במכשיר ובתיבת הדרופבוקס למקום אחד בממשק שמזכיר את האפליקציה של YouTube. גם סרטונים ישנים יותר וממכשירים אחרים נאספים לרשימה באפליקציה הזו. למרבה הנוחות; האפליקציה יודעת לראות גם את כל המקומות הציבוריים ברשת אליה היא מחוברת ואפשר לגשת דרכה לכל קבצי הוידיאו הציבוריים ברשת.

אפליקציות נוספות מבית סמסונג הן Story album שמאפשרת הוספת תמונות לכדי אלבום חביב, S-Memo שמאפשרת כתיבת פתקים ואחסונם ועוד. לא מצאנו נגן מוזיקה מבית סמסונג, אך המכשיר מגיע עם גוגל מיוזיק שיודע להתמודד עם רוב סוגי הקבצים.

מקלט ה-GPS של המכשיר מצוין. הנעילה זריזה מאוד וכל עוד המכשיר בחוץ – אין ניתוקים כלל. יתר על כן, לפעמים הצלחנו לקבל נעילה גם בתוך מבנים. למכשיר יש גם שבב NFC, אך צורתו המגושמת של המכשיר הקשתה עלינו להבין איפה בדיוק הוא ממוקם. עם זאת, העברת תכנים ואנשי קשר בין מכשירים עובדת בסדר גמור באמצעות השבב.

נגן מוזיקה
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

גלישה וסנכרון (10%)

9

Samsung Galaxy S4 Zoom תומך בהורדת נתונים עד מהירות של 21 Mbps ברשת HSDPA ובהעלאת נתונים בקצב של 5.76 Mbps. קצב ההורדה אמנם מכובד, אך יש מכשירים מהירים ממנו בהקשר זה. סביר להניח שבימינו לא יורגש הבדל של ממש – אך בראייה קדימה, זה עלול להגביל מעט. קישורית ה-Wi-Fi במכשיר מבוססת על תקני a/b/g/n, ללא ac. גם במקרה הזה, בטווח הארוך זה עלול להוות חיסרון מסוים כיוון שרשתות ac צוברות תאוצה לאחרונה. נוסף לכך יש Bluetooth מדור רביעי, העדכני ביותר כרגע, ואפילו עינית אינפרא-אדום שנותנת למכשיר את היכולת להפוך לשלט של כל מכשיר – בהחלט פיצ'ר ייחודי שלא מצוי בכל מכשיר.

סנכרון המכשיר מתבצע במהירות ובקלות לכל בעל חשבון גוגל. אנשי הקשר המייל והיומן מתעדכנים מיידית. הגלישה במכשיר טובה מאוד – המעבד מתמודד היטב עם גלישה מרובת לשוניות והדפדפן כרום כבר מספיק משופשף כדי לפתוח מהר ומדויק דפים כבדים בעברית (כמו
ynet). טבעת הזום של המצלמה שמשפיעה גם על הכרום קצת הציקה לנו, אך זה באמת החיסרון היחיד שמצאנו בנושא זה.

משך פעולת סוללה (10%)

9

טעינת המכשיר הייתה איטית מדי לטעמנו וארכה 4-5 שעות. המזל הוא שגם קצב הפריקה לא היה מהיר מדי. סוללת ה-2330 mAh הנשלפת עשתה עבודה טובה וגם בימים ארוכים מאוד, נטולי Wi-Fi לחלוטין ובהם צילמנו לא מעט תמונות עם ובלי פלאש, היא סיפקה לנו 10-11 שעות עבודה, זאת בלי להפעיל מצב חיסכון במכשיר או כיבוי ידני של רכיב כזה או אחר. זה זמן סוללה מכובד בסך הכל, אם כי יש כיום לא מעט מכשירים שמחזיקים זמן רב יותר.

עמידות (10%)

9.5

סמסונג השתדלה להפוך את המכשיר הזה לעמיד ככל האפשר. המסך עשוי זכוכית גרילה מהדור השלישי, והעדשה מכוסה פלסטיק קשיח שאמנם אוסף טביעות אצבעות במהלך השימוש – אך שומר על העדשה לאורך זמן. יתר המכשיר עשוי פלסטיק קשיח, כמיטב המסורת של מכשירי סמסונג. לא הורגשו נקודות רופפות או בעיות הרכבה אחרות.