Nespresso Lattissima Pro F456 (EN750)

שתף באמצעות:

מכונת קפה Nespresso Lattissima Pro F456 (EN750)

סקירת wisebuy - מכונת קפה Nespresso Lattissima Pro F456 (EN750)

הטוב
  • משקאות קפה בלחיצת כפתור
  • הכנת 5 סוגי משקאות
  • מכלי מים וחלב גדולים
  • תחזוקה קלה
הרע
  • איכות הקצפת חלב ירודה
  • פיית החלב נוטה להתיז וללכלך
  • הטיפול במיכל החלב עלול להיות מסורבל
בשורה התחתונה

למרות המונח Pro בשמה, המכונה הזו למעשה מיועדת לחובבנים – כאלה שרוצים להכין קפה מהר וללא התעסקות, ופחות מסוגלים להבחין באיכות התוצאה ובדקויות של רמת ההקצפה האופטימלית. לאנשים כאלה הלטיסימה פרו היא פתרון חביב; חובבי קפה מתקדמים יעדיפו מכונות עם מיכל הקצפה נפרד (או טוב יותר, סטימר אמיתי), שמספקות קפה איכותי יותר.


 

הקדמה

לטיסימה פרו, מכונת הקפה החדשה של חברת נספרסו, מצטרפת לסדרת Lattissima ולאחותה הוותיקה לטיסימה פלוס. מדובר בסדרת מכונות אוטומטיות שנועדו לספק את הנוחות המקסימלית: המכונה כוללת מיכל חלב ובלחיצת כפתור היא גם מכינה את האספרסו וגם מוזגת את החלב המוקצף.

ביחס לדגם הקודם, יש כאן מספר שיפורים ושכלולים כמו מכלי מים וחלב גדולים יותר, אפשרויות מתקדמות של התאמה אישית וכמובן פיקוד מגע עם מסך דיגיטלי בעברית.

איכות הקפה (50%)

6.5

Nespresso Lattissima Pro מציעה 5 תכניות אוטומטיות להכנת משקאות: אספרסו קצר, אספרסו ארוך, ריסטרטו (אספרסו קצר מאוד), קפוצ'ינו ולאטה מקיארטו; בנוסף, יש מצב לקבלת חלב חם בלבד.

הטכניקה הבסיסית למיצוי הקפה מהקפסולה לא השתנה בשנים האחרונות והיא למעשה זהה בכל המכונות של נספרסו, שלכולן לחץ משאבה מרבי של 19 בר. ואכן, הכנת משקאות האספרסו נתנה לנו את התוצאות שציפינו לקבל ממכונת קפסולות של נספרסו – דהיינו ברמה מצוינת.

הכנת משקאות עם חלב – זהו עקב האכילס של המכונה הזו, לפחות לדעת רוב הטועמים שהתנסו במכונה במהלך ימי הבדיקה. למכונה ישנו מיכל חלב עם צינורית שאיבה פנימית ופייה, וההקצפה נעשית דרך הפייה באמצעות קיטור. ניתן לשלוט על רמת ההקצפה עם חוגה ייעודית. הבעיה היא שלא משנה באיזו רמת הקצפה בחרנו, תמיד קיבלנו קצף אוורירי מאוד, שנותר כשכבה נפרדת מעל הקפה. התוצאה הייתה קפה מימי ודליל יחסית, וקצף לא מוצלח מעל – רחוק מהקפה הקרמי והעשיר שאנחנו רגילים לקבל ממכונות איכותיות.

המכונה שהתה אצלנו במשרד במשך כשבועיים, והזמנו את רוב עובדי המשרד לכוס קפה – חלקם מביני עניין וחלקם הדיוטות בתחום. ניכרה תמימות דעים שהקפוצ'ינו והלאטה מקיאטו של המכונה הזו פחות טובים מאלו של מכונת ה-
Pixie הישנה שבמטבחון המשרדי, עם מיכל ההקצפה הנפרד והמסורתי.

על צד החיוב נספר שהמכונה מאפשרת לכם לתכנת ולהגדיר את הכמויות לפי טעמכם – כמה קפה וכמה חלב המכונה תכין בכל משקה.

קפסולה
קפסולה היא מכל חד פעמי אטום המכיל כמות מדודה של קפה. בהשוואה לפודים או לקפה טחון בתפזורת, עלות הכנת כוס משקה בקפסולה היא היקרה ביותר, אך נוחה יותר לשימוש מקפה בתפזורת.     לרוב, ברכישת מכונת קפה המיועדת לשימוש בקפסולות, הצרכן מתחייב למעשה לרכוש את הקפסולות של יצרן המכונה. בנוסף, לא ניתן להשיג קפסולות בכל חנות אלא בחנויות ייעודיות. חסרון נוסף הוא שברוב המקרים לא ניתן להשתמש בקפה טחון או בפודים. יש מי שימצא את החיסרון הזה משמעותי למדי מאחר שהוא מגביל את אפשרויות הבחירה בסוגי הקפה.  

עיצוב ונוחות השימוש (35%)

8

Nespresso Lattissima Pro היא מכונה קומפקטית, גם ביחס לקודמתה; רוחבה 19.4 ס"מ בלבד והיא לא תופסת מקום רב. העיצוב שלה מעט קופסתי וחסר השראה לטעמנו, עם גימור נירוסטה כסופה, כרום מבריק ופלסטיק שחור.

למרות שלא זכינו להדרכה מסודרת, הרכבת המכונה באופן עצמאי, וכך גם התחזוקה השוטפת, היו בסך הכל פשוטות. מיכל המים המלבני מורכב באחורי המכונה, והוא גדול מאוד ומכיל ליטר וחצי של מים. הוא נשלף ומורכב בחזרה בקלות רבה. מיכל החלב הגלילי נמצא מקדימה, לצד פיית המזיגה. מתחת לפייה ישנו מעמד עבור כוס נמוכה, שניתן לקפלו ולהצמידו ביציבות לגוף המכונה כאשר משתמשים בכוס גבוהה. מתחת לאלה ישנו מגש לקליטת טפטופי הנוזלים (ויש הרבה מהם), ומעליו בתוך גוף המכונה – מיכל לקליטת הקפסולות המשומשות שמכיל עד 15 מהן לפני שצריך לרוקנו. מצאנו שגם שליפת המגש ומיכל הקפסולות נוח למדי, ושמחנו לגלות שחלקי הפלסטיק איכותיים ועמידים.

זו מכונה קומפקטית, גם ביחס לקודמתה; רוחבה 19.4 ס"מ בלבד והיא לא תופסת מקום רב. העיצוב שלה מעט קופסתי וחסר השראה לטעמנו, עם גימור נירוסטה כסופה, כרום מבריק ופלסטיק שחור

בראש המכונה נמצא מסך מונוכרומטי די גדול, שמציג את המידע במספר שפות – כולל עברית. מתחתיו ממוקמים לחצני מגע לששת המשקאות שהמכונה יודעת להכין, וכן לחצן ההגדרות. הלחצנים גדולים ומופרדים היטב זה מזה, ומוארים בתאורה בהירה. בעיה אחת היא שהאייקונים שמייצגים את סוגי המשקאות לא מוכרים ומובנים לכל אחד, וכדי להבין מה כל אייקון מייצג יש ללחוץ עליו – ואז באופן בלתי נמנע המכונה מתחילה להכין את המשקה, כך שנדרש הליך של ניסוי וטעיה ראשוני. אורח שיישלח להכין לעצמו קפה ככל הנראה ימצא את עצמו במבוכה מול המכונה הזו.

מרגע שהמכונה נדלקת ועד הרגע שהיא מוכנה לכוס האספרסו הראשונה חולפות כ-25 שניות; אם תרצו להכין קפוצ'ינו, תאלצו להמתין 41 שניות. לא מעט, אבל היתרון הוא שאין כאן כל התעסקות עם מיכל חלב נפרד ולמעשה מרגע שהמכונה מוכנה לפעולה, הליך הכנת הקפה כולו מתבצע בלחיצת כפתור.

בעוד שהכנת משקאות האספרסו עוברת באופן חלק ושגרתי, מזיגת החלב המוקצף לא מספיק חלקה במכונה הזו. לעתים קרובות החלב נמזג באופן לא אחיד ותוך כדי התזות שחרגו מגבולות הכוס ולכלכו את השולחן שלנו באופן מרגיז מאוד. הפייה אמנם מתכווננת וניתן לנסות לכוון אותה כך שמירב הנתזים ייכנסו לכוס, אבל לא תמיד זה עוזר.

לאחר הכנת הקפוצ'ינו או הלאטה, המכונה מזכירה לנו בהודעה על המסך לסובב את החוגה של מיכל החלב למצב ניקוי. במצב זה, המכונה מזרימה קיטור ומים דרך הפייה כדי לנקות אותה. בתום ההליך הקצר, מופיעה הודעה שמזכירה לנו להחזיר את מיכל החלב למקרר. מניסיון, למרות ההודעה קרה לא פעם ולא פעמיים ששכחנו את מיכל החלב במשך שעות ארוכות כשהוא מוצמד למכונה. אולי חיווי קולי כלשהו בנוסף לחיווי הויזואלי היה מסייע לנו לזכור טוב יותר. לגבי אחסון מיכל החלב במקרר, כדאי לדעת שלא ניתן להשכיבו באחד המדפים (מניסיון מר שלנו, שהסתיים במדפים מוצפים ובכמה דקות טובות של ניקיון), אלא יש להשאיר לו מקום בדלת המקרר בעמידה.

 לגבי אחסון מיכל החלב במקרר, כדאי לדעת שלא ניתן להשכיבו באחד המדפים אלא יש להשאיר לו מקום בדלת המקרר בעמידה



עמידות ואיכות הבנייה (15%)

9

איכות הבנייה של הלטיסימה פרו טובה מאוד. היא עשויה מחומרים איכותיים – גם החלקים המתפרקים והנשטפים. עם זאת, יש לנו חשש לגבי פיקוד המגע; תקלה באיזור הזה תחייב תיקון בעלות יקרה משמעותית מאשר בפקדים רגילים.