Sharp LC60LE652EMK2

שתף באמצעות:

טלוויזיה Sharp LC60LE652EMK2 שרפ

סקירת wisebuy - טלוויזיה Sharp LC60LE652EMK2 שרפ

הטוב
  • רמת שחור טובה
  • החלקת תנועה טובה
  • סט חיבורים עשיר
  • חיבור לרשת, יישום YouTube
הרע
  • איכות סאונד פושרת
  • ממשק מסורבל ומיושן
  • ממשק סמארט לוקה בחסר
  • אין תמיכה בעברית
בשורה התחתונה

Sharp LC60LE652EMK2 משווקת אולי כטלוויזיית Smart, אבל בהיעדר תמיכה בעברית או בתכנים מקומיים, לצד ממשק מיושן, בישראל של 2015 קשה לכנותה חכמה. עם זאת, מדובר בטלוויזיה גדולה מאוד במחיר הוגן, שמציעה איכות תמונה טובה ברוב האספקטים (גם אם לא מרהיבה). למי שרוצה לשדרג את חוויית הצפייה בסלון בתקציב לא גבוה, ואינו זקוק לסמארט, מדובר באופציה ראויה.

הקדמה

שארפ היפנית, אחת מיצרניות המסכים הגדולות בעולם (היא מייצרת בין היתר מסכים לטלפונים סלולריים של מותגים כגון Apple) שממשיכה להתמודד החברות הקוריאניות בתחום מסכי הטלוויזיה, למרות הדומיננטיות הרבה שלהן בשווקים. האסטרטגיה של שארפ, כך נראה, היא להציע לצרכנים טלוויזיות גדולות (ואף ענקיות) במחירים משתלמים.

Sharp LC60LE652EMK2
הוא דגם כזה - מסך 60 אינטש במחיר של פחות מ-6000 שקלים, שמציע גם תלת ממד וגם חיבור לאינטרנט. המפרט של הטלוויזיה הזו כולל רזולוציית Full HD 1920x1080, תאורת LED היקפית, החלקת תנועה 100Hz (החברה הגונה מספיק כדי לציין שמנגנון ActiveMotion 500 משמעותו בפועל 100Hz, בניגוד למותגים אחרים שמעלימים את הנתון האמיתי ומשאירים רק את זה השיווקי והמבלבל), בהירות של 390 cd/m2, יחס ניגודיות של 5000:1, מקלט DVB-T מובנה, ממשק סמארט, נגן מדיה פנימי ועוד.

יחס ניגודיות
היחס בין הלבן הבהיר ביותר לבין השחור הכהה ביותר שהמסך מפיק. ככל שיחס הניגודיות גבוה יותר, הגוונים הכהים בתמונה יהיו מפורטים וברורים יותר והצבעים נאמנים יותר למקור.  

איכות התמונה (65%)

8.5

הדבר הראשון שעליכם לוודא טרם רכישת הטלוויזיה הזו הוא שחלל הצפייה שלכם מתאים עבורה. מצאנו שמרחק צפייה קטן מדי, שאצלנו בסלון היה בערך 3 מטרים, גרם לירידה משמעותית באיכות הצפייה - פשוט משום שהצלחנו להבחין ללא קושי בפגמי השידור. עלינו לציין שטלוויזיות אחרות שבדקנו בגודל זה היו סלחניות יותר, כנראה בזכות עיבוד תמונה מוצלח יותר, והצלחנו לצפות בהן בנוחות גם ממרחק זה. נראה שעבור ה- Sharp LC60LE652E, מרחק הצפייה המינימאלי המומלץ הוא 3.5 מטרים לכל הפחות.

איכות הצפייה שמעניק המסך טובה, לא מלהיבה
אבל גם לא מצערת. אין לנו הרבה מה לספר על עושר התמונה, רמת הפירוט המרהיבה או הצבעים הנפלאים; מדובר בטלוויזיה שמציגה תמונה נאה בסך הכל. הצבעים לא מוגזמים ולא דהויים, אלא מזכירים במידה רבה את המקור. רמת הבהירות אפשרה לנו לצפות בטלוויזיה גם בסלון שטוף אור במיוחד, אבל זה בא על חשבון הפירוט בתמונה. החדות טובה בסך הכל. רמת השחור טובה מהממוצע, ולמעשה משתווה למסכים יקרים יותר של החברות המתחרות; במובן הזה Sharp LC60LE652E עושה עבודה טובה מאוד ומאפשרת ליהנות מתמונה עשירה וניגודית גם בסצנות אפלות כאשר חלל הצפייה חשוך לגמרי, מבלי שהשחורים בתמונה ייראו אפרפרים ואנמיים.

מדובר בטלוויזיה שמציגה תמונה נאה בסך הכל. הצבעים לא מוגזמים ולא דהויים, אלא מזכירים במידה רבה את המקור. רמת הבהירות אפשרה לנו לצפות בטלוויזיה גם בסלון שטוף אור

מנגנון החלקת התנועה גם הוא עושה את העבודה כראוי. הוא מנטרל את מרבית תופעת הריצוד המוכרת בתכנים של 30 פריימים בשנייה ומסייע לתנועה אמינה ורכה יותר, אם כי גם כאן - אין מדובר במנגנוני ההחלקה המשוכללים והקטיפתיים למראה שפגשנו בטלוויזיות אחרות השנה.

Sharp LC60LE652E
מאפשרת צפייה בתוכני תלת ממד בשיטה האקטיבית - כלומר נדרשים משקפיים גדולים ומגושמים יחסית, שצריך להטעין מפעם לפעם. ניתן גם להמיר תכנים רגילים ל-3D, אם אתם ממש רוצים, אבל מישהו עדיין רוצה לצפות בתלת ממד בבית?

מרחק צפייה
זהו המרחק בין הצופה לתצוגה, נתון המשמש לבחירת גודל מסך או גודל תצוגה מתאים. ההמלצה הבאה לחישוב מרחק הצפייה היא כללית, ויכולה להשתנות בהתאם להעדפות הצפייה של כל אחד. על מנת לחשב את גודל המסך המתאים, כופלים את מרחק הצפייה (במטרים) ב-15. לדוגמה, במרחק של כ-3 מטרים יתאים מסך בגודל הקרוב ל-45 אינטש מבין הגדלים הקיימים בשוק - בין 42 ל-55 אינטש.נתון נוסף המשפיע על בחירת גודל המסך הרצוי הוא מקור השידור. אם מקור השידור הוא בהפרדה גבוהה (HD), ניתן לבחור מסך גדול יותר או לשבת מעט קרוב יותר למסך.

איכות השמע (15%)

7

Sharp LC60LE652EMK2 מצוידת בזוג רמקולים בהספק כולל של 30W. אל תפריט הסאונד ניתן להגיע, לאחר שיטוט מייגע מאוד, דרך התפריט הראשי - והוא לא זמין בשום אופן כשאתם באחת מאפליקציות הרשת או בנגן המובנה. כשרצינו לכוון את הסאונד בזמן שצפינו בקליפים מ-YouTube, נאלצנו בכל פעם לצאת מהיישום, להיכנס לתפריט, לכוון "על עיוור", לחזור ליוטיוב ולנסות מחדש. זה לקח לנו חצי שעה לפחות. תפריט הסאונד מאפשר בחירה בכמה תבניות סאונד מוגדרות מראש, שליטה על באס וטראבל, הפעלת Loudness להדגשה של תדרי הקצה והפעלה של מצב סראונד.

גם לאחר כל זה, איכות השמע כלל לא מרשימה. על הצד החיובי, העוצמה טובה, ומצב סראונד עושה עבודה לא רעה - בעיקר בהפרדה של הדיאלוגים, שנשמעים מהמרכז, לבין האפקטים ומוזיקת הרקע שמגיעה כאילו מקצוות החדר. מנגד, צלילי המוזיקה נשמעים מתאמצים, חלולים ולא אותנטיים, ובכל פעם שנכנס תוף באס לתמונה כל האיזון משתנה (כולל עוצמת השמע).

אם תרצו להוציא את הסאונד למערכת קולנוע ביתית, תוכלו לעשות זאת כמובן אם יש אצלכם תמיכה ב-
HDMI. אם לא, תצטרכו להשתמש בכבל Coax משום שאין חיבור אופטי S/PDIF בדגם הזה.

עיצוב ונוחות השימוש (20%)

7

עיצובה של ה- Sharp LC60LE652E פשוט ולא מתבלט. המסגרת עשויה פלסטיק שחור מבריק, אך היא דקה יחסית ולכן לא נראית זולה. הצלע התחתונה עבה יותר ומאכלסת אל הלוגו ואת נורית החיווי המשולשת, סימן ההיכר של טלוויזיות שארפ. המעמד שולחני רחב וחלול, והוא אינו מסתובב.

ממשק התפריט רחוק שנות דור מהממשקים המודרניים והמונפשים למשעי של
LG וסמסונג, למשל; הוא מורכב מקוביות כחולות משמימות בתצורת מטריצה, כאשר ניתן לנווט בתפריטים למעלה, למטה ולצדדים. הפעולות לא תמיד קונסטיסנטיות, לפעמים יש ללחוץ End בשלט כדי לחזור אחורה, ולפעמים Back או RW

עיצובה של ה- Sharp LC60LE652E פשוט ולא מתבלט. המסגרת עשויה פלסטיק שחור מבריק, אך היא דקה יחסית ולכן לא נראית זולה

ממשק Aquos NET+, ממשק הסמארט של שארפ, גם הוא לא עומד בסטנדרטים של הטלוויזיות החכמות כיום. העיצוב שלו מיושן, מבחר האפליקציות לא רלוונטי ובהעדר עברית - עוד פחות רלוונטי לקהל הישראלי. היישום שימושי היחיד לטעמנו, שמצדיק את כל זה, הוא YouTube, שניתן להזרים אליו סרטונים גם דרך הסלולרי (כל עוד הטלפון והטלוויזיה מחוברים לאותה הרשת הביתית).

סט החיבורים בגב המסך עשיר ומספק. הוא כולל 4 כניסות
HDMI, 2 כניסות USB, קומפוננט, VGA למחשב, SCART, חיבור לאנטנה, חיבור LAN, שקע לאוזניות וחיבור Coax. למרבה הצער הטלוויזיה אינה כוללת קישורית Wi-Fi מובנית, אבל ניתן לרכוש דונגל שמוסיף יכולת זו (או לחבר לרשת הקווית).

השלט המוארך פשוט במראהו ועמוס לחצנים, אבל בסך הכל נוח לתפעול בסיסי.

השלט המוארך פשוט במראהו ועמוס לחצנים, אבל בסך הכל נוח לתפעול בסיסי.

חיבורים
המסך מצויד במגוון כניסות ויציאות לחיבור מכשירים כנגן DVD, וידיאו, ממירי לוויין וכבלים, מגבר קולנוע ביתי, מחשב, קונסולת משחקים ועוד. רוב החיבורים נמצאים בגב המסך וחלקם בצד או בחזית. חיבורים בצד או בחזית יתאימו לשימושים מזדמנים כמו חיבור מצלמת וידיאו, מצלמה דיגיטלית, קונסולת משחקים וכדומה, ואם חיבור כזה רלוונטי עבורכם, חשוב לוודא שהוא אכן קיים.   סוגי החיבורים נבדלים זה מזה באיכותם, ומומלץ לבחור חיבורים איכותיים כדי לקבל תמונה וקול טובים יותר.:(A/V ,RCA) Composite החיבור הפשוט ביותר המייצר תמונה נחותה. מיועד להעביר וידיאו ואודיו. רצוי להימנע משימוש בחיבור כזה ולבחור מסך המצויד בחיבורים איכותיים יותר.   Scart (21 פינים): חיבור מתקדם יותר המייצר תמונה באיכות טובה. מיועד להעביר וידיאו ואודיו. מתאים ל-DVD, ממירים, מכשירי וידיאו, קונסולות משחק ומחשבים.    :S-Video חיבור ברמה טובה להעברה של וידיאו בלבד.    Component: חיבור וידיאו ברמה גבוהה, איכותי מקודמיו והמומלץ מביניהם. בחיבור זה מופרדת הבהירות לערוץ אחד, ואות הוידיאו לשני ערוצים.   (D-sub ,VGA) RGB: חיבור וידיאו באיכות גבוהה למחשב.   DVI: חיבור דיגיטלי איכותי שתומך בהפרדה גבוהה, אף כי החיבור המומלץ להעברת תוכן בהפרדה גבוהה הוא HDMI. חיבור DVI נמצא בין היתר במחשבים, בנגני DVD ובמגברים. יכול להגיע כ-DVI-A המעביר אודיו בלבד, DVI-D המיועד להעביר אות וידאו דיגיטלי ו-DVI-I שיכול להעביר את שניהם ביחד.   :HDMI חיבור דיגיטלי איכותי ומתקדם מ-DVI שתומך בהפרדה גבוהה. מיועד להעברת וידיאו ואודיו. בחרו מסך הכולל חיבור אחד לפחות ורצוי אף יותר.   USB: חיבור רב תכליתי המיועד לחיבור מגוון אביזרים אל מסך הטלוויזיה, בהם מצלמת סטילס, מצלמת וידיאו, נגן מוזיקה, כונן זיכרון נייד (דיסק און קי) ועוד.    :(IEEE 1394) FireWireחיבור דיגיטלי איכותי בעל קצב העברת נתונים מהיר, המיועד להעביר וידיאו ואודיו. נמצא בין היתר במחשבים, במכשירי וידיאו דיגיטליים, במצלמות דיגיטליות ועוד.