Brother DCP1510

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מדפסת Brother DCP1510

הטוב
  • קלה לתפעול
  • מדפיסה במהירות
  • חסכונית מאוד
  • אופציה לטונר תואם
הרע
  • מגושמת בממדים
  • שחור/לבן בלבד
  • ללא הדפסה אלחוטית
  • אין הדפסת דו"צ אוטומטית
בשורה התחתונה

צילומים בצבע או הדפסות אלחוטיות לא תמצאו פה, אבל מהירות עבודה מספקת, איכות הדפסה מעולה וצריכת דיו מיטבית - יש גם יש. בין אם אתם סטודנטים שמאסו להיות תלויים במכונות צילום מזדמנות או בעלי משרד קטן עם צרכים בסיסיים, ה- DCP-1510היא המדפסת האידיאלית עבורכם.

הקדמה

ה-DCP-1510 מבית Brother היפנית היא מדפסת לייזר משולבת-חלקית, המאפשרת להדפיס ולהעתיק מסמכים בשחור/לבן בלבד, וכן כוללת סורק המאפשר לייצא למחשב מסמכים במספר פורמטים. הקהל הטבעי של המדפסת הם סטודנטים ובעלי עסקים בעלי דרישות למכונה המסוגלת להדפיס מספר דפים רב ובמהירות גבוהה. לפי היצרנית, ביכולת המדפסת להדפיס במהירות של 20 עמודים בדקה ברזולוציה מקסימלית של 600 X 2400 dpi , בעלת אופציית הדפסת דו"צ ידנית וכן כוללת סריקה שחור/לבן וצבע ברזולוציה של 1200X600 dpi .

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות ופירוט ההדפסה ונמדדת ב-dpi (מספר נקודות לאינטש). להדפסת טקסט תתאים רזולוציה של 600dpi. להדפסה של גרפיקה ותמונות תספיק רזולוציה של 2400x1200dpi, ולהדפסת תצלומים באיכות גבוהה מומלצת רזולוציה של 4800x1200dpi.

איכות ההדפסה (45%)

8.5

הדפסה ברזולוציה מקסימלית של הדפסה ברזולוציה מקסימלית של dpi 600X2400 מספקת מסמכים נוחים וברורים לקריאה. גם אחרי הדפסה מסיבית בפרויקט של מעל 150 עמוד, לא היו סטיות או זיופים מצד הטונר וגם איכות הטקסט באחרון הדפים היה שחור בצורה מדויקת, בדיוק כמו הדף ראשון שהודפס. גם הדפסת דו"צ ידנית עבדה כנדרש ולשמחתנו הטקסט שבצד הראשון לא חדר לצד השני של הנייר ובכך, איפשר קריאה חלקה ושוטפת משני הצדדים.

מספקת מסמכים נוחים וברורים לקריאה. גם אחרי הדפסה מסיבית בפרויקט של מעל 150 עמוד, לא היו סטיות או זיופים מצד הטונר וגם איכות הטקסט באחרון הדפים היה שחור בצורה מדויקת, בדיוק כמו הדף ראשון שהודפס. גם הדפסת דו"צ ידנית עבדה כנדרש ולשמחתנו הטקסט שבצד הראשון לא חדר לצד השני של הנייר ובכך, איפשר קריאה חלקה ושוטפת משני הצדדים.

הדפסנו מספר עמודים בגדלי טקסט שונים ורק לקראת pt 4 התחילה המדפסת להצמיד אותיות ולהפוך את הטקסט ללא קריא. מדובר תוצאה טובה, בהתחשב בצורך הכמעט-לא-קיים של הדפסה בגודל שכזה.

במעברי צבע שבין גווני השחור המדפסת מתמודדת קצת פחות טוב וסיפקה איכות שחור בינונית שרק ממצבת אותה בסוג העבודה לה היא מיועדת: עבודות מבוססות טקסט רץ ופחות הדפסת תמונות.

טונר
אבקת דיו במדפסת הלייזר שמקובעת לנייר באמצעות התכתה על ידי גוף חימום (Fuser).

מהירות ההדפסה (10%)

9

היצרנית מבטיחה מהירות הדפסה של ppm 20, כלומר 20 עמודים בדקה. מהירות ההדפסה השוטפת לא הייתה רחוקה מהמציאות והרשימה מאוד: בדקה הצלחנו להדפיס 15 עמודים בכיסוי 15% טקסט (דף מלא במלל, מהקצה לקצה). בכיסוי של 5% הצלחנו להפיק 4 עמודים נוספים, באותו משך זמן כמובן.


עוד היצרנית מבטיחה הדפסת דף ראשון תוך פחות מ-10 שניות ואכן בתוך 9 שניות מרגע שלחצנו על כפתור ה"העתק" הגיע לידינו דף מודפס. תוצאה לא רעה בכלל, אם כי פגשנו מדפסות לייזר באותה קטגוריה שהצליחו להפיק מסמך ראשון במהירות רבה יותר. בכל זאת, מדובר בזריזות ראויה לשמה וניתן לשער כי תספק את רוב המשתמשים.


מהירות הדפסה
מספר העמודים שהמדפסת מסוגלת להדפיס בדקה (Pages Per Minute –PPM ). הנתון משתנה בהתאם לאיכות ההדפסה (טיוטה, רגיל, מיטבי), צבע ההדפסה (שחור או צבעוני) וסוג המידע המודפס (טקסט או תמונה). במדפסות דיו הנתון שמופיע במפרט הוא תיאורטי ומתייחס לכיסוי חלקי של הדף – 5 אחוז בשחור ו-15 אחוז בצבע. במדפסת לייזר הנתון שמופיע במפרט קרוב לביצועיה בפועל.

יעילות וצריכת דיו (20%)

9

במארז מצורף טונר בקיבולת נמוכה מזו שרוכשים עצמאית, המסוגלת להפיק "עד 700 עמודי הדפסה", כפי שנכתב על הקופסא. לקראת סוף הסקירה הגענו לכמעט 350 הדפסות ואכן המחוון הודיע על ניצול 50% מנפח הטונר. בהתחשב בעובדה שרבות מההדפסות כללו סחיטת הדיו לקצה (כמה מעברי גוון שחור והדפסות בכיסוי שמעל 5%), מדובר במספרים מעולים, שגם עומדים בהבטחת היצרנית.

באשר למחירי הטונר, דגם TN1050 מקורי המתאים למדפסת מבטיח להדפיס 1,000 דף תמורת מחיר שנע בין 170-200 ₪. הצלחנו גם למצוא טונרים מחודשים או תואמים הזולים ביותר מחצי מהמחירים שצוינו. חשוב להוסיף שהתקנת טונר לא מקורי מבטלת את האחריות בקרב רוב הספקים, כך שיש לקחת את זאת בחשבון בעת רכישת טונר שאינו מקורי. מכאן, ממוצע שרירותי של 0.17 אגורות לדף (בהתחשב במחיר טונר מקורי), היא עלות סבירה בהחלט למשתמש שבוחר בנוחות של מדפסת צמודה.

טונר
אבקת דיו במדפסת הלייזר שמקובעת לנייר באמצעות התכתה על ידי גוף חימום (Fuser).

נוחות השימוש (25%)

8

המדפסת לא אטרקטיבית במיוחד. היא שוקלת 7 ק"ג ונחשבת כבדה בקטגוריה לה היא שייכת, אם כי לא מדובר בחיסרון של ממש מאחר ומדובר במכונה סטטית, כזו שלא מועברת ממקום למקום ברחבי הבית/משרד. מידות המדפסת: 385 מ"מ רוחב, 340 מ"מ אורך ו-255 מ"מ גובה, מעניקות לו מראה מרובע ומגושם-משהו שתופס מקום רב בשולחן העבודה. וזה לא שלא היה ניתן לחסוך במקום: בחלק האחורי של המדפסת ישנו שטח פנימי ריק לחלוטין, מעין מובלעת לא ברורה, שנראה כאילו הייתה יכולה להיחסך, בתמורה לממדים מעט יותר צנועים.

ל- 1510 מסך LCD בסיסי המורכב משתי שורות בלבד שמציג את התפריטים השונים, כאשר הניווט מתבצע על ידי מקשי החצים. בין המקשים המהירים ניתן למצוא כפתור Scan, העתקה מהירה ועוד. התקנת המדפסת למחשב, המתבצעת באמצעות כבל USB בתקן 2.0, התרחשה ברגע: מציאת והתקנת דרייבר נעשתה אוטומטית ובפחות מכמה דקות בודדות התחלנו לעבוד.

כמו רוב המדפסות הביתיות, גם ה-1510 מורכבת ברובה מפלסטיק בסיסי למדי וגם כאן, רוב חלקי המדפסת עדינים מאוד. כיפוף חזק מדי או הזזת רכיב בכיוון הנגדי עלולה בקלות לשבור אותו. גם הרמת מכסה המדפסת והחלפת טונר מלווים בקולות צורמים של חלקי פלסטיק המתנגשים ביניהם ולא יוצרים את תחושה נוחה או ידידותית במיוחד.


מגש הנייר מסוגל להכיל עד 150 דף, כמות מספקת למי שמדפיס בתדירות גבוהה. רק חבל שהמדף אינו חלק פנימי במדפסת ונאלץ לבלוט ממנה החוצה באופן שמאריך את המדפסת בעוד 13 ס"מ. ניתן תמיד להרים את המדף כאשר אין בו שימוש, אם כי השימוש התדיר במדפסת לקהל הטבעי שלה הופך את אופציית הרמת המדף והחיסכון במקום ללא רלוונטית.

מלבד המדפסת, ה-1510 גם כוללת סורק, הנחשף בהרמת מכסה דק שבין מכסה המנוע לגג המכונה. הסורק, אשר מציע סריקת מסמכים ברזולוציית 1200X600 dpi, ביצע עבודתו כהלכה: הצבעים נשמרו בצורה הגונה למקור, עם פספוסי צבע קלים עד לא-מורגשים באזורים שונים. בעלי עין רגישה יבחינו בהבדל, אם כי הסטיות נסלחו ברוב המקרים. סריקת דף A4 לקחה לנו קצת יותר מ-10 שניות. ניתן לייצא את המסמך הסרוק ישירות מהמדפסת בפורמט מסמך (PDF), תמונה (JPG) או כקובץ מצורף לנמען במייל.

קיימת גם אופציה להדפסת דו"צ, אלא שמדובר בפעולה ידנית המתופעלת על ידי המשתמש כך שמיותר לציין כי מצאנו את אופציית הדו"צ כיותר מטריחה מאשר ממלאת פונקציה אמיתית. בכמה הדפסות בודדות מדובר בעניין שולי אבל כאשר יש צורך בעשרות עמודי דו"צ ומעלה, המטלה הפכה לעבודת סיזיפית שאילצה אותנו להדפיס על צד בלבד.

עם המכשיר מגיעה תוכנת ControlCenter4 הייעודית מבית Brother שהייתה שימושית והציעה עוד כמה כלים מתקדמים לסריקה והדפסה, אם כי ברוב הזמן הסתדרנו בעצמנו והתפעול התרחש רק מול המדפסת, דרך הכפתורים הפיזיים.

טונר
אבקת דיו במדפסת הלייזר שמקובעת לנייר באמצעות התכתה על ידי גוף חימום (Fuser).