סקירת wisebuy - מחשב נייד Dynabook Satellite M50-A-110
- מקלדת מלאה ונוחה
- ביצועי משחק טובים למדי
- חיי סוללה טובים
- ביצועים חלשים בעומס
- עיצוב סתמי וקלישאתי
- מגושם וכבד יחסית
- השתקפויות רבות במסך וחוסר דיוק בצבעים
Satellite M50-A-110 הוא מחשב של פשרות. הוא יספק את צרכי רוב המשתמשים, אפילו אלה שנוהגים לשחק במחשב מדי פעם, אך אין לצפות לביצועים מרשימים וכן יש לקחת בחשבון שהמסך אינו מדויק ואינו מתאים לעיבוד תמונה או וידאו מוקפדים. בגלישה באינטרנט עדיף להמעיט בלשוניות ולא לפתוח עוד תוכנות לעבודה במקביל כיוון שזיכרון ה-RAM מתמלא במהירות. המחשב עצמו מסורבל ולא נוח לנשיאה והיינו מייעדים אותו לשימוש ביתי או משרדי, ולא עבור משתמשים הדורשים ניידות קלילה.
סדרת Satellite של טושיבה היא אחת מסדרות המחשבים הפופולריות בעולם, ואנחנו קיבלנו לידינו את הדגם M50-A-110 השייך למשפחה חדשה של מחשבים ניידים המיועדים לקהל רחב מאוד של משתמשים. זהו מחשב שאמור לענות על צרכיהם של משתמשים ביתיים, סטודנטים, גיימרים ואף אנשים מתחום הגרפיקה, הודות למפרט טכני לא רע בכלל.
טושיבה M50-A-110 מצויד במעבד בעל ליבה כפולה Core i5-4200U מבית אינטל, 4GB של זיכרון RAM וכרטיס גרפי Nvidia GT-740M עם 2GB זיכרון. ניתן לאחסן עליו 750GB של מידע, אך אין לו כונן אופטי.
טושיבה מספקת את המחשב עם גרסת 8.1 של מערכת ההפעלה חלונות. מערכת הפעלה זו מיועדת בעיקר למכשירים עם מסך מגע, אך המסך של ה- M50-A-11 אינו כזה. מדובר במסך LED בגודל 15.6 אינטש ברזולוציית 1366X768.
טושיבה מגישה את המחשב הזה עם מעבד Core i5-4200U, שאמור לתמוך ביישומים ובמשימות מורכבות יותר מאשר כתיבת מסמכים. כיוון שהדיסק הקשיח הוא כונן מגנטי ולא SSD, זמן עליית המחשב היה מעט ארוך ועמד על 45 שניות. זמן הכיבוי עמד על 17 שניות. בהפעלת תוכנות גרפיות כגון Photoshop ו-After Effects המחשב אומנם קרטע מעט, אך הצליח לעבוד ולבצע רינדורים תוך זמן סביר. בהרצה של משחקים עתירי גרפיקה מורכבת, כגון Bioshock, המחשב סיפק חווית משחק מרשימה, הודות לכרטיס הגרפי שלו. בשום שלב המאווררים לא הרעישו, גם כשהופעלו על המעבד לחצים גדולים.
לעומת זאת, גלישה מרובת לשוניות בדפדפן הייתה משימה מתסכלת ואיטית מאוד. לאחר מספר דקות של עבודה, המעבר בין הטאבים היה איטי, טקסט שהוקלד נראה על המסך מספר שניות לאחר מכן ופתיחה של טאב חדש לקח זמן רב מדי. דפי אינטרנט נטענו לאחר שניות ארוכות ובמקרים קיצוניים אף נתקעו בעת הגלילה. לו המחשב היה מצויד בעוד 2GB של זיכרון RAM הגלישה הייתה חלקה בהרבה.
סרטים ברזולוציית 1080p ואף 4K נוגנו ללא תקיעות או ריצודים, בין אם הם נוגנו מקובץ מקומי על המחשב ובין אם ניגנו אותם דרך Vimeo או YouTube.
במדד חווית המשתמש קיבל Toshiba M50-A-110 ציון מקסימלי של 7.2 על המעבד, 5.9 לדיסק ולזיכרון ה-RAM. ציון הבסיס של המחשב הוא 4.4, בגלל יכולות תלת הממד החלשות שלו. הציון שקיבל המחשב במבחן PCMark07 היה 1867, ציון שאינו גבוה במיוחד.
לנוכח הגל של מחשבי האולטרה-בוק, Toshiba Satellite M50-A-110 נראה לנו כמעט יוצא דופן עם המסך שלו בגודל 15.6 אינטש. הרזולוציה אינה Full HD אך מצאנו אותה מספקת עבור הצרכים שלנו, וגם סרטוני וידאו שצולמו ב-4K נוגנו חלק והיו חדים למראה.
מאידך גיסא, טווח הצבעים של המסך מוגבל למדי, וגוונים שלמים אינם נראים והם חסרי עומק. כמו כן השחור הוא למעשה אפור מאוד כהה, ובשילוב עם טווח הצבעים המוגבל, כל האלמנטים הוויזואליים – תמונות, סרטים ומשחקים –נראים שטוחים ודהויים. יחד עם זאת נהנינו במידת מה לצפות בו בסרטים, וגם לשחק משחקים. קריאה של טקסטים הייתה קצת פחות מהנה, והפונטים נראו מרוחים ועמומים מעט. הפאנל של המסך הוא פאנל מסוג TN, המוריד קצת מצריכת החשמל ומהעלות לעומת פאנל IPS, אך מגביל את זווית הצפייה וחלש יותר באיכות הצבע. אנחנו הסתדרנו גם עם זוויות הצפייה המוגבלות הללו.
הנקודה החלשה של המסך היא ההשתקפויות החזקות הנצפות ממנו בעת עבודה באור טבעי, שגרמו לנו לאמץ את העיניים ולשנות זווית צפייה תדיר.
Toshiba M50-A-110 הוא מחשב גדול, מגושם וכבד למדי. הוא שוקל 2.2 ק"ג ונכנס בקושי בתיק הצד שלנו. אף על פי שנעשה שימוש במגוון של טרנדים עיצוביים, כגון חיפוי מתכתי מוברש, פינות מעוגלות או מקשים שחורים על רקע כסוף, הוא איננו יפה במיוחד לטעמנו. הוא נעדר כונן אופטי, ולכן קשה לנו להבין מדוע הוא כה עבה (2.1 ס"מ). כמו כן, בכל פעם שרצינו לפתוח את מסך המחשב ניסינו לפתוח אותו מהכיוון ההפוך, כנראה משום שלשם העיצוב שלו הוביל אותנו.
כשפתחנו את המסך נגלתה בפנינו מקלדת מקשים מעוצבת בדוגמת האיים השחורים הנפוצים במחשבים כיום (Chiclet). זוהי מקלדת מלאה, עם לוח מספרים בצד ימין ועם כל המקשים שמשתמשים רגילים אליהם ממקלדות של מחשבים נייחים. הדבר נוח במיוחד לאלו שרוצים להשתמש במחשב זה להקלדה מרובה ומהירה של מספרים ולעבודה על גיליונות אלקטרוניים. המקלדת עצמה מאוד נוחה להקלדה: המקשים רכים ללחיצה ונעימים למגע, והם אינם מרעישים כלל. האותיות מסומנות בצורה ברורה, אך היינו שמחים לו טושיבה הייתה מאמצת את טרנד תאורת המקשים ומתקינה כזו במחשב זה.
בחירה אמיצה של טושיבה הייתה להחליף את מקשי ה-F בשורה העליונה במקלדת במקשי פונקציות ששולטים על הבהירות, עוצמת הקול, אנטנת
ה-Wi-Fi ועוד. כנראה שמעצבי החוויה הגיעו למסקנה שפחות ופחות אנשים שולטים ברזי מקשי ה-F המיתולוגיים ושהצורך בהם הוא פחות לעומת הצורך בכפתור ווליום ייעודי, בלי ללחוץ על כפתור נוסף. ליתר ביטחון הם הוסיפו מקש Fn שמאפשר את הפונקציונליות של המקשים הללו, ולמשתמשים הוותיקים השימוש בו הוא מעט מסורבל. לדוגמה, כשרוצים לסגור חלון באמצעות לחיצה על הצירוף Ctrl+F4, נדרש כעת להוסיף גם לחיצה על מקש ה-Fn.
משטח העכבר גדול ומגיב היטב למחוות השונות – בעיקר גלילה אך לא רק – ומזכיר במידת מה את משטח העקיבה נטול הכפתורים של סדרת MacBook של אפל. כמובן שהמשטח עצמו לחיץ פיזית וניתן ללחוץ גם על קליק שמאלי וגם על קליק ימני, על אף שאין כפתור נראה מחוץ למשטח עצמו. אנחנו העדפנו להשתמש באפשרות הנגיעה במשטח עצמו ולא לחיצה על הכפתור, מכיוון שהכפתור היה נוקשה יתר על המידה והאט את שטף העבודה שלנו. השימוש במשטח העקיבה עצמו היה נוח, קל ומהיר.
על אף ממדיו הגדולים, המחשב אינו נדיב במיוחד בחיבורים. הוא כולל שלושה חיבורי USB, אחד 2.0 ושני חיבורי 3.0, יציאת HDMI, כניסת מיקרופון משולבת ביציאת אוזניות, חיבור Ethernet לרשת קווית וקורא כרטיסים. נציין שאחד מחיבורי ה-USB תומך בטעינת מכשירים גם כאשר המחשב במצב שינה, וזוהי נקודה לזכות טושיבה.
הרמקולים ממוקמים בתחתית הפאנל התחתון והם סבירים אך לא מעבר לכך. הצליל הבוקע מהם, על אף שהוא חזק, ברור ועוצמתי, היה מתכתי מדי לטעמנו. מצלמת האינטרנט מספיקה לשיחות סקייפ ולא הרבה מעבר לזה, וגם אז התמונה מפוקסלת למדי.
סוללת המחשב היא אחת מנקודות החוזק שלו, ויכולה להחזיק מעמד עד חמש שעות עבודה, כאשר מדובר בעיקר בגלישה ועבודה על מעבד תמלילים או גיליון אלקטרוני. כאשר עברנו למשחקים ולעבודה גרפית, זמן הסוללה פחת מעט ועמד על ארבע וחצי שעות עבודה, זמן סביר למדי.
בדומה לסוללות של מחשבים מודרניים רבים, גם הסוללה של Satellite M50-A-110בלתי ניתנת להחלפה על ידי המשתמש ויש צורך לקחת אותה למעבדה לשם כך. הסוללה היא מסוג ליתיום-יון ויש לה שלושה תאים.
כל אלמנט מתכת מוסיף לתחושת היציבות והאיכות שממנו עשוי המחשב, וכך גם אצל הטושיבה M50-A-110. לא נתקלנו בחיבורים רופפים או חריצים פעורים בגוף המחשב. הפאנל התחתון של המחשב עשוי פלסטיק, אך נראה שגם הוא כשאר המחשב עמיד בפני שריטות ומכות קלות.
למחשב אין נעילת טביעת אצבע וגם לא נעילת Kensington.