Motorola Nexus 6 32GB

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Motorola Nexus 6 32GB מוטורולה

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Motorola Nexus 6 32GB מוטורולה

הטוב
  • מסך QHD ענק ואיכותי מאוד
  • זוג רמקולים עוצמתיים
  • איכות הצילום גבוהה
  • אנדרואיד בגרסה העדכנית ביותר
  • טעינה מהירה, תמיכה בטעינה אלחוטית
הרע
  • מגושם ורחב, לא יתאים לכל יד
  • ביצועים לא מרשימים כפי שציפינו
  • חיי סוללה בינוניים
  • המצלמה בסיסית בתכונותיה ולא מהירה
  • ללא הרחבת זיכרון
בשורה התחתונה

הפאבלט של גוגל טוב בפני עצמו, אבל לא ממש מבריק ולא מסוגל לתת פייט לפאבלטים עתירי הפיצ'רים של המתחרים, כמו למשל Galaxy Note 4 של סמסונג. המצלמה שלו מעולה אבל חסרות בה תכונות מתקדמות, הסוללה לא מהחזקות שפגשנו ואפילו גזרת הביצועים, שבה מכשירי נקסוס בדרך כלל מביסים את המתחרים בקלות, אינה מבריקה כאן משום מה.

המכשיר יתאים לחובבי הפאבלטים, שמכשיר בגודל מסך של 6 אינטש אינו מרתיע עבורם. מעריצי סדרת נקסוס שמעדיפים סמארטפון בגודל סטנדרטי יותר ייאלצו להסתפק בינתיים בנקסוס 5 משנה שעברה, או להמתין להשקה של הנקסוס הבא מבית גוגל בשנה הבאה.

הקדמה

סדרת נקסוס של גוגל מתחדשת בכל שנה בדגם חדש של טלפון סלולרי, לצד מוצרים אנדרואידיים נוספים שנושאים את שם הסדרה. לאחר שיתוף פעולה על סמסונג, HTC ו-LG, בחרה גוגל השנה במוטורולה האמריקאית לייצורו של הנקסוס החדש, שזכה לשם הצפוי Nexus 6 – על שם גודל המסך שלו.

מכשירי נקסוס מהווים באופן מסורתי סוג של תצוגת תכלית, ההשקפה של
Google על איך צריך להיראות ולהתנהג מכשיר מבוסס אנדרואיד. הפעם בחרה גוגל להדגים באמצעות המכשיר שלה את תחום הפאבלטים שתופס תאוצה בשנתיים האחרונות. מדובר במכשיר עם מסך ענק בגודל 5.96 אינטש, ולכן הוא לא מתאים לכל אחד.

מפרט המכשיר כולל את פלטפורמת
Snapdragon 805 של Qualcomm, עם מעבד Krait 450 מרובע ליבות במהירות 2.7GHz, זיכרון RAM בנפח 3GB, מאיץ גרפי Adreno 420, מסך AMOLED ברזולוציית 2560x1440, זיכרון אחסון בנפח 32 או 64GB ללא אפשרות הרחבה, מצלמת 13 מגה פיקסל ועוד. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסה העדכנית ביותר כמעט – 5.0.1, כאשר בהיותו מכשיר נקסוס, הוא צפוי לקבל את כל העדכונים לפני כולם.

את המכשיר קיבלנו לבדיקה באדיבות
TopCellular.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע (15%)

9

נקסוס 6 הוא מכשיר גדול ורחב מהמקובל, וכמו מכשירים אחרים כמוהו, צריך להתרגל למיקום של האפרכסת. אפילו שבוע לאחר שהתחלנו להשתמש בו, עדיין הצטרכנו בכל שיחה כמעט למקם מחדש את הטלפון אל מול האוזן כדי לשמוע היטב את בן שיחנו. איכות השמע טובה מאוד והעוצמה טובה גם כן, אם כי אינה מהגבוהות שנתקלנו בה לאחרונה.

מוטורולה שיבצה זוג רמקולים קדמיים בנקסוס 6, אחד למעלה ואחד למטה. הרמקולים הללו מפיקים ווליום עוצמתי ביותר ומעניקים אפקט סטריאופוני מעולה בעת האזנה למוזיקה או צפייה בסרטונים. איכות השמע, עם זאת, אינה משתווה לרמקולים שיש ב-
HTC One M8, למשל. הצליל מעט "מלוכלך" בעוצמה המקסימלית, וחסר בו דיוק, עומק וצלילות יוצאי דופן – על אף שחוויית השמע בסך הכל טובה מהממוצע.

נוחות השימוש (35%)

8

Nexus 6 הוא פאבלט גדול ממדים: רוחבו 8.3 ס"מ, עוביו 1.01 ס"מ ומשקלו 184 גרם. למרות זאת, ואולי ביחס לציפיות ממכשיר כה גדול, הוא לא מרגיש כבד במיוחד בכף היד. כיוון ששטח הפנים שלו גדול, הוא גם מרגיש בנוח בכיס המכנסיים. עיצובו של המכשיר זהה כמעט ל-Motorola X בגרסת 2014, עם התאמות הכרחיות לגודל. מדובר בעיצוב מושך מבטים ואסתטי מאוד, שמשלב מסגרת אלומניום בגימור כסוף-מטאלי בעלת נוכחות מרשימה ובולטת, עם גב פלסטיק חלק ואיכותי למראה ועם הגומה המוכרת שבה נמצא הלוגו של מוטורולה. המכשיר זמין לרכישה בצבע לבן-אפרפר או כחול כהה.

מדובר בעיצוב מושך מבטים ואסתטי מאוד, שמשלב מסגרת אלומניום בגימור כסוף-מטאלי בעלת נוכחות מרשימה ובולטת, עם גב פלסטיק חלק ואיכותי למראה

בצדו הימני של המכשיר מרוכזים כל הלחצנים הפיזיים, כולם באזור המרכז במקום שאמור לשפר את הנגישות שלהם לאור גדלו של המכשיר. הם כוללים את לחצן ההפעלה בעל הגימור המחורץ, ומתחתיו את לחצן הווליום הכפול. הלחצנים הללו אמנם מגיבים היטב ללחיצה, אבל הסמיכות שלהם זה לזה, ומיקומם באמצע צלע המכשיר, גרמה לכך שהתבלבלנו ביניהם לעיתים קרובות מדי, וגם לחצנו על אחד מהם אקראית כשאחזנו במכשיר. מבחינתנו יש כאן כשל תכנוני שמהווה מטרד בשימוש היומיומי. מעבר לכך, שקע הטעינה ממוקם בתחיתת כמקובל, ובראש המכשיר נמצאים שקע האוזניות ומגירת ה-Nano SIM.

הלחצנים מגיבים היטב ללחיצה, אבל הסמיכות שלהם זה לזה, ומיקומם באמצע צלע המכשיר, גרמה לכך שהתבלבלנו ביניהם לעיתים קרובות מדי

המסך הענק הוא מסוג
AMOLED, ועם רזולוציה שנהוג לכנות Quad HD – כלומר פי 4 מרזולוציית HD. הוא מעניק צפיפות פיקסלים של 493 ppi ונראה נהדר מכל בחינה שהיא: חדות, אמינות ואיכות הצבעים, בהירות וזוויות צפייה. כמיטב הטרנד הנוכחי, הזכוכית שמעל המסך מעט קמורה בקצוותיה, מה שמעניק מגע חלק בעת החלקת האצבע מקצות המסך.

עם מעבד מהשורה הראשונה,
3GB זיכרון ומערכת ההפעלה אנדרואיד בטהרתה ובגרסתה המעודכנת ביותר, ציפינו לקבל מהנקסוס 6 ביצועים עילאיים. ציפינו – אבל התאכזבנו מעט. המכשיר מהיר, שלא תטעו, אבל הוא לא בדיוק מפלצת ביצועים. ייתכן שהאשמה נעוצה בכמות הפיקסלים העצומה שהמכשיר נאלץ לעבד (בעיה שעמה מתמודד גם ה-LG G3). בכל אופן, בשימוש השוטף הבחנו בנקל שהאנימציות במעבר בין מסכי הבית נוטה מדי פעם לגמגם קלות, בעיקר במעבר למסך Google Now, שהפעלת יישומי שונים, מפייסבוק ועד החייגן, מלווה בהשהיה מסוימת, ושבאופן כללי התחושה היא לא של המכשיר המהיר ביותר שבדקנו לאחרונה.

מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסת
Lollipop מצטיינת במראה חדש, מהודק ואסתטי מאוד, עם אייקונים נקיים ושטוחים, אנימציות מוקפדות שמגיבות לכל נגיעה או מחווה ומערכת התראות משופרת, כולל במסך הנעילה. אהבנו למשל את ממשק היישומים האחרונים בתצורת הכרטיסיות, את מסך הנעילה הפשוט שמעניק גישה מהירה לחייגן ולמצלמה ואת וילון ההתראות המחודש.

עם זאת, הבחירה במכשיר שמריץ את אנדרואיד בלבד, לא כל תוספת מצד היצרן, מגיעה גם עם מחיר. במכשירי דגל אחרים ניתן למשל להדליק את המסך באמצעות נקישה או מחווה על גביו, מה שלא מתאפשר בנקסוס 6 וחסר לנו מאוד. כך גם לגבי הגדרה אישית של הפקדים שמופיעים בוילון התראות, שחסרה לנו כאן, ותכונות נוספות.

המכשיר זמין לרכישה בצבע לבן-אפרפר או כחול כהה

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

מולטימדיה וגלישה (30%)

8.5

נקסוס 6 מצויד במצלמת 13 מגה פיקסל, עם עדשה גדולה מהרגיל בעלת צמצם f/2.0, שמקיפים אותה שני פלאשים LED דו-גוניים. המצלמה מסוגלת לצלם וידיאו ברזולוציית 4K, ומצוידת במייצב תמונה אופטי – ללא ספק עילית הטכנולוגיה בתחום הצילום.

המצלמה נטענת ומוכנה לצילום תוך קצת יותר מ-2 שניות – זמן סביר ביחס למכשירי אנדרואיד. מהירות המיקוד סבירה, ומהירות הצילום בינונית בלבד – ישנו
Shutter lag ברור בין רגע הלחיצה על מקש הצילום הוירטואלי לבין הצילום עצמו, והמכשיר זקוק לכמעט שניה כדי לעבד את התמונה לפני שהוא מאפשר צילום נוסף. זאת לעומת סמארטפונים אחרים בשוק שמאפשרים "לירות" כמה וכמה צילומים בזה אחר זה כמעט ללא כל השהייה ביניהם. ממשק המצלמה סטנדרטי למדי, פשוט ובסך הכל נוח, למעט העובדה שאין לחצן מהיר לצילום וידיאו אלא צריך לעבור בין המצבים בתפריט.

על הבינוניות בתחום הביצועים, שללא ספק משפיעה על היכולת ללכוד תמונות של אובייקטים נעים, מפצה במידת מה איכות התוצאות. למוטורולה מגיעים שבחים על מנגנון עיבוד התמונה המדויק, שמאזן באופן מעורר הערכה בין חדות התמונה ועושר הפרטים לבין רמת רעש נמוכה. הצבעים עשירים וחיים והחשיפות טובות מאוד גם כן. תמונות נוף או טבע דומם שצילמנו באור יום יצאו נפלאות. בתוך הבית חלה אמנם ירידה ברמת הפירוט, אבל התמונות עדיין טובות. נורות הפלאש שסביב העדשה עושות פלאים גם כן ומסייעות למצלמה להפיק תמונות חדות וממוקדות גם בתאורה קלושה מאוד.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצילמנו עם מצלמת המכשיר.





צילום הוידיאו מאפשר ברזולוציית 1080p או 2160p, כאשר למרבה הצער לא ניתן לבחור בצילום וידיאו בקצב פריימים גבוה (60fps) לתנועה חלקה, או בהילוך אטי. ובכל זאת, גם כאן התוצרים מעולים – הסרטונים שצילמנו יצאו חדים, חשופים במידה ובעלי פירוט וצבע טובים מאוד. מייצב התמונה תורם את חלקו להפחתת הרעידות והדבר ניכר בהחלט בסרטונים בהם צעדנו עם המכשיר תוך כדי הצילום.

מצלמת הסלפי הקדמית היא ברזולוציית 2 מגה פיקסל בלבד (מכשירים רבים כיום מגיעים כבר עם מצלמת 5 מגה פיקסל ואף יותר מכך). איכות הצילום בינונית בלבד, ובאופן אופייני למצלמות כאלה התמונות סובלות מפירוט לקוי ומרעש דיגיטלי רב יחסית.


Motorola Nexus 6
תומך בגלישה סלולרית ברשתות דור רביעי, וכמובן נתמך בכל הרשתות הסלולריות בישראל. בנוסף הוא תומך ברשתות Wi-Fi בכל התקנים, כולל ac החדש ביותר. איכות הגלישה נהדרת הן בשל מהירות הגלישה והן בזכות המסך הענק והחד כתער. מקלט ה-GPS המובנה, כצפוי, עושה את עבודתו ללא כל דופי.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

8

מוטורולה נקסוס 6 מגיע עם סוללה מובנית ובלתי נשלפת בקיבולת של 3220mAh. המכשיר ניחן בשתי תכונות חשובות: טעינה טורבו-מהירה שמאפשרת לקבל, לפי גוגל, עד 6 שעות שימוש תוך 15 דקות טעינה בלבד (המטען המהיר מצורף לערכה), וכן תמיכה בטעינה אלחוטית בתקן Qi האוניברסלי.

על הנייר יכולות הסוללה של המכשיר אמורות להניח את הדעת; בפועל נראה המסך הגדול ועתיר הפיקסלים גובה כאן מחיר, שכן חיי הסוללה לא מצליחים להרשים לטובה. בשימוש היומיומי הקבוע שלנו הגענו בכל יום לשעות הלילה (סביבות 23:00) עם אחוזי סוללה בודדים בלבד, ובשימוש כבד יותר תאלצו לחפש מטען כבר בשעות הערב המוקדמות.

המכשיר ניחן בשתי תכונות חשובות: טעינה טורבו-מהירה וכן תמיכה בטעינה אלחוטית

עמידות (10%)

9

על פניו, נקסוס 6 מתברך בגוף עמיד ואיכותי. מוטורולה ידועה בדרך כלל בהקפדה על איכות בנייה גבוהה, וגם כאן לא היו לנו מילים רעות לומר על המכשיר. מסגרת האלומיניום מסביב מוסיפה לחוזק, המסך מוגן בזכוכית גורילה מדור 3, עדשת המצלמה אינה בולטת כלל אלא מעט שקועה בגוף המכשיר ויש אפילו עמידות מסוימת למים, כך מצהירה מוטורולה אבל לא מספרת לנו באיזה תקן ועד כמה. לא היינו מנסים להטביל את המכשיר במים בשום אופן, אבל נראה שהוא מסוגל לעמוד בנתזי מים כלשהם.

עם זאת, דיווחים רבים ברשת טענו שמכסה הסוללה של המכשיר נוטה להתפרק באופן עצמוני, מה שמעיד על בקרת איכות לקויה או על הרכבה רשלנית. מוטורולה לקחה אחריות והודיעה שהדבר אכן קרה "במקרים בודדים" ושתתקן מכשירים כאלה. יש לקוות שמדובר בתקלה מקומית בפסי היצור הראשונים, ושהמכשירים שיוצרו לאחר מכן אינם סובלים עוד מכך.

המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות
TopCellular