LG Nexus 5 16GB D821

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי LG Nexus 5 16GB D821

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG Nexus 5 16GB D821

הטוב
  • מסך Full HD משובח
  • מהיר, חלק וזורם במיוחד
  • חוויית Android נקייה ומהנה
  • מצלמה טובה (אך לא מהירה)
  • תמיכה בטעינה אלחוטית וב-NFC
  • ממדים נוחים מאוד
הרע
  • ספיקר חלש
  • סוללה ממוצעת בלבד, לא נשלפת
  • אין רדיו או עינית IR
  • לא תומך בהרחבת זיכרון
בשורה התחתונה

הנקסוס החמישי של גוגל מציג עדכון מרענן מאוד של מערכת ההפעלה, שמעבר לקוסמטיקה החיצונית – מרגישה סופסוף בשלה באמת. החומרה החזקה והמסך הנפלא מעשירים את חוויית השימוש, ובסך הכל המכשיר עצמו מספק בהחלט את הסחורה – אם כי לא נטול פשרות ובחירות תמוהות. בעיקר התאכזבנו מעוצמת השמע של הרמקול, וגם מהירות המצלמה בינונית.

היתרון המרכזי של
Nexus 5 הוא ללא ספק בתוכנה שלו יותר מבחומרה; מעולם לא נהנינו מאנדרואיד כפי שנהנינו ממנה עם המכשיר הזה. אם זה מה שאתם מחפשים, זה המכשיר בשבילכם בלי שום ספק.

הקדמה

סדרת נקסוס הוותיקה, שכוללת כבר חמישה סמארטפונים ושלושה טאבלטים, התחדשה לאחרונה באח קטן: Nexus 5 שגם השנה מיוצר עבור Google על ידי LG. סדרת נקסוס נמכרת בסבסוד מסיבי של גוגל דרך ה- Play Store, אך הנקסוס 5 מתומחר כמכשיר דגל רגיל בערוצי המכירה הרגילים – וכך גם בישראל.

באופן מסורתי, מכשירי נקסוס נשענים על מכשיר דגל קודם של החברה המייצרת אותם – אך מוחלשים ביחס אליו. את ה-
Nexus 5 אפשר לשייך באופן רופף מאוד ל- LG G2 המצוין, אם כי הדמיון מתמצה בערכת השבבים Snapdragon 800, עם מעבד Krait 400 מרובע ליבות במהירות 2.3GHz ומאיץ גרפי Adreno 330, וכן ברכיבי האלחוט. שאר המפרט שונה למדי.

נקסוס 4 מצויד במסך 5 אינטש ברזולוציית
Full HD, וכולל זיכרון RAM בנפח 2GB, זיכרון אחסון פנימי בנפח 16/32GB ללא אפשרות הרחבה, מצלמת 8 מגה פיקסל, תמיכה ב-LTE, שבב NFC ותמיכה בטעינה אלחוטית. המכשיר זמין בצבע שחור או לבן.

כדאי לדעת שהמכשיר נמכר בעולם בשני תתי-דגמים,
D821 הבינלאומי (שנמכר גם על ידי היבואן הרשמי בישראל) ו-D820 שנועד לצפון אמריקה. כאשר תיפרס רשת דור רביעי בישראל, סביר להניח שרק הדגם D821 יתמוך בתדרים אלה – אבל כיום זה עדיין לא רלוונטי.

איכות הקול ושמע (15%)

7.5

למרות חור האפרכסת העגול שנראה קטן מהמקובל, איכות השמע צלולה וחזקה להפתיע. ביצענו שיחות הן באמצעות האפרכסת והן עם הרמקול החיצוני באיכות גבוהה ובעוצמה טובה, ללא בעיות כלשהן.

בעוד שהספיקר, שממוקם בתחתית המכשיר (מיקום טוב שאינו נחסם בקלות) מצליח להתמודד היטב עם שיחות, הוא מתגלה כחלש באופן מאכזב להפתיע בכל משימה אחרת – האזנה למוזיקה, רינגטונים או צליל התראות. כל אלה נשמעים חלש מדי, וקל מאוד להחמיץ הודעות או שיחות אפילו כשאתם בחדר הסמוך – ולא בבית רועש במיוחד. דיווחים שונים ברשת מספרים על פתרונות טכניים-חומרתיים לבעיה הזו (כמו יצירה של חורים במשטח פנימי כלשהו, משהו שלאף אחד מאתנו אין חשק לעשות), בעוד שדיווחים אחרים גורסים שגוגל מכינה פתרון תוכנתי לכך בעדכון גרסה. יש לקוות שהשני שבהם הוא המדויק יותר.

הספיקר מתגלה כחלש באופן מאכזב. האזנה למוזיקה, רינגטונים או צליל התראות נשמעים חלש מדי, וקל מאוד להחמיץ הודעות או שיחות, אם כי שיחה באמצעותו דווקא מתבצעת היטב

החיבור לדיבורית ה-Bluetooth ברכב התבצע על מי מנוחות; למרות שלקח למכשיר כמה שניות יותר משאנו רגילים, הוא התחבר בסופו של דבר אוטומטית למערכת השמע אצלנו ברכב והשיחות באמצעותו, כמו גם האזנה לפודקאסטים ולמוזיקה, היו טובות.

נקסוס 5 מגיע ללא אוזניות בערכה כלל. כשחיברנו אליו אוזניות טובות משלנו קיבלנו צליל איכותי ועשיר (בעיקר אחרי קצת משחק באיקולייזר המובנה באפליקציית
Play Music).

פודקאסטים
תשדירי שמע או וידיאו עצמאיים בנושאים מגוונים המופצים ברשת האינטרנט, וזמינים להורדה חינמית. מקליטי הפודקאסטים, כמו הבלוגרים, מדברים על תחומי העניין שלהם (לעתים בשילוב ג'ינגלים, מעברונים ומוזיקה, ממש כמו משדר רדיו או טלוויזיה), מעלים את הקובץ לרשת האינטרנט והגולשים מוזמנים להוריד את הפודקאסט ולקבל עדכון אוטומטי דרך ה-RSS. 

נוחות השימוש (35%)

9.5

LG וגוגל שמרו על הקו העיצובי של סדרת נקסוס בשנים האחרונות, כאשר לפחות מקדימה נשמר המראה האלגנטי עם הצדדים הישרים והחלק העליון והתחתון המעוקלים קמעא. גב המכשיר שונה בתכלית מקודמו המבריק והמנצנץ, ובמקום הזכוכית תקבלו כאן גב פלסטיק שחור בגימור מט דמוי-גומי ונעים למגע, עם הלוגו של הסדרה מוטבע בגדול ובאותיות מבריקות. העיצוב הכללי קצת פשוט מדי בעינינו והמכשיר אינו יוקרתי במיוחד.

מבחינת ממדים,
Nexus 5 בהחלט משפר עמדות ומציג גוף בעובי דק של 8.6 מ"מ בלבד, ומשקל נוח של 130 גרם – זאת כאשר הוא מאכלס מסך בגודל 5 אינטש. הוא מעניק תחושה מצוינת ביד מבחינת משקל וגודל, ובשום פנים אינו גדול או מגושם בשום מובן שהוא.

LG וגוגל שמרו על הקו העיצובי של סדרת נקסוס בשנים האחרונות, כאשר לפחות מקדימה נשמר המראה האלגנטי עם הצדדים הישרים והחלק העליון והתחתון המעוקלים קמעא

כמיטב המסורת, קדמת המכשיר חפה מלחצנים פיזיים ומוקדשת כולה למסך, שמשתרע מחוף לחוף (ועם מסגרת דקה מאוד סביבו). בצדדים נמצאים לחצן ההפעלה ומתחתיו מגירת ה-SIM מימין, ולחצני הווליום משמאל. הלחצנים הלו עשויים חומר קרמי נוקשה, והקצוות שלהם חדים ולא מעוגלים, כך שמעבר האצבע על קצותיהם אינו נעים. מעבר לכך הם מגיבים היטב ונגישים. בראש המכשיר נמצא שקע האוזניות, ובתחתית – כרגיל – שקע Micro-USB לטעינה.

LG
התפשרה אולי בכמה אלמנטים במכשיר הזה כדי לשמור על תמחור אגרסיבי (לפחות דרך החנות של גוגל), אבל במסך אין שום חיסכון או פשרה. מדובר במסך IPS בגודל 5 אינטש וברזולוציית Full HD, שמצטיין בצבעים נהדרים – חיים אך לא מוגזמים – וכן בחדות מושלמת, בבהירות גבוהה מאוד ובמראה כללי מצוין. תענוג לצפות במסך ותענוג להשתמש במכשיר באמצעותו.

במסך אין שום חיסכון או פשרה. מדובר במסך בגודל 5 אינטש וברזולוציית
Full HD, שמצטיין בצבעים נהדרים – חיים אך לא מוגזמים – וכן בחדות מושלמת


אבל בעינינו, החומרה פחות מעניינת במקרה הזה מהתוכנה. נקסוס 5 מציג לראשונה את אנדרואיד בגרסה 4.4, קיט-קט, שמציגה אבולוציה קלה אך מורגשת במערכת ההפעלה של גוגל. למרות שהשינויים כאמור אינם עצומים, ההרגשה שקיבלנו במהלך ימי הבדיקות הן שאנדרואיד הולכת ומתקרבת לבשלות אמתית, ומצליחה להעניק חוויה שלמה וחלקה – לפחות בגרסה הנקייה שלה. אגב, בשלב זה רק נקסוס 5 יציע לכם את החוויה הזו במלואה – אפילו
Nexus 7 בגרסת 2013 מחסיר חלק מהפונקציות.

בין השינויים שפגשנו כאן נזכיר את החיוויים השונים בשורת המצב העליונה שהפכו ללבנים ואחידים, את האייקונים במסכי הבית שגדלו מעט וחלקם עוצבו מחדש, את ממשק ה-
Google Now שכעת מופיע אוטומטית כאחד ממסכי הבית (הימני או השמאלי ביותר, תלוי בשפת התצוגה שבחרתם) ונטען מידית, ללא כל המתנה, ועוד. גם מגירת האפליקציות והאייקון שלה זכו לריענון קל, כאשר כעת הרקע אינו שחור אחיד אלא מציג את הרקע של מסכי הבית בשקיפות כהה. בנוסף, מחסנית הווידג'טים נעלמה ממגירת האפליקציות וכעת ניתן לגשת אליה (ואל הרקעים) בלחיצה ארוכה על מסך הבית.

שווה להתעכב על החייגן, שזכה לעיצוב מחדש מסיבי, וכעת מציג בברירת המחדל את אנשי הקשר הנפוצים ביותר שלכם, וכן שורת חיפוש חכמה. באמצעות חיפוש זה תוכלו להתחיל להקליד את השם המבוקש, ולקבל מיד תוצאות הן מתוך רשימת אנשי הקשר שלכם, והן מתוך חיפושים בגוגל (למשל, חיפוש של פיצה הביא לנו מיד את הפיצה הקרובה למקום מגורנו). הפיצ'ר הזה עובד באופן חלקי בלבד בארץ – רוב התוצאות לא היו מאוד רלוונטיות – אבל יש כאן בשורה של ממש בהמשך, שעלולה לייתר חלק גדול מאפליקציות השימושונים למיניהם. בנוסף, אהבנו את האיחוד של אפליקציית ה-
Hangouts עם אפליקציית ה-SMS, בעיקר בשום שזו הראשונה הרבה יותר נאה ומעוצבת.

מעבר לכל השינויים הקוסמטיים, התחושה העיקרית שליוותה אותנו בימי הבדיקות היא שהמכשיר סוף סוף מגיב לנו באופן קרוב לשלמות. בין אם זה בזכות החומרה החזקה, בין אם זה בזכות מערכת ההפעלה המשופרת ובין אם בזכות השילוב המוצלח בין השניים, התוצאה היא שתפעול המכשיר חלק, מהיר וזורם ברמה הטובה ביותר שפגשנו במכשיר אנדרואיד כלשהו עד כה. זיכרון
RAM של 2GB וניהול חכם שלו מאפשרים למערכת לזכור רבות מהאפליקציות שפתחתם בזמן האחרון, ולטעון אותן במצב האחרון בו השארתם אותן לאחרונה – באופן מידי, מיד עם הלחיצה על האייקון; אין כמעט המתנה או Lag במצבים כאלה. גם פתיחת אפליקציות "חדשות" או כאלה שכבר נוקו מהזיכרון מתבצעת בדרך כלל במהירות מרשימה. האנימציות, להוציא מקרים בודדים, חלקות לחלוטין, והגלילה בהחלט משופרת ביחס למה שהורגלנו (אם כי עדיין לא ברמה המושלמת של iOS; בעיקר בולט הדבר בדפדפן).

לסיום, נחזור שוב אל
Google Now, ונדגיש שוב את השיפור שעברה מערכת זו. הזמינות שלה, האופן המידי שבו היא נפתחת וממתינה לחיפוש (קולי או טקסטואלי) והנוחות הרבה שבה היא מספקת תוצאות, הופכות את המכשיר הזה ל"גוגלי" יותר מאי-פעם. כבונוס, תוכלו כעת רק לומר את המילים OK Google כאשר אתם במסך הבית, ומיד תופיע תיבת החיפוש המוכרת.

מעבר לכל השינויים הקוסמטיים, התחושה העיקרית שליוותה אותנו בימי הבדיקות היא שהמכשיר סוף סוף מגיב לנו באופן קרוב לשלמות

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

מולטימדיה וגלישה (30%)

9

LG Nexus 5 מצויד במצלמת 8 מגה פיקסל בעל מיקוד אוטומטי, פלאש LED ומייצב תמונה אופטי, שכוללת תמיכה ב-HDR ובצילום וידיאו ברזולוציית 1080p.

הרשת מלאה בדיווחים סותרים לגבי איכות המצלמה הזו, ואנחנו כאן כדי להרגיע: המצלמה של נקסוס 5 רחוקה מלהיות גרועה, אבל היא גם לא הטובה ביותר בסגמנט. מדובר במצלמה בסך הכל מוצלחת שמפיקה תמונות חדות, עשירות בפרטים ומוארות היטב ברוב המצבים – ואפילו ברמה מוצלחת מעט יותר מהמקובל בתנאי אור בעייתיים. מנגד, הטווח הדינמי שלה אינו מרשים במיוחד (אפילו כאשר השתמשנו בפונקציית ה-HDR, עיקר ההשפעה היה בהופעת פירוט באזורים הבהירים – בעוד האזורים הכהים נותרו די חשוכים), וישנה מידה מסוימת של גרעיניות בחלק מהתמונות. נקודה אחרת שקצת התמיהה אותנו היא מהירות העבודה של המצלמה; למרות שמדובר במכשיר דגל עם חומרה מפלצתית, לוקח לממשק המצלמה זמן רב יחסית כדי לעלות, המיקוד מהורהר ועצל ויש השהייה בין הלחיצה לצילום בפועל. לא בדיוק מה שציפינו.

צילום הוידיאו גם הוא מוצלח מאוד, עם תנועה רציפה, חדות טובה וצבעים עשירים. יש לציין שבמהלך ההסרטה עצמה יש תחושה כאילו קצב הפריימים נמוך ויש קרטועים מוזרים בתנועה אופקית, אבל בסרטונים עצמם לא ניכרות התופעות הללו, וזה מה שחשוב.

בדף הפייסבוק שלנו תמצאו גלריית תמונות שצילמנו עם מצלמת המכשיר.

מצלמה בסך הכל מוצלחת ומפיקה תמונות חדות, עשירות בפרטים ומוארות היטב ברוב המצבים – ואפילו ברמה מוצלחת מעט יותר מהמקובל בתנאי אור בעייתיים

מבחינת תמיכה בפורמטי וידיאו, המצב סביר אך לא מזהיר: עם נגן וידיאו חיצוני הצלחנו להריץ את מרבית הסרטים, כולל ב-1080p, אבל חלקם הגדול התנגן ללא סאונד – מה שמחייב תוספת של מפענחים חיצוניים משום שהמכשיר עצמו אינו כולל אותם. הדבר אופייני למכשירי נקסוס שמגיעים עם מינימום רכיבי תוכנה מותקנים בהם שאינם מבית גוגל.

הגלישה במכשיר היא תענוג. עם תמיכה בכל התדרים הרלוונטיים בישראל, קצב הורדה סלולרי של עד
42Mbps פלוס קישורית Wi-Fi שתומכת בתקנים a/b/g/n/ac, לא חווינו כל בעיית קליטה שהיא. הגלישה מהירה מאוד בדפדפן Chrome הנהדר, והמסך הגדול והחד משלים את החבילה ומעניק קריאות נהדרת לטקסטים בכל הגדלים.



קישורית ה-GPS גם היא לא נתנה לנו שום סיבה להתלונן, וקיבלנו אות יציב תוך כמה שניות.

נגן וידיאו
באמצעות נגן הוידיאו ניתן לצפות בסרטונים ובשידור וידיאו.   הורדת סרטונים (DOWNLOAD): הורדה והעברה של קטעי וידיאו למכשיר מפורטל סלולרי, מהאינטרנט או ישירות מהמחשב האישי באמצעות אחת משיטות התקשורת – כבל תקשורת, אינפרה אדום או Bluetooth.   זרימת וידיאו :(STREAM) תכונה ההופכת את המכשיר למעין טלוויזיה זעירה ניידת המאפשרת צפייה בשידורי חדשות, ספורט, ערוץ קליפים וכדומה, ללא יכולת הורדה למכשיר.

משך פעולת סוללה (10%)

8

LG Nexus 5 מגיע עם סוללת פנימית, שאינה נשלפת, מסוג ליתיום פולימר ובקיבולת של 2300mAh – קיבולת סבירה אך לא מאוד מרשימה ביחס למכשירי דגל אחרים עם מסך בגודל דומה.

גם במבחן התוצאה, חיי הסוללה סטנדרטיים ותו לא. בשימוש ממוצע ולא כבד מדי, סיימנו בדרך כלל את היום עם כ-20 אחוזי סוללה בלבד; בשימוש תובעני הסוללה החלה להראות סימני מצוקה כבר בשעות הערב המוקדמות.

עמידות (10%)

9

נקסוס 5 מציג איכות בנייה סטנדרטית ומעלה. התלוננו כבר על הקצוות החדים של הלחצנים; מעבר לכך גוף המכשיר סולידי ומוצק, ללא אזורים רופפים או לחיצים. המסך מוגן בזכוכית גורילה 3, אך מנגד עדשת המצלמה גדולה ומעט בולטת, ויש לנו חשש שהיא מועדת לשריטות ושברים. בכל מקרה, שמחנו ש-LG נפטרה מגב הזכוכית של הנקסוס הקודם, שהיה ללא ספק הדור יותר אך גם סבל משבירות מוגברת.

נקסוס 5 מציג איכות בנייה סטנדרטית ומעלה. גוף המכשיר סולידי ומוצק, ללא אזורים רופפים או לחיצים, והמסך מוגן בזכוכית גורילה 3