סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Motorola Moto G 16GB מוטורולה
- מסך חד ואיכותי
- איכות שמע גבוהה באפרכסת
- ביצועים טובים מאוד
- ממשק נוח, נקי ויעיל
- איכות בנייה וחומרים גבוהות
- איכות הצילום בינונית ומטה
- מנוע רטט רועש ומרגיז
- נוחות ההקלדה לא טובה
- מעט כבד ביחס לגדלו
במקור, מוטורולה מציעה את ה- Moto G כעסקה משתלמת במיוחד – בכמאתיים דולר. במחיר הזה מדובר במציאה של ממש, כיוון שמדובר בסמארטפון טוב וראוי, גם אם נעשו בו פשרות מטבע הדברים. למען האמת, גם במחיר שבו הוא נמכר כעת בארץ מדובר בעסקה טובה, כאשר המתחרים העיקריים הם מכשירים סיניים למיניהם, מכשירי דרג ג' של סמסונג עם מפרט נמוך משמעותית או Galaxy Nexus מ-2011. כל עוד המצלמה החלשה לא מטרידה אתכם במיוחד, מוטורולה מוטו G הוא בחירה טובה – במיוחד לחובבי הממשק הנקי של גוגל.
חברת מוטרולה מוביליטי, הזרוע של ענקית התקשורת האמריקאית שאחראית על ייצור ופיתוח של טלפונים סלולריים, החליפה ידיים כמה פעמים בשנים האחרונות. באמצע 2012 היא נרכשה על ידי גוגל בעסקת ענק, ובינואר השנה היא כבר נמכרה ל-Lenovo הסינית, כאשר בידי גוגל נשארו בעיקר תיק הפטנטים העצום שלה – ומספר מכשירים שהושקו בתקופתה. אחד מהם הוא Moto G, האח הצעיר והמוזל של Moto X. הוא הושק בנובמבר 2013 והוצג כמכשיר מתקדם וחזק יחסית במחיר של פחות מ-200 דולר ללא חוזה (בארה"ב כמובן).
Motorola Moto G מצויד במפרט של מכשיר ביניים, אך כזה שהפשרות בו אינן גדולות יחסית. הוא כולל מעבד Snapdragon 400 מרובע ליבות במהירות של 1.2GHz, זיכרון RAM בנפח 1GB, מסך IPS בגודל 4.5 אינטש וברזולוציית 1280x720, מצלמת 5 מגה פיקסל ומצלמה קדמית ברזולוציית 1.3 מגה פיקסל, רדיו FM ועוד. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסת 4.4 העדכנית ביותר, שמגיעה כאן כמעט בטהרתה – ללא התערבות בממשק מצד מוטורולה.
את מוטו G ניתן להשיג בכמה גרסאות – עם נפח אחסון של 8 או 16GB, בגרסת LTE ובלעדיה, וגם בגרסת Dual SIM (המכונה XT1033), שאותה קיבלנו לבדיקה.
כצפוי ממכשיר של מוטורולה, איכות השמע בשיחות נהדרת. האפרכסת מפיקה צליל עשיר, חזק ונקי, ותענוג לשוחח איתה. הספיקר גם הוא מצטיין בעוצמת שמע גבוהה, שאפשרה לנו לנהל שיחות ללא ידיים אפילו תוך כדי נסיעה ברכב. בהשמעת מוזיקה הצליל עדיין חזק, אבל האיכות בינונית בלבד. הרמקול ממוקם בחלק העליון של המכשיר, משמאל למצלמה, והוא אינו נחסם גם כאשר המכשיר מונח על משטח רך – כנראה בזכות הגב העגלגל של המכשיר.
החיבור לדיבורית ה-Bluetooth ברכב התבצע ללא בעיות, והסאונד באוזניות רגילות היה איכותי מאוד.
Motorola Moto G עולה בסביבות 1200 שקלים בגרסת ה-16GB שלו, אבל מעניק תחושה ומגע של מכשיר יקר ורציני הרבה יותר. זאת בזכות עיצוב מוקפד, נקי ונעים לעין, ואיכות הרכבה גבוהה. ברירת המחדל של המוטו G היא בצבע שחור, אבל מכסה הסוללה הפריק ניתן להחלפה – ומוטורולה מציעה אותו בעלות של כ-15 דולר בשלל צבעים לפי טעמכם האישי. אהבנו דווקא.
מוטו G מעניק תחושה ומגע של מכשיר יקר ורציני הרבה יותר ממחירו האמתי, זאת בזכות עיצוב מוקפד, נקי ונעים לעין, ואיכות הרכבה גבוהה
מקדימה יש למכשיר פינות עגלגלות ומשטח נקי, ללא לחצנים (במקומם יש בר ניווט תחתון במסך עצמו), ומאחור תמצאו מכסה סוללה קמור קלות, בגימור מט שמזכיר גומי ונעים מאוד למגע. במרכז, מתחת לעדשת המצלמה ולמבזק, ישנה גומה עגולה שמאכלסת את הלוגו שמפורסם של מוטורולה. אפילו היא תורמת לנוחות השימוש, שכן היא "מתלבשת" בדיוק על האצבע המורה של היד האוחזת במכשיר.
בצלע הימנית של המכשיר נמצא לחצן ההפעלה והכיבוי, ומתחתיו, ברווח מספיק כדי שלא תתבלבלו ביניהם, לחצן הווליום הכפול. שני הלחצנים עשויים ממתכת כסופה, בולטים בדיוק במידה הנכונה, מגיבים היטב ובאופן כללי נוח לתפעל אותם. בתחתית המכשיר נמצא כמקובל שקע Micro-USB לטעינה, ובראש המכשיר – שקע 3.5 מ"מ לאוזניות.
מוטורולה שילבה ב- Moto G מסך שבדרך כלל פוגשים במכשירים יקרים יותר. מדובר במסך עם פאנל IPS איכותי בגודל 4.5 אינטש, ועם רזולוציית 720p הוא מציג צפיפות פיקסלים גבוהה של 326ppi. המסך מצטיין בצבעים נעימים ומדויקים למדי ובזוויות צפייה גבוהות, וכן בחדות טובה מאוד. הוא אמנם לא האחיד ביותר שראינו (מבט מדוקדק מקרוב חושף את תבנית הפיקסלים), אבל בשימוש סטנדרטי הוא נראה חד מאוד. החיסרון היחיד שלו בעינינו הוא בהירותו, שלטעמנו אינה גבוהה מספיק.
ביצועי המכשיר הוכיחו לנו שוב שלא רק החומרה קובעת, אלא גם התוכנה. למרות שהמוטו G מצויד במעבד ותיק יחסית, עם מהירות שעון שקטנה בחצי ממכשירי הדגל כיום ועם מחצית מכמות זיכרון ה-RAM, הוא מצליח לספק חווית שימוש חלקה וזורמת, הרבה בזכות מערכת ההפעלה שמותקנת עליו. מדובר באנדרואיד בגרסת קיט-קט 4.4.2 העדכנית, שמגיעה כאן בגרסה הנקייה של גוגל, כמעט ללא תוספות או שינויים (מלבד 2-3 אפליקציות של מוטורולה). החוויה מזכירה מאוד את זו של מכשירי נקסוס האחרונים, כאשר במבחן השוואתי שעשינו ביחס ל-Nexus 4, ההבדל לטובת הנקסוס היה מינורי (להערכתנו הנקסוס מהיר יותר מ-10% מהמקרים מהמוטו G).
החסרונות של המכשיר הזה בתחום נוחות השימוש אולי לא גדולים, אבל קיימים. ראשית, מנוע הרטט: הוא רועש מאוד, ומשמיע מין חרחור מעצבן בכל פעם שמקש וירטואלי מגיב ברטט לנגיעה. שנית, משום מה, ההקלדה על המכשיר פחות נוחה ממכשירים אחרים שבדקנו. לא ברור לנו מה בדיוק הבעיה; החלפנו כמובן מספר מקלדות שאנו משתמשים בהן דרך קבע – ללא שיפור מהותי. בדבר אחד הבחנו בבירור: צלילי המקלדת מושמעים בהשהייה קלה אך מורגשת מרגע הלחיצה על המקש, מה שכנראה בלבל אותנו והקשה על ההקלדה השוטפת. את תגובת הרטט להקלדה כיבינו מיד, מהסיבות שתיארנו לעיל.
חיסרון שלישי, ומינורי יותר, נוגע לממדי המכשיר. מבחינת גובה, אורך ואפילו עובי (שמגיע ל-11.6 מ"מ מכובדים בנקודה העבה ביותר) – לא היו לנו כל תלונות; המכשיר נכנס היטב לכיס ויושב מצוין בכף היד בזכות הגב הקמור והנעים למגע. עם זאת, המשקל – 143 – הרגיש לנו מעט כבד ביחס לממדי המכשיר.
מוטורולה מוטו G מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל, עם מיקוד אוטומטי ופלאש, שמסוגלת לצלם וידיאו ברזולוציה צנועה של 720p בלבד. ממשק המצלמה נוח ופשוט לתפעול, אם כי הופתענו לגלות שלא ניתן לשנות את רזולוציית הצילום. ניתן לצלם תמונות סטילס ב-HDR וכן לצלם סרטוני וידיאו בהילוך אטי.
איכות הצילום מאכזבת, גם אל מול מצלמות 5 מגה פיקסל של מכשירים ותיקים מאוד, כמו Samsung Galaxy S הראשון. הפירוט בתמונה בינוני, הצבעים כהים ונוטים לאדמדם והטווח הדינמי צר מאוד, כך שצילום בצהרי היום גורר כמעט תמיד צללים קשים ושחורים. בצילום בתאורה שאינה אידיאלית הפירוט צונח בחדות ויש רעש דיגיטלי רב יחסית. בקיצור, זו מצלמה למי שאינם משתמשים במצלמה דרך קבע, אלא לצילומים מזדמנים פה ושם בלבד. צילום הוידיאו דווקא בסדר גמור, במגבלות הז'אנר; התנועה בסרטונים שצילמנו הייתה חלקה יחסית והפירוט טוב.
Moto G תומך בכל תדרי הסלולר הרלוונטיים לישראל והוא מסוגל לפעול היטב בכל הרשתות (כאמור, יש גרסה שלו עם תמיכה ב-LTE). מהירות הגלישה טובה, ובזכות המסך החד נוח לגלוש ולקרוא מאמרים גם בגודל פונט קטן. החיבור ל-Wi-Fi איכותי גם הוא, ובממ"ד אצלנו, שמרוחק כמה וכמה מטרים מהנתב האלחוטי, המשכנו לקבל קליטה סבירה וגלישה ללא תקלות.
מוטורולה מבטיחה יום שלם של סוללה עם המכשיר הזה, ומציידת אותו בסוללת ליתיום-יון בקיבולת של 2070mAh (שאינה נשלפת, וחבל).
בפועל, חיי הסוללה אולי לא מרהיבים אך הם מספקים בהחלט: בשימוש סטנדרטי קיבלנו יום שלם של שימוש ועוד נותר לנו מספיק עד השעה 11 בבוקר של היום שלמחרת, ובימים עמוסים יותר הגענו בדרך כלל לשעה 11 בלילה לפני שהסוללה נפחה את נשמתה.
כפי שכבר ציינו, איכות הבנייה, החומרים וההרכבה היא ללא דופי. המכשיר מעניק תחושה של מוצר רציני, איכותי ועמיד, וכתוספת המסך מוגן בזכוכית גורילה מדור 3 העמידה בשריטות. מכסה הסוללה מורכב באופן איתן מאוד לגוף המכשיר, ולמעשה צריך להפעיל מעט כוח כדי לשחררו משם.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות GoMobile