סקירת wisebuy - סיר בישול וטיגון Tefal FZ706028
- שימוש מינימלי בשמן
- מתאים מאוד לזוגות צעירים
- פשוט לתפעול
- קל לניקוי
- פיזור חום לא תמיד אחיד
- בעל תכולה קטנה שלא תתאים למשפחות
- רועש ועלול לתפוס מקום רב במטבח
נפתח במובן מאליו: מכשירי הטיגון תופסים מקום רב במטבח, פי כמה בפינות בישול שלא ניחנו בשיש אינסופי המאפשר להציב בו כמה מכשירי חשמל במקביל. הוא גבוה ממיקרו ורחב מאובן, כך שיש לקחת בחשבון שגודל מכשיר הטיגון עלול לתבוע לא מעט מקום מהמטבח הישראלי הממוצע. בניגוד למכשירי חימום אחרים, כמו אובן, תנור ומיקרו, את ה- FZ706028העדפנו לאחסן בתום השימוש, בגלל צורתו העגולה והמגושמת שלו והמקום הרב שהוא תפס במטבח בעת שימושו.
מכשיר הטיגון כולל שני כפתורים ירוקים בחלקו האחורי; להדלקת/כיבוי המכשיר ולהפעלת הטיימר, המתריע בצפצוף בתום הזמן שנקבע. בחלק הקדמי הידית הנשלפת של מחבת הטיגון, ביניהם לחצנים מכניים של פתיחת המכסה. בראש הסיר מכסה שקוף המאפשר להציץ למנות המתבשלות. המכשיר מגיע עם ידית ערבוב הניתנת להסרה וכף מדידה להוספת כמות מצומצמת של שמן. הטכנולוגיה עליו מבוסס המכשיר מבטיחה שימוש מזערי בשמן כדי להשיג תוצאות זהות לחימום תנור, תוך שמירה על תזונה בריאה יותר ושימור הטעמים של המזון המבושל.
פתחנו במבחן כדורי תפוחי האדמה והוספנו כפית שמן אחת בעזרת כף המדידה (14 מ"ל) שקיבלנו בקופסא. בתוך פחות מ-30 דקות קיבלנו תפוחי אדמה שהיו אפויים מעל הנדרש, עם גווני חום כהה שהפכו את תפוחי האדמה לשחומים במיוחד, הרבה מעבר למה שרצינו. הם אמנם היו נימוחים מבפנים כנדרש, אבל הטקסטורה החיצונית החלה להעיד על סימני שריפת המעטפת העתידים להגיע. גם המערבל לא הבריק, כשאחרי כמה דקות החל להיתקע במזון, למרות שהצבנו את כמות המזון העדיפה לפי המלצת היצרנית.
במארז קיבלנו הוראות הפעלה בעברית עם הסברים ברורים על הוראות בטיחות, שימוש המכשיר, תיאור החלקים, הוראות ניקוי ותחזוקה וכמובן, טבלאות זמני בישול שכללו את המנות הפופולריות ביותר, ביניהן, תפוחי אדמה, מנות עוף, ירקות, דגים וקינוחים. גם חוברת מתכונים צורפה, אלא שהייתה כתובה רק בשפות אנגלית וערבית, כך שלא מצאנו בה שימוש רב.
הציפוי הקרמי בתא הבישול כולל טפלון Non-stick, המאפשר לנקות בכמה ניגובים קלים את שאריות המזון והנוזלים שניגרו מהם והצטברו ברחבי הסיר. בנוסף, כמעט כל חלקי הסיר ניתנים לפירוק - המיכל, גוף הסיר והמכסה, כך שניתן ממש להבריק כל חלק וחלק ואף להכניס אותם למדיח בנפרד, ללא החשש לשחוק או לפגוע בצורה כלשהי באיכות הציפוי. חשוב להוסיף כי עדיף שלא להתמהמה עם הניקוי לאחר הבישול, כיוון שהמתנה של מעל לחצי שעה תגרום לשאריות להתקשות ולהפוך לעקשניות פי כמה בעת מטלת הצחצוח.