Amoi A920

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Amoi A920

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Amoi A920

הטוב
  • מסך HD טוב ובהיר
  • שני פאנלים לבחירה
  • סוללה ומטען נוספים בערכה
  • ביצועים טובים לזאנר
  • ערכה נדיבה
הרע
  • מצלמה גרועה
  • לחצני הפאנל עלולים להתקלקל בקלות
  • איכות שמע פושרת ברמקול
  • שקע הטעינה למעלה
בשורה התחתונה

למרות שאינו מלהיב בשום צורה, Amoi A920 הוא טלפון סלולרי טוב בסך הכל; הוא מספק ביצועים טובים לרמתו, המסך שלו בהיר ונעים לצפייה והערכה ללא ספק מפנקת. כל זה טוב ויפה, אבל אם אתם דורשים גם איכות צילום טובה, חפשו לכם דגם אחר.

המתחרה הבולט של ה-
A920 הוא כמובן Zenfone 5 של אסוס, שמתהדר במותג מוכר יותר במערב, במפרט עדיף ובמחיר זול מעט יותר. טוב יעשו מפיצי אמוי אם ישקלו את התמחור שלו לאור התחרות הגוברת בשוק.


 

הקדמה

חברת Amoi, יצרנית סינית שנחשבת למוכרת יחסית בשוק הסיני, החלה לאחרונה לשווק את מכשיריה בישראל באמצעות יבואן מקומי. מכשיריה מכוונים במפורש לשוק הבינוני-נמוך, ונועדו להעניק תמורה נאותה ביחס למחיר הזול.

בכיר הדגמים שמיובאים לארץ כרגע הוא
A920, סמארטפון מבוסס אנדרואיד 4.4.2 עם מסך בגודל 5 אינטש. המפרט כולל את ערכת השבבים MediaTek MTK6589T, עם מעבד מרובע ליבות במהירות 1.3 GHz, זיכרון RAM בנפח 1GB, נפח אחסון מצומצם בנפח 4GB אך עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס Micro-SD לעד 32GB, תמיכה ב-Dual SIM, מצלמת 8 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ופלאש, רדיו, סוללה נשלפת ופאנל אחורי מתחלף, כאשר בערכה תקבלו שניים – אחד לבן ואחד כחול.

המכשיר נמכר בסניפי דואר ישראל במחיר של 1190 ₪, נכון לכתיבת שורות אלו. בדקנו האם הוא אכן מספק את הסחורה.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע (15%)

8.5

אמוי A920 מספק איכות שמע טובה באפרכסת, ולא היו לנו כל בעיות בניהול שיחות באמצעותו. הספיקר שלו ממוקם בגבו בחלק התחתון, והוא מעניק צליל טוב בעוצמה ראויה – אם כי הצליל אינו צלול או מדויק או חזק במיוחד. בהשוואה ל- Zenfone 5 של אסוס, שעולה מעט פחות ממנו, הצליל שלו היה מעט חלש יותר וגם קצת פחות חד. בהשמעת רינגטונים ובהאזנה למוזיקה דרכו, הצליל בספיקר קטן ולא חזק מספיק, אבל לא נורא.

נוחות השימוש (35%)

8

עיצובו  של ה- Amoi A920 בנאלי וחסר תחכום, אם כי לא מכוער. מקדימה הוא נראה כמו כל סמארטפון גנרי כיום, עם זכוכית שמכסה את כל חלקו הקדמי והשחור, ומאחור יש פאנל פלסטיק חלק ונטול אלמנטים עיצוביים ראויים לציון. החידוש הוא, כפי שכבר ציינו, שניתן להחליף בין פאנל כחול ללבן ולשנות ברגע את המראה. יש לכך גם מחיר, כפי שנציין בהמשך.

המכשיר מעט כבד ביחס למצופה – 159 גרם משקלו, אבל הוא מעניק אחיזה איתנה ביד. עוביו סטנדרטי ועומד על 8.3 מ"מ; בסך הכל המכשיר נוח לאחיזה.

עיצובו  של ה- A920 בנאלי. מקדימה הוא נראה כמו כל סמארטפון גנרי כיום, עם זכוכית שמכסה את כל חלקו הקדמי והשחור, ומאחור יש פאנל פלסטיק חלק ונטול אלמנטים עיצוביים ראויים לציון

שקע הטעינה ממוקם למעלה במקום בתחתית, וחבל. מימין נמצא לחצן ההפעלה וכיבוי, ומשמאל – לחצני העוצמה. אלו לחצני פלסטיק כסופים שהם חלק מהפאנל הנשלף עצמו, וזה מתכון לצרות. כפי שהתנבאנו, בפאנל הלבן המקשים הללו התקלקלו אחרי פעם אחת שפתחנו את המכשיר לצורך החלפת כרטיס. כל עוד הם תקינים, הלחצנים מגיבים בסדר גמור אם כי לחצן ההפעלה וכיבוי לא בולט מספיק.

מתחת למסך ממוקמים לחצני המגע השגרתיים בסידור טוב, מוארים ברמה סבירה ומגיבים ברטט. עם זאת, הבחנו לא פעם שלחצן הבית, שמשמש גם לפתיחת תפריט היישומים הפתוחים האחרונים, לא תמיד מגיב ללחיצה ארוכה לפתיחת היישומים האחרונים, למרות שמתקבל פידבק הרטט הכפול. בכלל, לפעמים יש רטט פעמיים בחזרה מאפליקציות ולפעמים רטט בודד, מה שבלבל אותנו קצת. אם תעבירו את הטלפון למצב שקט, אין תגובת רטט בכלל מהמקשים האלה –  תופעה מעצבנת שקיימת במכשירים סיניים רבים שכנראה משתמשים בפלטפורמה זהה.

המסך, בגודל 5 אינטש וברזולוציית 1280x720, מציג צפיפות פיקסלים נאה של 294 ppi. החדות שלו די טובה ובסך הכל הוא מעניק חוויית צפייה ראויה מאוד, אם כי הבחנו שהצבעים נוטים מעט לכחלחל וזוויות הצפייה פושרות. הבהירות טובה מאוד, כפי שנוכחנו בהשוואה למכשירים אחרים באותה רמת מחיר, וזהו פלוס גדול לזכותו.

המסך, בגודל 5 אינטש וברזולוציית
1280x720, מציג צפיפות פיקסלים נאה של 294 ppi. החדות שלו די טובה ובסך הכל הוא מעניק חוויית צפייה ראויה מאוד

הביצועים שמציג המכשיר טובים בעיקרם, והזכירו לנו את אלה של Motorola Moto G. יש השהיות אמנם בפתיחת יישומים והמצלמה די אטית, אבל האנימציות השונות חלקות ברובן וכך גם הגלילה, ולכן התחושה היא של מכשיר שמגיב כראוי ובסך הכל די מהיר (אם כי בכך הוא נופל מה- Zenfone של אסוס, שבאופן עקבי טוען את האפליקציות מהר יותר).

לביצועי המכשיר הראויים תורם ללא ספק הממשק הנקי של אנדרואיד, שמזכיר את מכשירי נקסוס (למעט אי אלו שינויים קלים פה ושם). הגרסה המותקנת כאן היא 4.4.2, בלי הרבה תקווה לעדכונים למרות תפריט ה-FOTA והסטיקר המבטיח על האריזה.

אפרופו אריזה, תשמחו לגלות ערכה נדיבה למדי שכוללת סוללה נוספת, מטען שולחני, שני פאנלים, נרתיק סיליקון, מטען ביתי ואוזניות.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

מולטימדיה וגלישה (30%)

6.5

למרבה הצער, Amoi A920 רחוק מלהרשים בסעיף המצלמה. למעשה אין מנוס מלומר שהמצלמה גרועה: על אף שהצילום מהיר יחסית, התמונות יוצאות לא ממוקדות ולא חדות, עם רעש דיגיטלי, טווח דינמי צר, איזון לובן שגוי לעתים (במיוחד בשמש) ומראה כללי לא טוב. התמונות יספיקו בדוחק לשיתוף ב-Wharsapp או בפייסבוק, אבל לא ליותר מזה. להפתעתנו, צילום הוידיאו ברזולוציית 1080p היה טוב משמעותית, והנפיק סרטונים ברמה ראויה מבחינת פירוט וצבע, גם אם החדות לא הייתה בשיא.

המצלמה גרועה: על אף שהצילום מהיר יחסית, התמונות יוצאות לא ממוקדות ולא חדות, עם רעש דיגיטלי, טווח דינמי צר, איזון לובן שגוי לעתים (במיוחד בשמש) ומראה כללי לא טוב

קליטת ה-Wi-Fi של המכשיר בינונית, אך כל עוד אינכם בממ"ד או מרוחקים מדי מהנתב האלחוטי תצליחו בדרך כלל לגלוש ברמה טובה. הדגם המשווה בישראל תומך בתדרי דור 3.5 בכל הרשתות הישראליות.

החיבור למחשב מתבצע לא רק בשיטת
MTP המוגבלת, אלא גם כחיבור USB רגיל (התקן בנפח גדול). כמעט שכחנו שהייתה פעם אופציה כזו במכשירי אנדרואיד. נחמד.

למי שדואג לגבי ביצועי ה-
GPS, שמחנו לגלות שהוא עובד ללא בעיות, קולט לוויינים במהירות ומאפשר ניווט רציף באמצעות Waze.


 

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

משך פעולת סוללה (10%)

9

הסוללה, בקיבולת של 2100mAh, מתגלה כסטנדרטית – בשימוש תובעני היא תתקשה, אבל בשימוש רגיל אפשר בקלות להגיע לסוף היום.ל מרבה השמחה, בערכה תקבלו סוללה נוספת עם מטען שולחני שניתן לטעון בנפרד ולדאוג שבכל עת תהיה לכם סוללה זמינה וטעונה.

עמידות (10%)

7.5

באופן כללי המכשיר משדר איכות בנייה ראויה והוא מוצק וסולידי, אבל הבחירה בפאנלים שכוללים בתוכם את הלחצנים גוזרת עליהם להתקלקל יום אחד אם תרצו לפתוח את המכשיר. המלצה שלנו: אל תעשו זאת אם אינכם מוכרחים ואל תרבו להחליף בין הפאנלים. נציין שהמסך סופח טביעות אצבע ברמה מוגברת, להבדיל ממסכי גורילה מתוחכמים או עם ציפוי דוחה שמן.