Lenovo Yoga Tablet 2 Pro Projector 3G 59429470

שתף באמצעות:

טאבלט Lenovo Yoga Tablet 2 Pro Projector 3G 59429470

סקירת wisebuy - טאבלט Lenovo Yoga Tablet 2 Pro Projector 3G 59429470

הטוב
  • בעל מקרן מובנה
  • ביצועים טובים
  • מסך גדול ואיכותי
  • אפשרות לריבוי חלונות
  • כולל סטנד מובנה
הרע
  • גדול וכבד
  • מתחמם
  • איכות המקרן בינונית
בשורה התחתונה

Yoga Tablet 2 Pro הוא טאבלט גדול מהרגיל, אך בתוך גבולות הבית ניתן להפיק הנאה מרובה מהמסך האיכותי שלו ומהביצועים הגבוהים. נציין לחיוב את העובדה שהוא מגיע עם סטנד מובנה אשר מאפשר להציבו במגוון זוויות על שולחן, ושניתן לעבוד עליו בכמה חלונות בו זמנית. וכמובן, לא ניתן להתעלם מההבטחה הגדולה במכשיר: המקרן המובנה בו. למרות שמדובר בגימיק נחמד ביותר, מדובר במקרן בינוני למדי, והתקשינו לחשוב מי עשוי להפיק ממנו תועלת משמעותית.

אז האם אתם צריכים טאבלט שנועד בעיקר לשימוש בתוך הבית, כאשר כל מהותו המקורית של הטאבלט הוא ניידות גבוהה? אם כן, יוגה 2 פרו הוא אופציה מעניינת מאוד ששווה לשקול.

הקדמה

Yoga Tablet 2 Pro הוא טאבלט גדול בעל מסך בגודל 13.3 אינטש, שמריץ את מערכת ההפעלה Android 4.4. חברת Lenovo מייעדת אותו בעיקר לשימוש ביתי, וזאת לאור מחקר שערכה ממנו עלה שמשתמשים רבים משתמשים בטאבלט בעיקר בבית. גולת הכותרת במכשיר היא מקרן מובנה שמאפשר להקרין את תצוגת הטאבלט על גבי הקיר.

מפרט המכשיר כולל מעבד
Intel Atom Z3745 עם מהירות שעון של 1.86 GHz, זיכרון RAM בנפח 2GB, כרטיס מסך Intel HD Graphics ושטח אחסון בנפח 32GB. כמו כן, הדגם שבדקנו תמך ברשת סלולארית 3G, וכולל מצלמה קדמית ברזולוציית 1.6 מגה-פיקסל ומצלמה אחורית ברזולוציית 8 מגה-פיקסל.

ביצועים (35%)

9

בבדיקות שערכנו הציג ה- Yoga tablet 2 Pro ביצועים טובים מאוד. כל האפליקציות פעלו כראוי ונטענו תוך זמן סביר, ופתיחת לשוניות בדפדפן האינטרנט הייתה מהירה יחסית. הגלילה הייתה חלקה ומהירה, ללא קפיצות או היתקעויות. כאשר עבדנו על הטאבלט עם 5-6 אפליקציות פתוחות ברקע, המעבר ביניהם אמנם לא היה מיידי, אך הוא היה מהיר למדי.

כחלק ממגמה הצוברת תאוצה כיום, מגיע ה-
Yoga 2 Pro עם אפשרות לעבוד במקביל על מספר חלונות. הדבר מתאפשר דרך תפריט ייעודי, ופתיחת אפליקציות דרכו פותחת אותן זו לצד זו בחלונות קטנים. ממשק העבודה ידידותי, אך הוא מאוד מוגבל בהשוואה לממשקים דומים במכשירים אחרים. ראשית, מגוון האפליקציות שניתן לעבוד עליהן בריבוי חלונות מצומצם מאוד, וכולל רק שש אפליקציות: דוא"ל, גלריית תמונות, דפדפן Chrome, מנהל הקבצים, מחשבון וצפייה בסרטים. שנית, מספר החלונות עליהם ניתן לעבוד במקביל מוגבל לשלושה בלבד, שתי אפליקציות פחות ממה שמאפשר, למשל, ה- Galaxy Tab Pro שסקרנו בעבר. עם זאת, יש לציין כי ביצועי המכשיר בהחלט מותאמים לעבודה זו; החלונות השונים נפתחו במהירות, המעברים ביניהם היו חלקים, ולא הורגשה האטה משמעותית בפעילות הטאבלט במהלך עבודה על מספר חלונות במקביל.

הדבר היחיד שהעיב על ביצועי המכשיר היה התחממות משמעותית שהורגשה בכל חלקיו לאחר זמן עבודה קצר למדי, והפכה את האחיזה בו ללא נעימה. נראה היה שעוצמת ההתחממות לא הייתה תלויה באופי העבודה על המכשיר, והיא הופיעה גם בעת גלישה שגרתית באינטרנט.

איכות התצוגה (15%)

10

ה- Yoga Tablet 2 Pro מצויד במסך Quad HD, עם כמות פיקסלים גדולה פי ארבעה מהמקובל במסכי HD רגילים. גודל המסך הוא 13.3 אינטש והרזולוציה - 2560x1440. איכות התצוגה במסך מעולה; החדות גבוהה מאוד, הצבעים חיים וזוויות הצפייה רחבות למדי.

יתרון נוסף במסך הוא היכולת לעבור בנגיעה בין מסך מבריק למסך מט. באמצעות ממשק ידידותי ביותר המכונה
Lenovo Smart Switch ניתן להפוך את תצוגת המסך המבריק של המכשיר לתצוגה המדמה מסך מט. אמנם בתצורה זו נפגעות חדות התצוגה ואיכות הצבעים באופן משמעותי, אך כמות ההשתקפויות על גבי המסך יורדת. יש לציין שגם כמות ההשתקפויות על המסך במצבו המבריק אינה גדולה במיוחד.


למרות שניתן להמשיך ולהלל את המסך המעולה, נראה שהעניין הרב ביותר בכל הנוגע לתצוגה אינו קשור למסך, אלא למקרן המובנה המגיע איתו. המקרן מאפשר להציג את תצוגת המכשיר על גבי הקיר (או מסך ייעודי למצוידים שבינינו). בדרך זו ניתן ליהנות מצפייה בסרטים על גבי מסך גדול בהרבה מגודלו הפיזי של מסך הטאבלט.

עם זאת, יש להסתייג ולומר שאיכות הצפייה באמצעות המקרן אינה משתווה לאיכות הצפייה במסך. ראשית, כדי ליהנות מהצפייה יש להחשיך לחלוטין את החדר; קרן האור הקטנה ביותר פוגמת באופן משמעותי בבהירות ובצבעי התמונה. שנית, חדות התצוגה אינה משתווה לזו של המסך או לזו של מקרנים חיצוניים גדולים יותר. למרות שקיים מקש לשליטה על פוקוס המקרן, התחושה שמתקבלת בעת הצפייה היא שהמיקוד אף פעם לא מספיק מדויק. שלישית, למרות שהטאבלט מגיע עם סטנד מובנה, במצבים רבים הסטנד אינו מספק הגבהה מספקת למקרן, ויש צורך לערום מתחתיו ספרים וקופסאות כדי שהתמונה לא תוקרן על אובייקטים אקראיים בחדר.  

לסיכום, המקרן המובנה הוא גימיק חביב ביותר, ויהיו מי שימצאו בו שימושים יצירתיים. עם זאת, מי שמעוניין ליהנות מאיכות תצוגה טובה על מסך גדול, מוטב שירכוש מקרן חיצוני או מסך טלוויזיה איכותי.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9

לנובו יוגה 2 פרו הוא טאבלט גדול. למרות שמדובר בטאבלט, לא מדובר במכשיר שאפשר "לזרוק" לכל תיק ולצאת איתו לדרך. גודל היקף המכשיר הוא 33.3x22.3 ס"מ. עוביו נע בין 0.4 ס"מ בחלקו הדק ביותר ל- 2.3 ס"מ בחלקו העבה ביותר, ומשקלו 948 גרם. 

מבחינת עיצוב, ה- Yoga 2 Pro נראה כמו טאבלט רגיל בעובי של כחצי סנטימטר, שמחובר לגליל בעובי 2.3 ס"מ. המעטפת החיצונית עשויה כולה אלומיניום כסוף. מדובר בעיצוב חביב ולא שגרתי. צדו הגלילי של המכשיר התגלה כנוח לאחיזה. עם זאת, בשל משקלו וגודלו, לא נוח להחזיק בו ביד זמן ממושך. בדיוק בשל כך שמחנו לגלות שה- Yoga 2 Pro מגיע עם סטנד מתכת מובנה, שמתקפל החוצה מצדו האחורי של המכשיר. פתיחת הסטנד נוחה ומתבצעת באמצעות לחיצה על מקש ייעודי. הסטנד עצמו יציב מאוד וקל לכוונון. הוא מאפשר להציב את הטאבלט בניצב לשולחן בטווח זוויות שנע בין 45 מעלות לבין כמעט 90 מעלות, ובזכות החור שבמרכזו ניתן אפילו לתלות את הטאבלט על הקיר. החיסרון היחיד של הסטנד הוא שקצותיו חדים ואינם נעימים למגע. 

את היוגה 2 פרו ניתן לרכוש עם כיסוי מותאם העשוי חומר פלסטי רך בעל בטנה נוקשה. עיצוב הכיסוי נראה צעיר ועדכני, והוא מגיע בשילוב צבעים של חום וכתום. בזכות תפסן מיוחד הממוקם בכיסוי, ניתן לחבר את הסטנד של המכשיר לחלקו הקשיח של הכיסוי, ובכך להשתמש בו כדי להגדיל את שטח הפנים של הסטנד ולהגביר את יציבותו.



מצדו השמאלי של הטאבלט בחלקו הגלילי ממוקם מקש ההפעלה והכיבוי. מדובר במקש עגול וגדול שהתגלה כנוח מאוד ללחיצה. באותו צד על מסגרת המכשיר ממוקם לחצן כפול לשליטה על עוצמת הסאונד; לצדו ממוקמים חיבור
Micro-USB ושקע למיקרופון או אוזניות. מצדו הימני של הטאבלט בחלקו הגלילי ממוקמת עדשת המקרן, עליו יורחב בהמשך. על מסגרת המכשיר בסמוך לעדשה ממוקם לחצן להדלקת וכיבוי המקרן; בתחתית המכשיר באותו אזור ממוקם מקש גלילה מאורך המשמש לכיוון הפוקוס של המקרן. במהלך השימוש מיקומם של כל המקשים והחיבורים התגלה כנוח מאוד.

ממשק הטאבלט ידידותי וקל לתפעול. הגרפיקה שלו רכה ונעימה לעין, והמעבר בין התפריטים השונים חלק לחלוטין. מסך הבית כולל שורת חיפוש של גוגל, ומספר אפליקציות מרכזיות. עם גלילת המסך ימינה, מגיעים למסך בו מחולקות האפליקציות השונות לפי קטגוריות (כמו בידור, רשתות חברתיות וכדומה). גלילת המסך ימינה פעם נוספת חושפת את מסך האפליקציות המוכר של אנדרואיד שכולל את כל האפליקציות המותקנות המכשיר. כמובן שניתן לערוך ולשנות את המסכים השונים ולהוסיף מסכים נוספים.

הממשק כולל שני תפריטים נגללים: אחד מלמעלה למטה ואחד אחד מלמטה למעלה. התפריט העליון הוא תפריט סטנדרטי המרכז את ההודעות והעדכונים השונים. התפריט התחתון מגוון יותר, והוא מאפשר לשלוט על עוצמת בהירות המסך, פעילות המקרן, מצב הקישוריות, תצורת הסאונד, סיבוב המסך האוטומטי ומשך הזמן שעובר עד לכיבוי התצוגה בעת חוסר שימוש. דרך אותו תפריט מתאפשרת גם הפעלת מצב טיסה, פתיחת תפריט העבודה בריבוי חלונות וגישה ישירה למצלמה ולתפריט ההגדרות.

בתחתית המסך ממוקמים שלושה מקשי מגע המשמשים לחזרה אחורה, מעבר למסך הבית ומעבר בין האפליקציות הפתוחות. בעת הפעלת האפשרות לעבודה בריבוי חלונות, מופיע מקש נוסף בפינה הימנית התחתונה של המסך שפותח את תפריט האפליקציות המתאימות לצורת עבודה זו.

המצלמה הראשית, בעלת 8 מגה פיקסל, ממוקמת במיקום לא שגרתי: בתחתית המסך במקום בחלקו העליון. צריך אמנם להתרגל למיקום, אך הדבר לא אורך זמן רב. המצלמה מפיקה תמונות איכותיות למדי, ומתאימה גם לצילום בתנאי תאורה לא אידיאליים. התמונה שמתקבלת מהמצלמה הקדמית הרבה פחות חדה, ובצילום בתוך הבית מתקבלת תמונה מעט מגורענת. עם זאת, היא בהחלט מתאימה לביצוע שיחות וידיאו. יש לציין שבשל גודלו ומשקלו של המכשיר מאוד לא נוח לצלם איתו; לאחר שצילמנו 2-3 תמונות התחלנו לחוש אי נוחות בידיים, והרגשנו שאנחנו חייבים להניחו על השולחן. כמו כן, בשל גודלו טווח אפשרויות האחיזה בו מוגבל, דבר המצמצם את הזוויות מהן ניתן לצלם. ממשק המצלמה נוח יחסית, והצילום כמעט מידי. עם זאת, היינו שמחים אם מקש הצילום היה מעט גדול ובולט יותר.


הרמקולים בטאבלט ממוקמים מתחת למסך משני צדדיו. הם מפיקים צליל בעוצמה טובה שגוברת על רעשי רקע סטנדרטיים של חדר גדול. גם איכות השמע לא רעה, והצלילים נשמעים מובחנים וכמעט ללא עדות לגוון מתכתי. עם זאת, לעיתים כאשר הצבנו את המכשיר במצב מאונך, נשמעו מעין קרקושים שככל הנראה היו החזרות צליל מהמשטח שמתחתיו. יש לציין שמערכת הסאונד בטאבלט מאפשרת לעבור בין 3 תצורות סאונד: מוזיקה, וידיאו ומשחקים. המעבר בין התצורות מתאפשר דרך ממשק Lenovo Smart Switch שהוזכר מקודם; אנחנו כמעט שלא הבחנו בהבדלים בין תצורות הסאונד השונות.

משך פעולת סוללה (15%)

8.5

Lenovo Yoga tablet 2 Pro מצויד בסוללת ליתיום-יון בעלת 3 תאים. לפי הצהרות החברה, הסוללה אמורה להחזיק מעמד במשך 15 שעות.

בבדיקות שערכנו, בעת עבודה שכללה גלישה באינטרנט אלחוטי ללא אפליקציות נוספות הפתוחות ברקע, שרדה הסולל במשך 5 שעות ו-10 דקות בלבד. למרות שטאבלטים אחרים משיגים זמן סוללה ארוך יותר, בהתחשב במסך הגדול של ה-
2 Pro מדובר בנתון לא רע.

טעינת הטאבלט מתבצעת באמצעות חיבור
Micro USB, כך שניתן לטעון אותו או לחבור למחשב גם באמצעות כבלים שאינם ייעודיים.

עמידות ואבטחה (10%)

10

איכות החומרים, הבנייה וההרכבה של ה- Yoga Tablet 2 Pro טובה מאוד. המעטפת האחורית של המכשיר עשויה אלומיניום, החיבורים השונים נראים חזקים ויציבים, וצירי הסטנד חזקים ביותר.