Asus Zenfone 5 A500CG 8GB

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Asus Zenfone 5 A500CG 8GB אסוס

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Asus Zenfone 5 A500CG 8GB אסוס

הטוב
  • ביצועים טובים מאוד
  • ממשק כיפי, נוח ועתיר פונקציות
  • מצלמה טובה ביחס למחיר
  • עיצוב יוקרתי ומשקל קל
  • מסך איכותי
הרע
  • בהירות המסך נמוכה מהמקובל
  • באג אקראי בצילום הוידיאו
  • לחצני המגע לא מוארים, החזור נמצא משמאל
  • מעט מגושם ביחס לגודל המסך
בשורה התחתונה

אסוס זנפון 5 הוא אחת ההפתעות הנעימות בתחום הסמארטפונים בישראל השנה. את זה שאסוס מסוגלת לייצר טלפונים טובים אנחנו כבר יודעים; הסדרה הנוכחית מפתיעה עם ערך גבוה מהצפוי למחיר הזול, והיא הופכת לאלטרנטיבת רכישה כדאית מאוד. ביצועים טובים, מסך מוצלח (גם אם לא בהיר דיו), מצלמה שמפיקה ברוב הזמן תוצאות נאות ובעיקר ממשק ידידותי ויעיל הופכים את Zenfone 5 לסמארטפון בדרג בינוני-פלוס שמומלץ לשקול, לא רק מול סדרות מוזלות של סמסונג או LG, אלא גם מול בכירי המותגים הסיניים.

הקדמה

באיחור מאוד לא אופנתי, רגע לפני שהדור הבא מוכרז, הושקה סדרת Zenfone בישראל. אבל אנשי אסוס בישראל לא חשבו להיכנע לתחרות התוססת, והטילו פצצה: תמחור אגרסיבי במיוחד למכשירי הסדרה, כזה שמשאיר אפילו את המתחרים הסיניים מאחור. המכשיר הבולט בסדרה הוא Asus Zenfone 5, שמגיע בגודל מסך של 5 אינטש ובמחיר מומלץ לצרכן של 999 שקלים בלבד.

מפרט המכשיר כולל מעבד כפול ליבה
Intel Atom Z2580, זיכרון RAM בנפח 2GB, מסך IPS ברזולוציית 1280x720, מצלמת 8 מגה פיקסל ומצלמה קדמית של 2 מגה פיקסל, נפח אחסון של 8 או 16GB עם אפשרות הרחבה, תמיכה ב-Dual SIM, רדיו FM ועוד. מערכת ההפעלה היא Android 4.4.2 עם ממשק ZenUI של אסוס מעליה.

המכשיר זמין בשלל צבעים – שחור, לבן, אדום, סגול וזהב.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע (15%)

8.5

אסוס מתפארת באיכות שמע מרהיבה בזכות טכנולוגיית SonicMaster. בפועל, הרמקול שמתחבא מאחורי גריל מוארך בגב המכשיר מפיק סאונד צלול יחסית אבל לא עוצמתי ולא יוצא דופן בשום צורה. נציין שבהשוואה ל- Amoi A920, סמארטפון ברמת מחיר דומה שבדקנו באותה הזדמנות, הצליל של ה-Zenfone היה בבירור צלול וחד יותר. הצליל באפרכסת חזק מספיק ובאיכות ראויה.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

נוחות השימוש (35%)

9

אסוס השתדלה מאוד לשוות לזנפון 5 מראה יוקרתי וייחודי, וזה די הצליח לה. תבנית החריצים העגולים (סטייל תקליט), שמופיעים בחלק שמתחת למסך וגם על המקשים הכסופים בצד המכשיר, מוסיפים עניין; הגב הקעור נוח לאחיזה ונאה והזוויות מסביב מתעגלות בעדינות. גם יחידת המצלמה המינימליסטית וגריל הרמקול בעל החורים הזעירים תורמים למראה.

על כך מעיבים שני דברים: גימור הפלסטיק הבולט, שמורגש גם במשקל הקל להפתיע של המכשיר (לא שאנו מתלוננים), והמסגרת העבה יחסית סביב המסך. הטרנד היום הוא ניצול מקסימלי של שטח הפנים של המכשיר לטובת המסך, מה שמאפשר לא רק מראה "ללא מסגרת" אלא גם מכשירים צרים יותר ונוחים לאחיזה. זנפון 5 לא מצטיין בסעיף זה, הוא רחב וארוך מהדרוש והמסגרת העבה סביב המסך פוגמת באלגנטיות של העיצוב. עם זאת, כפי שציינו ביחס לגודל המשקל מרגיש קל מהצפוי והוא עומד על 145 גרם בלבד. העובי בחלק העבה ביותר הוא
10.3 מ"מ, אבל השוליים הדקים משווים למכשיר מראה רזה בהרבה.

תבנית החריצים העגולים (בחלק שמתחת למסך ועל המקשים הכסופים בצד המכשיר מוסיפים עניין; הגב הקעור נוח לאחיזה ונאה והזוויות מסביב מתעגלות בעדינות

בימין המכשיר ממוקמים לחצן ההפעלה והכיבוי ולחצן הווליום הכפול. שני הלחצנים בולטים כראוי ומגיבים היטב, אם כי לא ברור מדוע חלק מהחברות נוהגות לשים את שני הלחצנים הללו בצד אחד, מה שמזמין בלבול, לפחות בהתחלה. מתחת למסך נמצאים לחצני המגע, כאשר הצטערנו לגלות שלחצן החזור ממוקם בשמאל ולא בימין, והנגישות שלו לאגודל גרועה (לפחות לימניים). המקש מימין מוקדש לתפריט היישומים האחרונים. עוד חיסרון הוא שלחצנים אלו אינם מוארים כלל ובחושך תאלצו לגשש אחריהם.

המסך מצטיין בחדות טובה, צבעים אמינים ומראה כללי טוב, אבל יש לו חיסרון משמעותי אחד – הבהירות שלו נמוכה יחסית, גם בהשוואה למכשיר Amoi A920. בשל כך, השימושיות שלו בשמש בעייתית למדי, והוא גם מחזיר השתקפויות לרוב.

מתחת למסך נמצאים לחצני המגע, כאשר הצטערנו לגלות שלחצן החזור ממוקם בשמאל ולא בימין, והנגישות שלו לאגודל גרועה. לחצנים אלו אינם מוארים ובחושך תאלצו לגשש אחריהם

ממשק ZenUI של אסוס חביב עלינו מאוד. הוא מציג מראה מעודכן, פשוט ונעים לעין, מבלי להעמיס בצבעוניות מוגזמת או במראה מצועצע. הוא מתהדר במשטחי צבע שטוחים, אייקונים עגולים ברורים ומראה שמזכיר את אנדרואיד 5 במקרים רבים, למרות שמדובר בגרסת 4.4. מלבד העיצוב הבוגר של הממשק, אסוס השכילה לשלב כאן שורה של יישומים מובנים איכותיים מאוד שברובם מצאנו שימוש" יישום מזג אוויר, מנהל קבצים, נגן מוזיקה, תזכירים, רשמקול ועוד. פיצ'ר יעיל מאין כמוהו הוא "Do it later" אפליקציה שמוטמעת בכל רחבי המכשיר כמעט, ומאפשר לדחות פעולות כמו קריאת מייל או מסרון לזמן אחר ישר מווילון ההתראות. המשימות הללו מצטברות בתוך האפליקציה וניתן לעבור עליהן בזמן שנוח לכם.

אסוס דאגה לעצב ולמלא בתוכן כמעט כל אזור במכשיר. מסך הנעילה כולל, מלבד השעון ומזג האוויר, גם את ווידג'ט What's next עם ריכוז המשימות והפגישות שלכם מהיישומים הרלוונטיים השונים, וגם שלושה קיצורי דרך שמאפשרים גישה מידית למצלמה, לחייגן והודעות. וילון ההתראות כולל סליידר שליטה על הבהירות ושפע של מתגי שליטה הניתנים לעריכה. את אנימציות המעבר בין מסכי הבית ומגרת האפליקציות ניתן לבחור מתוך כמה אנימציות נתונות, וגם להגדיר את שיטת סידור היישומים במגרה – כולל אפשרות לתיקיות חכמות אוטומטיות.

במהלך ימי הסקירה קיבלנו מספר עדכונים מבית אסוס, כאשר האחד היה עדכון כללי למערכת ההפעלה, והשאר – סדרה של עדכונים לאפליקציות המובנות (כולל החייגן, ההודעות, ה-launcher ואחרות) שהתעדכנו בפשטות דרך Google Play. שמחנו לראות שאסוס שוקדת על פיתוח המערכת שלה במרץ, ומוסיפה תכונות חדשות ושימושיות לאפליקציות מתוצרתה.

ממשק
ZenUI של אסוס חביב עלינו מאוד. הוא מציג מראה מעודכן, פשוט ונעים לעין, מבלי להעמיס בצבעוניות מוגזמת או במראה מצועצע

Asus Zenfone 5 משתמש במעבד מבית Intel – בחירה אמיצה למדי בעולם שנשלט על ידי מעבדי קוואלקום ומדיה-טק (אגב, גרסת ה-LTE פועלת על מעבד Snapdragon). בין אם מדובר במעבד מוצלח, ובין אם המחמאות מגיעות לממשק ZenUI – המכשיר מספק ביצועים מצוינים בשביל מכשיר שעולה כאלף שקלים בלבד. הגלילה חלקה, האנימציות בפתיחת וסגירת אפליקציות זורמות ולא מגמגמות והיישומים עצמם עולים במהירות טובה. ההרגשה היא של מכשיר זריז ויעיל ברוב המשימות. בזכות 2GB זיכרון RAM, ה- Asus Zenfone 5 יודע להתמודד היטב גם עם מספר רב יחסית של יישומים פתוחים ואין צורך להמתין בכל פעם שהתוכנות ייטענו עצמן מחדש.

אחת הנקודות שאסוס מתייחסת אליהן בפרסומיה היא הרספונסיביות של המכשיר, כלומר עד כמה הוא מגיב באופן מיידי וללא השהיות למגע; לטענתה המסך מגיב תוך זמן מהיר במיוחד של 60 מילי-שנייה, מה שמשפר גת הגלילה ואת התגובתיות. כפי שציינו, הדבר מורגש בהחלט ומשפר מאוד את חווית השימוש.

סליידר
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.

מולטימדיה וגלישה (30%)

8.5

אסוס מתהדרת בטכנולוגיית PixelMaster של המצלמה, שכוללת עיבוד תמונה מתקדם שמסוגל להפיק עד 400% יותר אור מהחיישן, מייצב תמונה אלקטרוני וכן צמצם f/2.0 לקליטת אור משופרת בתנאי תאורה קשים. את המצלמה ניתן להזניק ממצב המתנה באמצעות לחיצה כפולה על אחד ממקשי הווליום, או ממסך הנעילה באמצעות החלקה שמאלה מקצה המסך.

יישום המצלמה נוח מאוד לשימוש, וכולל בין היתר מגוון סצנות צילום מובנות עם תמונות ברורות הממחישות את תפקידו של כל מצב (בין היתר:
HDR, תאורה חלשה, לילה, פנורמה, סלפי, עומק שדה ועוד). ניתן להחל אפקטים בזמן אמת על התמונה וכן להתחיל צילום וידיאו באופן מיידי.

על אף שאינה מושלמת, המצלמה של הזנפון 5 היא אחת הטובות ביותר שתוכלו למצוא במכשיר במחיר הזה. על מסך המכשיר התמונות נראות מושלמות – עם צבעים חיים וטבעיים, חשיפות יפות, פירוט נרחב ומראה כללי מצוין. במעבר למסך גדול יותר, כמו מסך המחשב, הבחנו שישנו חידוד יתר די בולט שקצת מקלקל חלק מהתמונות, אם כי במרבית המקרים ניתן להבחין באפקט הבעייתי רק בצפייה בתמונה במסך מלא. בסך הכל יש כאן מצלמה טובה מאוד שמסוגלת להוציא תוצרים ראויים ויותר מכך.

המצלמה של זנפון 5 היא אחת הטובות שתוכלו למצוא במחיר הזה. הן מספקות צבעים חיים וטבעיים, חשיפות יפות ופירוט נרחב, אם כי ישנו חידוד יתר שמקלקק חלק מהתמונות

צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציית 1080p בקצב 30 פריימים בשנייה, או 720p בקצב 60 פריימים בשנייה. איכות צילום הוידיאו גבוהה – התנועה חלקה, הפירוט טוב והצבעים יפים, אבל ישנו באג מעצבן שקורה מפעם לפעם, ובו הוידיאו מצולם בקצב של 10 פריימים בשנייה בלבד במקום 30, מה שגורם לסרטון מגמגם קשות. הבחנו שהבאג קורה בעיקר כשמתחילים צילום וידיאו אחרי שצילמנו תמונת סטילס; אם פותחים את המצלמה ומיד מצלמים וידיאו הבאג לא קורה. יש לקוות שאסוס תטפל בכך בהקדם.

בדף הפייסבוק שלנו תוכלו למצוא גלריית תמונות שצילמנו עם ה-Zenfone 5.

הגרסה אותה בדקנו מגיעה עם גלישה ברשתות דור 3.5 בלבד. לאסוס יש גם גרסה נוספת התומכת ב-LTE שאותה נבדוק בנפרד, כיוון שהיא כוללת חומרה מעט שונה. בסך הכל, המכשיר מספק איכות קליטה טובה מאוד, הן באינטרנט הסלולרי והן החיבור לרשת האלחוטית הביתית. קליטת ה-GPS גם היא מצוינת וקיבלנו נעילה זריזה על אות הלוויין וניווט רציף עם Waze.

דור 3.5
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה (10%)

8

Asus Zenfone 5 מצויד בסוללת ליתיום בקיבולת של 2110mAh, שאינה ניתנת לשליפה. חיי הסוללה סבירים, גם אם לא מאוד מרשימים: בשימוש מתון אפשר להגיע לסוף היום ללא בעיות, אם כי בשעה 23:00 נשארו לנו אחוזי סוללה בודדים. שימוש כבד יותר יחייב אתכם להתחבר למטען בשעות הערב המוקדמות.

עמידות (10%)

8.5

זנפון 5 עתיר פלסטיק, אבל כך היה גם ה-Nexus 5 – וזה לא הפריע לו להיות מכשיר איכותי. ואכן, איכות ההרכבה והבנייה מוקפדת ונראה שהמכשיר יחזיק מעמד זמן רב. זכוכית המסך היא גורילה גלאס 3. הפאנל האחורי, שהגיע אלינו בצבעים לבן ושחור (בדקנו שני מכשירים שונים) נעים למגע ואינו סופח טביעות אצבע בנקל, ולכן הוא שומר על מראהו הנקי והחדש.