Samsung Galaxy Win / Grand Quattro I8552

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Samsung Galaxy Win / Grand Quattro I8552 סמסונג

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy Win / Grand Quattro I8552 סמסונג

הטוב
  • ספיקר חזק
  • מסך גדול ובעל צבעים טובים
  • ביצועים סבירים ומעלה
  • נוח לשימוש, אחיזה ונשיאה
  • סוללה נשלפת, תמיכה בכרטיס זיכרון
  • Dual-SIM (בגרסת i8552)
הרע
  • רזולוציית מסך פושרת
  • מצלמה בינונית ומטה
  • איכות שמע בינונית באוזניות
בשורה התחתונה

כשתניחו את ה- Galaxy Win על השולחן, סביר להניח שרבים יטעו לחשוב שמדובר ב-Galaxy S3. הדמיון החיצוני ביניהם רב, ולמעשה גם מבחינת התוכנה בפנים כמעט ואין הבדל. כמובן עם זאת שמדובר במכשיר זול ונחות יותר – הן באיכות המסך, הן בביצועים ובעיקר במצלמה – אבל חייבים להודות על האמת: בשימוש יומיומי רגיל, המכשיר הזה עושה עבודה יפה מאוד. מי שמחפש מכשיר נוח, בנוי היטב ועם מסך גדול יחסית, אך אינו זקוק למכשיר דגל עוצמתי (ומאידך מעדיף מכשיר של מותג מוכר על פני החלופות הסיניות הרבות), ימצא ב-Galaxy Win אופציה טובה בהחלט.

הקדמה

לפי המחקר האחרון של חברת IDC, 80 אחוזים מהישראלים מחזיקים בסמארטפון. אז אנחנו אומה חובבת סמארטפונים – אבל האם כולנו חייבים מכשירי דגל יקרים ועוצמתיים? וודאי שלא. סמסונג מבינה זאת היטב, והפורטפוליו שלה כולל שורה ארוכה של דגמי ביניים; אחד מהם הוא Galaxy Win שהושק באמצע 2012.

גלקסי
Win, שנמכר גם בגרסה התומכת השני כרטיסי SIM ושמכונה Galaxy Grand Quattro, הוא סמארטפון שנתונים הטכניים נחותים מזה של ה- Galaxy S2, בעוד שמבחינה חיצונית הוא קרוב מאוד ל- Galaxy S3. הוא כולל מסך 4.7 אינטש מסוג LCD ברזולוציית 480x800, מעבד כפול ליבה Cortex-A5 במהירות 1.2 GHz מסוג Snapdragon 200 (עם ערכת השבבים Qualcomm MSM8625Q), מאיץ גרפי Adreno 203, זיכרון RAM בנפח 1GB וזיכרון אחסון פנימי בנפח 8GB עם אפשרות להרחבה באמצעות כרטיס Micro-SD, מצלמת 5 מגה פיקסל, רדיו FM, מקלט GPS ועוד.

מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסה 4.1.2.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע (15%)

8.5

השיחות שביצענו במהלל ימי הבדיקות עברו על מי מנוחות. הצליל באפרכסת חזק וברור, והספיקר הפתיע אותנו לטובה עם עוצמה גבוהה מהרגיל. ההצמדה לאוזן לא הכי נוחה, מאחר ופס המתכת שמקיף את המכשיר מסביב בולט מעט מקדמתו ומציק קצת באוזן בשיחות ממושכות.

איכות השמע באוזניות לא מרשימה. הצליל סביר ויש באסים לא רעים, אבל אינו צלול וקרסיפי כמו שאנו אוהבים, וגם משחק באיקוולייזר ושימוש באוזניות חלופיות לא סייע במיוחד.

גרסת
i8552 של המכשיר (שאותה בדקנו) כוללת תמיכה בשני כרטיסי SIM. ליד אייקון הקליטה בוילון ההתראות העליון מופיע המספר 1 או 2, וכך גם באפליקציית ההודעות והחייגן – כדי שתדעו בכל עת דרך איזה כרטיס אתם גולשים או מבצעים שיחות. שני הכרטיסים יכולים לפעול במקביל במצב המתנה (כלומר ניתן לקבל שיחות משניהם), אך בכל רגע נתון ניתן לקבל או להוציא שיחה רק מאחד מהם. באופן משונה, המכשיר תומך בכרטיס Micro SIM אחד ובכרטיס Mini SIM אחד.

נוחות השימוש (35%)

8.5

Galaxy Win דומה במידה רבה מאוד למכשיר הדגל של סמסונג לשנת 2012, ה- Galaxy S III. הדגם שבדקנו הגיע בגימור לבן פשוט, וכלל את כל האלמנטים העיצוביים המוכרים מאחיו הבכור: פינות מעוגלות, מסגרת מתכתית מבריקה, גב פלסטיק פשוט וחלק ומקש בית פיזי מקדימה, שמצדדי לחצני מגע נסתרים. עם זאת, ה-Win כבד יותר – משקלו 143.9 גרם, ועוביו 9.7 מ"מ. מצאנו שממדיו מאוזנים מאוד, והוא נוח לאחיזה, לגלישה ולנשיאה.

גלקסי Win מגיע בגימור לבן פשוט, וכולל את כל האלמנטים העיצוביים המוכרים מאחיו הבכור: פינות מעוגלות, מסגרת מתכתית מבריקה, גב פלסטיק פשוט וחלק ומקש בית פיזי מקדימה

ארגונומיית המכשיר זהה גם היא לדגמים הקודמים (והבאים) של סמסונג בסדרת גלקסי. מימין נמצא לחצן ההפעלה וכיבוי, משמאל – לחצני העוצמה, בתחתית ממקום שקע Micro-USB לטעינה ובראש המכשיר נמצא שקע 3.5 מ"מ לאוזניות. אין הפתעות גם מבחינת נוחות השימוש ואיכות הבנייה של הלחצנים השונים, שכולם מגיבים היטב ונגישים. נקודה אחת שהפריעה לנו הייתה שמקשי המגע שלצדי מקש הבית אינם כוללים פידבק ברטט (Haptic feedback), ולהבדיל ממכשירים אחרים בסדרה – לא ניתן להפעיל תכונה זו גם באמצעות התפריטים.



ארגונומיית המכשיר זהה לדגמים הקודמים של סמסונג. מימין נמצא לחצן ההפעלה וכיבוי, משמאל – לחצני העוצמה, בתחתית ממקום שקע Micro-USB ובראש המכשיר נמצא שקע לאוזניות

המסך, למרות מה שעלולים לחשוב, ממש בסדר. הנתונים שלו אמנם כלל לא מרשימים – רזולוציה של 480x800 שמתפרסת על 4.7 אינטש, כלומר צפיפות פיקסלים של 199ppi בלבד – אבל מי שאינם פיינשמעקרים לא יוטרדו מכך. למעשה, גם אנחנו שרגילים למסכים חדים בהרבה, בסך הכל נהנינו להשתמש במכשיר הזה במהלך שבוע הבדיקות, והחדות הבינונית שלו לא הטרידה אותנו. לשבחו של המסך נאמר שהצבעים מדויקים ויפים, שבהירותו גבוהה מאוד (מה שבהחלט מסייע בניווט בעזרתו בצהרי היום) ושזוויות הצפייה שלו מפתיעות לטובה. נכון, הוא אינו מצטיין בהצגת טקסטים קטנים, אבל ממרחק הצפייה הסטנדרטי של מסכים בגודל 4.7 אינטש, למשתמש הסביר זה לא יפריע במיוחד. מבחינת מסך מגע הוא מתפקד מצוין ומגיב ללא שהיות לכל נגיעה.

ואיך הביצועים? בסדר גמור, תודה ששאלתם. כלומר, מדובר בערכת-שבבים מיושנת יחסית ובמעבד בעל שתי ליבות בלבד, ובמהירות שעון פושרת יחסית לסטנדרטים היום, אבל בשימוש היומיומי קשה לומר שזה מפריע. המכשיר מתפקד היטב עם מערכת ההפעלה Android 4.1.2 ועם הממשק TouchWiz של סמסונג, וברוב הזמן הכל עובד חלק ודי מהר. הלאגים הקבועים של סמסונג נמצאים גם פה, והם מורגשים בהחלט – בעיקר בפתיחת אפליקציות החייגן, אנשי הקשר וההודעות, אבל את זה פגשנו גם במכשירים חזקים יותר. מה שכן, הדפדפן נוטה לשהק ואף נתקע לנו פעם או פעמיים. מובן שגם משחקים כבדים לא יתאימו כלל למכשיר זה, אך משחקים בסיסיים כמו קנדי-קראש או טמפל-ראן אין כל בעיה להפעיל. האנימציות השונות במכשיר עובדות באופן חלק רוב הזמן.

חדות המסך אמנם בינונית, אך לשבחו ייאמר שהצבעים מדויקים ויפים, בהירותו גבוהה מאוד (מה שמסייע בניווט בצהרי היום) ושזוויות הצפייה שלו מפתיעות לטובה

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

מולטימדיה וגלישה (30%)

7.5

סמסונג Galaxy Win מצויד במצלמה פושרת, ברזולוציית 5 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ופלאש LED. האכזבה העיקרית היא מצילום הוידיאו, שמתאפשר ברזולוציה מגוחכת של 720x480 בלבד.

תוכנת המצלמה זהה לזו שאתם בוודאי מכירים כבר ממכשירי סמסונג אחרים. המצלמה התגלתה כאטית יחסית, ולוקח לה זמן הן להתמקד והן לבצע את הצילום עצמו. מבחינת איכות התמונה, היא לא נוראית אבל גם לא משהו שאפשר להתפאר בו. הצבעים בדרך כלל אמינים והחדות לא רעה, אך בעומק התמונה חסר פירוט והטווח הדינמי מצומצם (בתמונה עם ניגודיות גבוהה, כלומר אור שמש חזק ואזורים מוצלים, אזורי הצל בתמונה יוצאים לעיתים קרובות שחורים לגמרי). בתאורה שאינה אידיאלית קיבלנו לעיתים קרובות תמונות מטושטשות. צילום הוידיאו אמנם כלל לא רע, אבל בגלל הרזולוציה הנמוכה שלו הוא יתאים מקסימום לסרטוני Vine או Instagram – ולא לצפייה במסך גדול יותר.

המצלמה אטית למדי ומפיקה תמונות סבירות אך לא למעלה מכך. צילום הוידיאו אמנם לא רע, אבל בגלל הרזולוציה הנמוכה שלו לא מאפשרת לצפות בתוצרים על מסך גדול

נגן המוזיקה הרגיל של סמסונג נמצא גם כאן, והוא כרגיל כולל איקוולייזר (שלא מצליח לחפות על העובדה שאיכות הצליל בינונית, כאמור לעיל) ופקדי שליטה בוילון ההתראות.

הגלישה במכשיר בסך הכל די טובה. המסך הגדול יחסית מאפשר לצפות בנוחות בתכנים השונים, אבל הרזולוציה הנמוכה שלו פוגמת בחוויית הקריאה כשמדובר בטקסטים קטנים. לכן שמחנו למצוא את תכונת Rader בדפדפן המובנה, שהופכת עמודים רגילים ועמוסי גרפיקה לעמודי טקסט קריא וברור ללא כל הרעש מסביב ומקלה מאוד על קריאת מאמרים ארוכים.

תוכנת המייל זהה לזו של דגמי 2012 של סמסונג, עם הרקע הכהה והמרגיז בעמוד הראשי שלה – שבשמש קשה מאוד לקרוא את כותרות המיילים בגללו. מעבר לכך תוכנת המייל סטנדרטית לגמרי, והחיבור לשרת ה-Exchange שלנו עבר בקלות וללא תקלות.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה (10%)

9

Samsung Galaxy Win מצויד בסוללת ליתיום-יון בקיבולת של 2000mAh. חיי הסוללה המוצהרים הם 11 שעות שיחה או 201 שעות המתנה.

במהלך שבוע הבדיקות שלנו, המכשיר הציג חיי סוללה ראויים מאוד. בשימוש מינורי שכלל סנכרון בדחיפה של 2 תיבות מייל, שיחות וגלישה מזדמנת, הצלחנו להגיע לשעות הלילה המאוחרות עם למעלה מ-50%, וצלחנו את מחצית היום השני לפני שנזקקנו לטעינה חוזרת. בימים של שימוש כבד שכלל גם ניווט של כשעה, הסוללה דרשה טעינה בסביבות השעה 19:30 בערב. נציין שבכל ימי הבדיקות בהירות המסך היתה מוגדרת למקסימום, כך שאם אתם מהחסכנים, תוכלו להשיג זמן סוללה ארוך יותר מאיתנו.

עמידות (10%)

9

כצפוי ממכשיר של סמסונג, קשה להתלונן על איכות הבנייה וההרכבה. המכשיר סולידי, מוצק ומעניק תחושב מצוינת ביד, ללא חלקים רופפים כלשהם. עם זאת, המסך אינו מוגן בזכוכית גורילה (ואולי לכן הטבעת הכסופה בהיקף המכשיר בולטת מעט קדימה – כדי להגן על המסך משריטות כשהמכשיר מונח על פניו).

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות GoMobile