סקירת wisebuy - טאבלט Asus Fonepad Note 6 ME560CG 16GB אסוס
- מסך מצוין בגודל 6 אינטש
- זוג רמקולים קדמיים טובים
- ביצועים מהירים
- עט סטיילוס מדויק ורגיש
- ממשק נאה ונוח
- איכות בנייה גבוהה
- כבד ומגושם מדי בשביל סמארטפון
- קטן מדי בשביל טאבלט
- המצלמה בינונית וללא מבזק
- בעיות בחלק מתוכנות הניווט
FonePad Note 6 הוא ציפור קצת משונה. חוסר ההחלטיות של אסוס לגביו, האם זהו טאבלט עם יכולות סלולריות אם טלפון סלולרי בגודל שמתקרב לטאבלט, מפיל אותו לעיתים בין הכיסאות: כך בממדים המוגזמים שלו וכך בחוסר בפלאש למצלמה. מנגד, הביצועים שלו באמת טובים, המסך שלו נפלא ובסך הכל השימוש בו היה מהנה.
אם אין לכם בעיה להסתובב עם מכשיר במשקל 210 גרם ובעובי נכבד, ובכוונתכם לנצל את יכולות הסטיילוס המצוינות שלו, פונפד נוט 6 הוא הטאבלט, סליחה, הפאבלט, בשבילכם.
אסוס, המתמחה בשנים האחרונות בייצור ממכשירים היברידיים שנעים באופן אמורפי בין גבולות המחשבים הניידים, הטאבלטים והסלולריים, הציגה לאחרונה בישראל מכשיר חדש: FonePad Note 6, שאותו היא מגדירה כטאבלט עם יכולות טלפונית, אם כי לטעמנו מדובר בפשטות בפאבלט.
פונפד נוט 6 מציג מפרט יפה, כאשר גולת הכותרת היא כמובן מסך בגודל 6 אינטש ברזולוציית Full-HD, וכן עט סטיילוס המצורף לגוף המכשיר (והוא כנראה שהעניק לו את השם Note). ערכת השבבים כאן היא Intel Atom Z2580 עם מעבד כפול ליבה במהירות 2.0GHz, מאיץ גרפי PowerVR SGX544MP2 וזיכרון RAM בנפח 2GB. עוד במפרט: מצלמת 8 מגה פיקסל, זיכרון פנימי בנפח 16 או 32GB עם אפשרות להרחבה, זוג רמקולים קדמיים, רדיו FM ועוד.
מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסה 4.2.2.
את המעבד Atom Z2580 של אינטל פגשנו כבר בסמארטפון אחר שבדקנו לאחרונה, Lenovo K900. במכשיר ההוא התאכזבנו קמעא מהביצועים; חשנו שהמכשיר נוטה להשהיות מפעם לפעם (Lags) וכן לקרטועים של אנימציות בגלילה בין עמודי הבית. ובכן, נראה שהאשם לא היה במעבד עצמו אלא בהתאמה לחומרה או לתוכנה, משום שב- FonePad Note 6 הביצועים היו ללא דופי, ולא נפלו ממעבדים מקבילים של קוואלקום, למשל.
למכשיר לוקח יחסית זמן רב להידלק, אבל מכאן ואילך אין לנו תלונות. הוא מתעורר תוך כשנייה ממצב שינה, הדפדוף במסכי הבית חלק ומהיר וכך גם האנימציות השונות והגלילה בתפריטים. אפליקציות כבדות יחסית עולות במהירות טובה, והתרשמנו לטובה גם ממהירות הצילום, שהייתה מעל הממוצע בסמארטפונים כיום.
מערכת ההפעלה במכשיר, Android 4.2, מגיעה כאן עם נגיעות עיצוב ופונקציונאליות מינוריות יחסית מצד אסוס. אנחנו מחבבים את הגישה של החברה, שלא מתיימרת להחליף לחלוטין את החוויה הבסיסית של אנדרואיד עם ממשק עלי גרנדיוזי, אלא מעצבת שינויים עדינים, הרמוניים ונקיים בממשקים השונים; למשל תפריט ההגדרות בהיר במקום כהה, בווילון ההתראות יש גישה מהירה למתגים שונים כמו גם אפשרות לשינוי בהירות המסך, ושאר האפליקציות הנפוצות נראות פחות או יותר כמו במקור, רק עם שינוי עיצובי שלא גורע אלא מוסיף.
במבחן הביצועים של תוכנת AnTuTu הפופולארית קיבל ה- FonePad Note 6 את הציון 20,301 נקודות - ציון שמוגדר על ידי התוכנה כ-"Great".
אסוס הוסיפה כמה אפליקציות משלה, שחלקן נמצאו כשימושיות מאוד. ביניהם נמנה את תוכנת הגיבוי, סייר הקבצים, תוכנת AppLocker לנעילת אפליקציות בסיסמה, תוכנת SuperNote שמשמשת לשרבוטים, איורים וכדומה באמצעות העט (המזכירה מאוד את המקבילה במכשירי Galaxy Note של סמסונג) ועוד.
לצד השבחים, נאמר שמפעם לפעם חווינו באגים משונים; למשל לעיתים כשפתחנו את וילון ההתראות, הוא היה ריק לגמרי, או כשניסינו להזיז אייקון של Chat-heads (של פייסבוק) הוא נתקע במקומו ולא זז. כיוון שאסוס ידועה בכך שהיא משחררת עדכונים תכופים למכשיריה, אנו מקווים שתקלות מינוריות אלה ייפתרו בקרוב.
עט הסטיילוס, אגב, מפתיע לטובה ברמת הדיוק והרגישות שלו. התוכנה של אסוס, שנטענת מיד כשמוציאים את העט מתושבתו, מאפשרת לכתוב ישירות על המסך או על דף חלק, לאייר במגוון עטים, מברשות וצבעים, ולהפיק תוצרים מרשימים מאוד. כמו בעט של סמסונג, גם כאן ישנה אפשרות לתצוגה מקדימה בריחוף מעט המסך, עוד טרם הנגיעה. תכונה מדליקה שמצאנו היא שהמכשיר מודיע מתי בדיוק יצא העט מהתושבת; אם שכחתם אותו, המכשיר יספר לכם מה היה המיקום האחרון בו שהיתם לפני שהוצאתם את העט, כך שתוכלו לשוב למקום ולחפש אותו אם אבד.
בשימוש ממושך, כמו למשל ניווט במשך כחצי שעה, המכשיר מתחמם במידה סבירה אך לא יוצאת דופן. בשימוש של פחות מכך לא הרגשנו בכל התחממות.
עט הסטיילוס מפתיע לטובה ברמת הדיוק והרגישות שלו. ניתן לאייר באמצעותו במגוון עטים, מברשות וצבעים, ולהפיק תוצרים מרשימים מאוד
אסוס ציידה את ה- FonePad Note 6 במסך IPS+ נפלא בגודל 6 אינטש וברזולוציית 1920x1080, שנותנת צפיפות של 367ppi. המסך מצטיין בצבעים מדויקים ועשירים, בחדות מושלמת ובבהירות מספקת, גם אם לא הגבוהה ביותר שפגשנו. לא נתקלנו בעיוות או דהייה בצבעים בצפייה מזווית חדה, וגם לא בזליגות אור שאופייניות למסכים כאלה.
בזכות גודלו הענק של המסך, תענוג לצפות במכשיר הזה בסרטונים ותמונות, וגם לגלוש באינטרנט או לקרוא מאמרים ומסמכים שונים. המסך מגיב ברגישות רבה למגע, ללא השהיות מורגשות.
אסוס לא לגמרי החליטה האם פונפד נוט 6 הוא טאבלט או טלפון סלולרי. מערכת ההפעלה כולה מתנהגת כאילו מדובר בטלפון סלולרי גדול, אבל העיצוב והממדים נראים כאילו מדובר בטאבלט קטן. בפועל, יש מחיר לחוסר ההחלטיות הזו, משום שהמכשיר לא מצטיין לא בזה ולא בזה.
כטאבלט, FonePad Note 6 ללא ספק קטן מדי. כסלולרי – הוא הרבה יותר מדי מגושם ועבה, והמסגרת סביב המסך גם היא גדולה בהרבה מהמקובל כיום. ואנחנו לא סתם מתלוננים: לפני המכשיר הזה, יצא לנו להסתובב בממשך כמה שבועות עם פאבלטים אחרים, כולל LG G Flex שגם לו מסך 6 אינטש, ובאף אחד מהם לא הרגשנו שהמכשיר גדול מדי.
עיצוב המכשיר גנרי למדי: פלסטיק לבן מבריק, מסגרת כסופה מקדימה – שום דבר שלא ראינו במכשירים אחרים. הייחודיות הבולטת היא כמובן זוג הרמקולים הקדמיים, בראש ובתחתית המכשיר, המסתתרים תחת גרילים כסופים. הרמקולים האלה השאירו אותנו עם טעם חמוץ-מתוק; מצד אחד הם הפתיעו אותנו עם צליל עמוק וצלול שאין סלולריים רבים שמתהדרים בצליל כזה, ומצד שני, הווליום שלהם לא מאוד מרשים. בנוסף, תוכנת ה-AudioWizard, שמאפשרת לבחור בין כמה מצבי צליל שונים, לא מאפשרת פונקציה פשוטה: נטרול של כל מאפייני האיקולייזר שהיא מפעילה. כתוצאת לוואי, חלק מהצלילים נשמעים מוגברים באופן מעוות ומלווים ברחש רקע מעצבן (למשל, צלילי השיחה של Facebook Messenger).
בימין המכשיר נמצאים לחצני הווליום, ומעליהם לחצן ההפעלה שנמצא מעט גבוה מדי לטעמנו. בסך הכל הלחצנים טובים – בולטים במידה הנכונה, יציבים ואיכותיים ומגיבים היטב. בראש המכשיר נמצא שקע האוזניות, ובתחתית יש שקע Micro-USB לטעינה. אם נהפוך את המכשיר, נגלה בשיפוע של צדו הימני מכסה פלסטיק מוארך שמסתיר תחתיו חריצים לכרטיס ה-Micro-SIM ולכרטיס Micro-SD. הפלסטיק שממנו עשוי הכיסוי, ובעיקר רצועת הגומי שמחברת בינו לבין גוף המכשיר, נראו לנו רעועים מעט, אבל כיוון שמדובר בחיבורים שהגישה אליהם לא צריכה להיות יומיומית, לא הוטרדנו מכך.
זוכרים שטענו שאסוס לא החליטה אם זה טאבלט או פאבלט? הנה עוד החלטה תמוהה בהקשר הזה: למצלמה כאן אין מבזק, כמו במרבית הטאבלטים. זה מוזר, משום שהמכשיר בכל זאת נראה הרבה יותר סלולרי מטאבלט, נוחות הצילום בו די טובה, המצלמה עצמה נוחה וידידותית לשימוש – ובכל זאת קשה מאוד לצלם אתו בחושך. ולא רק זה; גם פנס אין במכשיר הזה, כנגזרת מהעדרו של הפלאש. מילה לחיוב, בכל זאת: המצלמה מגיבה במהירות יפה מאוד וניתן לצלם רצף של תמונות ללא עיכובים.
איכות התמונות שמפיקה המצלמה נראית טובה מאוד על מסך המכשיר ובשיתופי פייסבוק ואינסטגרם; על מסך המחשב או הטלוויזיה אפשר לראות שהצבעים מעט רוויים מדי, שהפירוט בעומק התמונה חסר ושישנה גרעיניות גם בתמונות שצולמו באור יום, כך שלא מדובר במצלמה מבריקה (אם כי כאמור – גם ממש לא רעה). נודה על האמת; הצלחנו איכשהו להשיג תמונות לא רעות גם בתאורה חלשה בלילה בשוק מחנה יהודה, כך שיש כאן פיצוי מסוים על היעדר הפלאש. חולשה אחת בולטת יש למצלמה – היא לא יודעת להתמודד עם הריצוד של נורות פלואורסנט, וכל התמונות שצולמו בתאורה כזו יצאו עם פסי אור לא אחידים עליהן.
צילום הוידיאו, ברזולוציית 1920x1080, התבצע באיכות בינונית-טובה, כאשר החדות אמנם נאה אבל זיהינו קרטועים מפעים לפעם והתנועה לא לגמרי חלקה.
נקודה אחת שבה המכשיר הזה כשל אצלנו באופן קבוע היא הניווט. תוכנת Waze משום לא מסוגלת לרוץ על המכשיר, לפחות לא בגרסתה הנוכחית – היא קרסה ונסגרה כמה שניות לאחר שנפתחה (ולא מצאנו שום פתרון לכך). תוכנת Google Maps אמנם הצליחה לנווט אותנו, אבל לעיתים קרובות המכשיר טען שהוא אינו מצליח לקבל אות, ורק לאחר אתחול של המכשיר והפעלה חוזרת של תוכנת הניווט הוא הצליח להינעל על לוויין (תוך שניות בודדות). נציין שבשימושים אחרים לא נראו קשיים בקליטה של רכיב ה-GPS, כך שאנו משערים שמדובר בבעיית תוכנה כלשהי או חוסר התאמה של אפליקציות למעבד של אינטל, ולא בבעיה חומרתית.
Asus FonePad Note 6 מצויד בסוללה פנימית, שאינה ניתנת לפירוק והחלפה עצמאיים, בקיבולת מכובדת מאוד של 3200mAh. חיי הסוללה לא מאוד הרשימו אותנו: אמנם במצב חיסכון בסוללה, ועם בהירות מסך בינונית, תוכלו להגיע ליותר מיום של פעולה רציפה, אבל בשימוש הרגיל שלנו ועם בהירות מסך מקסימלית, הסוללה שיוועה למטען בסביבות השעה 21:30 בערב כמעט בכל יום. השימוש שלנו כלל כחצי שעת ניווט, גלישה ושימוש באפליקציות במשך כשעתיים לפחות מדי יום ושיחות בודדות.
איכות הבנייה של ה- FonePad Note 6 הרשימה לטובה. למרות שהוא עשוי ברובו מפלסטיק, הוא מעניק תחושה איתנה ביד, הלחצנים השונים היו יציבים ולא רופפים ועט הסטיילוס ישב באופן יציב לחלוטין בתושבת. עם זאת, יש לציין שאסוס לא מזכירה האם למסך יש זכוכית חסינת-שריטות כלשהי, כך שרצוי מאוד להצטייד במגן מסך תואם.