סקירת wisebuy - טאבלט LG G PAD 8.3
- ממדים מאוזנים ונוחים, דק וקל
- מסך Full HD מעולה
- זוג רמקולים במיקום נכון
- מצלמה די טובה
- ביצועי מולטימדיה גבוהים
- לעיתים יש השהיות בפעולה
- ממשק מצועצע למדי
- מתחמם בשימוש ממושך
- חיי סוללה בינוניים
הטאבלט הראשון של LG לא רק מיישר קו עם מתחריו, אלא בהרבה מובנים מתעלה על חלקם. יש לו מסך מצוין, מבנה דק, ממדים מצוינים לנשיאה ולאחיזה ושפע של אפליקציות ופיצ'רים; היופי הוא שמחירו מצליח להישאר אטרקטיבי ביחס לחלופות. אויבו העיקרי של ה- LG G Pad 8.3 הוא iPad Mini 2, היקר רק במעט ומציע ביצועים עדיפים ונטולי קרטועים והשהיות כלשהם. על כל פנים, מי שמחפש טאבלט אנדרואיד דווקא, והגודל 8.3 אינטש קורץ לו בזכות היותו פשרה נוחה בין מסכי 7 אינטש הקטנים ל- 10.1 אינטש הגדולים מדי – ימצא בטאבלט הזה את מבוקשו.
LG ממצבת את עצמה בשנה האחרונה כאלטרנטיבה בולטת בשוק הסמארטפונים, במיוחד לאחר שיתוף הפעולה המוצלח שלה עם גוגל במכשירי נקסוס 4 ונקסוס 5. לאחר שזכתה לתשומת לב הצרכנים, זו הייתה עבורה הזדמנות מצוינת להכניס רגל גם לתוך עולם הטאבלטים, שממנו היא נעדרה כליל עד כה. בספטמבר 2013 השיקה החברה את G Pad 8.3, טאבלט אנדרואיד עתיר טכנולוגיות, שנחת בישראל זמן קצר מאוד לאחר מכן. אגב, בדצמבר כבר הוכרזה גרסת Google Edition לטאבלט זה – כלומר גרסה שמריצה את אנדרואיד בגרסתה הנקייה, ללא הממשק האופייני של LG.
LG G Pad 8.3 מתחרה ראש בראש בטאבלט Galaxy Tab 3 8.0 של סמסונג, או שמא ב- Galaxy Note 8.0 היקר יותר אך הבכיר מבחינת מפרט. כך או כך, הוא מציג מפרט עדיף על שניהם, בעיקר בגזרת המסך: 8.3 אינטש מסוג IPS ברזולוציית Full HD. עוד כולל המפרט מעבד Snapdragon 600 מרובע ליבות במהירות 1.7GHz, זיכרון RAM בנפח 2GB, מאיץ גרפי Adreno 320, מצלמת 5 מגה פיקסל ראשית ומצלמה קדמית נוספת בת 1.2 מגה פיקסל, נפח אחסון פנימי של 16GB עם אפשרות להרחבה באמצעות כרטיס Micro-SD ל-64GB נוספים, עינית אינפרה-אדום, תמיכה בתקן Miracast ועוד.
מערכת ההפעלה היא Android 4.2.2, שלבטח תתעדכן לגרסת KitKat במוקדם או במאוחר.
LG G Pad 8.3 מצויד בחומרה עדכנית וחזקה ביחס לשוק הטאבלטים כיום, והדבר מתבטא היטב בעבודה עליו. למרות שמדובר במעבד קצת חלש יותר, השימוש בו מזכיר לעיתים את הסמארטפון המצוין LG G2, שמציג מערכת הפעלה דומה מאוד ויזואלית. גם כאן, המכשיר מגיב לרוב בזינוק מהיר לנגיעות, ובדרך כלל הגלילה במסך מהירה וחלקה. חדי העין שבכם יבחינו בנימה מסתייגת בדברינו, ואכן לא טעיתם. הטאבלט הזה מהיר כברק – למעט המקרים שבהם הוא לא. מפעם לפעם, לחיצה על לחצן הבית גוררת המתנה של שנייה או שתיים, שלאחריהן מופיעה רק תמונת הרקע – ורק אחרי שניות ספורות נוספות מופיעים האייקונים והווידג'טים. גם פתיחת האפליקציות, לעיתים היא מידית ולפעמים לוקחת כמה שניות מיותרות. אי אפשר להאשים רק את LG – למעשה, סביר להניח שהאשמה היא באנדרואיד עצמה לא פחות מאשר במכשיר – אבל זו המציאות.
לגבי מערכת ההפעלה, היא כאמור דומה מאוד לזו שפגשנו בסמארטפונים האחרונים של LG ולכן לא נרחיב עליה בהזדמנות זו. על קצה המזלג נאמר שהיא מעוצבת באופן צבעוני ומצועצע למדי, מלאה באפליקציות שימושיות (שלט IR נוח, מחברת לשרבוט, תזכורות, מנהל קבצים, מזג אוויר עתיר אנימציות, עורך וידיאו, גיבוי, תרגום, Polaris Office ועוד), ובעיקר מצטיינת במגוון רחב של אפשרויות התאמה אישית – החל מסוג אנימציות ההדלקה והכיבוי ועד סדר המתגים בווילון ההתראות.
את מבחן המשחקים צולח ה- LG G Pad 8.3 בהצטיינות; כאשר שיחנו ב- Asphalt 7 עתיר הגרפיקה והתובעני, זכינו לחוויית משחק מצוינת וזורמת ולקצב פריימים גבוה (חבל שכישורי הנהיגה הרעועים שלנו לא אפשרו לנו ליהנות מכך ליותר מכמה עשרות שניות בכל סיבוב, לפני שהוטחנו בקיר). גם מבחן הוידיאו עבר בהצלחה; הצלחנו להריץ סרטי Full HD באופן חלק הן בהזרמה מהרשת הביתית עם תוכנת Archos Video והן בנגינה ישירה מזיכרון המכשיר.
מאחר וגב המכשיר עשוי מתכת, ומאחר והוא דק מאוד, ניכרת התחממות לאחר כמה דקות של עבודה רצופה. במהלך משחק באספלט 7, ההתחממות הייתה משמעותית גם במשחק קצר יחסית. עם זאת לא מדובר בחום בלתי נסבל אלא בחוסר נעימות קל בלבד. במהלך שימוש רציף אך קל יותר כמו גלישה, לא חשנו בהתחממות בולטת גם לאחר כעשרים דקות של שימוש.
LG G Pad 8.3 מצויד במסך IPS בגודל 8.3 אינטש וברזולוציית 1920x1080, מה שמניב צפיפות פיקסלים נהדרת של 273 ppi. לשם השוואה, הטאבלטים האנדרואידים המתחרים בקטגוריה (בגודל 8 אינטש) מציגים רזולוציה פושרת בלבד של 1280x800.
איכות המסך אכן מצוינת, לא רק על הנייר אלא גם במציאות. הטקסטים חדים מאוד, והצבעים אותנטיים ויפים. בהירות המסך טובה, אם כי פגשנו מסכים בהירים יותר; באור שמש ישיר התקשינו לצפות במסך. זוויות הצפייה לא רעות – הצבעים נשמרים אמנם, אך המסך מחשיך משמעותית ככל שזווית הצפייה מתרחבת לצדדים.
כותב שורות אלו מחזיק בדעה (שהתגבשה לאחר שימוש במספר רב של טאבלטים שונים) שהגודל האידיאלי, או המאוזן ביותר עבור מסך של טאבלט, הוא 8 אינטש פחות או יותר. LG G Pad כולל בתוכו מסך בגודל מעט גדול יותר, אבל מצליח לשמור על ממדים שקרובים לאידיאל בעינינו: עובי של 8.3 מ"מ, משקל של 338 גרם ורוחב של 12.6 ס"מ (לעומת רוחב של 13.5 ס"מ ב- Galaxy Note 8.0 לדוגמה).
הטאבלט נוח יחסית לאחיזה – משקלו טוב מאוד ביחס לגודל והוא לא מכביד גם לאחר שימוש ממושך, אם כי הוא הרגיש לנו מעט ארוך מדי. לשמחתנו, הוא נכנס לתיק הצד הקטן שלנו בשלמותו ובלי בעיות, וכלל לא הורגש שם. עיצובו של הטאבלט נאה, עם עובי דק, גב מתכתי כסוף ופלסטיקה לבנה (או שחורה), וכן עם מסגרת מסך דקה מהמקובל.
LG בחרה שלא לצייד את ה- G Pad 8.3 בלחצנים קדמיים, אלא לשלב במסך שורה שעליה נמצאים לחצני ניווט המשתנים בהתאם לצורך. כמו ב- G2, גם כאן תוכלו לבחור את סוג וסדר הלחצנים לפי מה שנוח לכם ואפילו את צבע הרקע – שחור, לבן או חצי-שקוף במסכי הבית. מעבר לכך, בצד ימין מתרכזים הלחצנים הפיזיים – הפעלה וכיבוי ולחצני העוצמה; הלחצנים הללו בגודל טוב ואל בולטים מדי, אם כי הם מעט נוקשים. בראש הטאבלט נמצאים שקע האוזניות, עינית ה-IR וכן חריץ לכרטיס הזיכרון המחופה במכסה פלסטיק, ובתחתית יש שקע Micro-USB לטעינה.
פיצ'ר מדליק שקיים כאן ופגשנו כבר ב- G2 הוא האפשרות להדליק או לכבות את המסך בנקישה כפולה עליו, במקום באמצעות לחצן ההפעלה הרגיל. משום מה, כאן זה עובד פחות טוב – טווח הטעות רחב בהרבה ולעיתים קרובות נאלצנו להקיש שוב ושוב עד שהמסך ניאות להידלק.
זוג הרמקולים נמצאים במיקום לא שגרתי: אם אתם אוחזים בטאבלט לרוחב, הרמקולים נמצאים בגבו בחלק העליון. המיקום הזה התגלה כנבון ביותר, שכן הרמקולים לא נחסמים בשוב סוג של אחיזה בטאבלט. עוצמתם חזקה יחסית אבל הצליל די קטן ונעדר עומק או נפח – בדומה למרבית הטאבלטים מסוגו שפגשנו (למעט אולי הרמקולים הנפלאים של iPad Mini 2).
המצלמה בגבו של ה- G Pad היא ברזולוציית 5 מגה פיקסל, עם מיקוד אוטומטי אך ללא פלאש. מהירות הפעולה שלה סבירה, כאשר בתאורה טובה היא מהירה יותר ובתוך הבית – פחות. איכות התוצאות שלה השביעה את רצוננו; ביחס למצלמת טאבלט היא בסדר גמור. התמונות שצילמנו בחוץ היו בצבעים תוססים ועם פירוט סביר, אם כי הצלחנו להבחין ברעש דיגיטלי קל ללא מאמץ. בתוך הבית ובתאורה מלאכותית הרעש התגבר באופן טבעי אך עדיין הצלחנו לקבל לא מעט תמונות שמישות וראויות. צילום הוידיאו, ברזולוציית 1080p ובקצב של 30 פריימים בשנייה, מרשים עוד יותר – קיבלנו סרטונים חלקים, מפורטים וחדים.
LG G Pad 8.3 כולל סוללת ליתיום-פולימר פנימית בקיבולת של 4600mAh. במהלך ימי הבדיקות שלנו, שכללו שימוש אקראי ומזדמן ושעות המתנה רבות, הטאבלט דרש טעינה מדי 4 ימים בממוצע. כאשר השארנו אותו דולק באופן קבוע עם בהירות המסך המקסימלית, תוך שימוש שכלל גלישה, משחק, צפייה בקליפים, צילום וכדומה, הפגינה הסוללה ירידה תלולה מהצפוי והתרוקנה תוך פחות מ-5 שעות בלבד. מדובר בזמן סוללה בינוני יחסית למקובל כיום בטאבלטים בגודל זה.
איכות הבנייה של הטאבלט היא ללא דופי, כאשר במיוחד אהבנו את גב המתכת האיתן שמעניק תחושה קצת יותר טובה מאשר הפלסטיק שאנו רגילים לראות שם. המסך מחופה בזגוגית גורילה, מה שמעניק שקט מסוים לגבי החשש משריטות. אגב, ניתן לרכוש דרך היבואן הרשמי נרתיק ייעודי מפלסטיק שכולל גם מכסה מגנטי.