סקירת wisebuy - טלוויזיה LG 50LB679Y
- איכות תמונה טובה
- תלת ממד פסיבי נוח לעיניים
- ממשק webOS ידידותי במיוחד
- שלט Magic משופר ונוח
- איכות סאונד פושרת
- רמת הצבע לא משתווה לחלק מהמתחרים
- החלקת תנועה לא מושלמת
החידוש המשמעותי של הטלוויזיה הזו, בהשוואה לדגם המקביל מ-2013, הוא בממשק הסמארט החדש מבוסס מערכת webOS. קשה לומר שמדובר בשובר שוויון; זהו אכן ממשק מוצלח מאוד, נאה ופשוט לתפעול, אבל לטעמנו אינו שונה באופן דרמטי מהמתחרים ואין בו בשורה נוספת מבחינת תמיכה באפליקציות, יישומים מקומיים וכדומה (נכון לעכשיו לפחות).
מעבר לנושא הסמארט, LG 50LB679Y היא טלוויזיה מרשימה בעיצובה שכוללת מפרט טוב מאוד ומעניקה איכות צפייה גבוהה. בכל הקשור לסאונד היא פחות מוצלחת, והיינו ממליצים לשקול חיבור למערכת שמע חיצונית עבורה.
סדרת הטלוויזיות של LG לשנת 2014 הציגו מספר חידושים: מסכי OLED, מסכי 4K, וגם את ממשק הסמארט החדש של החברה, המבוסס על מערכת ההפעלה עתירת השבחים WebOS (לשעבר מבית Palm אחר כך HP).
LG 50LB679Y היא טלוויזיית LED בגודל 50 אינטש וברזולוציית Full HD, אחד מסדרות הביניים-הגבוהות של LG לשנה זו. היא מציעה החלקת תנועה MCI 700Hz, תמיכה בתלת ממד פסיבי, חיבור אלחוטי לרשת, תמיכה בשיקוף מסך עם Miracast, נגן מדיה מובנה ועוד.
50LB679Y מתהדרת במעבד החלקת תנועה של 700Hz, וגם במנגנון שמכונה Micro Pixel Control, שנועד להעניק למסך שליטה מקומית על תאורת המסך – כלומר להדליק ולכבות אזורים ממנו לפי הצורך, להבדיל ממסכים פשוטים יותר בהם כל תאורת המסך דלוקה או כבויה באופן אחיד. הדבר אמור לשפר את התמודדות הטלוויזיה הזו בסצנות חשוכות ולהציג רמת שחור טובה יותר.
איכות התמונה שמציגה ה- LG 50LB679Y שימחה אותנו. בשנתיים האחרונות לא היינו שבעי רצון לחלוטין מאיכות התמונה במסכים של LG, בעיקר בשל בעיות באמינות ודיוק הצבע. לכן שמחנו לגלות שהמסך הזה מתקן את המעוות ומציג תמונה בהירה, חדה, ובעלת צבעים אמינים וטובים. אין כאן הגזמות לכאן או לכאן והתמונה לרוב סולידית ונעימה לעין. עלינו לציין עם זאת, שלאחר תום הבדיקה חזרנו לטלוויזיה הקדמת שלנו מותג אחר, ולא יכולנו להימנע מההשוואה: הצבעים של ה-LG אכן סולידיים ואמינים, אבל הרבה פחות "פאנצ'יים", בולטים ותוססים מזו של הטלוויזיה מהמותג המתחרה.
מנגנון השליטה המקומית בתאורה עושה עבודה יפה. רמת השחור אכן מצוינת ברוב הזמן, והמסך יודע להציג, למשל, כתובית בודדת במרכז המסך כשהיא מוארת כהלכה, אבל שאר המסך נראה שחור לחלוטין. אין זליגות אור מיותרות או תופעת "עננות" במרכז המסך, מה שאומר שהפאנל איכותי ואחיד.
רמת החלקת התנועה טובה בדרך כלל, אבל לא תמיד. מפעם לפעם ישנו קרטוע מסוים וניכרת ירידה בכמות הפריימים בתמונה, והדבר חולף כעבור כשנייה. לא נורא, אבל חשבנו שהתופעות האלה כבר מאחורינו בשנת 2014. תופעה תמוהה נוספת נוגעת לבהירות המסך, והיא אולי קשורה לליקוי מסוים במנגנון שליטת התאורה המקומית: מפעם לפעם ישנו הבהוב קל סביב מסגרת המסך, כאילו התאורה הוגברה למחצית השנייה לרמה גבוהה ואז חזרה שוב למצבה המקורי. ההבהוב הזה משונה, אך לא כל אחד יבחין בו והוא לא פוגם מדי באיכות הצפייה. אצלנו זה קרה בממוצע פעם או לכל היותר פעמיים ביום.
התלת ממד במסך הזה הוא פסיבי, כהרגלה של LG. הוא מעניק רמת עומק מצוינת ותמונה בהירה וללא הפרעות לעיניים, אך הרזולוציה בתכני 1080p נחתכת לחצי, מה שמוריד מחדות התמונה. שום דבר שלא ראינו בטלוויזיות של LG (ושל יצרניות אחרות הבוחרות בשיטה הפסיבית) בשנים האחרונות.
בסך הכל, אם נסכם את סעיף איכות התמונה, למרות שלא הכל מושלם, מדובר בשדרוג חיובי ומשמעותי של LG ביחס לטלוויזיות הקודמות שלה, ואפשר לומר שנהנינו מאוד לצפות במסך במגוון תכנים – שידורי טלוויזיה, סדרות וסרטי Full HD.
LG 50LB679Y מצוידת במערכת שמע בת 2.1 רמקולים, בהספק כולל של 24 וואט. יש כאן את כל מאפייני השמע הרגילים של LG, כגון שיפור קול דיבור, סראונד וירטואלי, איקולייזר ידני ומצב שמע חכם שאמור להתאים את עצמו אוטומטית לסיטואציה.
בפועל, איכות השמע די מאכזבת. הצליל שטוח, הבאסים חלולים במקרה הטוב ואין כל עומק או צבע מעניין לצליל. סתם רמקולים שמתאימים בעיקר לדיאלוגים ולתוכניות חדשות למיניהן, אך לא כאלה שיתאימו להאזנה למוסיקה או לסרטים עתירי אפקטים. גם עוצמת השמע המרבית לא מרשימה.
אנחנו קצת חוזרים על עצמנו בעניין הזה לאחרונה, אבל גם ה- LG 50LB679Y מצליחה להצטיין בכל הקשור לעיצובה החיצוני. היא לא מאוד דקה אמנם, אך היא מציגה מסגרת מסך דקיקה וצלע תחתונה כסופה, וכן זוג רגליות מינימליסטיות בגימור כרום בוהק. כדאי לקחת בחשבון את זוג הרגליות האלה – אם אתם מתכונים להניח את הטלוויזיה על בידורית או מזנון, ולא לתלות על הקיר, דעו שאין פה רגלית אחת רחבה אלא זוג רגליות קטנות, מה שמחייב תכנון נכון של המקום (בידורית קטנה מדי עלולה להוות בעיה).
מערכת webOS, לאחר ההתאמות והשינויים של LG, מציגה בעיקר שיפור ויזואלי. ה-UI שלה מוקפד, עכשווי ומרענן, עם צורות פשוטות ועליזות, פונטים ברורים ובעיקר אנימציות מדליקות בכל פעולה. אפילו מדריך ההפעלה הראשוני הצליח לשבות את ליבנו, עם דמות מאוירת של ציפור חמודה שליוותה אותנו בהליך ההתקנות וההגדרות. אחת התכונות המרכזיות והחשובות של הממשק הזה היא מסך הבית שלו, שאינו מסך ראשי גדול ועמוס, אלא שורת אייקונים בתחתית המסך, שמכסים רק חלק מהתוכן המוצג על גבי המסך ומאפשרים לבחור או לנווט בין האופציות, ועדיין לצפות בתוכן הקיים.
מעבר לעיצוב ולממשק ידידותי קשה לומר שיש כאן שינוי דרמטי ממסכי הסמארט האחרים שפגשנו, של LG או של המתחרים. כמות האפליקציות ותכני הוידיאו שמציע הממשק מועטה בלבד, ואם אתם מאמינים ל-LG שהם יתרבו בהמשך – ובכן, גם אנחנו האמנו להבטחות האלה בשנים קודמות. יש לומר שחלק מהאפליקציות שפעלו היטב בטלוויזיות הישנות של LG לא פועלים ב-webOS כהלכה; כך למשל ביישום "ישראל היום" הצלחנו לראות רק תמונות וכותרות, אך לא את תוכן הכתבות עצמו.
השליטה בטלוויזיה ובממשקיה נעשית באמצעות שלט Magic, שמשמש גם עכבר אוויר. מדובר בגרסה משופרת של השלטים של LG מהשנים הקודמות, והוא אכן מציג תנועה חלקה ומדויקת יותר על המסך, לתחושתנו, וגם מתעורר בקלות רבה יותר ממצב שינה (ולא דורש טלטולים עזים כדי להעירו).
נגן המדיה המובנה תומך במגוון מרשים של קבצים, קידודים ופורמטי אודיו; הופתענו לגלות טבלה מפורטת מאוד ביישום המדריך למשתמש שקיים בטלוויזיה, שפירטה את כל הפורמטים הנתמכים. עוד יותר שמחנו לגלות שישנה תמיכה בפורמטי הסאונד דולבי דיגיטל ו-DTS, וכן שיש תמיכה מצוינת בכתוביות בעברית מקובץ חיצוני. כדי להזרים סרטים מהמחשב דרך הרשת, תצטרכו להתקין עליו תוכנת שרת מדיה כגון Smart Share של LG, או Plex כפי שעשינו אנחנו.
החיבורים בגב המסך לא רבים מדי, אך כוללים את מה שצריך הצופה הממוצע: 3 כניסות USB, 3 חיבורי HDMI, חיבור לרשת קווית, קומפוננט, חיבור לאוזניות וחיבור S/PDIF.