סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus ---TP300LA-DW002H--- אסוס
- עיצוב מרשים ועמידות גבוהה
- מסך מסתובב 360 מעלות
- ביצועים טובים למדי
- חיי סוללה טובים
- סט חיבורים ראוי
- מסך בעל בהירות בינונית
- רמקולים חלשים
- סוללה לא נתיקה
- מסך לא נתיק
Asus Transformer Book Flip מספק ביצועים טובים (אך לא מרשימים, בקונפיגורציה שנבדקה) באריזה נאה ובממדים נוחים, במיוחד למי שמחפש שימוש בטאבלט מגודל. בעולם הזה הוא מתמודד מול ה-Yoga המוצלח של לנובו, שמציע משקל קל יותר, ומול חבריו מאסוס שחלקם מציעים מסך נתיק. בהירות המסך הלא מדהימה ורמקולים חלשים מונעים ממנו מלטעון לכתר בגזרת המחשבים ההיברידיים ברמת המחיר הסבירה.
אסוס מציעה מגוון רחב ומעניין של מחשבים ניידים בסדרת Transformer, והאחרון שהגיע לידינו הוא ASUS Transformer Book Flip TP300LA.
החומרה בגרסה שבדקנו שגרתית למדי – מעבד 4210U Core-i5 מהדור הרביעי של אינטל במהירות 2.4GHz, זיכרון RAM בנפח GB4, כרטיס גרפי מובנה 4400, כונן קשיח בנפח 500GB ומערכת ההפעלה Windows 8.1 של מיקרוסופט בתצורת 64-bit.
המחשב שוקל 1.75 ק"ג ועוביו 22 מ"מ. בתור מחשב המתהדר בשם "טרנספורמר" הוא מציג גמישות רבה: המסך בעל זווית פתיחה של 360 מעלות, המאפשר שימוש בו גם כטאבלט עבה.
המעבד של אינטל הוא מהסדרה שיצאה במחצית 2014. אסוס לא ציידו גרסה זו במעבד גרפי נפרד (יש אפשרות לקבלו עם כרטיס של NVIDIA) או בזיכרון מוגדל. גם הדיסק הקשיח הוא רגיל ובמהירות 5,400RPM. בסך הכול מה שמתקבל כאן הוא מחשב זריז למדי, אך לא מהיר כברק. מערכת ההפעלה עולה מהר וכן החזרה ממצב שינה למצב עוררות מלא מתבצעת כמעט מידית.
המסך מתפקד היטב במהירות המגע והתגובה, זאת, כמובן, יחסית למחשבי חלונות ולא ברמה שאנחנו מורגלים ממסכי מכשירי הסלולר. גם הפעלה של מספר יישומים במקביל אינה בעייתית, כולל משחקים עמוסי גרפיקה.
במבחן של PCMark08 הניקוד שקיבל המחשב היה 2182, תוצאה שאינה חורגת לרעה או לטובה ממחשב ברמה כזאת.
Transformer Book Flip אינו מתחמם בשימוש רגיל, ורק כאשר הוא נמצא במצב טעינה ופעולה ממושכת ניכרת התחממות באזור המאווררים שנמצאים בתחתית הגוף בחלקו הימני. המאווררים גם שקטים ואינם מפריעים לתפעול הרגיל של המחשב.
Asus TP300LA מצויד במסך בגודל 13.3 אינטש ברזולוציית Full HD, כלומר 1920x1080 פיקסלים. איכות הצפייה טובה מאוד במונחים של חדות התצוגה ושל הצבעים, אך זוויות הצפייה סבירות ולא יותר מזה, ורמת הבהירות גם היא אינה מספקת מבחינתנו. המסך אינו רגיש במיוחד לטביעות אצבע, למרות היותו מסך מבריק המשקף בעוצמה רבה כל אור המוחזר ממנו.
כמו שמשתמע משמו, המסך ניתן לפתיחה באופן מלא עד כדי הפיכת המחשב למחשב לוח (טאבלט), וגם השימוש בו בזויות ביניים שונות קל ונוח, כפי שנפרט בסעיף הבא.
Asus Transformer Book Flip TP300LA אינו מחשב כבד: עם 1.75 ק"ג הוא בעל משקל ממוצע לקטגוריה, ועובי של 22 מ"מ הופך אותו לדק למדי, אך לא במידה שהופכת אותו ללא נוח. המחשב בנוי ברובו מאלומיניום, כאשר החלק העליון הוא אלומיניום מוברש ותחתית גוף המחשב עשויה מפלסטיק שחור ונעים למגע.
המקלדת שונה מזאת של מחשבי אסוס שפגשנו בעבר, בהיותה שקועה כדי לאפשר הפיכה שלה לבסיס כאשר מעמידים את המחשב עליה. האם זה פוגע בשימוש? לדעתנו לא ממש, מכיוון שבסך הכל התגובה של המקלדת טובה ואחרי תקופת מה מתרגלים לצורה שלה בלי פגיעה במהירות ההקלדה. חסרונה של התאורה האחורית, לעומת זאת, היה ניכר. כפתור ההפעלה של המחשב נמצא בצד הגוף ולא על משטח המקלדת מסיבה מובנת – יש צורך להשתמש בו גם כאשר המקלדת לא נמצאת מולך, במצב טאבלט למשל, או במצב בו רוצים להשתמש במסך המגע בלבד ולהציב את המחשב עומד על השולחן. מקש פיזי נוסף ששמחנו למצוא בצמוד למקש ההפעלה הוא מקש ווליום נוח למדי שמצוי גם הוא בצדו השמאלי של המחשב. בנוסף לידו יש לחצן מרובע המאפשר לדלג למסך הבית של חלונות מכל מצב.
מקשים פיזיים נוספים אינם בנמצא אבל גם אינם ממש נחוצים, כאשר צירוף של מקש פונקציה לשורת המקשים העליונה מאפשר שליטה בעוצמת השמע, בהירות המסך וכדומה. אין אבחנה של צבע להדגשת מקשי הפונקציה וזה מעט חסר. משטח המגע בגודל טוב לדעתנו ולא מוגזם כמו שנהוג לעיתים במחשבים ניידים, והוא בעל תגובה טובה, כמו גם הלחצנים שעליו.
לנושא השימוש במחשב כאשר מנצלים את יכולות ה"טרנספורמר" שלו, לא מצאנו שהמחשב שונה בהרבה מה- Yoga של לנובו שבחנו בעבר. מצב הטאבלט בו המסך הוא אמצעי הקלט היחידי, בעייתי בשל המשקל הגבוה יחסית של ה-Transformer Book Flip, וכאן ראינו יתרון ליוגה שבתצורה בה בחנו היה קל בכ- 300 גרם מהאסוס. המצב בו המחשב מוצב כאוהל על השולחן מתאים במיוחד לצריכת מדיה כגון סרטים וגלישה באינטרנט, אך פחות מתאים להקלדה ממושכת בה עדיף להשתמש במקלדת. גם כאן מצב האוהל אינו יציב לגמרי והמחשב מחליק מעט על גבי השולחן כאשר מקלידים על המסך. זווית הפתיחה של המסך, שהיא למעשה בלתי מוגבלת, מאפשרת עבודה נוחה גם בזוויות שמחשבים רגילים אינם מסוגלים אליהם. כאן שוב מצאנו את זוויות הצפייה המוגבלות של המסך עצמו כחסרון.
הרמקולים הנמצאים בתחתית גוף המחשב מתהדרים בטכנולוגיית SonicMaster של אסוס. בפועל הם מספקים צליל קטן שנשמע אמנם צלול יחסית, אך חסר בס ועוצמה. המיקום של הרמקולים בתחתית טוב מכיוון שהם ממוקמים אלכסונית וכך אינם נחסמים.
המחשב מצויד היטב בחיבורים: שני חיבורי USB 3.0 , חיבור HDMI, חיבור משולב למיקרופון ולאוזניות וחיבור לחשמל בצדו הימני, וקורא כרטיסי זיכרון, חיבור USB 2.0 וחריר ביטחון מסוג Kensington בצד השמאלי. המצלמה היא מסוג HD ושירתה אותנו נאמנה בשיחות סקייפ.
הסוללה בת שלושת התאים של Asus Transformer Book Flip מספקת עבודה רציפה של כשש שעות, כאשר הרשת האלחוטית פעילה והעבודה היא הקלדה, גלישה ושאר פעולות יום-יומיות – נתון ממוצע פלוס למחשבים בגודל הזה. הסוללה אינה נתיקה ולא ניתנת להחלפה על ידי המשתמש.
החלק העליון העשוי מאלומיניום מוברש נראה עמיד, וכך גם החלק התחתון הפלסטיקי שנראה כמי שישרוד זמן רב. תשומת לב ניתנה גם למקשים הפיזיים ששקועים למדי בגוף. ציר המסך, שעובד כאן קשה, יציב ובנוי לתלפיות. מבחינת אבטחה כבר הזכרנו את נעילת הקנסינגטון, ומאחר שזהו מחשב לשוק הפרטי ולא לעסקים אין כאן מנגנוני אבטחה מתקדמים כמו נעילה באמצעות טביעת אצבע וכדומה.