Asus ---R510LB-XX126H / X550---

שתף באמצעות:

מחשב נייד Asus ---R510LB-XX126H / X550--- אסוס

סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus ---R510LB-XX126H / X550--- אסוס

הטוב
  • ביצועים מעולים
  • מקלדת מלאה
  • אינו מתחמם
  • עיצוב נאה מאוד
הרע
  • משטח עכבר רע
  • איכות מסך לא מרשימה
  • משקל כבד
  • זמן סוללה בינוני
בשורה התחתונה

Asus R510LB יתאים בבתים ובחללים קטנים שמחשב נייח יעיק עליהם, אך לא היינו מיעדים אותו לעבודה ניידת, בשל משקלו הכבד וממדיו הבולטים. הוא מצויד בחומרה מעולה לעריכת וידיאו ולמשחקים, אך חווית הצפייה בו הייתה יכולה להיות טובה יותר עם רזולוציה גבוהה יותר ופחות השתקפויות. היזהרו ממשטח העכבר שלו, ודאגו לחיבור חשמל קרוב.

הקדמה

בעברה הלא-מאוד-רחוק, חברת Asus יצרה בעיקר רכיבי מחשב פנימיים, כגון לוחות אם למעבדי אינטל או כרטיסים גרפיים. יחד עם ההמצאה המדליקה בזמנו של קטגוריית מחשבי ה-NetBook, החברה פרצה לתודעה כיצרנית מחשבים קטנטנים וזולים, ומאז Asus משחררת קווי מוצר רבים העונים לכל כיס ולכל צורך.

ה-
R510LB משתייך לסדרה של מחשבים עוצמתיים, אך ספרטניים בפינוקים שונים. יש לו מסך בגודל 15.6 אינטש, מעבד Core i7-4500U אינטל כפול ליבה במהירות 2.4GHz, 4GB זיכרון RAM וכרטיס גרפי GT740M של NVidia. תוכלו לאחסן עליו 750GB של מידע, סרטים ומשחקים, ו-Asus מצהירים על זמני עליה קצרים ועל טמפרטורות נוחות ונמוכות לעבודה צמודה על המקלדת המלאה שלו.

זיכרון
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

ביצועים (35%)

9.5

המדבקה בתחתית המקלדת מספרת לנו כי ל- R510LB זמן עליה מידי של 2 שניות. הניסוח מעט מבלבל, ובאמת ובתמים האמנו שנוכל להתחיל לעבוד תוך 2 שניות. בפועל עברו 30 שניות מהרגע בו לחצנו על הכפתור ועד שהגענו למסך הפתיחה של Windows 8. אולי התכוונו ב-Asus לזמן החולף מהרגע בו לחצנו על כפתור ההפעלה ועד ש-Windows 8 בעצמה מתחילה לעלות, ואולי התכוונו לחזרה ממצב שינה. אגב, זמן ההתעוררות ממצב שינה עמד על 3 שניות. ככל הנראה לו היה כונן SSD, זמן העלייה היה קצר יותר. מאידך, המחשב מצויד בדיסק קשיח בעל נפח של 750GB, שעבורנו לפחות שימושיים יותר מאשר זמן התעוררות מהיר יותר.

Asus
ציידו את ה- R510LB במעבד Core i7 מהרבעון האחרון של 2013 וב-4GB של זיכרון RAM. אל מול המעבד החזק יחסית, הכרטיס הגרפי המשובח וכמות ה-RAM הטובה (יחסית למחשב נייד) לא יכולנו לעמוד בפיתוי ולבחון כיצד הוא מתמודד עם עריכת וידיאו. התקנו עליו Adobe Premiere Pro והתחלנו לעבוד. העמסנו על קטעי הוידיאו אפקטים, מעברים ותיקוני צבע, ויכולנו לנגן את קטעי הוידיאו ללא רינדור, על אף שכרטיס המסך אינו תומך בטכנולוגית ה-Mercury. ייצוא קובץ עמוס אפקטים באורך 3 דקות לקח 4 דקות ו-20 שניות, זמן פעולה מעולה. במלים אחרות, זהו מחשב כמעט אידיאלי לעריכת וידיאו. על ה'כמעט' נרחיב בהמשך.

התקנו עליו גם את
Bioshock Infinite, משחק First-person shooter כבד ומורכב, והגרפיקה שלו רצה באופן חלק ומהיר. המשחק נטען במהירות סבירה למדי ולא הרגשנו תקיעות או קפיאות כלל. כאשר המחשב נדרש לעבודה גרפית מאומצת, הן בעת הרינדור והן בעת המשחק, המאווררים פעלו בעוצמה, אך הצליחו לסלק כל טיפה של חום שנאצרה בגוף המחשב. יכול להיות שאם היינו בודקים את המחשב בזמן הקיץ, כפות ידינו היו מיוזעות מעט יותר, אך מכיוון שהחורף הישראלי הוא בעצם אביב, אנו סבורים שלאורך כל השנה תוכלו ליהנות ממחשב קריר שנעים לעבוד עליו.

בשימוש רגיל, כלומר עבודה על מסמכים, גלישה וצפייה בסרטים ברשת, המחשב תפקד ללא דופי. עבדנו על דפדפנים מרובים עם מסמכים פתוחים ברקע, והמעבר בין תוכנה אחת לשנייה היה חלק ומהיר, ללא קריסות או חלונות שאינם מגיבים. הפעלנו תוכנה בשם
Bluestacks המדמה סביבת אנדרואיד כדי לבדוק איך אפשר להפעיל טאבלט בתוך מחשב, וגילינו שה-R510LB מתמודד הן עם המערכת שלו והן עם המערכת האורחת ואפליקציותיה בגבורה רבה, תוך כדי שהוא מנגן מוזיקה ברקע.

למתעניינים בתוצאות מבחנים שונים, ה-
R510LB השיג ציון בינוני בלבד של  1543 ב- PCMark07 וציון של 4.9 בחווית המשתמש של Windows.

מעבד
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

איכות התצוגה (15%)

8

אחת הנקודות החלשות של ה- Asus R510LB היא המסך. המסך כשלעצמו אינו רע – הוא מנפק תמונה מלאת צבעים בעלת ניגודיות טובה מאוד – אך כבר נתקלנו בטובים ממנו בהרבה. הרזולוציה המקסימלית שלו היא 1366x768 ואין מדובר בפאנל IPS, ועל כן יש להישיר מבט אל המסך על מנת לראות את התמונה במלואה. המסך מבריק במיוחד, ובשל כך מייצר השתקפויות המקשות על צפייה בו באור יום ישיר.

המסך מנפק תמונה מלאת צבעים בעלת ניגודיות טובה מאוד – אך כבר נתקלנו בטובים ממנו בהרבה. הרזולוציה המקסימלית שלו היא 1366x768

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (25%)

7

נראה ש- Asus השקיעה מחשבה בעיצוב ה- R510LB. חיפוי הפלסטיק של המסך הזכיר לנו תקליט במרקם שלו, צבעו אפור כהה והפינות מעוגלות ומלוטשות. חיפוי המקלדת כסוף וחלק לגמרי, עם דוגמת פנינים בחלקו העליון. שאר חיפויי המקלדת סטנדרטיים וחסרי ייחוד, אך מה שאנחנו רואים לרוב, יפה ומעוצב.

אסוס
R510LB הוא מחשב נייד כבד למדי, 2.3 ק"ג של פלסטיק, זכוכית ואלומיניום, שבקושי נכנסים לקייס מגן. מדובר במסך בגודל 15.6 אינטש, אך חשנו שהוא יותר גדול. העובי שלו הוא 2.5 ס"מ, האורך 25.1 ס"מ והרוחב 38 ס"מ. הוא אומנם מוגדר כנייד, אך חשנו מוגבלים להסתובב ולהפעיל אותו. העבודה עליו בעת נסיעה ברכבת הייתה קשה ומסובכת, בגלל המשקל והממדים שלו, והוא כנראה מתאים יותר כתחליף-שולחני לדירות קטנות היכן שאין מקום למחשב שולחני ומסך גדול.

נראה ש- Asus השקיעה מחשבה בעיצוב ה- R510LB. חיפוי הפלסטיק של המסך הזכיר לנו תקליט במרקם שלו, צבעו אפור כהה והפינות מעוגלות ומלוטשות

Asus
הצליחו לדחוס מקלדת מלאה לגמרי לתוך ה-R510LB אך השימוש בפד הספרות ובמקשי החצים דרש מעט תרגול. יחד עם זאת, זוהי תוספת שמקילה על רבים שמאסו בצירופי המקשים השונים רק כדי להגיע לסוף העמוד המבוקש, או אלו שחשקו בהקלדת מספרים בקלות ובמהירות. כבר נתקלנו במקלדות רכות יותר מזו של ה-R510LB אך גם זו נוחה מאוד להקלדה ממושכת וצ'יטוטים לתוך הלילה.

לעומת המקלדת, משטח העכבר הוא אחד הרעים שבהם התנסינו: התנהגותו אקראית ומציקה ממש. גלילת שתי אצבעות פעם עובדת ופעם לא, וכאשר היא עובדת יש להתאמץ כדי לשכנע את המחשב שאנחנו אכן רוצים לגלול מעלה או מטה. אחת לכמה נגיעות, משטח העכבר שולח אותנו מעבודה רציפה אל עבר מסך האריחים של
Windows 8, למרות שכלל לא התכוונו לכך. הלחצנים הפיזיים הקבועים בחלקו התחתון של המשטח קשים מדי, ועל כן אנו ממליצים להוסיף עכבר חיצוני ולא להסתמך על משטח העבר של המחשב.

למחשב רמקולים טובים, ו-
Asus דאגה שנדע על כך בשלל מדבקות על המחשב. היא מתפארת בטכנולוגית Sonicmaster שאמורה לכלול עוצמה חזקה במיוחד, צליל נקי ובסים איכותיים. בפועל נראה שהמהנדסים הסתפקו בצליל נקי, אך ללא נוכחות מורגשת של בס.

אסוס
R510LB אינו משופע בחיבורים, אך מה שיש מספיק לרוב השימושים שלנו: שלוש יציאות USB 3.0 שפוזרו בין צדי המחשב ליתר גמישות, חיבור VGA, .כניסת אוזניות משולבת עם מיקרופון, חיבור HDMI וחיבור לכבל רשת. המאווררים ממוקמים בצד שמאל של המחשב, והם מנקזים אליהם את כל החום משאר המחשב. בקדמת המחשב נמצא כניסת כרטיס SD לפריקה מהירה של תמונות או כל מדיה אחרת.

על מצלמת הרשת אין מה להכביר מלים, ונציין שהתמונה המתקבלת ממנה מפוקסלת עוד בטרם יצאה אל מרחבי הסקייפ, ונראה כי
Asus הוסיפו אותה לפרוטוקול בלבד.

מערכת ההפעלה המצורפת למחשב היא
Windows 8 על אף שגרסה 8.1 שוחררה כבר. התוכנות שנקבל עם המחשב הן סקייפ, Fresh paint, Music maker Jam ואסופת משחקים לא מרגשת במיוחד.

משקל
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.

משך פעולת סוללה (15%)

7.5

ל- Asus R510LB יש סוללת Li-ion בעלת ארבעה תאים, וצריכת החשמל שלה היא 37 וואט לשעה. הצלחנו לסחוט ממנה ארבע וחצי שעות עבודה ללא חיבור לחשמל, כאשר בעיקר גלשנו ועבדנו על מסמכים. כשהתחלנו להפעיל את הכרטיס הגרפי בעריכת וידאו ובמשחקים, הגענו לארבע שעות עבודה, זמן עבודה לא מרשים במיוחד. יחד עם זאת, הסוללה איננה מובנית והיא ניתנת להחלפה בקלות.

עמידות ואבטחה (10%)

8

אולי בשל משקלו הכבד ה-R510LB מרגיש בנוי לתלפיות, אך הפלסטיקיות שלו מפחית מעט מתחושה זו. למחשב חריץ למנעול קנסינגטון בצד המסך.

 אולי בשל משקלו הכבד ה-R510LB מרגיש בנוי לתלפיות, אך הפלסטיקיות שלו מפחית מעט מתחושה זו. למחשב חריץ למנעול קנסינגטון בצד המסך