HTC Desire 610

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי HTC Desire 610

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי HTC Desire 610

הטוב
  • מצלמה מהירה וטובה
  • רמקולים סטריאופוניים חזקים
  • ביצועים טובים
  • איכות בנייה
הרע
  • ארוך וגדול יחסית
  • עוצמת שמע באפרכסת
  • חיי סוללה לא מלהיבים
בשורה התחתונה

HTC Desire 610 הוא אמנם סמארטפון ברמת ביניים, אבל ככזה הוא עושה עבודה טובה בכל קטגוריה, פעולה או משימה בה יתקל; החל מאיכות הבנייה, דרך המסך, הרמקולים החזקים ועד הביצועים הטובים לרמתו. HTC הצליחו להוציא מתחת ידם מכשיר מוצלח, שימושי ולא יקר מדי, ואם אתם מחפשים סמארטפון כזה (ומכשירי דגל יקרים לא מעניינם אתכם), הגעתם למקום הנכון.

הקדמה

בתערוכת MWC 2014 שנערכה בפברואר הכריזה HTC על שני סמארטפונים המיועד לפלח השוק הבינוני. ביניהם נמצא גם HTC Desire 610, סמארטפון דור 4 המיועד למיינסטרים עם דגשים על מולטימדיה ויחס עלות-תועלת.

HTC Desire 610
מגיע עם מפרט ברמת ביניים הכולל מסך בגודל 4.7 אינטש ברזולוציה של 540x960, ערכת השבבים Snapdragon 400 עם מעבד מרובע ליבות במהירות1.2Ghz , זיכרון RAM בנפח 1GB ונפח אחסון פנימי של 8GB עם אפשרות הרחבה, מצלמת 8 מגה פיקסל ומצלמה קדמית בעלת 1.3 מגה פיקסל, רדיו FM, שבב NFC (תלוי מאיזה שוק בעולם נרכש המכשיר) ותמיכה בדור 4 וזוג רמקולים קדמיים.

מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 4.4.2 (קיט-קט).

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע (15%)

8.5

השיחות שניהלנו באמצעות ה- HTC Desire 610נשמעו בסך הכל טוב; עוצמת השמע באפרכסת משביעת רצון, אם כי לטעמנו מעט חלשה. מהרמקולים לעומת זאת התרשמנו לטובה. ראשית, מיקומם לטעמנו הוא המיקום האידיאלי, בחזית המכשיר, כאשר הם פונים ישירות למשתמש; שנית מדובר בזוג רמקולים חזקים (עם טכנולוגיית ה- HTC BoomSound).

חשוב לומר שאיכות הצליל איננה מדהימה ולא מתקרבת לזו של ה-
HTC One בגרסתו העדכנית או הקודמת, הצלילים חסרי באסים ושטוחים וטווח התדרים דל למדי. למעשה, מבחינת האיכות הוא לא ממש שונה ממרבית הסמארטפונים הנמצאים בשוק. למרות כל אלו, האזנה למוזיקה ואפקטי קול במשחקים בסטריאו ובעוצמה שכזאת בהחלט משדרגת משמעותית את חווית השמע.

בשימוש עם אוזניות איכותיות נהנינו מיכולת עיבוד הצליל של המכשיר, והגענו לעוצמות מחרישות אוזניים.

על אף שאיכות הצליל איננה מדהימה, ההאזנה למוזיקה ואפקטי קול במשחקים בסטריאו ובעוצמה שכזאת בהחלט משדרגת משמעותית את חווית השמע

נוחות השימוש (35%)

9

ה- HTC Desire 610 דומה במעט לגרסת האייפון ה"פלסטיקית", iPhone 5C, כאשר גבו של המכשיר מחופה בפלסטיק מבריק בעל תווים עגלגלים, אך בשונה מהאייפון 5C שאר המכשיר ובתוך כך גם המעטפת הצדדית עשויות פלסטיק מעט כהה יותר ובגימור מט. בחזית המכשיר נמצא כמובן המסך. שולי המסך מהצדדים אינם דקיקים, אבל סבירים, אך השוליים העבים בחלקו התחתון והעליון של המסך, בתוספת הרמקולים, הופכים את המכשיר לארוך (143 מ"מ) ביחס למכשירים בעלי מסך בגודל דומה.

באופן כללי דיזייר 610 נראה טוב, ופונה לקהל שמחפש סמארטפון מעט לא "שיגרתי" בכל הנוגע לעיצוב. חלקו האחורי נוטה לספוח טביעות אצבע אם כי זה בהחלט סביר. כאשר אוחזים את מכשיר ביד אחת ישנו חשש קל להחלקה בעקבות המסגרת המעט חלקה. המכשיר מעט עבה, 9.6 מ"מ, ומשקלו נוח – 143.5 גרם.

דיזייר 610 נראה טוב, ופונה לקהל שמחפש סמארטפון מעט לא "שיגרתי" בכל הנוגע לעיצוב. המכשיר מעט עבה אך משקלו נוח

מלבד המסך והרמקולים ניתן למצוא בחזית גם את המצלמה הקדמית, חיישן התאורה והקרבה ונורית חיווי זעירה. בחלקו הימני של המכשיר נמצאים לחצני הווליום, ומן העבר השני פתח הגישה לכרטיס ה-
Nano SIM ולכרטיס הרחבת הזיכרון Micro-SD. בחלק העליון יש מקש הדלקה וכיבוי וכניסת אוזניות, ובתחתית – כניסת Micro-USB.

מסך המכשיר, בגודל 4.7 אינטש וברזולוציה של 540
x960 (צפיפות של 234ppi), מציג תמונה טובה וברורה. למרות שעל הנייר הוא לא נמצא בחזית הטכנולוגיה בכל הנוגע לצפיפות הפיקסלים, התרשמנו די לטובה מחדות המסך, הצבעים לטעמנו היו חיוורים קלות, אך די מדויקים; הבהירות טובה וזווית הצפייה רחבה למדי. באור השמש היוקדת ההשתקפויות היו בגדר הסביר והסטנדרטי, עם סיוע קל של חיישן התאורה שהתאים את הבהירות למצב.

למרות שעל הנייר המסך אינו בחזית הטכנולוגיה, התרשמנו לטובה: הצבעים לטעמנו היו חיוורים קלות, אך די מדויקים; הבהירות טובה וזווית הצפייה רחבה למדי


HTC Desire 610 מגיע עם ממשק ה Sense UI 6. הממשק מעוצב ופשוט לתפעול אך לפעמים עמוס אפשרויות ומקשים. המשתמש הפשוט במקרה הטוב כלל לא ישים לב, והמשתמשים המתקדמים ישמחו לאפשרויות הרבות הנמצאות בכל תפריט. בווילון ההתראות למשל אין קיצורי דרך בדומה לגרסת ה Stock אנדרואיד ובשונה מהמתחרים, אך על ידי המחווה הידועה של גלילת הווילון באמצעות שתי אצבעות (או לחיצה על מקש התפריט בווילון ההתראות) ניתן לא רק להדליק ולכבות את ה-GPS או ה-Wi-Fi למשל, אלא גם לגשת ישירות להגדרות המורחבות של הקישוריות.

החייגן עמוס כל טוב, החל מהשיחה האחרונה המופיעה על גבי המסך, שורת הזנת המספר שהיא גם שורת חיפוש ומקש לחיפוש קולי. תפריט היישומים האחרונים מציג את שלל היישומים כתמונות ממוזערות בתצורת גריד ולא ככרטיסיות, אך גם כאן החלקת היישום (כלפי מעלה) תגרום לסגירתו. הממשק כולל גם את ה-BlinkFeed, מעין Flipboard המוטמע על גבי המסך הראשי, מדריך אינטראקטיבי הקופץ במצבים שונים להציע אפשרויות התאמה, מצב "ילדים" הדורש הרשמה, יישום גיבוי, ועוד.

הממשק מעוצב ופשוט לתפעול אך לפעמים עמוס אפשרויות ומקשים. המשתמש הפשוט במקרה הטוב כלל לא ישים לב, והמשתמשים המתקדמים ישמחו לאפשרויות הרבות הנמצאות בכל תפריט

מבחינת ביצועים ה-610 עובד בצורה חלקה ומהירה, בין במעבר בין יישומים פתוחים ובין בגלישה מרובה טאבים. לעיתים רחוקות נתקלנו ב"זמן חשיבה" של מספר שניות ממושכות. משחקים כגון Asphalt 8: airborne, Frontline Commando 2 רצו בצורה חלקה כמעט תמיד, עם זמני טעינה לא ארוכים וממוצעים, למעשה הופתענו לטובה מזמן התגובה הכללי של המכשיר. נראה שה- HTC Desire 610 מעט זריז יותר ממתחריו בקטגוריה בעלי מפרט זהה על אף שבמבחנים הסינטטיים קיבל ציונים דומים.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

מולטימדיה וגלישה (30%)

8.5

מצלמת ה-8 מגה-פיקסל במכשיר היא לטעמנו מבין הטובות למכשירים בקטגוריה. מהירות המיקוד וזמן הצילום הכללי עומדים על עומדים על חלקי השנייה, שיחזור הצבעים טוב אם כי הפירוט מעט לוקה בחסר, בנוסף הפלאש נוטה לפעמים "לשרוף" תמונות. חובבי הסלפי ייהנו ממצלמת ה-1.3 מגה פיקסל הקדמית, המפיקה תמונות איכותיות וברורות, ובעלת עדשה רחבה.

ממשק המצלמה נוח ופשוט לתפעול ובעל מבחר אפשרויות מגוון. מצב ייצוב התמונה ראוי לציון: בזמן צילום עם רעידות קלות הצליחה המצלמה להפיק תמונה חדה וברורה.

מצלמת הוידיאו מפיקה סרטונים ברזולוציה של
Full HD שהיו ברורים וחדים, עם שיחזור צבעים טוב ואפשרות לברירת פוקוס במהלך הצילום. כמו כן ניתן לעבור גם לצילום איטי וצילום מהיר (60 פריים לשנייה).

הגלישה באינטרנט התבצעה בצורה חלקה לחלוטין, גם באמצעות ה-
Wi-Fi וגם על גבי הרשת הסלולארית (בדור ה-3). מסך המגע מגיב היטב  והטקסט בדפי האינטרנט ברור ונוח לקריאה.

מקלט ה-
GPS עבד מעולה וזמן האיכון עמד על מספר שניות בודדות.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה (10%)

8

HTC Desire 610 מצויד בסוללת ליתיום-פולימר פנימית (שאינה ניתנת להחלפה) בקיבולת של 2040mAh. בשימוש יומי-יומי הכולל שיחות, גלישה באינטרנט, האזנה למוזיקה וצפייה בסרטונים, שרד המכשיר את היום החל משעות הבוקר ועד לעת ערב (בסביבות השעה 20:00).

כדי לחלץ את המרב מהסוללה ישנם שני מצבי חיסכון בסלולה, האחד סטנדרטי עם אפשרויות כגון ביטול רטט ותאורת מסך נמוכה, והשנייה "קיצונית" המשנה את ממשק המכשיר לביצוע פעולות ספורות בלבד כגון שיחות, סמס, וכדומה.

עמידות (10%)

8

גוף המכשיר עשוי כולו כמקשה אחת יצוקה וללא מרווחים מיותרים. צבע הפלסטיק נראה "אפוי" היטב ולא מהסוג שצפוי להתקלף ברבות השנים. המצלמה האחורית והפלאש אינם מוגנים דיים לטעמנו, ויש לתת על כך את הדעת. בנוסף, למסך אין ציפוי של זכוכית חסינת-שריטות (כגון Gorilla Glass) ולכן כדאי לשמור עליו היטב ואף להצטייד במגן מסך ייעודי.

גוף המכשיר עשוי כולו כמקשה אחת יצוקה וללא מרווחים מיותרים. צבע הפלסטיק נראה "אפוי" היטב ולא מהסוג שצפוי להתקלף ברבות השנים