סקירת wisebuy - ערכת ניקוי בקיטור Polti Vaporettino First
- מבצע ניקוי יסודי ומגיע לפינות חבויות
- בטיחותי
- מוכן לשימוש ראשוני תוך פחות מ-5 דקות
- כבד בשימוש לאורך זמן
- לוקח זמן רב לעשות בו שימוש יסודי
- אורך חיי המברשות קצר מאוד
- מילוי מחדש אורך זמן רב
מי לא זוכר את הפרסומות האמריקאיות בנות חצי השעה, שבה רואים אדם מנקה בקיטור את כל המקומות הקשים להגעה האלה, את הלכלוך השחור שקשה להסיר והעובש שמצטבר בפינות? שנים רבות עברו מאז ותחום מנקי הקיטור נותר ללא שינוי מבחינה טכנולוגית, אך כעת מחירם ירד והגיע הזמן לראות האם המכשיר באמת שווה את העלות.
קיבלנו לידינו מכשיר ניקוי בקיטור מדגם Polti Vaporettino First והעברנו אותו במשך כשבועיים מבחני ניקוי קשים במיוחד. באריזה תקבלו את המכשיר עם כבל חשמל באורך 3 מטר, מיכל מדידה למים, חוברת הפעלה ומספר ראשים ואביזרי ניקוי.
לפני שמתחילים לעבוד יש לבחור את אביזר הניקיון המתאימים ביותר לפעולה אותה רוצים לבצע. עשינו מגוון ניסיונות של ניקיון ברמות שונות, כך שלכל אביזר יש את המשימה התאימה עבורו.
הראשונה שנבדקה היא מברשת הניילון העגולה. מדובר במברשת רכה שעל פי היצרן מותאמת לניקוי חריצים ומשטחים צרים ועדינים. המשטח הראשון שנבדק היה שיש המטבח אותו המכשיר ניקה ללא כל בעיה. הייתה תחושה של הברקה אבל במקביל לא משימה שכל ספוג או סמרטוט לא יכלו לבצע. לאחר מכן ניקינו חלון שעומד בסמוך לכריים כך שלעיתים קרובות הוא מתלכלך משמן שקופץ בעת טיגון. שפשוף החלון עם הקיטור אכן הוריד שכבת שמן לא קטנה אך לא השאיר את החלון נקי לגמרי. לאחר סיבוב אחד השפרצנו על החלון נוזל הברקה מיוחד לחלונות ושוב הפעלנו את המכשיר. הפעולה הייתה מוצלחת מאוד ואכן החלון עבר ניקיון יסודי. ניסיונות דומים עשינו לארונות מטבח, דלת ועוד.
המבחן האחרון למברשת זו היו כיריים מנירוסטה ומשטחי המגן מעל
פתחי הגז שכוסו בלכלוך דביק. הפעולה ארכה זמן רב, והיינו צריכים להתעקש כתם אחר כתם עד שלבסוף גם כאן
נעזרנו בחומר ניקוי עד שלבסוף האזור נותר נקי.
לאחר שלל המבחנים בחנו את מברשת הניילון של ה- Polti Vaporettino First והסיבים בה התעקמו כאילו הייתה מברשת שיניים שכבר הרבה זמן לא החליפו. הדבר גרם לנו לתהות מה אורך החיים של מברשת כזו, כי כנראה מדובר בזמן לא ארוך.
האביזר השני שנבדק היה פיית הברך שמתחברת לזרבובית. פיית הברך כשמה
כן היא, מכופפת מעט ומאפשרת להגיע לנקודות בעייתיות. השימוש העיקרי שמצאנו
לפיה כזו היא ניקוי בין משטחים, לדוגמא בחיבור של הברז לשיש, ובחיבורים של שעוני
התנור לנירוסטה. מדובר בהצלחה מסחררת. ניקוי בלחץ קיטור הוציא המון לכלוך והשאיר
אותנו בתחושת ניצחון.
לבסוף נבדקה מברשת הפליז העגולה שנועדה לקרצוף משטחים שעמידים מפני שריטות. כמעט ולא יכולנו לחשוב על נקודות שיכולות להיות עמידות בפני מברשת כזו אך לבסוף ניקינו איתה את הרצפות מאחורי הכיריים, שם האזור לא רק דביק משמן, אלא גם מלא באבק שמצטבר עם הזמן. המכשיר עשה עבודה נפלאה וניקה את המשטח בצורה מצוינת, כתם אחר כתם הוא הסיר את כל שכבות הלכלוך והמשטח לא רק שאינו דביק אלא אפילו נשאר בגוון בהיר יותר מהרגיל והחזיר את המרצפות לצבען המקורי.
לאחר תחושת הסיפוק ניסינו לנקות את המברשת וגילינו שמדובר במשימה
בלתי אפשרית. כל השמן והאבק נדבקו לסיבים ולאחר שלל ניסיונות ניקוי עם קיסמי
אוזניים אז קיסמי שיניים לא הועילו. יחד עם החוויה של מברשת הניילון העגולה, הגענו
למסקנה שאורך החיים של מברשות המכשיר אינן ארוכות במיוחד. ייתכן ופשוט צריך לקנות
מברשות לעיתים תכופות או אולי לשלב את המכשיר עם אמצעי ניקוי אחרים כמו לדוגמא
ברזלית לשפשוף המשטח תוך כדי שמשפריצים עליו קיטור בלחץ.
השימוש מתחיל במילוי המיכל ב-200 מ"ל מים וחיבורו לתקע חשמלי. הפקק בראש המיכל בטיחותי מאוד ובעל סגירת כזו שתמנע מלחץ הקיטור להשתחרר מחד, ומילדים שמתקרבים למכשיר, להפגע מאידך. מיכל המדידה ידידותי מאוד, והפיה שלו מאפשרת מזיגה מדוייקת לתוך המיכל מבלי שישפכו מים החוצה.
לאחר סגירת מכסה הבטיחות, מחברים את המכשיר לתקע חשמלי ונדלקת נורה ירוקה המסמנת שהמכשיר מתחמם. עם סיום החימום הנורה נכבית וניתן להתחיל לעבוד. נורה זו היא היחידה בכל המכשיר, מה שמביא אותנו לחסרון הראשון שלו, והוא שאין באמת דרך לדעת מתי נגמרים המים במכשיר וצריך למלא אותו מחדש.
לאחר מספר לחיצות לשחרור קיטור, נדלקת שוב הנורה אשר מסמלת לנו להמתין ולחכות עד שהמכשיר יתחמם שוב. יחד עם זאת, בשלב מסוים לא ברור אם לא יוצא קיטור כי המים נגמרו או כי המכשיר לא חם מספיק. במקרים כאלה אין ברירה אלא לפתוח את מכסה הבטיחות ולגלות לבד. מיותר לציין שמדובר בפעולה מסוכנת מאוד כי אם לא נגמרו המים אז ברגע שמשתחרר הלחץ, המכשיר משחרר קיטור בעוצמה גם מהפתח העליון, מה שעלול לגרום לכוויות. על כן בגלל שרצינו להשתמש במכשיר לאורך זמן, היינו צריכים לפתוח את המכסה עם מגבת שמכסה אותו ולקוות שהמים אכן נגמרו. כך או כך, לא ניתן לעשות שימוש חוזר במהירות כי לשפוך מים לתוך המיכל החם גורמת לרתיחה וגם כאן יש סכנה לכוויות. לכן, יש לנתק את המכשיר מהתקע, להמתין שהוא יתקרר, למלא אותו שוב במים, לחבר שוב ולתקע ולחכות שוב שיתחמם. בזמן כל הפעילות הזו, יש התלבטות אמיתית האם כל ההתעסקות שווה את התוצאה. בעבר היינו עדים לתפקוד דומה במגהצים שהיו מבוססי קיטור, אך כיוןן שבתחום זה הטכנולוגיה השתפרה, אנו מקווים שבדגמים הבאים ידעו להתמודד עם בעיה זו גם במכשיר זה.
אורך הכבל הוא נקודה נוספת. מדובר באורך של 3 מטרים שאכן מגיעים לכל מקום בסביבת התקע החשמלי במידה ומחליטים לנקות אזור ספציפי כמו התנור, או האמבטיה, אך אם מחליטים בבית על יום ניקיונות, מדובר במגבלה. בכל פעם צריך להעביר את המכשיר מתקע לתקע או לחילופין להשתמש בכבל מאריך.