Asus Transformer Pad TF103C 8GB כולל מקלדת

שתף באמצעות:

טאבלט Asus Transformer Pad TF103C 8GB כולל מקלדת אסוס

סקירת wisebuy - טאבלט Asus Transformer Pad TF103C 8GB כולל מקלדת אסוס

הטוב
  • מסך בהיר ואיכותי
  • מקלדת נוחה להקלדה
  • ביצועים טובים ברוב השימושים
הרע
  • ממשק החלפת שפה מסורבל
  • חיי סוללה בינוניים
בשורה התחתונה

TF103C הוא טאבלט עם מסך מוצלח, ביצועים טובים ושימושיות מגוונת הודות למקלדת שניתן לחבר אליו. ממשק החלפת השפה מסורבל למרבה הצער (באשמת מערכת ההפעלה), ולכן קשה לנו להמליץ עליו לסטודנטים שרוצים להחליף את המחשב הנייד הכבד שלהם בטאבלט אנדרואידי. לכל שימוש אחר עתיר טקסט, הטאבלט בצירוף המקלדת יהיה פתרון טוב מאוד ולא יקר.

הקדמה

טאבלטים הם כלי מצוין לצריכת תוכן, אך בדרך כלל לוקים בחסר ביצירת תוכן. בהיותם מכשירים ניידים וקלים בעלי חיי סוללה ארוכים, הם יכולים היו להיות כלי עבודה נהדר עבור סטודנטים, אך היעדר מקלדת ועכבר הופכים משימות סטודנטיאליות שכיחות, כגון כתיבת עבודות או סיכום הרצאות, לסיוט של ממש.

טאבלטים היברידיים, הכוללים גם מקלדת עם משטח עקיבה, יכולים להוות תשובה לצורך זה של סטודנטים או תלמידים הזקוקים לאמצעי קלט טובים יותר מאשר המקלדת הווירטואלית של מסכי המגע.
Transformer Pad TF103C של אסוס, אחת החלוצות בתחום הטאבלטים ההיברידיים, הוא אחד מאלו המציעים את עסקת החלומות הזו.

זהו טאבלט מבוסס אנדרואיד עם מסך בגודל 10.1 אינטש, הכולל מעבד מרובע ליבות
Atom Z3745 מבית אינטל במהירות 1.33GHz, זיכרון RAM בנפח 1GB, זיכרון מובנה של 8 או 16GB, מצלמה ראשית ברזולוציה של 2 מגה פיקסל.

ביצועים (35%)

8

על פניו, החומרה של ה- TF103C סטנדרטית ביותר. אנחנו מצאנו שהטאבלט מנצל את החומרה הזו למקסימום והביצועים שהפגין היו טובים. ראשית, התנועה בין המסכים ובתוך האפליקציות הייתה חלקה לחלוטין. גלישה מרובת טאבים הייתה טובה, אך בעת מעבר בין הטאבים עצמם, טעינת הדפים הייתה מעט אטית. בשעת משחק הטאבלט עבד טוב בסך הכל, אך לעתים בעת משחק כבד המכשיר נתקע לגמרי והיינו צריכים להפעילו מחדש. יש לציין שברוב המשחקים בהם שיחקנו זה לא קרה, אלא במשחקים יחסית כבדים וגם לעתים לא תדירות במיוחד.

הצפייה בסרטים בנגן המובנה הייתה חלקה גם בעת ניגון סרטים ברזולוציית
1080p. על מנת לראות סרטים עם כתוביות )צירוף קבצי srt) הורדנו את האפליקציה mxplayer וגם כאן הסרטים נוגנו באופן חלק לגמרי. כמו כן, לא נרשמו תקיעות בעת שקפצנו לנקודות שונות בסרט עצמו.

איכות התצוגה (15%)

9

Asus Transformer Pad TF103C מצויד במסך מוצלח, ברזולוציית 1280x800 ועם פאנל IPS. הצבעוניות שלו מרשימה מאוד ומדויקת למדי, התמונה חדה (למרות שזו לא מסך Full HD) ואין עיוותים או זליגת אור מצדי המסך. אהבנו את מצב הקריאה, המקנה גוון Sepia קל מאוד שנועד להקל על העיניין בקריאת טקסטים ממושכים, ומזכיר קריאה ממכשיר קריאה אלקטרוני. כמו כן, המסך מתפקד מעולה באור יום. על אף שהוא מסך מבריק, הוא בהיר מספיק כדי להתגבר על ההשתקפויות שנוצרות עליו בעת השימוש באור ישיר.

כאמור, פאנל הצג הוא מסג
IPS המאפשר זווית צפייה רחבה של עד 178 מעלות, ואכן נהנינו מצפייה איכותית בזוויות שונות ומשונות.

 הטאבלט מצויד במסך מוצלח, ברזולוציית 1280x800 ועם פאנל IPS. הצבעוניות שלו מרשימה מאוד ומדויקת למדי, התמונה חדה והבהירות טובה

ניידות ונוחות השימוש (25%)

7.5

גולת הכותרת של ה-  Asus TF103Cהיא האפשרות לחבר אליו מקלדת בכל עת שנרצה להקליד טקסט בנוחות שאופיינית למקלדת פיזית, וכאשר איננו זקוקים למקלדת, ניתן לנתק אותה ולהשאירה בבית. משום כך, זהו לא הטאבלט הדק ביותר שהחזקנו בידינו. גם ללא המקלדת המצורפת הוא עדיין מעט עבה אך נראה שאסוס ניסו להתגבר על כך על ידי פרופיל קמור של מעטפת הטאבלט. עוביו של הטאבלט יחד עם המקלדת הוא 19.8 מ"מ, בערך עוביו של מחשב נטבוק אופייני. בנפרד העובי של כל יחידה זהה, והוא עומד על  9.9 מ"מ. המשקל שלו ללא המקלדת הוא 550 גרם, ויחד עם המקלדת – 1.1 קילו. באורך וברוחב ממדי הטאבלט והמקלדת זהים: 257.4 מ"מ לאורך ו-176.3 מ"מ לרוחב. הטאבלט זמין בשחור מט או בלבן והוא נראה אלגנטי אך דיסקרטי. פאנל המקשים עשוי מתכת מוברשת בצבע שחור פחם ומתכתבת היטב עם העיצוב של יחידת הטאבלט.

גולת הכותרת של ה-  TF103Cהיא האפשרות לחבר אליו מקלדת או לנתק אותה ולהשאירה בבית. משום כך, זהו לא הטאבלט הדק ביותר, ומשקלו 550 גרם (או 1100 גרם יחד עם המקלדת)

המקלדת, למרות שהיא קטנה, נוחה מאוד להקלדה. המקשים הקפיציים אינם נוקשים יתר על המידה והתחושה שהם מספקים נעימה מאוד. כל סט המקשים שקוע מעט ביחס לשאר גוף המקלדת, וזאת כדי להקל על הלחץ המופעל על שורש כף היד בעת ההקלדה. כמו כן, אין מקשי F כנהוג במקלדות מחשבי PC ובמקלדת ישנה שורת מקשי פונקציות השימושיות למכשירי אנדרואיד כגון אחורה, מצב שינה, כיבוי האלחוט, צילום מסך, השתק, הגדרות ועוד. לצערנו נפקד משורת המקשים הזו מקש שיאפשר מעבר בין אפליקציות, ואם ברצוננו לעשות כן, אנו נדרשים לגעת במסך בכפתור הייעודי. לו היה מקש כזה, שטף העבודה שלנו היה מהיר בהרבה.

זאת ועוד, הנקודה החלשה ביותר של המקלדת היא החלפת השפה. תחושתנו היא שמי שמייעד את המכשיר הזה להקלדה עם חילופי שפות מרובים, למשל כתיבה של קיצורים באנגלית בעת סיכום הרצאה, יחוש תסכול נוכח העובדה שיאלץ לבצע שני שלבים בטרם יחליף שפה, בניגוד לשלב אחד בשימוש במחשב נייד או מחשב שולחני. על מנת להחליף שפה יש ללחוץ על שילוב המקשים Ctrl+Shift שמקפיץ את חלון השפות הזמינות. לא ניתן לבחור בין השפות באמצעות המקלדת אלא באמצעות מסך המגע או בעזרת העכבר. כמו כן, באפליקציית Docs של גוגל באמצעותה נכתבת סקירה זו, יש ללחוץ קודם על מקש Shift ואז בזמן שהוא לחוץ יש ללחוץ על כפתור Ctrl וכמובן שבכל פעם צריך לגעת במסך ולבחור בשפה החלופית. שלושת המשפטים האחרונים היו מאוד קשים להקלדה. נציין שמדובר במגבלה של מערכת ההפעלה אנדרואיד ולא של הטאבלט הספציפי הזה, ובכל זאת מדובר בחיסרון אמתי.

המקלדת, למרות שהיא קטנה, נוחה מאוד להקלדה. המקשים הקפיציים אינם נוקשים יתר על המידה והתחושה שהם מספקים נעימה מאוד. הבעיה היא שמעבר בין עברית לאנגלית ארוך ומסורבל


TF103C מצויד בכניסת USB בגודל מלא שממוקמת ביחידת המקלדת. ניתן לפרוק לתוכו תמונות ממצלמה דיגיטלית, לחבר אליו דיסק און קי או כונן קשיח נייד גדול יותר, לטעון דרכו מכשירים אחרים ועוד. יש לזכור שכניסת ה-USB הזו ממוקמת על המקלדת, כך שתהיו חייבים לחבר אל הטאבלט את המקלדת על מנת ליהנות מהאפשרות לפרוק תמונות מהמצלמה הדיגיטלית שלכם. מלבד החיבור הזה, לטאבלט כניסת כרטיס זיכרון Micro-SD ויציאת Micro-USB לטעינה.

הרמקולים הסטריאופוניים של ה- TF103C ממוקמים בצדי גב המכשיר. הם מפיקים סאונד טוב מאוד, חזק וברור ונהנינו לשמוע בהם מוזיקה; גם בעת צפייה בסרטים שמענו את פס הקול בצורה טובה מאוד, ללא עיוותים או צרימות.

 
TF103C מצויד בכניסת USB בגודל מלא שממוקמת ביחידת המקלדת. ניתן לפרוק לתוכו תמונות ממצלמה דיגיטלית, לחבר אליו דיסק און קי או כונן קשיח נייד גדול יותר

גרסת אנדרואיד המותקנת היא 4.4.2 Kitkat, האחרונה לפני שחרור גרסה 5, Lollipop. אסוס הלבישו על גבי מערכת ההפעלה את ממשק ה-ZenUI שמאוד מצא חן בעיננו. מלבד עיצוב מקורי, נעים וברור למערכת ההפעלה, אסוס הוסיפו כמה צימוקים כגון What's Next, ווידג'ט הקיים גם במסך הנעילה וגם על מסך הבית. הווידג'ט מסתנכרן עם החשבונות השונים במכשיר ומציג את האירועים הקרובים. מצאנו זאת נוח מאוד מכיוון שהווידג'ט חסך לנו את הצורך להיכנס למספר יומנים שונים בנפרד.

משך פעולת סוללה (10%)

8

בשימוש סטנדרטי הכולל מנוחה, גלישה וזמן משחק מועט של כשעה, הסוללה מחזיקה יום עבודה שלם אך לא מעבר לכך. בעת שימוש אינטנסיבי (ניגון רצוף של סרט ברזולוציית 1080p) הסוללה אוזלת תוך שש שעות. יחסית למכשיר בגודל כזה, אלו נתונים בינוניים וציפינו לחיי סוללה ארוכים יותר. סוללת המכשיר היא מסוג ליתיום פולימר וההספק שלה הוא 19 ואט.

עמידות ואבטחה (10%)

9

יחידת הטאבלט של ה- Asus Transformer Pad TF103Cעשויה כולה פלסטיק, וזכוכית המסך איננה זכוכית גורילה. יחד עם זאת, הטאבלט מעניק תחושה טובה בסך הכל: אין רווחים מציקים בחיבור בין הזכוכית לפאנלים השונים והתחושה היא זהו מכשיר עמיד למדי. המקלדת עצמה כאמור עשויה שילוב מתכת ופלסטיק, והתושבת אליה מתחבר חלק הטאבלט יציבה ואיננה זזה כלל אם החלק אינו מחובר אליה. בעת נגיעה במסך הוא אינו זז כמעט כלל ונשאר באותה הזווית.

יחידת הטאבלט של ה- Asus Transformer Pad TF103Cעשויה כולה פלסטיק, וזכוכית המסך איננה זכוכית גורילה. יחד עם זאת, הטאבלט מעניק תחושה טובה בסך הכל