סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Archos 50 Platinum
- מסך המאפשר עבודה בתנאי אור ושמש
- חיי סוללה טובים
- ממשק נקי ללא אפליקציות מיותרות
- GPS יעיל
- איכות סאונד טובה
- Dual SIM
- המכשיר יחסית אטי
- פלסטיקה זולה
- המסך אינו מכוסה בשכבת הגנה
אם אתם מחפשים סמארטפון כפול-סים לא יקר, בעל מסך גדול וביצועים סבירים, Archos Platinum 50 הוא אופציה שכדאי לשקול. הוא יתמודד יפה עם מרבית האפליקציות הנפוצות כיום, ובמיוחד בשימושי מדיה למיניהם, אך עקב המפרט הטכני הבינוני שלו, יש סבירות שהוא יתיישן במהרה ויתקשה בביצוע משימות הדורשות כוח עיבוד חזק בעתיד הלא רחוק. לא תמצאו במכשיר מהירות גבוהה או פיצ'רים שונים ומשונים, אלא ממשק נקי ובסיסי והתאמה למשימות יומיומיות קלות עד בינוניות.
במהלך השנה האחרונה חווה השוק הסלולרי הפצצה מכל עבר של סמארטפונים סיניים ממותגים שונים ומשונים. יצרני חומרת מדיה שונים, כדוגמת Archos הצרפתית, ראו כי טוב – והחליטו להצטרף לחגיגה ולנסות לתפוס נתח שוק כלשהו. אם השם Archos היה מוכר לכם מתקופת נגני ה-MP3 העליזה, הכירו כעת את Archos מודל 2013 – גרסת המובייל. החברה הציגה לאחרונה את 50 Platinum, סמארטפון לפלח השוק הבינוני-גבוה עם מסך גדול ותג מחיר שנע סביב 1200 שקלים.
בניגוד למרבית סמארטפונים הזולים המצוידים במפרט טכני חלש, 50 Platinum של ארקוס מציג מפרט יחסית מכובד: מעבד ארבע-ליבות מבית Qualcomm במהירות שעון של 1.2 GHz, זיכרון RAM בנפח 1GB, זיכרון אחסון פנימי של 4GB, מסך IPS בגודל 5 אינטש ברזולוציה qHD (960x540 פיקסלים) בצפיפות של 220 ppi, מצלמה ראשית ברזולוציית 8 מגה פיקסל ומצלמה קדמית ברזולוציית 2 מגה פיקסל, רדיו FM מובנה ותמיכה בהרחבת זיכרון באמצעות כרטיס Micro-SD עד לנפח של 64GB.
מערכת ההפעלה של המכשיר היא אנדרואיד בגרסה 4.1.2 ומשקלו כ-160 גרם.
איכות השמע באפרכסת המכשיר, דרכה שמענו את הצד השני משוחח אתנו, הייתה טובה מאוד. הווליום המקסימלי היה סביר מאוד והקול נשמע בצורה נקיה וללא תקלות או בעיות. איכות הקול, כאשר אנו דיברנו לתוך המיקרופון, הייתה טובה גם כן ונשמענו בבירור וללא עיוותי רעש. עם זאת, כאשר החזקנו את הטלפון הפוך – נשמענו פחות טוב כיוון שהמכשיר מצויד במיקרופון בודד אחד הממוקם בתחתית המכשיר.
עצמת הצלצול המקסימלית משביעת רצון ובהחלט שומעים את הצלצול בצורה טובה מאוד. הספיקר של המכשיר מעט חלש בעוצמתו המרבית ביחס למכשירים אחרים בשוק, אך למרות זאת, הסאונד שבוקע ממנו איכותי, נקי וללא רעשים. בהאזנה למוזיקה דרך האוזניות חוויית השמע הייתה טובה, אם כי הווליום המקסימלי אינו מאוד חזק, אך ניתן בקלות לפתור זאת באמצעות אפליקציית נגן המכילה אפשרויות הגברה שונות.
Archos 50 Platinum שאב השראה עיצובית ממכשירי הגלקסי השונים של סמסונג והמבנה שלו מזכיר את חלקם, עם כפתור הדלקה וכיבוי הממוקם בפאנל הימני בחלק העליון, ומקשי ווליום הממוקמים בפאנל השמאלי ממול. מלבד שני כפתורים אלו אין לטלפון כפתורים פיזיים נוספים והוא מכיל 3 לחצני מגע בתחתית המסך, כמו מרבית מכשירי האנדרואיד היום.
ממדיו של המכשיר עומדים על 14.3 ס"מ אורך, 7.2 ס"מ רוחב ו-8.9 מ"מ עובי – גודל שגם הוא מזכיר את הגלקסי S4, אם כי עבה יותר. המכשיר נוח לאחיזה אך אינו מביא עמו חידושים עיצוביים כלשהם. משקלו, העומד על כ-160 גרם, מעט גבוה בהתחשב בעובדה שהטלפון אינו בנוי מחומרים כבדים, אלא פלסטיקה פשוטה המעניקה לטלפון תחושה של מכשיר זול ושביר. שקע ההטענה ממוקם בחלק העליון של המכשיר, בצד הימני, מעט לא נוח אם רוצים לדבר בטלפון תוך כדי שהוא מחובר למטען. שקע האוזניות נמצא בפאנל העליון בצד שמאל.
גודלו של המסך, 5 אינטש, מעניק חוויית שימוש מצוינת מבחינת גודל. נוסיף את העבודה שמדובר על מסך IPS, כך שגם עבודה בשמש ובחללים מוארים במיוחד הייתה קלה וראינו בבירור את מה שקורה על המסך, גם כאשר בהירות המסך הייתה בינונית. אמנם רזולוציית המסך אינה Full HD ואפילו לא HD אך עדיין קריאת הודעות או גלישה באינטרנט התבצעה היטב ובנוחות. למרות שמדובר על צפיפות פיקסלים לא ממש גבוהה, 220 פיקסלים לאינטש, בכל זאת התצוגה מספיק טובה והצבעים חמים, נעימים וחיים דיים לעין של המשתמש הממוצע, בניגוד למסכי AMOLED שבהם הצבעים לעיתים רוויים מדי. זוויות הצפייה של המסך סבירות ומאפשרות צפייה במסך מהצד, אם כי לא בזווית גדולה מדי. רגישות המסך למגע טובה מאוד, וגם העובדה שישנם רק כפתורים ווירטואליים בתחתית המסך לא הפריעה לחוויית השימוש שלנו כלל.
הסמארטפון של Archos מגיע עם מערכת הפעלה אנדרואיד בגרסה 4.1.2. מערכת ההפעלה הייתה יציבה ולא נתקלנו בבעיות כאלה ואחרות במהלך תקופת הבדיקות. המפרט הטכני הטוב של המכשיר בשילוב מערכת הפעלה יציבה ונקייה מאפליקציות מיותרות שונות תרמו לחוויית שימוש טובה, אמנם לא הכי מהירה אך כמעט וללא השהיות מהותיות (לאגים), דבר שהפתיע אותנו לטובה.
נקודה נוספת שמאוד אהבנו היא ממשק ההפעלה של הטלפון. מדובר על ממשק שהוא כמעט Vanilla – כלומר, ממשק נקי מאוד שמזכיר את הממשק בסדרת מכשירי נקסוס. מצאנו רק 2 אפליקציות ייעודיות של ארקוס – נגן מוזיקה ונגן וידיאו, וכיאה לחברה העוסקת בבניית מכשירי מדיה מזה שנים, הן התגלו כמאוד נוחות ויעילות לשימוש. שאר האפליקציות הן אפליקציות סטנדרטיות של גוגל.
אחת מנקודות התורפה של המכשיר הוא האטיות הכללית שלו. אמנם מדובר על מעבד בעל ארבע ליבות, אך זיכרון ה-RAM עומד על 1GB בלבד. לא ברור אם זאת הסיבה העיקרית לאטיות של המכשיר שבאה לידי ביטוי בעיקר במעבר בין מסכים, כניסה לאפליקציות וקושי מסוים 'לסחוב' מטלות מולטי-טאסקינג בצורה מהירה, אך משהו גורם למכשיר להיות די אטי. אם אין לכם בעיה להסתדר עם מכשיר שהוא לא סופר-מהיר – סביר להניח שהעניין לא יהיה מורגש כמעט וחוויית השימוש שלכם לא תפגע. אך אם אתם מחפשים באופן כללי טלפון שיעבוד בצורה מהירה – אתם עלולים להתאכזב.
נקודה בעייתית נוספת היא נפח האחסון הפנימי הקטן מאוד שלו. מדובר על 4GB על הנייר, כאשר למשתמש נותרו כ- 1.5GB פנוי לשימוש בלבד, מה שמספיק בערך לכלום. אך לא הכל אבוד שכן הטלפון מגיע עם חריץ להרחבת הזיכרון באמצעות כרטיס SD עד לנפח של 64GB, מה שפותר את העניין.
כמו במרבית הסמארטפונים העדכניים, גם ארכוס 50 Platinum הגיע עם 2 מצלמות מובנות. הראשית, ברזולוציית 8 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי, הצליחה לספק תמונות טובות למדי בתנאי אור טובים. בחושך או בתנאי אור חלשים התמונות יצאו די מגורענות, למרות שיש למצלמה פלאש LED בודד. המצלמה אינה מהירה במיוחד, ולוקח לה כ-2 שניות "לקחת אויר" בין תמונה לתמונה, בעוד שאנו התרגלנו למצלמות מהירות בהרבה מזה. בכל זאת, מדובר במעבד שהוא לא בין החזקים בשוק יחד עם זיכרון RAM קטן יחסית.
תפריט המצלמה די נוח לשימוש וכולל מגוון אפשרויות צילום ואפשרות לבחירה בפילטרים שונים. צילומי תקריב נעשים בצורה אוטומטית, והתוצאה סבירה למדי.
בתחום המולטימדיה, התלהבנו מהאפליקציות המובנות של ארקוס שהגיעו עם המכשיר: נגן הוידיאו ונגן המוזיקה. אפליקציית נגן הוידיאו מסדרת את תכני הוידיאו שעל המכשיר בצורה נוחה ובמקום אחד, כך שאין צורך לסייר בקבצים השונים על מנת למצוא את קובצי הוידיאו השונים. נגן הוידיאו תומך במגוון פורמטים: AVI, MP4, DivX, MKV ועוד מגוון רחב של פורמטים, כולל פורמטים שונים של כתוביות כגון SRT, SSA ועוד. בהחלט ניתן לומר שאם אתם חובבי וידיאו כבדים – הסירו את מרבית הדאגות מלבכם בכל הקשור לאפשרויות תמיכה של קצבי וידיאו שונים על ידי המכשיר.
נגן המוזיקה נוח גם כן לשימוש והתרשמנו ממנו לטובה. גם פה, אפליקציית המוזיקה מסדרת את כל קבצי האודיו במקום אחד והממשק פשוט ונוח. החיסרון העיקרי של האפליקציה הוא איקולייזר בסיסי מאוד הנלקח כפי שהוא מאפליקציית הנגן של גוגל. נראה כאילו ארקוס עשו פה חצי עבודה – לקחנו אפליקציה לא טובה במיוחד, עיצבו ושיפרו אותה – אך לא עד הסוף. התוצאה היא אפליקציה שנוח יותר לעבוד איתה, אך אותו חוסר באפשרויות התאמה אישיות – נותר בעינו, וחבל. לעומת זאת, תמיכה במגוון רחב של פורמטי סאונד, כיאה לחברה עם מוניטין משובח בכל הקשר לייצור אמצעי מדיה ובידור – קיימת גם קיימת והמכשיר תומך במרבית הפורמטים הנפוצים כגון MP3, WAV, AAC, FLAC ועוד. איכות הסאונד כאמור מצוינת גם כן.
חובבי הרדיו ישמחו לגלות רדיו FM מובנה בטלפון המופעל כאשר אוזניות מחוברות אל המכשיר. משום מה, הקליטה של הרדיו לא הכי מוצלחת ובמקומות סגורים נתקלנו במעט קשיי קליטה בעוד שמכשירי רדיו ייעודיים קלטו ללא כל בעיה.
Archos 50 Platinum אינו תומך בתדר 3G 850, כך שהוא לא יתאים ללקוחות חברת פלאפון, רמי לוי והוט מובייל. לא ברור מדוע חברת ארקוס לא כללה את תדר 850 במכשיר – זהו חסרון די משמעותי בסמארטפונים העדכניים. בדקנו את המכשיר עם מפעיל סלולרי שכן נתמך, ולרוב נהנינו מקליטה טובה ומהירות גלישה טובה.
המכשיר הגיע עם דפדפן "כרום" מותקן כברירת מחדל שסיפק חוויית גלישה טובה. הורדנו דפדפן אחר למכשיר (Firefox) שגם בו, הגלישה הייתה מהירה וללא תקלות. עם זאת, כאשר העמסנו מספר רב של לשוניות על הדפדפנים, המכשיר התחיל להראות סימני עייפות, אך לא נרשמו קריסות כלשהן. הסנכרון עם חשבונות גוגל היה מהיר וללא כל תקלה וכך גם לגבי התקנת חשבון ה-Exchange בטלפון.
יתרון בולט במכשיר מצאנו דווקא ברכיב ה-GPS שידוע כמאוד בעייתי במכשירי סמארטפון זולים (או סמארטפונים סיניים מבוססי מעבד מבית MTK) שלא עושים שימוש במעבדים של יצרניות מובילות. כיוון שה-50 Platinum מגיע עם מעבד של Qualcomm ורכיב GPS איכותי – משימות ניווט באפליקציות כגון Waze ו-Moovit התבצעו במהירות וללא כל תקלה. הנעילה על הלוויינים הייתה מהירה ונקודת הציון שלנו הייתה מדויקת למדי, נתון חשוב למי שעושה שימוש נרחב באפליקציות ניווט שונות.
ארכוס 50 פלטינום מגיע עם סוללת ליתיום-יון נשלפת בנפח 2000mAh. ביצועי הסוללה הפתיעו אותנו לטובה ובשימוש בינוני שכלל כשעה וחצי של גלישה, שעה ניווט, שעתיים האזנה למוזיקה, כחצי שעה צפייה בוידיאו ועוד שימושים רנדומאליים עם הטלפון מדי פעם – הצלחנו לחלוב יום שלם מבלי להזדקק למטען. בשימוש מתון יותר, סגרנו כיומיים של שימוש לפני שעלה הצורך להטעין את המכשיר. סביר להניח שאם אתם לא משתמשים מאוד כבדים, תופתעו גם כן לטובה מהזמן של הסוללה וזהו יתרון משמעותי.
בתחום העמידות ה-50 Platinum אינו מבשר על פריצת דרך אלא להיפך. גוף המכשיר עשוי מפלסטיק המרגיש שברירי והמסך אינו מצופה בשכבת הגנה (כגון Gorilla Glass) מכל סוג שהוא, ואם ולוחצים חזק מדי על המסך, מופיעים עיוותים בתצוגה; בנוסף המסך אינו מוגן משריטות. אם אתם מרבים להפיל את הטלפון וזקוקים למכשיר עמיד העשוי מחומרים איכותיים ועמידים – את זה לא תמצאו ב-50 Platinum.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug