סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Huawei Ascend Y300 וואווי
- ממשק נאה ונוח
- איכות שמע טובה
- איכות בנייה גבוהה
- תקלה של ניתוק אקראי מהרשת
- תפקוד אטי
- מצלמה בינונית לכל היותר
- בהירות מסך בינונית
קשה להמליץ על ה- Y300. הוא אמנם זול למדי ומגיע עם גרסה די עדכנית של אנדרואיד, אבל חווית השימוש בו לא מספיק טובה מאחר והוא אטי מדי. הוא יתאים אולי למי שהדרישות שלו צנועות במיוחד ומעוניין בסמארטפון פשוט, ובעיקר למי שיש הרבה סבלנות.
וואווי (או חוואווי, תלוי במבטא הסיני שלכם) היא קונצרן ענק ומוכר היטב בשווקי המזרח, אך בארץ היא עושה כאן את צעדיה הראשונים בשוק הסלולר. לצד מכשירי דגל יוקרתיים כמו ה- Ascend P6, כולל הפורטפוליו של החברה גם סמארטפונים פשוטים וזולים – Ascend Y300, שהושק במרץ 2013 והגיע לישראל זה עתה על היבואן הרשמי, הוא אחד מהם.
Huawei Y300 כולל מסך בגודל 4 אינטש ברזולוציית 480x800, מעבד Snapdragon כפול ליבה מסוג Cortex A5, זיכרון RAM בנפח 512MB, מאיץ גרפי Adreno 203, זיכרון אחסון פנימי בנפח 4GB עם אפשרות להרחבה באמצעות כרטיס Micro-SD, מצלמת 5 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי ופלאש, רדיו FM, קישוריות Wi-Fi ו- Bluetooth 2.1 ועוד.
מערכת ההפעלה היא Android 4.1, עם הממשק העלי של וואווי.
Y300 מתפקד היטב כטלפון. שיחות שביצענו דרך האפרכסת התנהלו על מי מנוחות, בעוצמה טובה ובאיכות גבוהה. לא קיבלנו תלונות על הפרעות בקו או רעשים כלשהם. כשהשתמשנו בספיקר, שמענו את בן שיחנו מצוין בדרך כלל, אבל החל ממרחק של חצי מטר מהטלפון כבר קיבלנו תלונות שלא נשמענו טוב, ונאלצנו לשוב ולהשתמש באפרכסת. חיבור למערכת ה-Bluetooth שברכב היה זריז ולא נרשמו בעיות כלשהן.
הרמקול, שממוקם בגב המכשיר לצד עדשת המצלמה, מספק צליל סביר פלוס בהאזנה למוזיקה, ומספק ביותר עבור צלצולים והתראות קוליות למיניהן. מאחר והוא אינו מוכן על ידי הגבהה כלשהי, הוא נוטה להיחסם כשהוא מונח על משטח רך כמו ספה או מושב הרכב.
איכות ההאזנה למוזיקה באמצעות אוזניות מצוינת, וקיבלנו צליל עשיר ומלא. עם איקולייזר (שזמין באפליקציית Play Music) הגענו בדיוק לסוג הסאונד האהוב עלינו.
Huawei Y300 הוא סמארטפון לא גדול, אך הוא מגושם יחסית לגודלו. עוביו עומד על 11.2 מ"מ, ומשקלו 130 גרם – משמעותי עבה וכבד יותר מה-Galaxy S, נניח, שאיתו הוא חולק רבים מהרכיבים. מצד שני, מאחר והוא בנוי כהלכה מחומרים טובים ומתוכנן היטב, הוא נוח מאוד לאחיזה. עיצובו פשטני – פינות מתעגלות, חלק קדמי שחור וגב פלסטיק בצבע כחול כהה, שבמבט מקרוב ניתן להבחין שהוא מחורץ בעדינות בקווים אלכסוניים. אלמנט העדשה הגדול והלוגו המסוגנן של וואווי הם היחידים שמוסיפים קצת עניין עיצובי.
המסך, בגודל 4 אינטש וברזולוציית 480x800 פיקסלים, הוא מסך מסוג LCD עם פאנל IPS, וצפיפות הפיקסלים שלו היא 233ppi. איכותו לא רעה בשביל מכשיר בדרג כזה; התצוגה חדה למדי והצבעים נאים, אם כי נוטים מעט לכחלחל. מן הצד השני, בהירות המסך בינונית ומטה, הזכוכית נוטה להשתקפויות מוגברות וזוויות הצפייה צרות מאוד.
מערכת ההפעלה במכשיר היא אנדרואיד בגרסת ג'לי-בין, כאשר מעליה נמצא הממשק הייחודי של Huawei. מדובר בממשק עלי שמכסה בעיצובו כמעט באופן גורף את המראה המקורי של אנדרואיד, ומוסיף פונקציונליות כמו שירותי גיבוי, אנימציות שונות למסכי הבית, שורת מתגים בווילון ההתראות, אפשרות להחלפת ערכות נושא וכדומה. עיצוב הממשק נאה, ומזכיר לעיתים את MIUI הסינית – למשל בחייגן הגדול והבהיר ובמסך השיחה.
בגזרת הביצועים – או, איך המכשיר מתפקד בתכלס – אין לנו הרבה דברים טובים לומר על המכשיר הזה. מעבד מיושן במהירות שעון של 1GHz בלבד וזיכרון בנפח 512MB, יחד עם ממשק עלי עתיר גרפיקה ומכביד – לא מסוגלים לספק מהירות עבודה טובה. כל דבר לוקח זמן; כל אפליקציה דורשת כמה שניות עד שהיא עולה, פעולות פשוטות ב-Waze כרוכות בהשהיות ארוכות ומתסכלות והדפדוף בעמודי הבית אטי ומגמגם. מאחר והזיכרון כאן מועט יחסית, מספיק שתפעילו אפליקציה אחת כבדה (למשל הדפדפן) כדי שהאפליקציות הקודמות שפתחתם קודם לכן יידרשו טעינה מההתחלה. אמנם לא חווינו קריסות, אבל הכל אטי מכדי שהחוויה תהיה מהנה וזורמת.
לחצן ההפעלה במכשיר נמצא בחלקו העליון, משמאל – בנגישות לא רעה לאצבע כאשר אוחזים את המכשיר ביד ימין. לחצני העוצמה ממוקמים על הצלע הימנית, ושקע הטעינה – במיקום משונה בצלע השמאלית בחלקה העליון. נציין לחיוב את הלחצנים השונים, שהתגלו כאיכותיים ונלחצים היטב. בקדמת המכשיר, מתחת למסך, יש 3 לחצני מגע – תפריט, בית וחזרה (מימין לשמאל). שטח הפנים שלהם טוב והם מגיבים ברטט למגע, אבל משום מה אין להם תאורה אחורית כלל ובחושך קשה להתמצא בהם.
Huawei Y300 מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל עם פלאש ומיקוד אוטומטי. מהירות הצילום, בהתאם למכשיר כולו, אטית למדי, ולוקח למצלמה בין 4 ל-5 שניות כדי לעלות. איכות התמונות בינונית; הן סובלות מצבעים רוויים יותר מדי ומחדות מוגזמת, שמחפה על פירוט בינוני. התמונות נראות טוב על המסך הקטן, אבל במחשב או על מסך הטלוויזיה מתגלים הפגמים. צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציית VGA מביכה בלבד.
נגן המוזיקה מעוצב ונוח לשימוש, וכולל אפילו רכיב שאמור להשיג את מילות השיר (שלא עבד אצלנו); חבל שאין ווידג'ט שליטה על הנגן ממסך הנעילה או מווילון ההתראות. אין גם איקולייזר, אבל את כל אלה פתרנו עם נגן מוזיקה חלופי מחנות האפליקציות. נגן הוידיאו לעומת זאת אכזב ממש, כשלא הצליח לנגן אף אחד מקובצי הסרטונים שאיתם אנו בודקים מכשירים – כנראה בהיעדר תמיכה במקודדים.
מבחינת חיבור לרשת, Huawei Y300 מגיע בשתי גרסאות התומכות בתדרים שונים. הגרסה הנמכרת על ידי היבואן הרשמי (אלפא טלקום) תומכת גם בתדר 850 בדור 3, כלומר – בכל המפעילות הסלולריות בישראל. מהירות הגלישה המקסימלית ברשת סלולרית היא 7.2Mbps, ורכיב ה-Wi-Fi תומך בתקנים b/g/n.
במהלך ימי הבדיקה נתקלנו בשתי תופעות מרגיזות. האחת – בכל פעם שהתנתקנו מרשת ה-Wi-Fi, הופיעה על המסך הודעה שדרשה את אישורנו לעבור לגלישה סלולרית – ולא הצלחנו לבטל זאת. תופעה גרועה פי כמה, שקרתה מספר פעמים, הייתה איבוד מוחלט של הגלישה והאפשרות לקבל הודעות SMS, עד שאתחלנו את המכשיר. תופעה זו קרתה אך ורק במכשיר זה ולא חזרה במכשירים אחרים שניסינו במקביל עם אותו כרטיס SIM.
כשהכל עבד, חוויית הגלישה היתה בינונית עד סבירה. המסך לא גדול מספיק והמכשיר עצמו, כאמור, אטי למדי, אבל עמודי האינטרנט אליהם גלשנו נפתחו כראוי והצלחנו לגלוש להיכן שרצינו.
קליטת אות GPS מצוינת במכשיר הזה, ולא חווינו כל איטיות או ניתוקים במהלך הניווטים הרבים שביצענו. בתוכנת Waze.
Huawei Y300 מצויד בסוללת ליתיום-יון בקיבולת של 1730mAh. חיי הסוללה סטנדרטיים למכשיר בגודל כזה, ובשימוש סטנדרטי-מתון הגענו בלי בעיות מיוחדות לסוף היום, עם רזרבה של כ-20 אחוז. בשימוש מסיבי יותר המכשיר דרש מטען כבר בשעות הערב המוקדמות.
איכות הבנייה של ה- Huawei Y300 היא ללא דופי. המכשיר מציג בנייה מוקפדת, חומרים איכותיים וגוף מוצק שנראה שישרוד גם נפילות ללא בעיה. אין אמנם זכוכית "גורילה", אבל החברה מבטיחה שלמסך יש שכבת מגן מפני שריטות.