סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy Note 4 SM-N910F סמסונג
- ביצועים חסרי פשרות
- מסך חד מאוד ובעל צבעים עשירים
- מצלמה איכותית עם מייצב אופטי
- איכות בנייה גבוהה
- חיי סוללה מעולים
- קושי לתפעל ביד אחת
- מערכת הפעלה עמוסה
מבדיקת ה-Note 4 וה-Galaxy Alpha שבדקנו כאן לאחרונה, ניכר שסמסונג מתאמצת לשנות גישה לגבי רמת הבנייה של מוצריה ומשתדלת ליישר קו עם המתחרות הידועות בהקפדתן על נושא זה, כמו HTC ו-Apple.
אוהבי הפאבלטים ימצאו את המכשיר הזה כאטרקטיבי במיוחד, בזכות חומרתו החזקה, המסך שמספק איכות תצוגה מרהיבה ויכולת ריבוי משימות הטובה, וכל זאת מבלי להתפשר על משך חיי הסוללה. משתמשים שאינם רגילים לגדלי מסך אלה צריכים לשקול היטב את קניית המכשיר עקב גודלו המקשה על הפעלתו ביד אחת.
סמסונג, ממציאת הפאבלט, השיקה את הדגם הרביעי בסדרת Note בתקופה תחרותית מאי פעם. מצד אחד, יריבתה הגדולה Apple השיקה לא מכבר את הפאבלט הראשון שלה, iPhone 6 Plus, ומן העבר השני Google השיקה גם היא פאבלט ראשון משלה, Nexus 6.
בשני דגמי Note האחרונים קיבלנו לא פעם תחושה שסמסונג שומרת את מיטב החידושים והחומרה לסדרה זו ולא לסדרת גלקסי S; יש שיגידו אפילו שסדרת נוט היא סדרת הדגל האמתית של סמסונג. נראה שסמסונג הקשיבה לקהל המשתמשים ופיתחה את Galaxy Note 4 תוך הקפדה על איכות בנייה גבוהה שבאה לידי ביטוי במסגרת מתכתית הדורה, זכוכית המסך המקומרת בצדדיה ומכסה סוללה דמוי עור שמזכיר מדמה את הדבר האמתי.
Galaxy Note 4 מצויד במפרט החזק ביותר נכון להיום, עם ערכת השבבים Snapdragon 805 הכוללת מעבד Krait 450 בעל 4 ליבות במהירות של 2.7GHz (גרסה אחרת שלו מגיעה עם ערכת השבבים Exynos4533), מאיץ גרפי Adreno 420, זיכרון RAM בנפח 3GB, נפח אחסון מובנה של 32GB ואפשרות הרחבה באמצעות כרטיס זיכרון. עוד במפרט: מסך Super AMOLED בגודל 5.7 אינטש וברזולוציית 2560x1440 עם צפיפות מרשימה של 515 פיקסלים, מצלמה ראשית בת 16 מגה פיקסל ומצלמה קדמית ברזולוציית 3.7 מגה פיקסל, שבב NFC, קורא טביעת אצבע, תמיכה בתקשורת LTE, עינית IR ועט סטיילוס.
המכשיר מגיע עם מערכת הפעלה אנדרואיד בגרסת קיט קט 4.4.4 (עדכון לגרסה 5.0 יגיע בעתיד הקרוב, ככל הנראה), ובצבעים שחור ולבן.
הרמקול של ה- Samsung Galaxy Note 4 נמצא בגב המכשיר בחלקו התחתון, והוא מספק ביצועים טובים. עוצמת השמע גבוהה מאוד הן בשיחות וביישומי מולטימדיה. לעתים בשיחות דרך הספיקר ישנם רעשי לוואי קלים, אך הורדת הווליום ברמה אחת פותרת את הבעיה. בשימושי מולטימדיה כגון האזנה למוזיקה, הצלילים מופרדים וחזקים אך מעט שטוחים; לעומתו, הרמקול של המתחרה iPhone 6 Plus מעט חלש יותר אך מספק מגוון צלילים רחב ומדויק יותר.
איכות הצליל דרך האפרכסת מצוינת, ומנגנון ביטול הרעשים עובד בצורה טובה מאוד, כך שבעת שיחה במקום רועש הצד השני שמע אותנו בצורה טובה.
קהל הסוקרים וכתבי הטכנולוגיה (ואולי גם הצרכנים) נהג לבקר את סמסונג על איכות בנייה פושרת ושימוש רב בפלסטיק במכשיריה, אבל אין ספק שהחברה שינתה גישה בגרסת ה-Note הנוכחית: גלקסי נוט 4 בנוי ברמה גבוהה מאוד. מסגרת המכשיר עשויה מתכת, כפתור הבית מרגיש נוקשה ואמין, גב המכשיר עשוי פלסטיק בגימור דמוי עור מחוספס ובקדמת המכשיר ישנה זכוכית Gorilla Glass 4 מקומרת בקצוות, אספקט המוסיף ליוקרה וגם לנוחות השימוש.
ממדי המכשיר נשארו כמעט זהים לקודמו בסדרה, Galaxy Note 3, כאשר משקלו גדל ב-8 גרם ועומד על 176 גרם, גובהו גדל בכ-2 מילימטר ובשאר המדדים ההבדלים כה קטנים שאין צורך להזכירם.
כמו שאר חבריו הפאבלטים, את הנוט 4 קשה מאוד לתפעל ביד אחת. רוחבו הגדול של המכשיר (78.6 מ"מ) מקשה על גלילת האגודל על מסך המכשיר, והגעה לקצוות המסך היא משימה בלתי אפשרית. עם זאת חייבים לציין שסמסונג פיתחה פיצ'ר מיוחד לבעיה הזו; הפעלתו תגרום להקטנת המסך לגודל בר-שינוי המאפשר את הפעלת המכשיר עם יד אחת. נוט 4 נכנס לכל כיס סטנדרטי, אך מורגש בהחלט שיש מכשיר גדול בכיס. האחיזה בו איתנה בזכות פינותיו המרובעות, אך פחות נוחה ממקבילו מבית Apple בעל הפינות המעוגלות.
כפתורי השליטה בחזית המכשיר (כפתור הבית הפיזי, ומצדדיו מקש החזור ומחליף היישומים שהם מקשי מגע) נמצאים נמוך מדי לטעמנו וקשה לתפעל אותם בשימוש ביד אחת וגם בשתיים. לדעתנו עדיף היה אם כפתורי השליטה היו חלק מתחתית מסך המגע, כנהוג במכשירים רבים בחברות אחרות.
לחצני הווליום נמצאים בצדו השמאלי של הנוט 4, ובשימוש ביד אחת כמעט בלתי אפשרי להגיע אליהם. כפתור ההפעלה והכיבוי נמצא בצדו הימני, אליו ניתן להגיע ללא בעיה, ובגב המכשיר נמצא חריר עט הסטיילוס שמרגיש יציב במקומו.
המסך של Galaxy Note 4 עבר שדרוג רציני לעומת קודמו בסדרה; הוא בעל צפיפות פיקסלים גבוהה יותר ב- 129 פיקסלים ומספק חווית צפייה חדה וחסרת פשרות. סמסונג כהרגלם השתמשו בפאנל PenTile matrix, פאנל בו מבנה הפיקסלים מסודר בצורת מטריצה שנחשבת לפחות חדה בדרך כלל לעומת שיטת סידור הפיקסלים הנפוצה, אך בצפיפות פיקסלים כל כך גבוהה כבר אין לנתון זה משמעות, שכן בעין בלתי מזוינת כבר אי אפשר להבדיל בין פאנל זה לפאנל IPS בעל אותה צפיפות פיקסלים.
המסך מצטיין בניגודיות גבוהה מאוד וצבעים בוהקים. הצבעים אמנם רווים יתר על המידה, אבל אנו אוהבים את זה, במיוחד בצפייה בתכני וידיאו. אלו המעדיפים צבעים אמתיים יותר יוכלו לשנות את הגדרות המסך למצב "תמונה מקצועית". הבהירות אינה מהגבוהות ביותר ביחס למתחרים, אך היא בהחלט מספקת וניתן לעשות שימוש סביר תחת שמש ישירה במידת הצורך.
ביצועי המכשיר פשוט מעולים. המעבד עושה עבודה מצוינת בכל משימה, אפליקציות נפתחות במהירות רבה, אנימציות המכשיר מוצגות ללא דופי וניתן לפתוח הרבה מאוד אפליקציות במקביל ולחזור אליהם מבלי שהמכשיר נאלץ לטעון אותן מחדש, זאת בניגוד לסדרת מכשירי האייפון כולל האחרונים שבהם. פיצ'ר ריבוי-המשימות מאפשר הפעלת שתי אפליקציות במקביל באותו מסך והעברת נתונים מאחת לשנייה, במקרים מסוימים מצאנו פיצ'ר זה כיעיל ושימושי.
ממשק ה-TouchWiz המפורסם של סמסונג עבר דיאטה בנוט 4, הוסרו פיצ'רים שהיו בבחינת גימיקים חסרי משמעות כמו מחוות אוויר שונות, ובהתאמה המכשיר מגיע נקי יחסית מאפליקציות של סמסונג שבעבר הגיעו כברירת מחדל עם המכשיר (את אותן אפליקציות אפשר להוריד, אם רוצים, מחנות האפליקציות הרשמית של סמסונג). עקב כך מערכת ההפעלה הרבה יותר זריזה, בניגוד לגרסאות העבר שהיוו צוואר בקבוק לביצועי המכשיר. ועם כל זאת, ממשק המכשיר עדיין עמוס באפשרויות, ולדעתנו היה אפשר לפתח מערכת הפעלה קצת יותר אינטואיטיבית ובעלת עיצוב מוקפד יותר.
Samsung Galaxy Note 4 מצויד במצלמת 16 מגה פיקסל, לעומת 13 מגה פיקסל בדגם הקודם, ועם מייצב אופטי לשיפור התוצאות בתנאי תאורה בעייתיים.
איכות הצילום גבוהה מאוד, כפי שהתרגלנו אצל סמסונג; התמונות שמפיקה המצלמה חדות, עם מגוון צבעים רחב. המצלמה מתמקדת מהר מאוד ואיכות התמונה בתנאי תאורה חשוכים מספקת מאוד יחסית למצלמה של סמארטפון. למעשה, זאת המצלמה הטובה ביותר שנתקלנו בה עד היום.
גלקסי נוט 4 מסוגל לצלם סרטוני וידיאו ברזולוציית K4 בקצב של 30 פריימים בשנייה, וכן צילום ברזולוציית 1080p בקצב של עד 60fps. כמו תמונות הסטילס, גם ביצועי הוידיאו נהדרים וגם במקרה זה המייצב האופטי מחליק את התמונה במקרה של צילום לא יציב.
המכשיר תומך בגלישה סלולרית מהירה ברשת LTE. נכון להיום, חווית הגלישה דרך סלקום לא הייתה מהירה משמעותית מגלישה דרך רשת דור 3.5 רגילה, אבל זה מן הסתם ישתפר בהמשך. קישורית ה- Wi-Fi תפקדה היטב הן באיכות הקליטה והן במהירות הגלישה, והתמיכה בתקן AC מאפשרת גלישה במהירויות גבוהות עד כדי ניצול מקסימלי של פסי הרוחב הקיימים בנתבים האלחוטיים כיום.
קליטת ה- GPS ואפליקציות המפות והניווט השונות מצאו את מיקום המכשיר תוך מספר שניות.
מסך הסמארטפון הוא צרכן הסוללה העיקרי, כידוע. בהתחשב בגודל וברזולוציית המסך של הנוט 4, ציפינו לביצועי סוללה פושרים – אך הופתענו לטובה, והסוללה בהחלט מצליחה להחזיק למשך יום שלם. גם בשימוש יומי כבד יחסית, הכולל שיחות טלפון רבות, שתי נסיעות עם Waze, קצת גלישה ועוד, המכשיר צלח את כל היום ואפילו נשארנו עם עודף של 20% בסופו.
כדאי להזכיר שבדגם זה קיים מצב הטענה מהירה עם המטען המגיע בערכה, המאפשר להטעין את הטלפון בחמישים אחוז תוך 30 דקות.
איכות הבנייה של הנוט 4 יוצאת מן הכלל; כמעט ואי אפשר לבוא הפעם בטענות על איכות הבנייה. אם ממש נרצה, נוכל להלין רק על הכיסוי האחורי שעשוי פלסטיק, אך יש לומר שאנו מצאנו אותו עמיד ובעל מרקם יוקרתי למרות הכל. מעבר לכך, כיסוי אחורי מפלסטיק הוא תשלום קטן לדעתנו עבור האפשרות להחלפת סוללה באופן עצמאי, יכולת שמכשירים רבים מאבדים בשנה האחרונה לטובת גופי מתכת אחידים.
נציין לטובה את העובדה שסמסונג בחרה לשלב במכשיר הזה את זכוכית הגורילה מדור 4 להגנה על המסך, הזכוכית החדשה והעמידה ביותר עד כה מבית Corning.