Philips Brilliance 4K 288P6LJEB

שתף באמצעות:

מסך מחשב Philips Brilliance 4K 288P6LJEB פיליפס

סקירת wisebuy - מסך מחשב Philips Brilliance 4K 288P6LJEB פיליפס

הטוב
  • חדות מרהיבה
  • צבעים מדויקים
  • תאימות לעתיד
הרע
  • דורש חומרה חזקה כדי לעבוד בצורה תקינה
  • שליטה לא נוחה בהגדרות המסך
  • נראה תקין רק עלWindows 8 ומעלה
  • Latency גבוה
בשורה התחתונה

הפיליפס 288P הוא מסך איכותי ביותר המספק תמונה חדה להפליא עם צבעים מדויקים ונעימים, שלא מעייפים את העין גם לאחר שעות רבות של שימוש. בשלב זה, מסך התומך בתקן UHD הוא מוצר המיועד יותר למאמצים המוקדמים ולאלו העוסקים במקצוע שבו יהיה זה נוח יותר לעבוד עם רזולוציה גבוהה. בנוסף, היכולת להתאים אותו לכל זווית בקלות, הופכת את ההתאמה האישית לזורמת ואינטואיטיבית מאשר לפעולה טורדנית.


 


התאימות לרזולוציה העתיד ההופכת בימים אלו לסטנדרט, מבטיחה למשתמש את היכולת לצפות בכל סוג תוכן באשר הוא, ללא איבוד איכות. אז אם אתם גרפיקאים, עורכי וידאו או סתם רוצים ליהנות מסרטוני יוטיוב ברזולוציה המקורית שלהם, המסך הזה שווה כל אגורה.

הקדמה

תקן הרזולוציה Ultra HD, או כפי שרבים קוראים לו – 4K, נכנס בצורה אינטנסיבית לחיינו, עם מצלמות סלולר המצלמות ברזולוציה הזו ועד מסכי טלוויזיה ענקיים. אך תחום אחד נשאר דווקא מאחור והוא מסכי המחשב.

 

פיליפס מציעה כעת את דגם ה-288, מסך בגודל 28 אינץ' המסוגל להציג תמונה ברזולוציה של 3840x2160. בעוד שמסכים רגילים מכילים 1920x1080 פיקסלים, והמתקדמים ביניהם התומכים ב-QHD מציגים 2560x1440 פיקסלים, כאן יש עלייה משמעותית בכמות הפיקסלים בשטח נתון וזה מה שנותן את התמונה החדה להפליא.

פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

איכות התמונה (70%)

9.5

מיד עם הפעלת המסך ניתן לראות בדיוק כיצד צפיפות פיקסלים שכזו הופכת כל תצוגה בינונית למרהיבה. בווינדוס 8 הטקסט מוצג דרך גופן Clear Type ההופך כל אתר אינטרנט, כל מסמך טקסט לנאה ומעוצב. המסך מציג צבעים מדויקים ללא זליגה של גוונים, כשהוא תומך במרחב הצבעים sRGB המיועד למשתמש הממוצע, ולא לאמני צבע הזקוקים לתאימות צבעים עבור בתי דפוס.

הרזולוציה הגבוהה משדרגת כל דבר ודבר המוצג על המסך. החל מאתרי אינטרנט, דרך סרטונים ועד תוכן מקצועי שהופק ברזולוציה הזו.


כמות פיקסלים שכזו שימושית במיוחד לעורכי תוכן על כל סוגיו. בכך למשל צלם המצלם תמונות ברזולוציה גבוהה, מסוגל לראות יותר מהתמונה בגודלה המקורי בו זמנית על המסך. עורך וידאו מסוגל לערוך תוכן ב-Full HD ברזולוציה המקורית ולראות את ממשק העריכה של התוכנה תוך כדי, הכל על אותו מסך. מעבר להנאה, ואכן יש כיום לא מעט סרטונים ביוטיוב המופקים ב-4K, זהו כלי עבודה שימושי ואיכותי המרחיב את יכולות המשתמש.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. ניתן אמנם לשנות את הרזולוציה דרך מערכת ההפעלה, אך לכל מסך ישנה הרזולוציה הטבעית שלו בה הוא נראה במיטבו ורצוי לבחור בה. כדאי לזכור עם זאת שרזולוציה גבוהה במסך גדול פרושה גודל טקסט קטן, לכן מי שמעוניין בתצוגה גדולה מאוד יבחר ברזולוציה יחסית נמוכה, או במסך פחות גדול שמסתפק ברזולוציה נמוכה.גיימרים שמעוניינים לשחק במשחקים כבדים עם רזולוציות גבוהות יזדקקו גם לכרטיס גרפי חזק שיוכל לתמוך ברזולוציות אלו.

נוחות השימוש (30%)

8.5

לרזולוציה הזו תוכלו להגיע עם רוב כרטיסי המסך המודרניים, אך מהירות ריענון התצוגה תשתנה בהתאם לאופי החיבורים על כרטיס המסך. בעוד שברירת המחדל במסכים רגילים המחוברים דרך כבל VGA אנלוגי, HDMI או DVI תהייה 60 הרץ, ברזולוציה כמו UHD שבה צריך לעבור מידע רב על אותו רוחב פס, תוכלו להגיע דרך יציאת HDMI 1.4 רגילה לקצב ריענון של 30 הרץ בלבד. המשמעות: העכבר יראה כזז לאט ויתקבל רושם כאילו המחשב איטי יותר. אפשר להתרגל לזה בהצלחה רבה אך זה יכול להיות מתסכל למדי. כדי לעבוד ברזולוציה שכזו ב-60 הרץ יש לחבר את המסך דרך יציאת HDMI 2.0 עם כבל מסוג זה, או יציאת Display Port 1.2 עם כבל תואם. תוכלו לגלות אם יש לכם יציאה שכזו דרך המפרט של כרטיס המסך.


אך אולי החלק המאכזב ביותר במסך הזה הוא עניין ההשהיה בתצוגה – Latency. הזמן הכולל העובר מרגע התמונה נוצרת על המחשב ועד שהיא מוצגת יכול להגיע ל-50 מילישניות – זמן ארוך ביותר עבור גיימרים, להם דרוש זמן תגובה מיידי. כמו כן, ממצב חיסכון בחשמל ועד שהמסך נדלק לעיתים עוברות כמעט 20 שניות וזו המתנה מיותרת לחלוטין. המגבלה הטכנית הזו הופכת את השימוש המלא במסך למשהו השמור יותר למשתמשים המתקדמים שבינינו, ולו רק בגלל ההתעסקות הטכנית בנושא.

מכשול נוסף העומד בדרככם היא תאימות מערכת ההפעלה. Windows 7 יצאה לשוק הרבה לפני שמסכים עם רזולוציות כאלה הפכו למשהו שזמין בבתים, והתוצאה היא שמערכת ההפעלה מוצגת בגודל מזערי. בעוד שווינדוס 7 מאפשרת להגדיל מלאכותית את הגרפיקה כך שתתאים, היא עושה זאת בצורה לא אחידה בעליל כך שחלק מהאייקונים והטקסט מופיעים בגודל קריא והשאר מאכלסים פיקסלים בודדים. ב-Windows 8 הבעיה נפתרה ואין צורך להגדיר משהו ידנית, המערכת מזהה לבד את המידה שבה עליה להציג ומתאימה בהתאם כך שזה נראה מעולה.



המסך מותקן על הקיר או על מעמד המאפשר לסובב אותו 65 מעלות ימינה ושמאלה, להרים ולהוריד את הצג ב-15 סנטימטרים, להטות אותו מעלה 5 מעלות ומטה 20 מעלות ואף לסובב אותו אנכית ב-90 מעלות.

ל-Philips 288 ישנם חיבורי DVI, HDMI, Display Port, VGA, כניסת קול ויציאת אוזניות. כמו כן ישנה כניסת USB 3 ו-4 יציאות USB, שתיים מהן בתקן USB 3. כמו כן ישנם רמקולי סטריאו נוראיים מובנים המפיקים צליל פלסטיקי והם בכללי מיותרים. בנוסף, ניתן להציג תוכן משני מקורות בו זמנית, בכך אם יש לכם לפטופ ומחשב נייח, תוכלו לחבר את שניהם למסך ולראות את שניהם בבת אחת.

פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.