Bosch BCH6ATH25K

שתף באמצעות:

שואב אבק Bosch BCH6ATH25K בוש

סקירת wisebuy - שואב אבק Bosch BCH6ATH25K בוש

הטוב
  • ללא כבל, זמין ונגיש
  • קומפקטי יחסית, נאה
  • עוצמת שאיבה טובה ביחס לשואב נטען
  • תחזוקה קלה מאוד
  • יחסית שקט
הרע
  • זמן טעינה ארוך וזמן שימוש קצר
  • כבד יחסית
  • דורש מספר חזרות על אותה נקודה
  • קשה לנקות היטב בפינות
בשורה התחתונה

Bosch Athlet BCH6ATH25K הוא שואב נטען עוצמתי יחסית, שמסוגל להחליף גם את השואב הרגיל שלכם בבית. בגלל משך הפעולה הקצר יחסית של הסוללה הוא מתאים בעיקר לתחזוקה שוטפת של הרצפות בבית ופחות לימי ניקיונות מרוכזים, אם כי הוא מצליח לנקות לא רע אפילו שטיחים במידת הצורך. הוא אמנם לא מתקרב בנוחות ובאלגנטיות שלו ל-V6 של דייסון, אבל במחיר נוח בהרבה הוא מציע יכולות שאיבה ראויות בהחלט.

הקדמה

"אתלט", או BCH6ATH25K בשמו המלא, הוא שואב אבק חובט עומד מבית Bosch. מדובר בשואב קומפקטי יחסית שפועל ללא כבל אלא באמצעות סוללה נטענת פנימית. המפרט שלו כולל הספק שאיבה של 2400 וואט, מיכל איסוף אבק בנפח 0.9 ליטר, 3 עוצמות שאיבה, סט אביזרים מעבר לראש שאיבת השטיחים והרצפות הרגיל וזמן פעולה מוצהר של עד 60 דקות.

 

את השואב הזה בדקנו במסגרת בדיקה השוואתית של 13 שואבי אבק, ויחד עם שאר הדגמים הוא עבר סדרת מבחנים זהים על ידי שני נסיינים.

הספק
נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.

איכות השאיבה והסינון (45%)

7.5

את איכות השאיבה של ה-Bosch Athlet בדקנו על רצפת אריחים ועל שלושה סוגי שטיחים: שטיח שאגי, שטיח פרסי ושטיח מקיר לקיר. במהלך הבדיקה פיזרנו כמות מדודה של אורז, קמח וקורנפלור כדי לדמות לכלוך ביתי ובדקנו כמה מתוך הלכלוך הצליח השואב לאסוף, וכמה חזרות על אותה נקודה נדרשו עד שהמשטחים היו נקיים לגמרי. בנוסף, השתמשנו בשואב בבית רגיל במשימות שאיבה שוטפות.


את רוב המבחנים שלנו עבר האתלט של בוש בהצלחה. הוא אסף וניקה את הקמח והקורנפלור מכל המשטחים ללא מאמץ והשאיר את השטח נקי. עם זאת, מבחן האורז על גבי השטיחים לא נחל הצלחה, ומסתבר שלכלוך גס וכבד יחסית נשאר בכמות לא קטנה בתוך השטיח – במיוחד כשמדובר בשטיח שאגי. בנסיעה אחורה של השואב הבחנו שהוא נוטה לגרור אחריו את האורז במקום לשאוב אותו, כך שנדרשות מספר חזרות על אותה נקודה כדי להגיע למשטח נקי.

ראש השאיבה הגמיש מסייע לנווט בבית, על פני משטחים שונים, בקלות יחסית וללא מאמץ רב מדי. עם זאת, הסתבר לנו שהגישה לפינות עדיין לא קלה ובחלק מהמקרים הפגש בין הפינות נותר מלוכלך למרות מאמצינו. גם למשקל הנכבד של השואב יש משמעות בהקשר הזה: בעוד שעם שואב רגיל, אם אנו מתקשים להגיע לאזור מסוים אנחנו פשוט מרימים את הצינור עם ראש השאיבה ומכניסים אותו לפינה הנסתרת, עם השואב של בוש לא ניתן לעשות זאת – הוא כבד ומסורבל מדי.


בהשוואה לשואבים האחרים שבדקנו, השואב הזה שקט יחסית. בבדיקה מדדנו עוצמת רעש של כ-82 דציבלים באמצעות הסמארטפון שלנו כך שייתכן שהמדידה אינה מדויקת לחלוטין אך בהשוואה לשימוש בשואב אבק נגרר, אין ספק שעוצמת הרעש חלשה משמעותית ממה שאנו רגילים, במיוחד אם לא בוחרים בעוצמת השאיבה המקסימלית.

עוצמת הרעש
עוצמת הרעש של השואב נמדדת בדציבלים (dB). אין שואבים שקטים באמת אבל יש שואבים פחות רועשים. עוצמת רעש של כ-75 דציבל נחשבת שקטה, אך קיימת בשואבים ספורים. רצוי לא לחרוג מעוצמת רעש של 85 דציבלים.

נוחות שימוש (40%)

8

נוחות השימוש בשואב טובה למדי, אבל הארגונומיה אינה מושלמת – במיוחד בהשוואה לשואבים נגררים אחרים שבדקנו. השואב אינו גבוה במיוחד כך שאנשים גבוהים יצטרכו להתכופף קצת בזמן השאיבה. בנוסף, זווית ידית האחיזה משופעת ולא נוחה כל כך. לזכותו ייאמר שמתג ההפעלה, שמאפשר מעבר בין 3 עוצמות שאיבה שונות, ממוקם על הידית בנגישות מצוינת.


למרות שהחברה מצהירה על "משקל קל כנוצה" של 3 קילוגרם, בשימוש ממושך של כרבע שעה מתגלה שהמכשיר למעשה מרגיש כבד מאוד, וממש מעיק על היד. בסוף השאיבה הרגשנו היטב את שרירי הזרוע שלנו.


ניתן לפרק את ראש השאיבה הרגיל, שמיועד לשטיחים ולרצפות, ולהחליף אותו לצינור המתחבר לאביזרים. מעבר לכך שהחלפת הראש לצינור דורשת מעט כוח. הפתרון הזה לא נוח כיוון שהצינור מתחבר לתחתית גוף השואב, כך שהשואב עצמו לא יכול לעמוד או לשכב על שום דבר ותאלצו לסחוב אותו בעזרת הרצועה המצורפת, שזה מרגיש לנו קצת מגוחך. בערכה מצורפים, מלבד הראש הרגיל והצינור, גם ראש שאיבה לפינות, ראש לרהיטים וחגורת נשיאה. אין מקום אחסון לאביזרים בגוף השואב.

עמידות (15%)

7

התחזוקה של ה- BCH6ATH25Kקלה. קל מאוד לפרק את המברשת מהראש, וגם פירוק מיכל איסוף האבק קל. למרות הבטחת החברה, גילינו שהשואב לא נשאר עומד ישר באופן עצמאי – כל נגיעה קלה עלולה להפיל אותו, ולכן מומלץ להשעין אותו על הקיר. מגבלה זו יכולה להיות בעייתית לעיתים שכן, בזמן שאיבה לאדם הממוצע אין תמיד זמן או סבלנות בשיא העבודה לחפש כלפי מה להשעין את השואב.


השואב אינו פעיל כאשר מחובר לכבל החשמל וצריך לחכות שיסיים להיטען. בזמן הטעינה מופיע חיווי טעינה מואר שמציג את התקדמות הטעינה. טעינה מלאה לוקחת 6 שעות – זמן לא קצר בכלל.

הסוללה החזיקה אצלנו קצת יותר מרבע שעה. בשאיבה של דירה (מלוכלכת) בת 3.5 חדרים בשטח של כ-85 מטר, שכללה גם שני שטיחים, זה הספיק בקושי; ממש כשכמעט סיימנו והחלטנו לשאוב גם מאחורי הספה השואב שבק חיים. מצד שני, היתרון האדיר של השואב הזה הוא הניידות והזמינות הגבוהות שלו. עם מינימום של מאמץ ניתן לתחזק את הבית בשאיבה קצרה וקלה כל יום-יומיים, ושצורת שימוש כזו הסוללה תספיק בקלות ל3-4 שאיבות כאלה לפני שיהיה צורך לטעון אותה.