סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Meizu MX3 16GB מייזו
- מסך מעולה
- מפרט עוצמתי וביצועים טובים מאוד
- מצלמה מהירה ואיכותית
- ממשק אלגנטי, יעיל ונוח
- ממדים נוחים (למרות שהמסך גדול)
- סוללה חלשה ובלתי ניתנת להחלפה
- אין רדיו
MX3 יכול היה להיות הסמארטפון הסיני הטוב ביותר שראינו מאז ומעולם, ובמובנים רבים הוא בהחלט כזה. יש לו מפרט חזק עם רכיבים איכותיים, מצלמה מצוינת, ממשק מוקפד ומעוצב למשעי ומסך שהוא תענוג לעיניים. תמיד יש אבל – וכאן האבל גדול במיוחד: הסוללה במכשיר מתקשה להחזיק מעמד למשך יום שלם, ובשימוש אינטנסיבי תאלצו לטעון אותו אפילו פעמיים ביום. אלא אם כן ייצא עדכון משמעותי מבית מייזו שישפר דרמטית את חיי הסוללה, מדובר בחיסרון גדול שחייבים לקחת בחשבון.
חברת Meizu זכתה פעם לכינוי "Apple הסינית". בדומה לתאגיד האמריקאי, גם מייזו הסינית משיקה מכשיר אחד בלבד מדי שנה ומתחזקת גם מערכת הפעלה נפרדת, Flyme (המבוססת על אנדרואיד), ובדומה לאפל – גם היא מצטיינת בהקפדה מדוקדקת על הפרטים הקטנים, ובעיקר על העיצוב.
MX3, שהושק בספטמבר 2013 והחל להימכר לאחרונה גם בישראל על ידי רשת Bug, הוא מכשיר דגל שמיישר קו עם טובי הסמארטפונים כיום. המפרט העשיר שלו כולל מסך בגודל 5.1 אינטש ברזולוציית 1080x1800, ערכת השבבים Exynos 5410 מבית סמסונג, שכוללת שני מעבדים מרובעי ליבות, האחד מבוסס Cortex-A15 במהירות 1.6GHz והשני מבוסס Cortex-A7 במהירות 1.2GHz, מאיץ גרפי PowerVR SGX 544MP3, זיכרון RAM בנפח 2GB, מצלמת 8 מגה פיקסל, נפח אחסון פנימי של 16, 32, 64 ואף 128GB לבחירה (ללא אפשרות להרחבת זיכרון), תמיכה ב-NFC, MHL ועוד.
מערכת ההפעלה היא כאמור Flyme בגרסת 3.0, המבוססת על אנדרואיד 4.2.
הסאונד באפרכסת עמוק, צלול וחזק, וניהלנו שיחות בקלות. הספיקר ממוקם בגב המכשיר למטה, ומספק איכות שיחה סבירה - לא חזק מדי, אבל בחדר שקט אין בעיה לנהל שיחות ללא ידיים.
בהאזנה למוזיקה הספיקר מאכזב; למרות שהסאונד נשמע על פניו עמוק יחסית, משהו באיזון התדרים משובש מאוד ומוזיקה קצבית נשמעת עמומה ומאוד לא ממוקדת. הרינגטונים המובנים נשמעים דווקא נפלא.
MX3 מגיע ללא אוזניות בערכה, אבל החברה (וגם היבואן בישראל) מציעה לרכישה זוג אוזניות כפתור יוקרתיות למראה, עם לחצני ווליום ומיקרופון, בכ-40 שקלים. האוזניות הללו מאכזבות למדי במבחן הסאונד. השתמשנו בזוג אוזניות טובות משלנו, ועם קצת עזרה מהאיקולייזר המובנה הגענו לאיכות שמע טובה מאוד.
מייזו MX3 מתהדר בעיצוב שאולי לא מקורי במיוחד, אך ללא ספק מוקפד ומושך מבטים. גבו הקמור עשוי פלסטיק מבריק בצבע לבן, מסגרת כסף-מט מתכתית דקיקה עוטפת את היקפו, ומקדימה משתרע מסך מצד לצד מתחת לזכוכית כהה, כאשר מצדדי המסך המסגרת דקה במיוחד. מתחת למסך נמצא מקש מגע יחיד שמסומן בעיגול מואר. העיצוב הזה מזכיר מעט את מכשירי iPhone 3, אם כי העיצוב כאן הרבה יותר עדכני ומהודק. המכשיר בעובי סביר – 9.1 מ"מ ומשקלו סביר בהחלט, 143 גרם. הדגם שבדקנו הגיע עם גב לבן וחזית שחורה, כאשר ניתן להשיגו גם עם חזית לבנה. בנוסף, תוכלו לרכוש מכסי סוללה חליפיים במגוון צבעים פסטליים.
בזכות גבו המעוגל הוא נוח מאוד לאחיזה, אם כי הפלסטיק המבריק חלקלק ונוטה להזיע. בהצמדה לאוזן, הקצה החד של החיבור בין קדמת המכשיר לטבעת המתכת המקיפה אותו הופך את המכשיר ללא נוח במיוחד לשיחה ממושכת.
לחצן ההפעלה והכיבוי ממוקם בחלקו העליון של המכשיר מימין – מיקום מעצבן מעט; היינו מעדיפים לו היה במשאל, בנגישות טובה יותר לאצבע של יד ימין. לחצני הווליום ממוקמים כראוי בצדו השמאלי והם בולטים במידה ונוחים ללחיצה. שקע הטעינה ממוקם בתחתית ושקע האוזניות – למעלה. כמו ב- Meizu MX2 שבדקנו בשנה שעברה, גם כאן כרטיס ה-SIM מסתתר מאחורי מכסה הסוללה, שאמנם נשלף, אך בקושי רב ורק בסיוע של אביזר ייעודי. חשוב לדעת שלמרות שניתן לפרק את גב המכשיר, הסוללה עצמה אינה ניתנת להחלפה עצמאית.
המסך של ה-MX3 פשוט נהדר. גודלו 5.1 אינטש, ברזולוציה ייחודית של 1800x1080 וכמעט ללא מסגרת סביבו, הוא מציג חדות גבוהה (412ppi), צבעים ריאליסטיים וזוויות צפייה טובות. הבהירות המקסימלית שלו אינה מדהימה אבל הספיקה לנו ברוב המכריע של הסיטואציות. בנוסף, המסך מסוגל להתאים את רמת הבהירות שלו ב-2048 רמות, מה שאומר שהמעבר בין רמות הבהירות באופן אוטומטי (או ידני) נעשה באופן הדרגתי וחלק במיוחד. בזכות הרזולוציה הנהדרת, המסך מצטיין לא רק בהצגת תמונות וסרטים אלא גם בקריאות של טקסטים מכל הגדלים.
ממשק המכשיר, Flyme בגרסה 3, עבר מקצה שיפורים ועדכונים עיצוביים מהגרסה הקודמת, וכעת הוא נראה מלוטש עוד יותר. בכלל, קל להבין מדוע זכתה מייזו שישוו אותה לחברת Apple, ולמה הציגה אותה אפל עצמה (באחד ממשפטי התביעה שלה כנגד הפרת זכויות יוצרים של חברות מתחרות) כדוגמה לממשק בעל עקרונות פעולה דומים ל-iOS, אך מבלי להעתיק ותוך שמירה על ייחודיות ומקוריות.
ראשית, הממשק משתמש בכמה מחוות ייחודיות. כדי להדליק את המכשיר מבלי להשתמש בלחצן הייעודי שבראשו, תוכלו להחליק את האצבע כלפי מעלה ממקש הבית (נשמע נוח, אבל לא תמיד עובד כהלכה). ניתן גם לכבות את המסך בנגיעה ארוכה במקש זה. כדי לגשת לתפריט האפליקציות הפתוחות יש להחליק את האצבע כלפי מעלה מתחתית המסך, ואז גם אפשר לסגור את האפליקציות הפתוחות על ידי החלקתן כלפי מעלה. הסטה הצדה של בר היישומים הפתוחים מציג גישה לקיצורי דרך שניתן להגדיר, וכן לשנות את בהירות המסך. החלקת האצבע כלפי מטה מראש המסך מציגה את וילון ההתראות וגם שורה של מתגים לקישוריות השונות. החידוש הוא שכאן, להבדיל ממרבית מכשירי האנדרואיד, אם אין התראות – הווילון ירד רק עד לגובה הנחוץ ולא עד למטה. נחמד.
ה-Launcher נעדר מגירת אפליקציות, כך שמסכי הבית מאכלסים בתוכם את כל האייקונים של האפליקציות השונות. ניתן כמובן להוסיף ווידג'טים שונים, או להסיר בקלות אפליקציות בלחיצה ארוכה עליהן. המעבר בין האפליקציות, פתיחתן וסגירתן, מלווה באנימציות מוקפדות במיוחד שמזכירות שוב את iOS, ובדרך כלל הן רצות באופן חלק מאוד. בכלל, עיצוב הממשק כולו מינימליסטי, מוקפד ומודרני מאוד, ומזכיר יותר יצירה יפנית מאשר הממשקים הסיניים הילדותיים ועתירי הגרפיקה כגון MIUI.
ואיך הביצועים? ובכן, מאחר והמכשיר מצויד במעבד, מאיץ גרפי וזיכרון זהים לזה של Samsung Galaxy S4 i9500, ביצועיו דומים מאוד. במילים אחרות מדובר במכשיר חזק ומהיר בדרך כלל, שעושה עבודה מצוינת בגלישה, משחקים עתירי גרפיקה ושימושים אחרים. עם זאת, משום מה גם כאן יש את המחלה המוכרת של סמסונג – לאגים (השהיות קצרות) שמופיעים מדי פעם בעת פתיחת אפליקציות בסיסיות כמו החייגן. לא מדובר באטיות ממש, אלא בתגובה שאינה המהירה ביותר לפעולות מסוימות.
Meizu MX3 מצויד במצלמת 8 מגה פיקסל, עם גודל פיקסלים של 1.4 מיקרון (בדומה לחיישן המצלמה של iPhone 4s, למשל). המצלמה עולה תוך פחות מ-2 שניות ומציגה מהירות צילום-רצף מעולה: ניתן ללכוד תמונות בזו אחר זו במהירות רבה בנגיעה בלחצן הצילום הוירטואלי, כמעט ללא כל השהייה ביניהן. המצלמה כוללת כמה תכונות מדליקות, כגון פילטרים בזמן אמת, HDR ואפילו מולטי-פוקוס: אתם מצלמים ביציבות (תמונה סטיית בלבד), המצלמה לוכדת מספר תמונות בכמה מוקדי פוקוס שונים, ואחר כך אתם יכולים לגעת בנקודות שונות בתמונה והמיקוד ישתנה בהתאם. מדליק ללא ספק.
איכות התמונות גבוהה, ובהחלט מיישרת קו עם מכשירי דגל אחרים בשוק. החדות בעומק התמונה (בקרופ 100%) אולי לא מאוד מרשימה, אבל המראה הכללי של התמונות מצוין, החשיפות לרוב טובות, הצבעים עמוקים וחיים והרעש הדיגיטלי מבוקר. צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציית 1080p והסרטונים שצילמנו יצאו חדים ועשירים, עם תנועה חלקה.
בדף הפייסבוק שלנו תוכלו למצוא גלריית תמונות שצילמנו עם ה-MX3.
נגן הוידיאו מספק תמיכה מעולה בפורמטים; כמעט כל סרט שהרצנו עליו התנגן היטב, כולל MKV 1080p עם פס קול רב-ערוצי. באמצעות מחוות של גלילה בצדדי המסך מעלה-מטה או לצדדים ניתן לשלוט בקלות בבהירות המסך, בעוצמת השמע או להריץ בתוך הסרט.
הגלישה במכשיר מעולה גם היא, הן בזכות המסך הנפלא והן בזכות הדפדפן המיוחד של מייזו, שמצליח לספק גלילה חלקה במיוחד בעמודים – טובה יותר ממרבית מכשירי האנדרואיד שפגשנו עד כה.
מלבד התמיכה ב-Wi-Fi בתקנים a/b/g/n, כולל המכשיר גם תמיכה ב- Wi-Fi Direct, ב- Bluetooth 4.0 ואף כולל שבב NFC - סט עשיר ומכובד של קישוריות אלחוט. ה-GPS כאן הוא ללא דופי וניווטנו עם ה-MX3 מדי יום הלוך וחזור ללא כל בעיות קליטה או איטיות כלשהי בקבלת אות.
קצת חבל לנו שהמכשיר אינו כולל רדיו FM – כנראה זה בגלל השימוש בערכת השבבים מבית סמסונג, שכידוע גם מכשירי הדגל האחרונים שלה אינם כוללים רכיב זה.
Meizu MX3 מצויד בסוללת ליתיום-יון בקיבולת של 2400mAh שאינה ניתנת להסרה. הסוללה אמורה לספק עד 393 שעות המתנה או 14 שעות שיחה.
אין ספק שנושא הסוללה הוא האכזבה הגדולה ביותר מהמכשיר הזה, שגרמה לחלק גדול מההתלהבות הראשונית שלנו להיעלם: הסוללה פשוט חלשה. עם ניווט של כ-20 דקות, לאחר ששלפנו את המכשיר מהמטען ב-7:30 בבוקר, הגענו למשרד ב-9:00 עם 70% סוללה בלבד. בשעה 14:00 בצהריים נשארו בסביבות 30%, ורק לעתים נדירות הגענו לשעה שבע בערב עם יותר מאחוזים בודדים. מאחר ואין אפשרות להחליף את הסוללה, מדובר בבעיה קריטית, בעיקר אם אין במקום העבודה או הלימודים שלכם שקע חשמל זמין. חבל.
איכות הבנייה של ה-MX3 מעולה. הוא מוצק, עשוי מחומרים איכותיים (שלדת מגנזיום פנימית וטבעת מתכת-אל חלד מסביב), וגם הפלסטיק מאחור מרגיש איכותי. אין מקש שמרגיש רופף ואין אזור שאינו מחובר היטב. ההתעסקות עם פירוק מכסה הסוללה מתישה ללא ספק, אך נראה שזה לטובה מבחינת עמידות המכשיר לאורך זמן.
עם זאת, היצרן אינו מציין האם זכוכית המסך עמידה בשריטות, לכן מומלץ להיעזר במגן מסך ייעודי.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug